image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Kennismaking Great Britain 2024

Een 10-daagse rondreis door Midden Engeland, Noord Wales en Zuid Schotland
Inclusief ferryovertochten met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.

 • Keuze tussen hotels of B&B's
 • Zeer afwisselnde rondreis
 • Bezoek York, Chester, Noord Wales, Lake District, Edinburgh en nog veel meer

Dit is een prachtige rondreis door Midden Engeland, Noord Wales en Zuid Schotland Culturele hoogtepunten, historische stadjes en veel natuurschoon, als York, Chester, Hadrian's Wall, Lake District en Robert Burns Country.

Deze reis biedt de mooiste bezienswaardigheden van Midden Engeland, Noord Wales en Zuid Schotland. Na een verblijf in of nabij York met zijn 1000 jaar oude kathedraal ontdekt u Chester, gevolgd door Noord Wales en de hoge bergen, meren en watervallen van het Lake District. Vervolgens reist u door Dumfries & Gallowvay en kunt u Glasgow en Edinburgh bezoeken, voor u terugreist naar Newcastle voor uw terugreist naar Nederland. U verblijft naar eigen keuze in goede middenklasse hotels of gemoedelijke B&B's gelegen binnen een straal van 50 km van de vermelde plaatsen.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Vertrek IJmuiden met DFDS Seaways
 • Dag 2: Aankomst Newcastle met overnachting omgeving York
 • Dag 3: omgeving York
 • Dag 4: omgeving Chester
 • Dag 5: omgeving Llangollen/Llandudno
 • Dag 6: omgeving Lake district/Kendal
 • Dag 7: omgeving Glasgow
 • Dag 8: omgeving Edinburgh
 • Dag 9: Vertrek Newcastle
 • Dag 10: Aankomst IJmuiden

Routebeschrijving

Dag 1: Overtocht IJmuiden met DFDS Seaways. Afvaart om 17.30 uur.
Aan boord verblijft u in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche en toilet en uw auto vaart mee.

Dag 2 t/m 3: York of omgeving. Ca. 140 km, U overnacht 2 nachten in een hotel of B&B in de omgeving van York.
Nadat u bent aangekomen in Newcastle rijdt u door det landelijke Yorks Dales naar de stad York met zijn middeleeuwse stadsmuren en magnifieke kathedraal waarvan de bouw in 1079 begon en tot 1450 voortduurde. Ook andere gebouwen, zoals St. Williams College en de Treasurer’s House en de stadsmuren van York stammen uit de welvarende Middeleeuwen. Bij Clifford’s Tower kunt u aan een wandeling over de stadsmuren beginnen. Helemaal in de stemming kom je tijdens een Ghost Trail bij avond... Er is veel te zien en te doen in York, maar maak ook een rondrit over de Yorkshire Moors naar het leuke vissersplaatsje Robin Hood's Bay aan de kliffenkust. In de winkeletalages liggen fraaie fossielen die aan de voet van de kliffen worden gevonden. Of bezoek Castle Howard, het weelderige paleis waar de familie Howard al eeuwenlang woont, en de idyllisch gelegen ruïnes van het 12e-eeuwse Rievaulx Abbey. Door de romantische ligging geldt het als een van de grootste bezienswaardigheden van Yorkshire.

Dag 4: Chester of omgeving. Ca. 177 km. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in de omgeving van Chester.
Chester is van oorsprong een Romijnse stad. Sommige delen van de stadsmuren dateren uit de 1e eeuw na christus.In de middeleeuwen was Chester zeer welvarend. Het stratenplan is zo compact, dat u alle bezienswaardigheden in de stad te voet kunt afleggen. Maak een wandeling over de romijnse uur, met zijn historische torens, poorten, of bezoek het amphitheater. De Victoriaanse Eastgate Clock is één van de meest gefotografeerde klokken in Engeland na de Big Ben.

Dag 5: Llangollen of Llandudno of omgeving. Ca 40 of 128 km. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in de omgeving van Llangollen of Llandudno.
Vanaf Chester neemt u de scenic route over de dramatische Horseshoe Pass naar het pitoreske stadje Llangollen, gelegen in de mooie Dee Valley in het Noord Oosten van Wales.
In Llangollen zijn in de zomer een keur aan festivals o.a. Ballon festival en food festivals. Vergeet ook de Llangollen Stoomtrein niet en er zijn veel mogelijkheden voor het varen met Narrowboats op het Llangollen Kanaal.

Dag 6: Lake distrcit/Kendal of omgeving. Ca 220. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in het Lake district.
Reis vandaag noordwaardt naar het mooie Lake district en geniet van de bergen en meren. Bezoek het museum van van de Lakelanden in Kendal, waar u kennis maakt met dd wijze van werken en leven in Cumbia in de laatste 200 jaar of maak een boottocht op Lake Windermere Of bezoek de Beatrix Potter attractie.

Dag 7: Dumfries & Galloway en Glasgow. Ca 355 km (via omweg door Dumfries & Galloway). U overnacht 1 nacht in Glagow in een hotel of B&B of omgeving.
Begin vandaag met een bezoek aan het middeleeuwse Sizergh Castle (National Trust) vlak bij Kendal. Als u verder reist en het Lake district achter u laat, kruist u Gretna Green.Stop hier voor het bezoeken van de oude smidse of alleen voor een kof koffie, voor u verder rijd richting Robert Burns Country. U heeft de mogelijkheid verschillende kastelen te bezoeken zoals Caerlaverock Castle of Culzean Castle.Bezoek de geboorteplaats van Robert Burns of het Robert Burns museum, voordat u naar Glasgow rijdt voor uw overnachting.

Dag 8: Edinburgh of omgeving. Ca.76 km, U overnacht 1 nacht in een hotel if B&B in Edinburgh of omgeving.
Glasgow is één van de levendigste steden van Europa. De laatse jaren is deze stad herboren en bezit veel fameuze art collecties en een uitstekend shopping centrum. En vergeet het buitengewone uitgaanscentrum niet. Maar reis vandaar toch oostwaards naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Wandel over de Royal Mile richt Edinburgh Castle, welke de skyeline beheerst. Of ga winkelen in Princes street. Wandel laat in de middag naar Holyrood Palace, de officiele residentie van de koning, wanneer zij in Schotland is. en bezoek in de avond één van de vele pubs.

Dag 9: Newcastle: Ca 182 km, inschepen aan boord van DFDS Seaways voor terugreis.,1 overnachting.
U verblijft in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche met toilet en uw auto vaart mee.
U reist vandaag weer terug richting Newcastle door de Scotttisch Borders en het uitgestrekte Northumberland National Park, de ideale plek om uw reis af te sluiten. Wandel langs Hadrian's Wall, de muur die de Romeinse keizer Hadrianus in het jaar 122 aanlegde, huur een fiets bij Kielder Water of bezoek Alnwick Castle.

Dag 10: Aankomst IJmuiden.in de vroege ochtend en einde van uw onvergetelijke reis.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

DFDS Seaways

Zodra u aan boord stapt van de Princess of Norway of de King of Scandinavia, geniet u van deze overtocht. Maak een wandeling over het dek en dineer in een van onze restaurants. Er is een uitgebreid diner buffet in het 7 Seas restaurant. Met keuze uit vis, vlees, vegetarische gerechten en vele desserts. Of dineer á la carte in Blue Riband of Explorers Steakhouse. Na de maaltijd is er genoeg te doen. Winkelen aan boord. Een drankje drinken in het café of in de bar met live muziek. Een gokje wagen in het casino. De nieuwste films bekijken. Of bingo met het hele gezin. Nog even dansen in de nachtclub met live entertainment? Na een heerlijke avond kunt u uitrusten in uw hut. De volgende dag komt het schip aan op de heenreis in Newcastle en op de terugreis  in IJmuiden.

 

Accommodatie omschrijving

Voor deze rondreis kunt u kiezen tussen goede middenklasse hotels/inns of B&B's

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2024

Prijzen per persoon 2023 10-daagse rondreis Kennismaking Great Britain
. Hotels/Inns B&B's
Prijs bij vertrek op maandag t/m donderdag 2-pk l/o 2-pk l/o
Hoogseizoen 28/06-2024 t/m 31/08-2024 € 1652 € 1435
Voor/Naseizoen 28/03-2024 t/m 27/06-2024 en 01/09-2024 t/m -05/10-2024 € 1451 1234
Winterseizoen 02/01-2024 t/m 27/03-2024 en 06/10-2024 t/m 15/12-2024 € 1148 931
Meerprijs  per afvaart op vrijdag of zaterdag vanuit IJmuiden of Newcastle
per persoon in Winterseizoen
€ 51 € 51
Meerprijs per afvaart op vrijdag of zaterdag vanuit IJmuiden of Newcastle
per persoon in Voor/Naseizoen
€ 76 € 76
Meerprijs per afvaart op vrijdag of zaterdag vanuit IJmuiden of Newcastle
per persoon in Hoogseizoen
€ 126 € 126
Meerprijs per afvaart op vrijdag of zaterdag per persoon € 51 € 51
Maaltijden aan boord DFDS Seaways diner en ontbijt op heen- en terugreis € 73,40 € 73,40

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

Inbegrepen:

 • Retourovertocht IJmuiden- Newcastle v.v met DFDS Seaways voor 1 auto (max. 1,85 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden
 • 2 x verblijf aan boord in een 2-pers. buitenhut benedenbedden
 • 7 nachten verblijf in een kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in B&B's of in Hotels/Inns
 • reisgids
 • wegenkaart.

Niet inbegrepen:

 • toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut en 1-pers.kamers, prijs op aanvraag
 • maaltijden aan boord
 • evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk

Boeken/Offerte aanvraag

Vraag een offerte of boek? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 10-daagse rondreis Kennismaking Great Britain. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.