image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Schotse Hooglanden 2024

Een 12-daagse rondreis door Schotland exclusief retour DFDS Seaways of flydrive.

U hebt zelf de keuze op welke wijze u naar Schotland wilt reizen, wat wij uiteraard voor u willen verzorgen.

Als er ergens in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel in de Schotse Hooglanden. De ruige bergen, de stille heidevlaktes, de magnifieke vergezichten en de grillige kust met schitterende baaien. Bezoek Loch Ness, proef de whisky en ga terug in de tijd van kastelen en ridders. Een perfecte kennismaking met Schotland. In nog geen twee weken tijd laten we u veel mooie plekjes van de Hooglanden, de steden en de ruige natuur zien.

  • U kiest zelf de wijze van reizen naar Schotland, welke we uiteraard wel voor u kunnen verzorgen
  • Mooie routes door Schotland
  • Keuze uit verschillende soorten accommodaties
  • ANWB gids en landkaart inbegrepen
 

 Hoogtepunten:
- Glasgow
- Inveraray
- Mull & IonaIsle of Skye
- Ullapool
- Inverness
- Speyvalley (Whiskytrail)
- Loch Ness met Urquhart Castle
- Fort William
- Loch Lomond & The Trosaachs N.P.

- Stirling Castle

-

Reisschema:

Overnachtingen

Dag 1: omgeving Glasgow
Dag 2 en 3: omgeving Oban, ca 165 km

Dag 4: Omgeving Isle of Skye, ca 165 km
Dag 5en 6: omgeving Ullapool, ca 105 km
Dag 7 en 8: omgeving Inverness, ca 195 km
Dag 9 en 10: omgeving Fort William, 110 km
Dag 11: omgeving Callander, ca 160 km

Dag 12: Terugreis op eigen gelegenheid

 

Uiteraard kunnen wij de heen- en terugreis ook voor u verzorgen voor een aantrekkelijke prijs.

Er zijn verschillende mogelijkheden.


Routebeschrijving

Dag 1: Glasgow

De moderne stad Glasgow is een stad van contrasten waar het industriële verleden en een flitsend nieuw imago naast elkaar staan. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad zeker een bezoek waard! Indien u met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle reist, is de afstand vanaf de ferryhaven Newcastle is ca. 250 km.

Dag 2 en 3: Glasgow - Oban, ca. 165 km

Via Inveraray met het kasteel van de hertog van Argyll, gaat de route door Argyll naar Oban. Deze havenstad ligt aan de westkust en biedt prachtige uitzichten. Vanuit Oban kunt u met de ferry naar het eiland Mull en verder naar Iona, bakermat van het Christendom, waar overblijfselen van het Benedictijnerklooster en de abdij te bezichtigen zijn.

Dag 4: Oban - Omgeving Isle of Skye, ca 205 km

U vervolgt uw weg richting het noorden. Onderweg komt u door de Glencoe dat bekend staat om zijn spectaculaire landschappen en indrukwekkende dal. U kunt vandaag via Fort William richting Mallaig rijden alwaar u de ferry u naar Armadale kunt varen op Isle of Skye. (Ferryovertocht niet in reis inbegrepen).. Bezoek de idyllische dorpjes en geniet van het prachtige natuurschoon. Op de terugreis naar het vaste land, alwaar u zal overnachten, rijdt u over de Skye Bridge richting Eilean Donan Castle, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland.

 

Dag 5 en 6: Omgeving Isle of Skye- Ullapool, ca. 105 km

Als u Elean Donan Castle gisteren nog niet hebt bezocht, doe dat dan deze ochtend, voor u noordelijk reist. Na het ontbijt gaat u in noordelijke richting door Wester Ross, een prachtige route. Dit ruige gebied heeft de oudste bergen op aarde en er leven wilde katten, edelherten en roofvogels. Vanuit Ullapool kunt u de ferry naar de eilanden Lewis & Harris nemen. Deze eilanden staan bekend om de rijke flora, witte stranden en het spectaculaire landschap.

 

Dag 7 en 8: Ullapool - Inverness, ca. 195 km

Voordat u naar Inverness rijdt, kunt u nog een bezoek brengen aan Dunrobin Castle in Golspie. U verblijft twee nachten in de omgeving van Inverness, aan de Moray Firth, waar u wellicht tuimeldolfijnen kunt zien. Maak een excursie naar het Cawdor Castle, dat bekend is van Shakespeare's Macbeth en proef wat geschiedenis in Culloden Moor, waar de laatste veldslag is gestreden op Britse bodem. Liefhebbers van whisky volgen natuurlijk de whiskytrail, een van de bekendste routes van Schotland. U rijdt door de Speyside langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse 'levenswater'.

 

Dag 9 en 10: Inverness - Fort William, ca. 110 km

Uw eerste stop vandaag is bij het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege Nessie, het monster van Loch Ness, waarvan vage foto's in omloop zijn, maar waarvan het bestaan nooit officieel is vastgesteld. U gaat verder richting Fort William. Dit toeristische plaatsje heeft zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.

 

Dag 11: Fort William - Callander, ca. 160 km

Via de Glencoe en Crianlarich gaat uw reis verder naar het Loch Lomond en The Trossachs National Park, het oudste nationale park van Schotland. U verblijft één nacht in de omgeving van Callander, een klein maar levend en toeristisch dorpje aan de rivier de Teith en in het raadsgebied Stirling. Het kleine dorpje staat bekend als de “Gateway to the Highlands”. Geniet van de rust en natuur en wandel in ca. een uur naar de Bracklinn watervallen of bezoek het nabij gelegen Stirling Castle welke de stad domineert vanaf de 700 meter hoge rots.

 

Dag 12: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen of u reist terug naar Nederland. De afstand naar de dichtstbijzijnde ferryhaven Newcastle (DFDS Seaways) is ca. 300 km. DFDS Seaways is een uitstekende wijze van reizen naar Schotland. Vraag naar de aantrekkelijke prijs en vroeg boeken loont.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

De reis is op uw verzoek aanpasbaar/verlengbaar.
Vraag er naar via het tekstvak in het  offerteformulier.

Informatie overtocht of flydrive

U kunt kiezen voor een ferryovertocht met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v. of een flydrive (vlucht met autohuur).
Kies op welke wijze u wilt reizen en vraag naar de prijs, indien u de rondreis wilt boeken.

Accommodatie omschrijving

Overnachtingen
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Oban
1 x omgeving Isle of Skye
2 x omgeving Ullapool
2 x omgeving Inverness
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Callander

Uw accommodatie
U verblijft naar keuze in eenvoudige Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels (cat. 2/3) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.


Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.
Vrij vertaald 'herberg'. Bij de meeste Inns is een pub/restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. Inns zijn over het algemeen wat groter dan Bed & Breakfasts.
.

Vervoer

Eigen auto of huurauto, afhankelijk van u wijze van reizen naar Schotland.

Prijzen 2024

12-daagse rondreis Schotse Hooglanden
Prijzen per persoon
exclusief reis naar Schotland 2024
  B&B;s
v.a.
Hotels/Inns
v.a.
1/4-2024 t/m 23/12-2024 € 1338  € 1668

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen:

  • 11 overnachtingen in 2-pers,kamer met bad en/of douche en toilet op basis logies met ontbijt
  • Eenvoudige routebeschrijving / ANWB-gids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen:

  • Vervoer naar en van Schotland. (Op verzoek boeken wij uw keuze. Vraag de prijs op via tekkstvak offerte/boekingsformulier (vluchten met  huurauto of feeryovertocht met eigen auto)).
  • Entree, tol en parkeergelden
  •  Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken/Offerte aanvraag

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis, de 12-daagse rondreis Schotse Hooglanden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.