image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Klassieke Scan Britain Schotlandreis 2024

Een 14-daagse rondreis door Schotland
Inclusief ferryovertochten met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.
Op uw verzoek kan de reisroute worden aangepast en/of verlengd.

 • Keuze tussen leuke hotels of B&B's
 • Op uw verzoek aanpasbaar in lengte en route
 • Op uw verzoek een combinatie van B&B's en hotels
 • Op verzoek verlenging en terugreis met P&O-Ferries

Deze klassieke Scan Britain rondreis gaat langs Schotland's culturele hoogtepunten en veel natuurschoon, Hadrian's Wall in Noord Engeland, langs historisch Edinburgh, het prachtige Isle of Skye, de Highlands en de prachtige natuur in de Cairngorms en Glencoe. Deze reis gaat in een rustig reistempo en laat u kennismaken met het land van de doedelzakken, de Highland Games, de overweldigende natuur, de aardige Schotten en uiteraard whisky. Maar ook de geweldige hoofdstad Edinburgh wordt niet vergeten, een historische stad met een eeuwenlange geschiedenis, maar het decor van een levendige, kosmopolitische stad. De B&B's liggen binnen een straal van 50 km vanaf de genoemde plaats. Wat betreft een accommodatie op Isle of Skye kan het voorkomen dat deze nabij de brug naar Isle Skye is gelegen.

De reis wordt aangeboden incl. de luxe ferry overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle.
Optioneel: Wij kunnen de reis ook verlengen en de reis boeken met de ferry overtocht van P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v. met één of meerdere extra overnachtingen in Noord Engeland.

Reisschema:

 • Dag 1: Vertrek IJmuiden met DFDS Seaways
 • Dag 2: Na aankomst Newcastle.
  2 nachten Edinburgh
 • Dag 4: 2 nachten Pitlochry
 • Dag 6: 2 nachten Inverness
 • Dag 8: 2 nachten Isle of Sky of dichtbij Isle of Skye
 • Dag 10: 2 nachten  Ballachulish of Oban
 • Dag 12: 1 nacht Gretna Green
 • Dag 13: Vertrek Newcastle
 • Dag 14: Aankomst IJmuiden

Routebeschrijving

Dag 1: Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways. Afvaart om 17.30 uur.
Aan boord verblijft u in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche en toilet en uw auto vaart mee.


Dag 2 en 3: Edinburgh of omgeving. Ca. 190 km, U overnacht 2 nachten in een hotel of een B&B in de omgeving van Edinburgh.
Nadat u bent aangekomen in Newcastle heeft u de keuze uit meerdere routes op weg naar Edinburgh. U kunt kiezen uit de route door Border, langs Malrose en Jedburgh of voor de mooie kustroute, langs Bamburgh Castle. Na aankomst In Edinburgh geniet u van deze fijne stad. Bezoek o.a. het kasteel wat hoog boven de stad ligt.

 

Dag 4 en 5: Pitlochry of omgeving. Ca. 115 km. U overnacht 2 nachten in een hotel of B&B in de omgeving van Pitlochry.
U kunt kiezen voor een route via St. Andrews het golfmekka van de golfwereld. Vergeet niet de leuke havenplaatsjes aan de zuidoostkant van Fife.  In de middag arriveert u in Pitlochry, een echt Schots stadje, schitterend gelegen in het hart van de Schotse Hooglanden. Hier worden elk jaar Highland Games gehouden en in de zomermaanden zijn er talloze concerten en toneelvoorstellingen. Blair Castle is op enkele kilometers van Pitlochry gelegen en ook de Blair Athol whiskystokerij is open voor publiek. De kleinste whiskystokerij van Schotland, Edradour Whisky Distillery, bevindt zich eveneens in Pitlochry. Bezoek ook de zalmtrap bij het Pitlochry Hydro Electric Power Station.

Vanuit Pitlochry kunt gelijk met uw rondreis een aantal goede excursies boeken met een 4x4Wheeldrive of op Loch Tay.

Kijk hier voor de excursies vanuit Aberfeldy en Kenmore.

 

Dag 6 en 7: Inverness of omgeving. Ca  138 km. U overnacht 2 nachten in een hotel of B&B in de omgeving van Inverness of Beauly.
Via de Cairngorm Mountains en Avimore reist u naar Inverness. Vanuit Inverness maakt u natuurlijk een rondrit rond Loch Ness of een langere, maar onvergetelijke tocht door de noordelijke hooglanden. In het natuurgebied Dornoch Firth aan de Noordzeekust leven volop vogels en zeehonden.
Indien u dat wenst, kunnen we uw verblijf in dit centraal gelegen gebied met één of meerdere nachten verlengen.

 

Dag 8 en 9: Isle of Skye. Ca. 210 km. U overnacht 2 nachten in een hotel of B&B op Isle of Skye of dichtbij de brug naar Isle of Skye.
Op weg naar Skye komt u door Wester Ross, een woest bergland met heidevelden en oude naald- en eikenbossen waar nog veel wild leeft. Het landschap van Skye wordt gedomineerd door de hoge, ruige Cuillin Hills. Baaien met witte stranden en kliffen wisselen elkaar af. Daarnaast zijn er talrijke, gemoedelijke vissersdorpjes. U bereikt Isle of Skye via de brug bij Kyle of Lochalsh. U passeert onderweg het fotogenieke Eilean Donan Castle aan Loch Duich, verwoest in 1719 en herbouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Op Isle of Skye kunt u een bezoek brengen aan Dunvegan Castle, de zetel van de clan MacLeod, en noordelijker aan de westkust aan het 'Museum of the Isles'.

 

Dag 10 en 11: Ballachullish of Oban of omgeving. 2 nachten. Ca.225 km, U overnacht 2 nachten in een hotel of  B&B.
Vandaag maakt u een prachtige route vanaf Isle of Skye. U heeft de mogelijkheid om via de ferry van Armadale naar het havenplaatsje Mallaig te varen. Of u rijdt langs Fort William. U neemt de Skye Bridge naar Isle of Skye en rijdt via de A87. Geniet vanuit Ballachulish of Oban van de het mooie Glencoedal met bezoekerscentrum of ga een dag naar Isle of Mull. Vanuit de haven van Oban vertrekt een ferry naar het eiland Mull. Vanaf de aankomstplaats gaat een treintje naar Duart Castle, de residentie van de troste Macleans. Het 14e-eeuwse kasteel heeft panoramisch uitzicht over de zeearm 'Sound of Mull'. 

 

Dag 12: Gretna Green of omgeving. 1 nacht. Ca 288 km. U verblijft 1 nacht in en hotel of een B&B.
Gretna Green ligt precies op de grens van Schotland en Engeland. Gretna Green staat bekend als 'wedding capital of the UK', Halverwege de 18e eeuw trouwden hier veel Engelse 'runaway brides' vanwege de strikte huwelijkswetten in Engeland.  Rij richting museumdorp New Lanark en leer over de lakemindustrie in Engeland.

 

Dag 13: Newcastle: Ca 106 km, inschepen aan boord van DFDS Seaways voor de terugreis.,1 overnachting.
U verblijft in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche met toilet en uw auto vaart mee.
U reist vandaag weer terug richting Newcastle. Bezoek onderweg delen van de Hadrian Wall, de Romijnse muur welke in het verleden de Schotten en Engsel gescheiden moesten houden.

 

Dag 14: Aankomst IJmuiden.in de vroege ochtend en einde van uw onvergetelijke reis.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtochten

DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.

Op de heen- en terugreis maakt u gebruik van deze route. U slaapt aan boord en geniet van alles wat DFDS Seaways te bieden heeft. Zodra u aan boord stapt, begint het vakantiegevoel.

Zodra u aan boord stapt van de Princess of Norway of de King of Scandinavia, geniet u van deze overtocht. Maak een wandeling over het dek en dineer in een van onze restaurants. Er is een uitgebreid diner buffet in het 7 Seas restaurant. Met keuze uit vis, vlees, vegetarische gerechten en vele desserts. Of dineer á la carte in Blue Riband of Explorers Steakhouse. Na de maaltijd is er genoeg te doen. Winkelen aan boord. Een drankje drinken in het café of in de bar met live muziek. Een gokje wagen in het casino. De nieuwste films bekijken. Of bingo met het hele gezin. Voor kinderen is er de Kidz Club met Jack de Piraat. Nog even dansen in de nachtclub met live entertainment? Na een heerlijke avond kunt u uitrusten in uw hut. De volgende dag komt het schip aan in IJmuiden.

 

Accommodatie omschrijving

Voor deze rondreis kunt u kiezen tussen leuke, soms kleinschalige hotel/Inns of goede B&B's

Bij de rondreis ontvangt u bij de reisbescheiden een Schotlandreisgids en een landkaart.

Vervoer

Eigen auto

 

Prijzen 2024

Prijzen per persoon 2024:
14-daagse rondreis Klassiek Scan Britain door Schotland
  Hotels B&B's
Dagelijks vertrek 2-pk l/o 2-pk l/o
Hoogseizoen 28/06-2024 t/m 31/08-2024 € 2490 € 2160
Voor/Naseizoen 01/04-2024 t/m 27/06-2024 en 01/09-2024 t/m 31/10-2024 € 2168 € 1838
Maaltijden aan boord DFDS Seaways diner en ontbijt op heen- en terugreis € 73,40 € 73,40

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds  € 2,50
 

Inbegrepen:

 • retourovertocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways voor 1 auto (max. 1.85 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden
 • 2 nachten verblijf aan boord in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden
 • 11 nachten verblijf in een kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in B&B's of in Hotels/Inns
 • Landkaart en reisgids van Schotland

Niet inbegrepen:

 • toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut en 1-pers.kamers op aanvraag
 • maaltijden aan boord (optioneel bij te boeken)
 • evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks indien beschikbaar.

Rondreis verlengen of wijzigen (maatwerk):
U hebt de mogelijkheid de rondreis te verlengen.of de route te wijzigen. Geef uw wensen op in het tekstvak van het boekingsformulier en u ontvangt van ons de prijs voor uw reis naar uw eigen wens samengesteld.

Boeken/Offerte aanvraag

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 14-daagse rondreis Klassiek ScanBritain Schotland. Wilt u ook excursies boeken, laat dit dan weten via het tekstvak in het boekings/offerte formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.