image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Prachtige uitgebreide Noorwegen rondreis langs leuke steden en stadjes, natuurgebieden en fjorden 2022

Een 17-daagse autorondreis langs goede middenklasse hotels in Noorwegen.

Of een 19-daagse reis incl. de nachtferry met Colorline van Kiel naar Oslo en weer terug.

 

 • Veel Highlights onderweg
 • Mogelijkheid van bijboeken van excursiepakket
 • Uitstekende Noorwegenreis om uitgebreid kennis te maken met Noorwegen
 • Reistempo met rustpunten in de reis en 2 dagen Oslo
 • Te boeken (optioneel) met ferryovertocht Colorline Kiel-Oslo v.v. of met een flydrive

Deze 17-daagse, prachtige grote Noorwegenrondreis gaat dwars door het centrale deel van Noorwegen. Via Oslo reist u noordwaards door het Gudbrandsdal naar het mijnstadje Røros, gevolgd door Trondheim. Vandaar reist u via Kristiansund, Ålesund en het westelijk fjordengebied richting Voss en Begen. Via Geilo reist u terug naar de hoofdstad Oslo, waar u 2 nachten verblijft. Deze reis is een echte aanrader.

Wat ziet u onderweg
- Tradities in het Gudbrandsdal
- Mijnwerkersstadje Røros
- Bezoek de 'koningsstad' Trondheim
- Rij over de prestigieuze Atlantic Road
- Art Nouveau stad Ålesund
- Neem een alternatieve route via de Trolstigen en Geirangerfjord
- Bevaar de machtige Sognefjord
- Hardangerfjord
- Leuke stad: Bergen
_ Vøringfoss waterval
- Geilo, outdoorparadijs in de bergen
- Trendy Oslo

Reisschema:

 • Dag 1 : Start rondreis Oslo -Vinstra, ca 250 km. Verblijf Vinstra 1 nacht
 • Dag 2 : Vinstra-Røros, ca 230 km. Verblijf Røros 1 nacht
 • Dag 3 en 4: Røros-Trondheim, ca 160 km. Verblijf Trondheim 2 nachten.
 • Dag 5: Trondheim-Kristiansund, ca 195 km
 • Verblijf 1 nacht Kristiansund
 • Dag 6 en 7: Kristiansund-Ålesund, ca 135 km. Verblijf 2 nachten Álesund
 • Dag 8: Ålesund-Loen, tussen 130 km en 280 km afhankelijk van route
 • Verblijf 2 nachten
 • Dag 9 en 10: Loen-Sogndal, ca 130 km
 • Dag 11: Sogndal-Voss, ca 110 km
 • Dag 12 en 13: Voss-Bergen, ca 90 km
 • Dag 14: Bergen-Geilo, ca 260 km
 • Dag 15 en 16: Geilo-Oslo, ca 220 km
 • Dag 17: Einde rondreis en terugreis naar eigen keuze of per ferryovertocht Colorline Kiel-Oslo v.v..

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving

Dag 1 Oslo - Vinstra, ca. 275 km vanaf Oslo.

U reist op eigen gelegenheid naar Oslo. Optioneel kunt u de luxe ferryovertocht Kiel-Oslo met de Color Line boeken of een flydrive naar Oslo.

U gaat op eigen gelegenheid naar het eerste overnachtingsadres in Vinstra, op ca. 275 km vanaf Oslo. Langs Hamar met de Olympische schaatshal, het mooie Mjøsameer en het 'Olympische' Lillehammer met o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum rijdt u eerst naar Ringebu. Hier kunt u een korte stop maken bij het staafkerkje. Een staafkerk dateert uit de middeleeuwen en de bouw is kenmerkend voor veel van de Noorse kerken. Ze liggen vooral in het zuiden en sommige zijn zeer goed bewaard gebleven.


Dag 2: Vinstra -  Røros. 230 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet vervolgt u uw reis door het mooie Gudbrandsdal en door het Rondane Nationaal Park. Het eindpunt van vandaag is het leuke mijnstadje Røros dat bijna in haar geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het oude mijnwerkersstadje is goed bewaard gebleven en u kunt de mijn en de oude arbeidershuisjes bezoeken.

 

Dag 3 en 4: Røros - Trondheim, ca. 160 km

Neem de route door de Gauldalen vallei te rijden. Via Storen komt u uiteindelijk in de derde grote Noorse stad, Trondheim. De moeite waard om te bezoeken en blikvanger van Trondheim is de Nidaros kathedraal maar ook de oude pakhuizen aan de rivier de Nidelven zijn zeker een bezoek waard. Trondheim was de vroegere hoofdstad van Noorwegen. Nog steeds neemt de stad een belangrijke plaats in, aangezien hier alle koningen en koninginnen gekroond worden. Het centrum van Trondheim kent een aantal goede (design)winkels en warenhuizen. U verblijft twee nachten,in Trondheim.

 

Dag 5: Trondheim - Kristiansund, 195 km

Na het ontbijt gaat u op weg via een schitterende (kust) route. U rijdt langs de Halsafjord en neemt de plaatselijke ferry- van Halsa naar Kanestraum. Het eindpunt van vandaag is het leuke Kristiansund. De stad ligt op vier eilandjes in de Atlantische Oceaan. in een gebied vol fjorden, inhammen, baaien en eilandjes. Belangrijke inkomstenbron van Kristiansund is visserij en u ziet overal de stokvis op de houten rekken hangen.

 

Dag 6 en 7: Kristiansund - Ålesund, ca. 135 km

Via de Atlantic Road, de 8,3 kilometer lange kustweg die over diverse eilandjes is aangelegd, rijdt u naar het havenstadje Ålesund. Onderweg komt u langs de jazz- en rozenstad Molde. De stad Ålesund is een belangrijke vissersplaats. Nadat de stad in 1904 bijna volledig is afgebrand, is met hulp van veel verschillende Europeanen de stad weer opgebouwd in de Art Nouveau stijl die zo kenmerkend was voor die tijd. Het oude stadscentrum is zeker een bezoek waard. Voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee, beklimt u de 418 treden naar de top van de Aksla berg.

 

Dag 8: Ålesund - Loen, ca 130 km (kortste route).
Wij raden u aan de route via de Trollstigen en Geiranger te nemen ca 280 km

Na een goed ontbijt gaat u voorbij de Norddalfjord tussen Linge en Eidsdal in de richting van Geiranger. U gaat aan boord van een lokale ferry (niet inbegrepen) voor een cruise door de Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst staat vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Watervallen en fjordboerderijen, steile rotswanden en een rijk vogelleven zijn kenmerkend. In Hellesylt gaat u van boord en vervolgt u uw weg naar uw eindbestemming, Loen.. Verschillende route zijn mogelijke, allen even uniek. De route via de Trollstigen en Geirangel is langer, maar eigenlijk mag u die route niet missen in uw reis.


Dag 9 en 10: Loen - Sogndal, ca 130 km

Vandaag komt u langs twee grote gletsjergebieden: de Brisdalsbreen nabij Olden en de Jostedalsbreen bij Skei. Beide gletsjergebieden staan in verbinding met elkaar. En alhoewel de gletsjers slinkende zijn, zijn het nog steeds twee imposante ijsvelden.en zeker de moeite waard om onderweg te gaan bezoeken  U rijdt verder naar Sogndal waar u twee nachten verblijft. Sogndal ligt schitterend aan de Sognefjord en een aantal routes in dit gebied zijn uitgeroepen tot 'nationale' routes.

 

Dag 11: Sogndal - Voss, ca 110 km

U vervolgt uw rondreis in zuidelijke richting. U neemt de ferry tussen Kaupanger en Gudvangen, een schitterende tocht  In ca. 2 uur, steekt u de Sognefjord over . Dit is met  200 kilometer landinwaards de langste en diepste fjord ter wereld, op sommige plaatsen wel 1300 meter diep. De natuur is overweldigend mooi en uw camera maakt overuren. Langs Stalheim, waar u nog even van het uitzicht op het fjord kunt genieten rijdt u verder naar het toeristenplaatsje Voss.

 

Dag 12 en 13: Voss - Bergen, ca 90 km

De weg tussen Voss en Bergen is mooi en vol meren, watervallen en bossen. U bent in het gebied rondom de Hardangerfjord. Eenmaal in Bergen aangekomen, kunt u al direct de stad ontdekken, maar u hebt nog een extra dag.over voor deze stad.

De stad is prachtig gelegen tussen zeven bergen. Bergen Bryggen, de levendige kade met de gekleurde oude koopmanshuizen, is zo goed bewaard gebleven dat dit op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Daarnaast is de vismarkt natuurlijk beroemd en ga met de Fløyenbaan naar het uitzichtpunt Fløyen  U hebt een schitterend uitzicht over de stad. Muziekliefhebbers kunnen naar het geboortehuis en museum Troldhaugen, waar de Noorse componist Edvard Grieg geboren en gewoond heeft. Ook het Bergen Aquarium is overal in Noorwegen bekend. 's Avonds kunt u heerlijk eten in een van de vele restaurantjes.


Dag 14: Bergen Geilo, ca 260 km

Vanaf Bergen rijdt u door de 'Tuin van Noorwegen' zoals het Hardangergebied ook wel wordt genoemd. Overal staan fruitbomen en in stalletjes langs de weg kunt u kersen, aardbeien, bessen en ander fruit kopen. U steekt de Hardangerfjord over via de brug en via Eidfjord vervolgt u uw weg naar Geilo. Onderweg kunt u nog een korte stop maken bij de Vøringfoss waterval. Geilo is een alleraardigst dorpje in de bergen. In de winter een belangrijk wintersportgebied, maar in de zomer ideaal om te wandelen, te fietsen en veel outdooractiviteiten te ondernemen.

 

Dag 15 en 16: Geilo - Oslo, ca 220 km

Na het ontbijt rijdt u naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, voor de laatste twee overnachtingen. Oslo is een hippe en trendy stad met als trekpleisters het havengebied Aker Brygge, prima winkelmogelijkheden in de Karl Johansgate, het Koninklijk Paleis en het Vigeland beeldenpark met beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Ook het gebied rondom het Operagebouw wordt steeds laantrekkelijker Goede musea vindt u op het Museumeilandje Bygdøy.

 

Dag 17: Einde rondreis
Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis (optioneel) verlengen met nog een extra nacht in Oslo of u reist terug naar Nederland.


Optioneel: De overtochten van de Color Line van Kiel naar Oslo v.v. is de best aansluitende ferryovertocht of u vliegt terug, indien u een flydrive hebt geboekt.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Genoemde hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.Informatie overtocht  Colorline Kiel-Oslo v.v.

ColorLine Kiel-Oslo v.v.

Wij raden u aan, de luxe ferryovertocht Kiel - Oslo v.v. te kiezen van Color Line. Een prachtige vaart  waar u geen spijt van zult krijgen. Heen vaart u in de ochtend door het Oslo Fjord en op de terugreis in de middag. U overnacht in uw hut en komt uitgerust aan.

Color Line hanteert dymanische tarieven, waardoor de genoemde prijs kan afwijken.

 

Optioneel ook mogelijk: KLM vlucht Amsterdam-Oslo met huurauto

U kunt ook kiezen voor een flydrive. U vliegt naar Oslo waar uw huurauto klaar staat.

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

1 x Vinstra, Fefor Høyfjellshotel
1 x Røros, Røros Hotel
2 x Trondheim, Quality Hotel Augustin
1 x Kristiansund, Thon Hotel Kristiansund
2 x Ålesund, Quality Hotel Waterfront
1 x Loen, Hotel Loenfjord
2 x Sogndal, Quality Hotel Sogndal
1 x Voss, Park Hotel Vossevangen
2 x Bergen, Augustin Hotel
1 x Geilo, Ustedalen Hotel
2 x Oslo,  Comfort Hotel Børsparken

 

Vervoer

Eigen auto en ferryovertochten of optioneel flydrive (vlucht naar Oslo en huurauto)
Vraag naar de juiste prijs via het tekstvak in het offerte/boekingsformulier.

Prijzen 2022

 

17-daagse Prachtige uitgebreide Noorwegen rondreis langs leuke steden en stadjes, natuurgebieden en fjorden exclusief reis naar Noorwegen 2022 prijs pp in hotels
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9 in 2 pers kamer
01/05 t/m 14/06 en 01/09 t/m 30/09 v.a. € 1535
15/06 t/m 31/08 v.a. € 1522
19-daagse Prachtige uitgebreide Noorwegen rondreis langs leuke steden en stadjes, natuurgebieden en fjorden incl. Color Line Kiel-Oslo v.v.  of per flydrive 2022 prijs pp in hotels
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9 in 2 pers kamer
01/05 t/m 30/09 v.a. € prijs op aanvraag

Reis incl. Color Line of een flydrive .
Vraag de juist prijs via het offerteformulier.

 

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen:

 • 16 nachten hotel o.b.v. logie met ontbijt
 • Reisbeschrijving,landkaart en ANWB Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Flydrive met autohuur.(Optioneel te boeken)
 • Ferryovertocht Color line kiel-Oslo v.v. (Optioneel te boeken)
 • Maaltijden aan boord Color Line
 • Parkeer- tol en entreegelden en binnenlandse ferry's. (Richtlijn: ca. € 325 - € 350)

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Bijzonderheden:

Flydrive zijn optioneel bij te boeken.
Wij raden u de ferry overtocht Color Line Kiel-Oslo v.v. aan.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 17-daagse prachtige autorondreis langs leuke steden en stadjes, natuurgebieden en fjorden in Noorwegen of 19-daagse prachtige autorondreis langs leuke steden en stadjes, natuurgebieden en fjorden in Noorwegen incl. Color Line. Geef ook in het tekstvak aan op welke wijze u naar Noorwegen wilt reizen. Wij zenden u dan een prijsopgave.