image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis langs Edinburgh en veel filmlokaties in Schotland 2020/2021

Een 8-daagse autorondreis met eigen auto
Optioneel te boeken: retourover met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.
of een flydrive (vlucht naar Edinburgh en huurauto).

 

  • Verblijf naar keuze in B&B's of Hotels***
  • ferryovertocht naar Schotland of flydrive optioneel te boeken n aar eigen keuze
  • u volgt het spoor van Harry Potterof James Bond.

Laat u meevoeren langs de meest beroemde filmlocaties in Schotland en beleefwaarom deze lokaties zijn gekozen. U ziet onder andere lokaties uit de films The Da Vinci Code, James Bond, Batman The Dark Night Rises, Highlander en Harry Potter. U ervaart zelf al gauw dat deze unieke locaties niet voor niks zijn uitgekozen als filmdecor. Een ticket voor de Hop on/off Edinburgh Sightseeing Tour is bij de reis inbegrepen.

U bezoekt (optioneel):
- Edinburgh Castle
- Hop on/off Edinburgh
- Rosslyn Chapel
- Eilean Donan Castle
- Inverness Castle
- Loch Ness & Urquhart Castle
- Jacobite stoomtrein
- Ben Nevis
- The Trossachs National

Reisschema:

  • Dag 1: Verblijf Edinburgh
  • Dag 2: bezoek Rosslyn Chapel
  • Dag 3: verblijf Royal Deeside
  • Dag 4: overnachting in/nabij Inverness
  • Dag 5 en 6: overnachting in/nabij Fort William
  • Dag 7: overnachting in/nabij Glasgowh
  • Dag 8: Einde reis na ontbijt

U kunt zelf kiezen of u met eigen auto wilt reizen en ferryovertocht DFDS Seaways IJMuiden-Newcastle v.v. of voor een aansluitende flydrive (vliegticket + huurauto) kiest.

Prijs op aanvraag.

 

Routebeschrijving


Dag 1: Aankomst in Edinburgh

Na  ontschepen in Newcastle of het ophalen van uw huurauto  rijdt u richting naar Edinburgh. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De hoofdstad van Schotland is een verrassend leuke stad. De blikvanger is het Edinburgh Castle, hoog boven de stad gelegen. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten met kinderkopjes. Maak een rondrit met een hop-on-hop-off stadsrond­rit per bus. Deze brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Bij meer dan 20 haltes kunt u zelf bepalen of en hoe lang u wilt uitstappen. U krijgt zo een goed idee van wat de stad u te bieden heeft.

 

Dag 2, Rosslyn Chapel

Na het ontbijt rijdt u zo'n tien kilometer zuidwaarts naar Rosslyn Chapel, de locatie van Dan Brown's blockbuster uit 2006, ‘The Da Vinci Code’ met Tom Hanks in de hoofdrol. Rosslyn is een 15e-eeuwse kapel in privébezit met unieke beeldhouwwerken en veel verwijzingen naar de vrijmetselarij en de Tempeliers. ’s Middags reist u terug naar Edinburgh, waar u de rest van de dag kunt besteden aan het bezoeken van diverse filmlocaties van vele beroemde films, waaronder ‘Trainspotting’, ‘One Day’, de gloednieuwe hit ‘Avengers: Infinity War’ en niet te vergeten de musical film uit 2013 ‘Sunshine on Leith’.

 

Dag 3: Naar Royal Deeside, ca 190 km

Na het ontbijt rijdt u over de beroemde Forth Bridge met zijn spectaculaire uitzichten op de Forth Rail Bridge (UNESCO werelderfgoed) en de gloednieuwe Queensferry Crossing. Neem de tijd om een bezoek te brengen aan St. Andrews: de thuishaven van golf, ontmoetingsplaats van Kate en William en de locatie van de beroemde strand scène in ‘Chariots of Fire’. Rij daarna verder noordwaarts en u komt in de Cairngorms: dramatische setting van de Batman film ‘The Dark Knight Rises’ toen de schurk Bane (gespeeld door Tom Hardy) van het ene vliegtuig naar het andere sprong. Oorspronkelijk zouden de opnames in Arizona plaatsvinden, maar de filmmakers vonden de Schotse Hooglanden 'visueel onderscheidender'

 

Dag 4:  Naar Inverness met omweg langs Eilean Donan Castle, ca 120 km ( + 160 km, maar de moeite waard)

Vandaag staat Inverness op het programma met de optie om verder westwaarts te rijden naar de meest gefotografeerde locatie van het land, Eilean Donan Castle. Dit spectaculaire kasteel is te zien in verschillende films, waaronder ‘Elizabeth: The Golden Age’, ‘Highlander’ en Pierce Brosnan's derde James Bond-rol – ‘The World is Not Enough’. Daarna rijdt u (terug) naar Inverness, waar u de middag kunt doorbrengen met het verkennen van de stad. Inverness is een leuke, compacte stad waar alles op loopafstand ligt. Wandel naar het Inverness Castle of bezoek 'Craigh na Dun', een locatie die prominent aanwezig is in de tv-serie ‘Outlander’.

 

Dag 5: naar Fort William, ca 130 km

Een must do in de Hooglanden is een rit langs de oevers van Loch Ness. Het op één na grootste meer van Schotland speelde een rol in de film van 1996: ‘Loch Ness’. U kunt  een bezoek brengen aan Urquhart Castle. Geniet hier van een prachtig uitzicht op het grote, diepe meer (loch), u kunt zelfs een glimp opvangen van Nessie, het monster dat zich schuilhoudt in de duisternis van Loch Ness.

 

Dag 6: Met Jacobite stoomtrein (optioneel)

Na het ontbijt kunt u een tocht maken met één van 's werelds beroemdste treinreizen tussen Fort William en Mallaig. De Jacobite stoomtrein, ook wel bekend als de Hogwarts Express dat deel uitmaakt van vier Harry Potter-films van JK Rowling, neemt u mee over het Glenfinnan-viaduct. Het viaduct bestaat uit 21 overspanningen en kijkt uit over het Glenfinnan-monument en de wateren van Loch Sheil. Wij raden u aan ruim van te voren online een treinkaartje te kopen.

 

Dag 7: naar Glasgow, ca 200 km

U verlaat vandaag Fort William met zicht op de berg ben Nevis, de hoogtse berg van SChotland en  rijdt vandaag dwars door de Highlands zuidwaards. U kunt Oban bezoeken. waar vandaan de ferries naar de twee eilanden Mull en Iona vertrekken. Misschien een optie voor een volgende reis. In de middag reist u via Loch Lomond naar Glasgow.

 

Dag 8: Einde reis of terug naar Newcastle met vertrek terugreis DFDS Seaways, ca 260 km

Na het ontbijt eindigt uw reis.
Indien u terugvaart met DFDS Seaways rijdt u terug naar Newcastle upon Tyne, waar u aan het eind van de middag weer inscheept aan boord van een van de ferry's van DFDS.  Onderweg kunt u in Noord Engeland nog de Hadian Wall bezoeken met veel bijzondere plekken. Sycamore Gap is een van de meest gefotografeerde plekken langs de muur en zelfs van Nationaal Park Northumberland. en gebruikt als filmlocatie voor Robin Hood: Prince of Thieves. De  Muur van Hadrianus zou de inspiratie zijn geweest voor ‘De Muur’ in de boekenserie Game of Thrones van George R. R. Martin. U overnacht wederom aabn boord in een comfortabele hut met douche en toilet op basis van logies.


Accommodatie omschrijving

Overnachtingen
2x Edinburgh, BW Braid Hills Hotel of B&B
1x Royal Deeside, Deeside Inn Hotel of B&B
1x Inverness, Mercure Inverness of B&B
2x Fort William, Glenfinnan Hotel of B&
1x Glasgow, Artto Hotel of B&B

 

Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of in 3* hotels op basis van logies en ontbijt in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. 
De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het genoemde hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief. Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels
U verblijft in meestal kleinschalige hotels. Bij de meeste Hotels is een pub of restaurant faciliteit,

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van B&B, maar dat er een enkele keer een Inn wordt ingeboekt.

Prijzen 2020/2021

 

 

Prijzen per persoon 2020/2021
8-daagse Schotlandrondreis langs Edinburgh en veel filmlokaties in Schotland
In B&B's, 
2-pers.kamer lo
In Hotels
2-pers.kamer lo
01/04-31/05-2021 v.a. € 455 v.a. € 565
01/06-30/06-2021 v.a. € 455 v.a. € 599
01/07-31/08-2021 v.a. € 485 v.a. € 739
01/09-30/09-2021 v.a. € 455 v.a. € 589
01/10-30/10-2021 v.a. € 455 v.a. € 565
01/09-30/10-2020 v.a. € 439 v.a. € 549
Meerprijs voor afvaarten DFDS Seaways  of een flydrive op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen

- 7 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt

-  Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Entree- en parkeergelden

reis naar Schotland

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse Schotlandrondreis langs Edinburgh en veel filmlokaties in Schotland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.