image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hurtigruten, rondreis per bus, boot en trein 2024

Een 18-daagse Najaarsbusreis incl. de Hurtigruten en verblijf in goede hotels in Bergen en Oslo


Vertrek uit Hengolo 17 september 2024 of 2 oktober 2024.

 

 • Geheel verzorgde Busreis vanuit Nederland naar Noorwegen
 • U reist per bus, boot en trein
 • Hurtigruten reis langs de Noorse kust van Bergen tot aan Kirkenes en terug tot Trondheim
 • Geniet van de herfstkleuren
 • Grote kans dat u het noorderlicht kunt zien
 • Inclusief twee prachtige treinreizen door Noorwegen
 • Overnachtingen in hotels in Bergen en Oslo

Altijd al een keer de Hurtigruten reis willen maken, maar vliegt u liever niet naar Noorwegen? Of geeft u de voorkeur aan een volledig georganiseerde reis vanuit Nederland met reisbegeleiding? Dan is deze najaarsreis écht iets voor u! In deze tijd van het jaar kleurt het Noorse kustlandschap in prachtige herfsttinten. De zon gaat gemiddeld op om 07:00 uur en onder om 18:00 uur, oftewel genoeg daglicht om veel te zien en te beleven. Met een beetje geluk bent u ook getuige van de eerste glimpen van het noorderlicht!.

 

Reisschema:

 • Dag 1:Op eigen gelegenheid naar Hengelo voor overnachting.
 • Dag 2: Met bus van Hengelo naar Kiel
  Inschepen Colorline Kiel-Oslo
 • Dag 3: Aankomst Kiel en trein naar Bergen
  Overnachting in hotel
 • Dag 4: Inschepen Hurtigruten
 • Dag 4 t/m 10: Hurtigruten Noordwaards
 • Dag 10 t/m 14:Hurtigruten Zuidwaards
 • Dag 14: Trein Trondheim-Oslo en overnachting
 • Dag 15: Extra dag in Oslo
 • Dag 16: Inschepen Colorline; Oslo-Kiel
 • Dag 17: Terugreis per bus Kiel-Hengelo

Routebeschrijving
Ook vertrek mogellijk op 02/10-2024)

1e dag: 17/09-2024: naar Hengelo

Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting.

Bij het hotel kunt u gratis uw auto parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig.

 

2e dag: 18/09-2024: Hengelo-Kiel per bus

Vroeg vertrek en reis per Comfort Class bus - met extra beenruimte, toilet, TV en minibar - vanuit Hengelo naar Kiel, waar je aan boord gaat van een van de luxueuze schepen van de Color Line. Vertrek om 14.00 uur. Je comfortabele hut is gereserveerd. Je vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo

 

3e dag: 19/09-2024: Oslo-Bergen per trein

Tijdens het ontbijt vaar je het Oslofjord in en geniet je van het mooie uitzicht. Het schip legt middenin Oslo aan, jouw Noorwegen avontuur kan direct beginnen. De transferbus brengt je naar het station in Oslo en vervolgens reis je per Bergensbanen, een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels door het Hallingdal en via de Hardangervidda hoogvlakte naar de charmante haven - en Hanzestad Bergen. Overnachting inclusief ontbijt in Thon Hotel Rosenkrantz in het centrum van Bergen.

 

4e dag: 20/09-2024: Bergen en inschepen Hurtigruten

De 11-daagse Hurtigruten reis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. In de ochtend is er nog gelegenheid de historische stad te verkennen. Rond 16.00 uur is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van Hurtigruten waar je de komende dagen verblijft op basis van volpension. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het MS Polarlys koers naar het noorden.

 

5e dag: 21/09-2024:  Ålesund - Hjørundfjord - Molde

We varen langs de talrijke rotseiland van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is. 's Avonds volgt een bezoek aan Molde en Kristiansund.

 

6e dag: 22/09-2024: Trondheim-Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 

7e dag: 23/09-2024: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van de middernachtzon'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 

8e dag: 24/09-2024: Tromsø

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Versterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum kunt bezoeken.

 

9e dag: 25/09-2024: Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammefest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kun je Europa's meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken

 

10e dag: 26/09-2024: Kirkenes

's Morgen komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

 

11e dag: 27/09-2024: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via 'de noordelijkste stad ter wereld' Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.


12e dag: 28/09-2024: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heb je de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland

 

13e dag: 29/09-2024: Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen 'de Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 

14e/15e/16e dag: 30/09, 01/10 en 02/10-2024: Trondheim-Oslo

Vandaag bereiken we de mooie 'Kroningsstad' Trondheim. Na de rit per bus richting het station reis je per trein via het schitterende Nationaal Park 'Dovrefjell' naar Oslo. Hier verblijf je 3 nachten in een centraal gelegen hotel in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki.


17e dag: 03/10-2024: Oslo-Kiel

Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line vanuit Oslo voor de overtocht naar Kiel.

 

18e dag: 04/10-2024: Kiel-Nederland

Na aankomst in Kiel om 10.00 uur, terugreis met de de Comfort Class bus terug naar Hengelo.Verwachtte aankomst (onder voorbehoud) einde middag.
Optioneel kunt u nog een hotelovernachting in het Van der Valk Hotel bijboeken.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Informatie overtocht

Color Line Kiel-Oslo v.v.

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

 

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 6 weken voor vertrek bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel en dus niet verplicht. U hoeft ook niet meteen een keuze te maken uit het excursie aanbod, wanneer u deze reis boekt. Het is eventueel ook mogelijk om pas aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar.
Wilt u voorsaf excursies boeken, vraag naar de mogelijkheden.

Prijzen Najaarsreis 2024  (onder voorbehoud)

Prijs is naar verwachting begin april bekend.

Als u belangstelling voor de reis hebt, laat het ons per email weten. Wij zenden u dan zodra de prijzen bekend zijn "vrijblijvend" per email informatie toe.

 

Per bus, trein en boot en Hurtigruten 2024 (onder voorbehoud)
Start reis met overrnachting in Hengelo.
vanaf prijs bij 2 persoons7amer douche/toilet p.p.
vertrek: 17/09-2024 of  02/10-2024
Ongespecificeerde binnenhut/2-persoonskamer vanaf € 3496
Ongespecificeerde buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 4340
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 4628
Meerpijs  bij 1 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 17/09-2024 OF 02/10-2024
Ongespecificeerde binnenhut/1-persoonskamer vanaf € op aanvraag
Ongespecificeerde buitenhut/1-persoonskamer vanaf €  1829
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 1943

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies en ontbijtpakket voor in de bus
 • Comfort Class busreis Hengelo - Kiel vv
 • Bootovertochten Kiel - Oslo en Oslo - Kiel met Color Line in binnenhut incl. ontbijt
 • Treinreizen Oslo - Bergen en Trondheim - Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering
 • Hurtigruten rondreis Bergen - Kirkenes - Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van een 2-persoonshut op basis van de geboekte hutcategorie (USPI,USPO of USPD)
 • Hotelovernachtingen in Bergen en Oslo, op basis van logies/ontbijt
 • Alle bustransfers in Noorwegen
 • Deskundige Nederlandse reisleiding.

 

Niet inbegrepen:

 • Optionele excursies
 • Toeslag buitenhut Color Line v.v.
 • Toeslag dinnerbuffet Color Line Kiel-Oslo v.v.
 • Optioneel mogelijk: overnachting van der Valk Hotel in Hengelo na afloop van de reis.
 • Prijs inclusief ontbijt per kamer
 • Optionele excursies Hurtigruten
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden:  17 september 2024 OF 2 oktober 2024

 

Extra informatie:

 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd.
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen.Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • Een inschrijving voor deze groepsreis is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling gedaan dient te worden.
 • Hutten voor alleengebruik zijn beperkt beschikbaar voor deze reis, dus wees er snel bij.
 • De reis gaat door bij min. 20 deelnemers
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis

Deze najaarsbusreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen.
Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn.


Afwijkende annuleringsvoorwaarden

 • Voor onze speciale Hurtigruten voordeel data en busreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden, te weten;
 • Bij annulering: meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten

Er zijn een groot aantal excursiemogelijkheden welke u tijdens de Hurtigruten reis kan maken.
Bij boeken kunnen wij u daar verder over inlichten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 18-dg Bus,/trein/bootreis Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.