image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Ontdek Schotland 2024

Een 10-daagse autorondreis door Schotland
U kunt optioneel bijboeken:
een retour met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v
of een flydrive.

 

  • Verblijf in een mix van B&B's, Inns en kleinschalige hotels
  • exclusief reis naar Schotland
  • U kiest zelf de wijze van reizen naar Schotland, welke wij voor u kunnen boeken.
  • Met gratis reisgids en landkaart bij de reisbescheiden

Uitstekende kennismakingsrondreis door Schotland. Breng een bezoek aan Schotland, het land van whisky, kastelen en vele andere tradities. Deze rondreis brengt u in relatief korte tijd langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Schotland. Het is een prachtige bestemming om rond te reizen en vele nieuwe indrukken op te doen. Schotland, het land van kastelen, tradities, mysterieuze 'lochs' en whisky, maar ook doedelzakken, ongerepte natuur.

U bezoekt o.a.
- Pitlochry
- Blair Castle
- Speyside
- Inverness
- Isle of Skye
- Eilean Donan Castle
- Fort William
- Glenfinnan Railway Viaduct
- Edinburgh

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: overnachting in/nabij Pitlochry
  • Dag 3 en 4: overnachting in/nabij Inverness
  • Dag 5: overnachting omgeving Isle of Skye
  • Dag 6 en 7: overnachting in/nabij Fort William
  • Dag 8 en 9: overnachting in/nabij Edinburgh
  • Dag 10: Einde rondreis na ontbijt en terugreis als door u gekozen.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Pitlochry

De reis begint in Pitlochry, een leuk toeristisch plaatsje met kleine winkeltjes. Hiervandaan kunt u het beroemde Blair Castle bezoeken. De witte torentjes van het kasteel zijn van ver al te zien. De whiskydistilleerderij Blair Atholl is open voor publiek. U kunt echter ook naar de schilderachtige Killiecranckie kloof of genieten van het uitzicht bij Queens View.

Vanuit Pitlochry kunt gelijk met uw rondreis een aantal goede excursies boeken met een 4x4Wheeldrive of op Loch Tay.

Kijk hier voor de excursies vanuit Aberfeldy en Kenmore.


Dag 3 en 4: Pitlochry - Inverness, ca. 140 km

Vanuit Pitlorchy rijdt u naar Inverness. De hoofdstad van de Highlands ligt aan de zeearm Moray Firth en wellicht ziet u nog een aantal tuimelaardolfijnen. Bezienswaardig is het Inverness Castle en net buiten Inverness ligt het Cawdor Castle uit de 14e eeuw, dat bekend is van Shakespeare's Macbeth. Proef wat geschiedenis in Culloden Moor, waar de laatste veldslag is gestreden op Britse bodem. Liefhebbers van Whisky volgen natuurlijk de whiskytrail, een van de bekendste routes van Schotland. U rijdt door de Speyside langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse 'levenswater'.


Dag 5: Inverness - Isle of Skye, ca. 200 km

Vanuit Inverness rijdt u via de Sky Bridge naar het op een na grootste Schotse eiland Skye. Dit eiland is de meeste populaire vakantiebestemming van Schotland. Er zijn genoeg dorpjes welke u kunt bezoeken, maar het eiland staat toch vooral bekend om het prachtige natuurschoon; u vindt hier puntige pieken en hoge kliffen van de Cuilin heuvels. Met een beetje geluk kunt u langs de kust Europese otters en zeehonden zien.


Dag 6 en 7: Isle of Skye - Fort William of Oban, ca. 200 km

U verlaat het eiland en gaat naar Fort William. Dit belangrijke toeristische plaatsje heeft zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.  Het is een echte 'outdoor' bestemming en niet voor niets gaan twee belangrijke wandelroutes door dit plaatsje: de Great Glen Way en de West Highland Way. Ook is het vertrekplaats van de Jacobite-trein, een van de weinige stoomtreinen die nog rijden op het normale spoor; bij velen bekend uit de Harry Potter films. Indien het hotel in Fort William niet beschikbaar is, kan er worden uitgeweken naar Oban op ca 1 uur rijden richting het zuiden.


Dag 8 en 9: Fort William/Oban- Edinburgh, ca. 215 km

U reist in zuidelijke richting naar Edinburgh. De hoofdstad van Schotland wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. De stad bestaat uit New Town en Old Town, gescheiden door de winkelstraat Princes Street. Edinburgh Castle, waar de kroonjuwelen worden bewaard, torent boven alles uit. De Royal Mile bestaat uit vier middeleeuwse straten en verbindt Edinburgh Castle met Holyrood Palace. Princes Street is dé straat voor de winkelliefhebbers.

U kunt kiezen voor een accommodatie in Edinburgh of in de Borders ten zuiden van Edinburgh.

 

Dag 10: Einde rondreis in Edinburgh  na ontbijt-

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op de door u gekozen wijze van reizen terug naar Nederland of gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Indien u dat wenst, kunnen wij optioneel een retourovertocht met DFDS voor u boeken of een flydrive.

Vraag de prijs via het boekings/offerteformulier Geef uw wens op in het tekstvak.

 

Accommodatie omschrijving

Gedurende de reis verblijft u in een mix van leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
2x omgeving Pitlochry
2x omgeving Inverness
1x omgeving Isle of Skye
2x omgeving Fort William of Oban
2x omgeving Edinburgh of in de Borders.

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Vervoersmogelijkheden (kunnen door ons worden gereserveerd)

Met eigen auto en ferryovertocht DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.

Bekijk de overtochtprijzen van DFDS Seaways 2024

En indien u wilt vliegen vraag naar een flydrive. (vlucht met huurauto).

Prijzen 2024

Prijzen per persoon 2024
Schotlandrondreis Ontdek Schotland excl. vervoer naar Schotland
(Optioneel bij te boeken)
In B&B's 2-pers.kamer lo
01/04-2024 t/m 15/12-2024  € 1098
Mix van Inns en Hotels
2-pers.kamer lo
01/04-2024 t/m 30/04-2024 v.a. € 1155
01/05-2024 t/m 31/05-2024 v.a. € 1314
01/06-2024 t/m 30/06-2024 v.a. € 1437
01/07-2024 t/m 31/07-2024 v.a. € 1528
01/08-2024 t/m 31/08-2024 v.a. € 1664
01/09-2024 t/m 30/09-2024 v.a. € 1481
01/10-2024 t/m 31/10-2024 v.a. € 1251

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen

- 9 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt
-- Eenvoudige reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Optioneel te boeken: reis naar Schotland flydrive of ferryovertocht
- Entree- en parkeergelden

Vraag naar de prijs voor de flydrive of DFDS Seaways via het tekstvak in het boekings/annuleringsformulier

.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Boeken/Offerte aanvraag

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 10-daagse Rondreis Ontdek Schotland. Wilt u ook excursies boeken, laat dit dan weten via het tekstvak in het boekings/offerte formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.