image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis door het hart van Schotland 2020/2021

met een verblijf op 2 mooie lokaties

Een 8-daagse flydrive/autorondreis
met flydrive incl. vlucht Amsterdam-Inverness/Glasgow-Amsterdam en huurauto.

  • Verblijf naar keuze in B&B's of middenklasse hotels
  • incl. flydive van Schotland
  • U geniet van de omgebving van Inverness en Loch Lomond
  • U kunt dolfijnen en zeehonden spotten
  • U vliegt met KLM rechtstreeks naar Inverness en terug vanaf Glasgow

Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door een schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige toeristendorpjes. Een gebied met mogelijkheden voor iedereen. Tijdens deze reis verblijft u drie nachten in de omgeving van Inverness en vier nachten in het gebied van het Loch Lomond en The Trossachs National Park. Aangezien u wat langer op één bestemming verblijft, is het een rustig reisprogramma en ziet u veel van deze twee toeristisch interessante regio's.

Hoogtepunten
- Inverness
- Black Isle (dolfijnen spotten)
- Speyside
- Cairgorms National Park
- Loch Ness & Urquhart Castle
- Loch Lomond & The Trossachs National Park
-_Stirling Castle & Wallace Monument

Reisschema:

  • Dag 1: vlucht naar Inverness/ophalen auto
  • Dag 1 t/m 3: overnachting omgeving Inverness
  • Dag 4 en 7: overnachting omgeving Loch Lomond
  • Dag 8: Einde rondreis na ontbijt terugvlucht vanaf Glasgow naar Nederland

Routebeschrijving

Dag 1 : Vlucht Amsterdam-Inverness met KLM.
Verblijf in de omgeving van Inverness. 3 overnachtingen

U vliegt naar Inverness, haalt uw auto op en rijdt u naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Inverness. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. U ontvangt een voucher voor de 5-daagse Historic Scotland Explorer Pass die gratis toegang geeft tot veel topattracties in Schotland.

Dag 1 t/m 3: Verblijf omgeving Inverness.

U heeft enkele dagen om de omgeving van Inverness te ontdekken. De stad Inverness is de hoofdstad van de Highlands, aan de zeearm Moray Firth gelegen. Hier worden regelmatig dolfijnen gespot. Vanuit Inverness kunt u letterlijk alle kanten op. Richting de Speyside met de whiskytrail, één van bekendste routes van Schotland langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’. Wat verder weg gelegen kunt u een prachtige route rijden (de Snowroute) richting  de Royal Deeside een koninklijke route langs de rivier Dee. Diverse kastelen en landhuizen staan langs deze route, waaronder ook Balmoral Castle, het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games. In het Cairngorms National Park kunt u van de bergen genieten of de kunst van het schapendrijven afkijken bij een demonstratie met de echte ‘Sheepdogs’. De omgeving is tevens als decor gebruikt voor de serie ‘Monarch of the Glen’.En vergeet niet een boottocht van ca. 1 uur over het het Loch Ness, ten zuiden van Inverness. Deze is inbegrepen inbegrepen in de reis. U hoort mysterieuze verhalen over het monster Nessie en vaart langs de ruïnes van het Urquhart Castle dat op de oevers ligt.

 

Dag 4 t/m 7: rijden naar omgeving Loch Lomond, ca 250 km, 4 overnachtingen.

U verlaat de regio Inverness en rijdt via een mooie route, dwars door centraal Schotland, richting de omgeving van het Loch Lomond in het zuidwesten van Schotland. Onderweg kunt u een stop maken bij het toeristische plaatsje Fort William. De omgeving van Loch Lomond is heel populair en is een goed uitgangspunt voor dagexcursies. Allereerst liggen hier een aantal mooie meren, 'lochs', zoals Loch Fynn en Loch Lomond. In oostelijke richting ligt het schitterende natuurgebied The Trossachs National Park. Door de ‘Trossach Mountains’ en bossen kunt u naar Callander, waar u een bezoek kunt brengen aan het Rob Roy Visitor Centre. Er staan diverse wandelpaden uitgestippeld. Via Crieff, waar u een distilleerderij kunt bezoeken, rijdt u naar Stirling voor een bezoek aan Stirling Castle en The Wallace Monument.Voor de volgende dag is ook Inveraray is een bezoek meer dan waard, een leuk klein stadje. Het Inveraray Castle en de Old Jail zijn de trekpleisters hier en zeker een bezoek waard.


Dag 8: Terugvlucht Glasgow-Amsterdam met KLM.

De rondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto naar de luchthaven van Glasgow en stapt u op het vliegtuig richting Nederland.

 

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of in middenklasse hotels/Inns op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
3 nachten omgeving Inverness
4 nachten omgeving Loch Lomond


Hotels & Inns of B&B's

U verblijft in kleinschalige Inns of hotels of B&B's. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De acommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Vervoer

Flydrive (vlucht met huurauto catg.B.).

U vliegt met de KLM vanaf Amsterdam naar rechtstreeks naar Inverness, waar uw huurauto klaar staat en vliegt terug vanaf Glasgow.

 

Mogelijke aanpassingen (op verzoek)

Op uw verzoek kunnen wij deze mooie reis voor u verlengen, zodat u deze met uw eigen auto kunt rijden. U vaart dan over met DFDS Seaways v.v.en wij boeken dan een tussenstop in of nabij Edinburgh op de heenreis . Er ontstaat dan totaal een 11-daagse reis, incl. de overtochten en een nacht verlenging omgeving Edinburgh.

 

Vraag naar deze mogelijkheden en prijs in het tekstvak van het boekingsformulier.

Prijzen 2020/2021

Prijzen per persoon 2020/2021
8-daagse Schotlandrondreis naar het hart van Schotland incl. flydrive naar Schotland
vanafprijs i.v.m. felxibele prijs KLM vliegreis in B&B's
2-pers.kamer lo
01/09-31/10-2020 v.a. € 797
01/04-31/10-2021 v.a. € Prijs op aanvraag
Met verlenging DFDS en extra nacht hotel en eigen auto Prijs op aanvraag
vanafprijs i.v.m. felxibele prijs KLM vliegreis in Hotels
2-pers.kamer lo
01/09-31/10-2020 v.a. € 983
01/04-31/10-2021 v.a. € Prijs op aanvraag
Met verlenging DFDS en extra nacht hotels en eigen auto Prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen
- Vlucht KLM Amsterdam-Inverness en terug vanaf Glasgow (voordeligste prijsklasse, indien beschikbaar)
- Autohuur Economy category B (Citroen C3 of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt

- Jacobite Cruise op Loch Ness

- 5-daagse Historic Scotland Pass
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Optionele excursies

- Toeslag luxere huurauto
- Ruime Bagagekosten KLM vlucht
- Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse Rondreis door het hart van Schotland incl. flydrive. Wilt u een overtocht met DFDS Seaways boeken, laat dit dan weten via het tekstvak in het boekings/offerte formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.