image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hurtigruten Expeditieschepen

Rondom IJsland en naar Groenland

Verschillende schepen waar mee gevaren wordt.

MS Fram en MS Fridtjof Nansen

Terug overige cruisereizen

De expeditieschepen van Hurtigruten varen naar de mooiste gebieden in de wereld.

Er varen meerdere schepen dezelfde route. Met welk schip u vaart is dus afhankelijk van uw vertrekdatum


MS Fram, het ongeëvenaarde expeditie schip

Het MS Fram staat in de traditie van de oorspronkelijke Fram. Het is dankzij moderne technologie uitstekend geschikt voor expeditiereizen in de poolgebieden. ‘Fram’ betekent ‘voorwaarts’, wat verwachtingen wekt voor de reis. Onder de 127 comfortabele hutten zijn ook enkele suites, die de namen hebben van Noorse poolonderzoekers. Vanaf het grote buitendek heeft u toegang tot het voorste deel van het schip om daar vandaan dieren te bekijken. Bijzonder trots zijn wij op de aan boord tentoongestelde kunstwerken. Hier leveren kunstenaars uit het noordpoolgebied hun bijdrage aan een modern meesterwerk.

 

Technische specificaties

Capaciteit  318 passagiers; 276 bedden
BRT 11.647
Lengte 114 m
Breedte 20,2 m
Snelheid 13 knopen
Scheepswerf Fincantieri (I)
Vlag Noorwegen
Bouwjaar 2007
IJsklasse 1B

Plattegrond MS Fram

 

 

MS Fridtjof Nansen

Hurtigruten heeft de grootste investering in de geschiedenis van de rederij gedaan door expedities te creëren die schoner, stiller en soepeler uitgevoerd kunnen worden. In 2019 is het MS Roald Amundsen in de vaart gekomen. Het modernste expeditieschip ter wereld en het eerste ‘groene’ cruiseschip dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. In 2020 zal het zusterschip MS Fridtjof Nansen volgen. Als  state-of-the-art expeditie schepen bieden het MS Fridtjof Nansen en het MS Roald Amundsen een comfortabele uitvalbasis tijdens uw expeditie. Beide schepen zijn speciaal gebouwd om de poolwateren te verkennen, nieuwe bestemmingen te bereiken en buitengewoon comfort te bieden aan de gasten. Ze vertegenwoordigen een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam reizen. De uitstoot zal met maar liefst 20% afnemen.

Maak kennis met het schip van de toekomst

Eén van de meest opvallende kenmerken van het hybride expeditieschip MS Fridtjof Nansen is het twee verdiepingen tellende observatiedek. Zowel indoor als outdoor, waarbij gasten aan de hand van high-tech gadgets, zoals touchscreens en wetenschappelijke apparatuur, nóg meer kennis op kunnen doen van de bestemmingen die zij bezoeken. Het schip is voorzien van speciaal aangepaste expeditie uitrustingen zoals Blueye onderwater drones, kajakken en grote poolcirkelboten waarmee diverse landingen gemaakt kunnen worden om zo bestemmingen te bereiken waar u anders nooit zou kunnen komen. Het overweldigende landschap ziet u tevens terug in het prachtige comfortabele interieur waarbij veel gebruik is gemaakt van Scandinavische materialen. De schepen beschikken enkel over buitenhutten en 50% van de hutten hebben een privé balkon. De achterste suites zijn voorzien van een jacuzzi met spectaculair uitzicht. Er zijn drie restaurants, een wellness centrum met buitenzwembad, panoramische sauna, jacuzzi’s en poolbar.

 

Technische specificaties

Capaciteit 530 passagiers; 265 hutten
BRT 20.889
Lengte 140 m
Breedte 23,6 m
Snelheid 15 knopen
Scheepswerf Kleven Verft (N)
Vlag Noorwegen
Bouwjaar 2020
IJsklasse PC-6

Plattegrond MS Fridtjof Nanse

 

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Hurtigruten.9-daagse of 11-daagse Expeditiereis Rondom IJsland, Elven, Sagen en Vulkanen of één van de expeditie cruises naar Groenland.  Geef tevens in het tekstvak aan naar het type hut uw voorkeur uitgaat. Wij zenden u dan spoedig een prijsopgave.