image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Ronde van Schotland 2024

Een uitgebreide 15-daagse rondreis door Schotland.
De reis wordt aangeboden exclusief retour DFDS Seaways, P&O-Ferries of flydrive
welke optioneel bij te boeken zijn.

U hebt zelf de keuze op welke wijze u naar Schotland wilt reizen, wat wij uiteraard op uw verzoek voor u kunnen verzorgen voor een aantrekkelijke prijs. Meer vrijheid bestaat er niet.

 • U kiest zelf de wijze van reizen naar Schotland, welke we uiteraard wel op uw verzoek verzorgen
 • Mooie routes door Schotland
 • Zeer complete reis, keuze uit verschillende soorten accommodaties
 • Bezoek Orkney Eilanden mogelijk
 • Gratis reisgids bij de reisbescheiden

Een mooie rondreis langs de Hooglanden, Edinburgh, Loch Ness, de eilanden en kustlijn, kilts, whisky en doedelzakken. Liefhebbers van Schotland kunnen niet om deze mooie rondreis heen. In twee weken tijd laten we u alle mooie plekjes van de Hooglanden, de steden en de ruige natuur zien en u ontmoet overal de uiterst vriendelijke bevolking. Ook een perfecte kennismakingsreis met Schotland als u dit fijne land wilt ontdekken.

 Hoogtepunten:
 
- Edinburgh
 - Scone Palace
 - Pitlochry
 - Royal Deeside
 - Balmoral Castle
 - Inverness
 - Dunrobin Castle
 - Orkney Eilanden
 - Ullapool
 - Fort William
 - Mull & Iona
 - Glasgow

Reisschema:

Overnachtingen

2 x omgeving Edinburgh
2 x omgeving Pitlochry
1 x omgeving Royal Deeside
2 x omgeving Inverness
2 x omgeving Wick/Thurso
2 x omgeving Gairloch
2 x omgeving Oban
1 x omgeving Glasgow/Uplawmoor

 

I

outebeschrijving

Dag 1 en 2: Edinburgh
(Reis naar Schotland verzorgen wij op uw verzoek.Vrijblijvende prijsopgave. voor ferry-overtocht met DFDS IJmuiden-Newcastle v.v. of P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.)

U gaat op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De hoofdstad van Schotland is een verrassend mooie en leuke stad. De blikvanger is het Edinburgh Castle, hoog boven de stad op een heuvel gelegen. Hier worden de kroonjuwelen bewaard, welke u kunt bekijken. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten met kinderkopjes. De stad heeft ook een New Town, waar prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen zijn. Edinburgh is ook een uitstekende winkelstad. Princes Street is dé straat voor de winkelliefhebbers. 's Avonds is het gezellig in een van de vele restaurants en pubs.

 

Dag 3 en 4: Edinburgh - Pitlochry, ca. 115 km

Na het ontbijt verlaat u de stad en rijdt u in noordelijke richting. Onderweg kunt u een stop maken bij het Scone Palace, een vroeg 19e eeuws Georgiaans paleis. Hier vonden vroeger de kroningen plaats. Het eindpunt van vandaag is de omgeving van Pitlochry. Pitlochry is een leuk Schots dorpje met huizen in Victoriaanse stijl. De omgeving is zeer in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. In Pitlochry zijn twee whiskystokerijen en de 300 meter lange zalmladder in de rivier de Tummel is ook een trekpleister.


Dag 5: Pitlochry - Royal Deeside, ca. 110 km

Een koninklijke dag vandaag. Via het spectaculaire berggebied Devil's Elbow rijdt u naar de Royal Deeside. Eén van de bekendste kastelen hier is Balmoral Castle, de koninklijke residentie.Als de koninklijke familie niet thuis is, is er een mogelijkheid Baloral Castle te bezoeken. In Aberdeen is een bezoek aan Old Aberdeen aan te raden alsmede aan de 16e eeuwse torenvesting Crathes Castle, met een schitterend aangelegde tuin.

 

Dag 6 en 7: Royal Deeside - Inverness, ca. 125 km

Door de Grampian Mountains rijdt u naar de omgeving van Inverness, de hoofdstad van de Highlands. U reist door een gebied met vele kastelen. De stad is vele malen ten prooi gevallen aan plunderingen. Inverness Castle is dan ook 'slechts' 161 jaar oud. U kunt de St. Andrews kathedraal en de wolweverijen van James Pringle bezoeken. Vanuit Inverness kunt u naar het Loch Ness met de ruïnes van het Urquhart Castle. Het donkere water van het meer doet mystiek aan en de verhalen over het monster Nessie intrigeren iedere bezoeker.

 

Dag 8 en 9: Inverness - Wick/Thurso, ca. 235 km

Vandaag reist u verder naar het noorden naar het uiterste puntje van het vaste land. Onderweg kunt u nog stoppen bij het Dunrobin Castle, zeker een bezoek waard, en Bonar Bridge waar u, als u geluk heeft, zalmen kunt zien springen. Vanuit Thurso kunt u een dagtocht maken naar de mooie Orkney Eilanden.

 

Dag 10 en 11: Wick/Thurso - Gairloch, ca. 255 km

U rijdt naar de omgeving van Wester Ross, waar u de komende twee nachten zult verblijven. U kunt een bezoek brengen aan het vissersdorp Ullapool, prachtig gelegen aan Loch Broom. Maar ook de eilanden Lewis en Harris, die bekend staan om het spectaculaire landschap zijn mooi en een bezoek waard. In zuidelijke richting rijdt u langs de Corrieshalloch Gorge, een diep en bebost ravijn. Hier stort de waterval Falls of Measach het water met kracht omlaag. Aan de noordkant van het Loch Maree liggen de Inverewe Gardens met exotische planten en bomen, die dankzij het milde klimaat van de golfstroom bijna het hele jaar kleur hebben.

 

Dag 12 en 13: Gairloch - Oban, ca. 280 km

Dwars door de Highlands rijdt u naar Fort William, een toeristisch stadje aan Loch Linnhe en met zicht op de berg Ben Nevis. Fort William is in trek bij wandelaars, aangezien hier twee belangrijke wandelroutes langs gaan. Vanaf hierrijden wij door naar naar Oban, waar vandaan u de twee eilanden Mull en Iona kunt bezoeken. Oban is bekend vanwege de kleinste whiskydistileerderij van het land.

 

Dag 14: Oban - Glasgow/Uplawmoor, ca. 160 km

Via Inveraray gaat de route naar het zuiden. Langs de westoever van het romantische en meest bezongen meer, Loch Lomond rijdt u naar de omgeving van Glasgow, de tweede stad van Schotland. Glasgow heeft de laatste jaren echte een gedaanteverwisseling ondergaan. Het is een trendy stad met goede winkelmogelijkheden, festivals, musea en attracties (die deels gratis toegankelijk zijn) en mooie gebouwen.

 

Dag 15: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U reist terug op de door u gekozen wijze.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht of flydrive

U kunt kiezen voor een ferryovertocht met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v., een ferryovertocht met P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v. of een flydrive (vlucht met autohuur).
Vraag naar de prijs, indien u de rondreis wilt boeken (eventueel met 2 nachten verlenging, indien u voor P&O-Ferries kiest).

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie
U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels (cat. 2/3) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.


Hotels***  (Op verzoek 4**** Hotels mogelijk).
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand.

Vervoer

Eigen auto of huurauto

Prijzen 2024

 

15-daagse rondreis Ronde van Schotland 2024
Prijzen per persoon
exclusief reis naar Schotland
(optioneel bij te boeken)
  Hotels***
prijs v.a.
2/4-2024 t/m 30/4-2024 € 1595
1/5-2024 t/m 31/5-2024 € 1828
1/6-2024 t/m 30/6-2024 € 1903
1/7-2024 t/m 31/7-2024 € 2007
1/8-2024 t/m 31/8-2024 € 2090
1/9-2024 t/m 30/9-2024 € 1894
1/10-2024 t/m 31/10-2024 € 1703

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen in hotels*** 2-pers,kamer met bad en/of douche en toilet op basis logies met ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB-gids

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Schotland. (Op verzoek boeken wij uiteraard uw keuze. Prijs op aanvraag).
 • Meenemen huisdier is niet mogelijk
 • Entree, tol en parkeergelden
 • Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Offerte aanvraag/Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis, de 15-daagse rondreis, Ronde van Schotland. Wilt u ook excursies boeken of de reis naar Schotland, laat dit dan weten via het tekstvak in het boekings/offerte formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.