image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Expeditiereis vanuit IJsland naar Groenland Diskobaar 2024

U vaart met de MS Fridtjof Nansen

Deze expeditie cruise naar Groenland biedt een mooie kennismaking met de rijke Inuit-cultuur en adembenemende natuur. Het hoogtepunt is Disko Baai, waar kleurrijke dorpen prachtig afsteken tegen de rotsachtige heuvels. In feite is 80% van dit geweldige land bedekt met ijs, waardoor een werkelijk uniek klimaat is ontstaan. Samen verkennen we lange fjorden, weelderige weiden en hopen we onderweg walvissen, zeehonden en zeevogels tegen te komen.
Kalaallit Nunaat’- Land van de Groenlanders Met de route die we zullen bevaren kunt u de geweldige Groenlandse geografie onder de Middernachtzon ontdekken en de bevolking ontmoeten die deze wildernis hun thuis noemen. Tijdens deze avontuurlijke reis in Groenland, zullen we zelden-bezochte nederzettingen en levendige stadjes ontdekken, en ontdekt u de mogelijkhede die u kunt doen in Nuuk.
In de buurt van Natuurwonderen Onze landingen, excursies en optionele activiteiten zoals kajakken en wandelen, bieden u de kans om wereldberoemde natuurschatten te ontdekken, zoals de UNESCO-Werelderfgoed Isfjord van Ilulissat. Hier komen enorme ijsbergen tevoorschijn uit de enorm grote Sermeq Kujalleq Gletsjer, een deel van de Groenlandse ijskap in het binnenland. Dit zijn slechts enkele van de redenen om Groenland te bezoeken, maar onze expeditie cruise voegt een bonus toe door te beginnen en te eindigen in het fascinerende IJsland, waardoor u een geweldige kans hebt om het land van vuur en ijs te verkennen voor of na uw expeditie cruise naar Groenland.

Terug overige cruisereizen

 


16 daagse expeditiereis met ms Fridtjof Nansen

1e DAG: Vertrek vanuit Reykjavik

2e en 3e DAG: Door Straat van Denemarken

4e DAG: Zuid Groenland

5e DAG: Kvanefjord Regio

6e DAG: Maniitsoq, Venetieë van Groenland

7e DAG: Sisimiut

8e DAG: Isfjord, Unesco Wereld erfgoed

9e DAG: Vaigat Sound

10e DAG: Evighed fjord (de eeuwige fjord)

11e DAG: Nuuk, hoofdstad van Groenland

12e DAG: Ivittuut, Noorse nederzeting en Muskusossen

13e DAG: Prince Christian Sund regio

14e en 15e DAG: Terugreis naar IJsland

16e DAG: Aankomst IJsland

 

 

 


Resiprogramma

Dag 1: Hoofdstad van IJsland
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ‘Rokende Baai’ betekent) naar het stoom dat opkwam uit de warmwaterbronnen in het gebied. De omgeving biedt een fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die de moeite waard zijn om te verkennen voordat u aan boord gaat van het hybride aangedreven expeditieschip MS Fridtjof Nansen. Inscheping aan boord van het volledig gerenoveerde expeditieschip MS Fridtjorp Nansen.

Dag 2-3: De Straat van Denemarken
We laten IJsland achter ons en varen over de Irmingerzee. Deze oversteek werd ongeveer 1000 jaar geleden door de Vikingen gebruikt om van IJsland naar Groenland te migreren. Geniet van lezingen over de lokale geschiedenis en biologie en maak kennis met ons innovatieve expeditieschip en het expeditieteam dat mee zal varen tijdens deze boeiende reis.

Dag 4: Land van de Groenlanders
Velen beschouwen Qaqortoq als een van de mooiste stadjes van Groenland door zijn kleurrijke huizen en mooie omgeving. Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners, en is gemakkelijk te voet te verkennen, of u kunt deelnemen aan een van onze optionele excursies om nog meer te horen over de lokale cultuur.

Dag 5: Kvanefjord regio
We verkennen de prachtige regio Kvanefjord bij Paamiut door diep de fjord in te varen. Onze ervaren kapitein zal, rekening houdend met de natuurlijke elementen, diverse aanmeerplekken aanwijzen voor wandelingen langs de kust, plaatsen op zoeken om onze kajaks uit te leggen, mooie gemeenschappen aanwijzen om te verkennen, of de beste plekken te vinden om naar wilde dieren te kunnen spotten.

Dag 6: Venetië van Groenland
Maniitsoq werd gesticht in 1755 en de naam betekent ‘De ongelijkmatige plek’, verwijzend naar de rotsachtige heuvels en bergen die het plattegrond van de stad vormgeven. Het staat ook bekend als het `Venetië van Groenland’, omdat het zich in een archipel bevindt, doorsneden door natuurlijke kanalen. Het plaatselijke museum biedt een introductie op de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.

Dag 7: Sisimiut
Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel. De naam betekent ‘de mensen die leven op een plek waar vossenholen zijn’. Dit is de op een na grootste stad van Groenland, een moderne, pittoreske nederzetting met eeuwenoude tradities. We bieden verschillende spannende optionele excursies om de vele dingen te ontdekken die in Sisimiut te doen zijn.

Dag 8: Isfjord - UNESCO Werelderfgoed
Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de Isfjord van Ilulissat, die op de Werelderfgoedlijst staat. Aan de monding van de fjord ziet u enorme ijsbergen die aan de grond zijn gelopen. Deze ijsmassa’s zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer. Neem deel aan een van onze vele optionele excursies hier.

Dag 9: Vaigat Sound
We komen nu aan op het noordelijkste punt van onze reisroute. Er zijn verschillende uitstekende landingsplaatsen in Vaigat Sound met een adembenemend landschap en arctische flora. Onze ervaren kapitein en expeditieleider zullen profiteren van de huidige weers- en ijsomstandigheden om onze activiteiten voor de dag te bepalen.

Dag 10: Evighed fjord - de eeuwige fjord
De verkenning van vandaag voert ons naar de meanderende Evighed Fjord, omgeven door hoge bergen (tot 2.000 m hoog). De omstandigheden van de dag bepalen het definitieve programma en het scala aan activiteiten dat we zullen aanbieden.

Dag 11: Unieke hoofdstad van Groenland
Nuuk ligt aan de monding van een van de meest spectaculaire fjord-systemen ter wereld. De hoofdstad is de plek waar oude en nieuwe tradities elkaar ontmoeten, van historische gebouwen in Kolonihavnen tot het moderne bestuurscentrum van Groenland. Een andere voorname plek is het Nationaal Museum – de thuisbasis van de beroemde mummies van Qilakitsoq.

Dag 12: Muskusossen en Noorse nederzetting
De verlaten stad Ivittuut is een leefgebied voor muskusossen. Meer dan duizend jaar geleden vestigden Vikingen zich in dit gebied, maar lieten geen schriftelijke bronnen achter. Archeologen geloven dat dit de laatste Noorse nederzetting in Groenland was, en de eerste die werd verlaten.

Dag 13: Prince Christian Sund regio
Prince Christian Sund scheidt het vasteland van Groenland van Sammisoq en de Kaap Vaarwel Archipel. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we door dit smalle kanaal varen en genieten van het spectaculaire landschap. Als het kanaal geblokkeerd is met ijs, varen we rond Nunap Isua (Kaap Vaarwel).

Dag 14-15: Terug naar IJsland
Na het verkennen van het opwindende Groenland, zetten we koers richting IJsland. Breng de dagen op zee door met het samenvatten van uw ervaringen, vermaak uzelf in het wetenschapscentrum of ontspan aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen, misschien spot u zelfs walvissen!

Dag 16: Terug in Reykjavik, hoofdstad van IJsland
U komt vroeg in de ochtend aan in de hoofdstad van IJsland. Als u meer van het land wilt verkennen, kunt u een van onze na programma’s toevoegen aan uw expeditiereis.Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

N.B
Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

 

Avontuurlijke verlengs- en excursiemogelijkheden
Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengsmogelijkheden toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of rondreis op IJsland toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden, evenals de mogelijkheid van excursies tijdens de cruise.

Hurtigruten Premium Comfort
Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
- Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
- Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
- Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
- Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
- Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Prijzen:

Diskobaai - Het hart van Groenland
16-daagse expeditiereis met MS Fridtjof Nansen

Hurtigruten traject: Reykjavik – Reykjavik

Vertrek vanuit IJsland, Reykjavik:`
09/06-2024,
24-06-2024,,
09/07-2024,
24/07-2024

Prijs vanaf € 9.290 per persoon o.b.v. 2-persoons bezetting

 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. • De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

 

Extra informatie
Inbegrepen
- Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
- Koffie en thee gedurende de gehele reis
- Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
- Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord.
- Wind – en regenafstotend jack
- Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Transfers in aansluiting op internationale vluchten
- Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
- Verzekeringen

Reserveringskosten € 35 per boeking
SGR bijdrage € 5 per persoon
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie
- Vermelde prijzen in euro per persoon
- Wij maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
- Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
- Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
- I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
- Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
- Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
- Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.


Boeken/Informatie

Heeft u belangstelling, vraag een offerte. Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Expeditiereis: Expeditiereis vanuit IJsland naar Groenland Diskobaar met Hurtigruten. Wij zenden u spoedig informatie en een prijsopgave.