image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Flydrive of flyfiets naar de Buiten Hebriden 2024

 

Een reis met veel ruimte en rust.

 

VOLGEBOEKT TOT 7-7-2024.


Keuze uit 6-daagse flydrive of 9-daagse flyfiets reis.
U vliegt naar Glasgow, vanwaar uw reis start.

Deze reis is compleet incl. huurauto of huurfiets, vlucht vanaf Glasgow naar de eilanden en terug, accommodatie incl. ontbijt en alle noodzakeleijke ferryovertochten.
De reis is per nacht te verlengen op de plek van uw keuze, indien dit in combinatie met de vluchten mogelijk is.
Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van uw aansluitende vlucht naar Glasgow.

 

 • Verblijf naar keuze in B&B's/Eenvoudige accommodaties of goede middenklasse hotels
 • Bezoek aan de Buiten-Hebriden is een belevenis op zich
 • U bezoekt de eilanden Bara, Uisten, Harris en Lewis
 • U vliegt naar de Buiten Hebriden, waar u op het strand land
 • Reis is incl.de ferryovertochten van eiland naar eiland en alle accommodaties

De Schotse Outher Hebriden spreken tot ieders verbeelding. Ruige landschappen met mysterieuze steencirkels, oude ruïnes en witte stranden, zorgen voor een onvergetelijk reis. U vliegt vanaf Glasgow naar Barra, waar u op het strand land. Dit zal uw als unieke beleving uw levenlang bij blijven.

De Outher Hebriden Fly Drive Island Hopper is de unieke kans om alle eilanden tussen Barra en Lewis te verkennen met een huurauto of per huurfiets, welke u op het vliegveld van Barra ophaalt en in Lewis weer inlevert, of andersom.
Dit betekent dat uw vliegreis naar de Buiten-Hebriden een landing op Barra beach airport omvat, de enige luchthaven ter wereld waar geplande vluchten landen en vertrekken op een strand.

Bezoek aan:

Bij 6-daagse reis
- Isle of Barra en Vatersay
- Isle of Uisten
- Isle of Harris
- Isle of Lewis

De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.

Reisschema 6-daagse reis:

 • Dag 1: Vlucht Glasgow naar Barra.
 • Rondrit: Barra en Vatersay
  Overnachting in Barra
 • Dag 2: Overtocht van naar Eiskay
  Dagtocht, Eriskay, South Uist, ,Benbecula.
  Overnachting in Uist
 • Dag 3: Overtocht naar Harris.
  Dagtocht, North Uist, Berneray, Harris.
  Overnachting in Harris
 • Dag 4: Dagtocht, Harris, South Lewis.
  Overnachting op Lewis.(2 nachten)
 • Dag 5: Dagtocht, North Lewis.
  Overnachting in Lewis
 • Dag 6: Aankomst luchthaven Stornoway en terugvlucht naar Glasgow.

Wat is mogelijk tijdens deze flydrive Buiten Hebriden rondreizen

U bent volledig vrij  met wat u wilt gaan doen tijdens deze korte rondreisjes. De routes zijn slechts een voorbeeld van wat u zou kunnen kiezen om te doen. Niet alles is mogelijk tijdens de tijd die u hebt tijdens deze korte vakantie. Er is wel een mogelijkheid om langer op de eilanden te verblijven. Extra nachten zijn tegen betaling bij te boeken, indien u dat wenst. U hebt dan meer tijd om de eilanden te ontdekken. Wij helpen u graag met uw eigen unieke op maat gesneden Hebridenrondreis samen te stellen.

De eilandhopperroute is slechts 225 kilometer van start tot finish. Dit geeft u voldoende tijd om alle schoonheid te ontdekken die de Buiten-Hebriden te bieden heeft. Aan het einde van elke dag staat uw comfortabele accommodtie klaar. Of u nu kiest voor B & B's, Inns of hotels/herbergen, u zult zeker genieten van geweldige gastvrijheid.

Verlengen reis mogelijk

Waar u verblijft en hoe lang, bepaalt uzelf, op voorwaarde dat er beschikbaarheid is. We raden aan deze vakantie gedurende 6 of 7 nachten te boeken, zodat u een extra dag kunt splitsen tussen Barra en de Uists en een extra dag in Harris. De beschikbaarheid is altijd op aanvraag, mede gezien de wisselende vluchttijden op Barra, i.v.m. de mogelijkheden om te kunnen landen. (eb en vloed afhankelijk).

 

Flyfiets 9-daagse reis

Deze reis loopt in grote lijnen parralel aan de flydrive route, maar is verdeelt over meer nachten. Totale lengte is ongeveer 225 km.

De reisroute is ontworpen met de bedoeling dat deze geschikt is voor volwassenen van alle leeftijden met een gematigd fitnessniveau tot een typische 50-jarige.(Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar). Bij deze 9-daagse reis betekent het dat er voldoende tijd is om te genieten van enkele van de historische bezienswaardigheden die de eilanden te bieden hebben.

Er worden bij de fiets, een helm, fietstas, een reserve-band en een minitoolkit geleverd. Het is ideaal om met een opvouwbare / oprolbare rugzak of zachte tas te reizen, die u deels in de fietstassen kunt legen en vervolgens op de bagagedrager kunt bevestigen. Totale capaciteit van de twee fietstassen is ongeveer 40 liter. De fietsen zijn allemaal in een hybride stijl gebouwd voor comfort, betrouwbaarheid en robuustheid. Breed scala derailleurversnellingen zorgen ervoor dat u de meeste heuvels rijdt in plaats van te wandelen. De fietsen hebben spatborden, bagagedrager en behoorlijke bandenmaat, met voorvering.

 

Reisinformatie

U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde boeken. De prijs kan wel wat afwijken, afhankelijk van de beschikbare accommodaties. De reis moet altijd worden aangevraagd i.v.m. de wisselende vliegtijden van en naar Barra (eb/vloed afhankelijk).


Accommodatie omschrijving

Bij beide reizen verblijft u naar keuze in B&B's/Eenbvoudige accommodaties of in  middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel volgeboekt is, reserveren we een gelijkwaardig alternatief  in de omgeving.

De reis start op woensdag en u vliegt vanuit Glasgow naar Barra, waar uw huurauto of fiets klaar staat. Er wordt een middenklasse auto geleverd. Grotere auto's zijn op verzoek mogelijk, ook als u met 4 personen of meer reist.  Er zijn verzekeringsbeperkingen en limieten voor de leeftijd van de chauffeurs voor de eilandhopper-vakantie 75 jaar voor niet-ingezetenen van het Groot Brittannië.

Prijzen 2024

VOLGEBOEKT TOT 7-7-2024.

 

Prijzen per persoon 2024 exclusief de vluchtprijs naar Glasgow.
Incl. vlucht Glasgow-Barra/Stornaway-Glasgow, huur auto of fiets, ferryovertochten
en accommodaties
Schotland Outher Hebriden
6-daagse Flydrivereis Hotels
2-pers.kamer lo
B&B's/Eenvoudige accommodaties
2-pers.kamer lo
01/05-30/09 € 1737€ 1420
Verlengingsprijs per persoon per nacht incl. huurauto: Hotels € 256 - B&B's € 210
9-daagse Flyfietsreis Hotels
2-pers.kamer lo
B&B's/Eenvoudige accommodaties
2-pers.kamer lo
01/05-30/09 € 2040 € 1731
Verlengingsprijs per persoon per nacht incl fietshuur: Hotels € 286 - B&B's € 219
Vluchtprijs Amsterdam-Glasgow v.v. op aanvraag en afhankelijk van de aansluitende mogelijkheid voor de vlucht Glasgow-Barra/Stornaway-Glasgow onder voorbehoud van wijzig in de prijzen en vluchttijdeen.

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen

- 5 of 8 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt
-Vlucht Glasgow-Barra/Stornaway-Glasgow (prijs en vluchttijden onder voorbehourd), ferry-overtochten naar de eilanden als genoemd in de reizen, huur  1 auto + 2 personen.

 

Niet inbegrepen
- Optioneel: reis/vlucht naar Glagow in Schotland
- Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: op aanvraag en afhankelijk van de vluchtmogelijkheden van Glasgow naar Barra en van Stornaway terug naar Glasgow..

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis:  6-daagse flydrive Schotse Outher Hebridenreis of 9-daagse flyfiets Schotse Outher Hedriden.  Wij zenden u spoedig een prijsopgave.