image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Expeditiereis vanuit IJsland naar Groenland fjorden en nat. parken 2022

U vaart met de MS Fridtjof Nansen

We vertrekken vanaf IJsland en gaan naar de uiterst afgelegen oostkust van Groenland, die vrijwel onbewoond is. Hier brengen we onze dagen door met het verkennen van het grootste nationale park en de grootste fjord ter wereld, waarbij we uitkijken naar een scala aan Arctische dieren in het wild, zoals zeehonden, muskusossen, poolvossen en walvissen. We laten deze enorme imposante natuur met vele mooie herinneringen achter ons wanneer we terugkeren naar IJsland.

Terug overige cruisereizen

 

13 daagse expeditiereis met ms Friftjof Nansen

1e DAG: Vertrek vanuit Reykjavik

2e DAG: Door Straat van Denemarken

3e t/m 7e DAG: Grootste fjord op aarde

8e t/m 11e DAG: Nationaal Park Noordoost-Grioenland

12e DAG: Terugreis naar IJsland

16e DAG: Aankomst IJsland

 

 

 


Resiprogramma

Dag 1: Hoofdstad van IJsland
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De naam betekent ‘Rookbaai’, vernoemd naar de stoomkolommen die opstijgen uit de vele warmwaterbronnen in de omgeving. Het is de moeite waard om een voorprogramma (of naprogramma) te boeken om de omliggende geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen, voordat u aan boord gaat. Inscheping aan boord van het volledig gerenoveerde expeditieschip MS Fridtjorp Nansen.

Dag 2: De Straat van Denemarken
Leer hoe u de grote wildernis kunt beschermen, zowel tijdens onze expeditie als in de toekomst, als onderdeel van de verplichte veiligheids- en duurzaamheidsbriefing. Bezoek het geavanceerde wetenschapscentrum aan boord voor meer informatie over de natuur en ecosystemen van het noordpoolgebied.

Dag 3 t/m 7: Grootste fjord op aarde
Terwijl we naar het zuiden varen, proberen we aan te meren bij de ingang van de Scoresbysund fjord. Dit is ’s werelds grootste fjordensysteem dat zich 350 km landinwaarts en 600 m diep uitstrekt. Het biedt een spectaculair landschap: witte en blauwe ijsbergen drijven in het stille water van de fjord, omgeven door kale groenbruine bergen. De steile basaltbergen van de fjord, sommige tot 2000 m hoog, creëren niet alleen een prachtige achtergrond, maar bieden ook beschutting tegen de wind. U kunt misschien muskusossen, poolvossen, berghazen en zelfs rendieren zien. Kleine alken, Atlantische papegaaiduikers, stormvogels, sneeuwuilen, de Groenlandse giervalk en grote mantelmeeuwen zijn slechts enkele van de vogelsoorten die in de lucht te bewonderen zijn. Verschillende soorten zeehonden domineren de oevers en het heldere water beneden. Kijk ook uit naar de Atlantische walrus, narwal, beluga-walvissen en de zeldzame Groenlandse walvis.

Dag 8 t/m 11: Nationaal Park Noordoost-Groenland
We beginnen onze verkenning van het grootste nationale park ter wereld, dat ook het minst bezochte nationale park ter wereld is. Slechts een klein aantal expedities mag het park tijdens het zeer korte zomerseizoen bezoeken. Dankzij onze expertise en ervaring zijn wij hier altijd één van. Afgezien van jagershutten, enkele wetenschappelijke onderzoeksstations en twee militaire buitenposten, zijn hier geen sporen van menselijk leven te vinden. De enige anderen die we kunnen ontmoeten, zijn de parkwachters van het Sirius Patrol-park, die toezicht houden op het gebied met hondensleeën. Eenmaal binnen in het park zijn er grote fjorden, gigantische ijsbergen, alpine landschappen, hangende gletsjers en verticale granieten kliffen die reiken zover het oog kan zien. Hazen, muskusossen en poolvossen zwerven in de zomer langs de kusten en toendra.

Dag 12: Terug naar IJsland
Nadat we de bijzondere oostkant van Groenland hebben verkend, zetten we koers terug naar IJsland. Breng de dag op zee door om uw ervaringen te delen met medereizigers, deel te nemen aan activiteiten in het wetenschapscentrum of gewoon te ontspannen aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen of misschien kunt u nog walvissen spotten.


Dag 13: Terug in Reykjavik, hoofdstad van IJsland
U komt vroeg in de ochtend aan in de hoofdstad van IJsland. Als u meer van het land wilt verkennen, kunt u een van onze na programma’s toevoegen aan uw expeditiereis. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

N.B Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

 

Avontuurlijke verlengs- en excursiemogelijkheden
Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengsmogelijkheden toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of rondreis op IJsland toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden, evenals de mogelijkheid van excursies tijdens de cruise.

Hurtigruten Premium Comfort
Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
- Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
- Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
- Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
- Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
- Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Prijzen:

Vertrek vanuit IJsalnd:

24/08-2022

 

Flexibele tarieven:
• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. • De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

 

Extra informatie
Inbegrepen
- Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
- Koffie en thee gedurende de gehele reis
- Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
- Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord.
- Wind – en regenafstotend jack
- Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Transfers in aansluiting op internationale vluchten
- Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
- Verzekeringen

Reserveringskosten € 27 per boeking
SGR bijdrage € 5 per persoon |
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie
- Vermelde prijzen in euro per persoon
- Wij maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
- Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
- Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
- Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
- Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
- Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Boeken/Informatie

Heeft u belangstelling, vraag een offerte. Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Expeditiereis: Expeditiereis vanuit IJsland naar Groenland fjorden en nationale parken met Hurtigruten. Wij zenden u spoedig informatie en een prijsopgave.