image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreis Eirik Noorwegen afwisselende mooie rondreis, incl. deeltraject Hurtigruten en ferry's 2022

16-daagse rondreis langs afwisselende hotels in Noorwegen, Hurtigruten en ferry's.

 • Bezoek hoofdstad Oslo, Trondheim, Stavanger en Bergen
 • Bezoek Geiranger
 • Beklim de Preekstoel
 • Hurtigruten Trondheim-Bergen
 • Heen Color Line Kiel-Oslo en terug Fjordline Stavanger-Hirtshals
 • Goede, afwisselende hotels
 

U beleeft het beste van Noorwegen met uw eigen auto en deels per Hurtigruten postboot. Na de ferryovertocht van Kiel naar Oslo, begint de reis met een kort verblijf in de hoofdstad Oslo. U reist vervolgens over de Valdres hoogvlakte naar het bekende fjorddorpje Geiranger aan het Geirangerfjord. Na een kennismaking met Trondheim gaat u met een van de schepen van Hurtigruten de fjorden vanaf de waterkant bewonderen. Eenmaal aangekomen in de Hanzestad Bergen wacht nog de kers op de taart; het deel ten zuiden van Bergen tot Stavanger. Hier kunt u ook de befaamde klim maken naar de Preekstoel en heeft u een prachtig uitzicht over de Lysefjord.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Overtocht vanaf Kiel naar Oslo
 • Dag 2: Na aankomst Color Line verblijf in Oslo
 • Dag 3: Oslo - Heggenes, 212 km
 • Dag 4: Verblijf in Heggenes
 • Dag 5: Heggenes - Geiranger, 225 km
 • Dag 6: Geiranger - Molde, 153 km
 • Dag 7: Molde - Trondheim, 290 km
 • Dag 8: Verblijf Trondheim
 • Dag 9: Met Hurtigruten naar Bergen. U slaapt aan boord
 • Dag 10: Aankomst en overnachting in Bergen
 • Dag 11: Bergen - Rosendal, 80 km
 • Dag 12: Rosental - Tau, 280 km
 • Dag 13: Verblijf in Tau, mogelijkheid Preikestølen
 • Dag 14: Tau - Stavanger
 • Dag 15: Stavanger - Hirtshals met Fjordline
 • Dag 16: Aankomst Hirtshals en terugreis Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kiel - Oslo, ca 550 km

Om 14:00 uur vertrekt u met de Color Line vanuit Kiel naar Noorwegen. De oversteek duurt 20 uur, maar u zult zich geen moment vervelen. Aan boord zijn er gezellige restaurants, cafés, winkels, entertainment en comfortabele loungezitjes

 

2e dag: Verblijf in Oslo

Varend door de Oslofjord komt u om 10:00 uur aan in de hoofdstad van Noorwegen. Uw verblijf in Noorwegen begint met een overnachting in Oslo. Het hotel is centraal gelegen en veel bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar te voet

 

3e en 4e dag: Oslo - Heggenes, 212 km

De levendige stad wordt vandaag verwisseld voor een prachtige autorit. Via schaatsstad Hamar bereikt u Lillehammer. Hier kunt u eventueel een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Maihaugen. Vervolgens via Tretten en Ringebu naar het volgende overnachtingsadres in Heggenes, waar ui 2 nachten verblijft.

 

5e dag: Heggenes - Geiranger, 225km

Via Vågá naar Lom. Een leuke lunchstop is de plaatselijke bakkerij in Lom waar u ambachtelijk gebakken brood en gebakspecialiteiten kunt proeven. Via Bismo naar Djupvasshytta. Hier kunt u omhoog rijden over de Nibbeweg (tolweg). 13 haarspeldbochten leiden u naar de top van de berg Dalsnibba op 1495 m. Vanaf de top heeft u een ongelooflijk mooi uitzicht over de bergen, het Geirangerdal en de beroemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoed). U verblijft vanavond in het mooi gelegen Union Hotel aan de fjord.

 

6e dag: Geiranger - Molde, 153 km

Na een uitgebreide ontbijtbuffet staat u één van de bekendste en mooiste routes van Noorwegen te wachten. De zogenaamde 'Gouden Route' loopt van Geiranger naar Åndalsnes. De Ørneveien (Adelaarsweg) gaat via 11 haarspeldbochten met een stijging van maar liefst 10%. Weinig mensen beseffen dat de aanleg van deze weg \ indertijd (1954) een opzienbarende wegenbouwkundige prestatie was. U neemt de ferry naar Linge en vervolgt de reis via weg 63 naar Trollstigheimen. Bij het uitzichtpunt op het hoogste punt van de weg (850 m) wordt u beloond met een mooi uitzicht waarbij u zelfs - bij helder weer - tot Andalsnes zou kunnen kijken. U overnacht in de Rozenstad Molde.

 

7e en 8e dag: Molde -Trondheim, 290 km

Via Kristiansund rijdt u naar de kroningsstad Trondheim. Geniet van wat vrije tijd in deze gezellige stad. Wandel door de wijk Bakklandet met de vele gekleurde houten pakhuizen. Onze lunchtip: de vissoep in Bakklandet Skydsstation. Ook is zeker een bezoek waard de Nidaros Dom, één van de mooiste en grootste Middeleeuwse kathedralen van Noord-Europa.

 

9e dag: Vanuit Trondheim met de Hurtigruten

Om 10:00 uur scheept u met uw auto in aan boord van de Hurtigruten. Tijd om Noorwegen vanaf de waterkant te gaan verkennen. En we beloven u, dat is een prachtige ervaring. De Hurtigruten schepen hebben vandaag de dag nog steeds een functie en bezorgt post en vracht in kleine kustgemeenschappen en grotere steden. Dit gebeurt zowel overdag als 's nachts. U legt onder meer aan in Kristiansund, Molde en Florø. 's Avonds kunt u in het restaurant genieten van een heerlijk diner bereidt met seizoensgebonden ingrediënten. U slaapt aan boord.

 

10e dag:  Bergen

De ochtend en het begin van de middag is het nog goed vertoeven in de panoramalounge of op het buitendek. Het schip vaart dicht langs de kust en er is veel te zien en te beleven. Om 14:30 uur aankomst in Bergen en ontscheping. Tijd om de Hanzestad Bergen te verkennen. Er is een centraal gelegen hotel voor u gereserveerd, op steenworp afstand van de Hanzewerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoed). Wandel over de beroemde vismarkt of neem de kabelbaan naar de berg Fløien voor een panoramisch uitzicht over de stad, de fjord en de omliggende bergen.

 

11e dag: Bergen - Rosendal, 80 km

Een korte rit vandaag naar het plaatsje Rosendal. Dus genoeg tijd op deze dag op eigen tempo te maken en onderweg te stoppen bij bezienswaardigheid en/of een gezellige lunch.

 

12e en 13e  dag: Rosental - Tau, 280 km

Een mooie rit door onder andere het fruitbomendistrict van Noorwegen. Neem de ferry van Utåker naar Skånevik. De reis gaat verder in zuidelijke richting naar Breifonn, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Røldalsmeer. Volg vanaf hier wegnummer 13 naar Nesvik waar u de ferry moet te nemen naar Hjelmeland. Niet veel later arriveert u in het Lilland Hotel in Tau voor een verblijf van 2 nachten. Van hieruit kunt u een excursie maken naar de de Preikestølen en indien u dat wilt beklimmen.

 

14e dag: Tau - Stavanger

Een ontspannen reis vandaag. U zult zelf niet veel kilometers af te hoeven leggen met uw eigen auto. Vanaf Tau neemt u namelijk de autoferry naar Stavanger. De tocht over de fjord duurt ongeveer 40 minuten. Eenmaal aangekomen in Stavanger rijdt u naar het hotel en kunt u vervolgens deze gezellige stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Stavanger is een moderne stad met een gezellig oud centrum met kleurrijke smalle straatjes en goed bewaard gebleven witte huizen met rode daken.

 

15e dag: Stavanger - Hirtshals met Fjordline

U heeft nog voldoende tijd om een bezoek te brengen aan een museum of een mooie wandeling te maken buiten de stad. Om 20:00 uur vertrekt u met Fjord Line voor de nachtafvaart naar Noord-Denemarken. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd.

 

16e dag: Aankomst in Hirtshals (Noord Denemarken)

U komt in de vroeg ochtend aan in Hirtshals, waarna terugreis naar Nederland.

 

Hotels onderweg:

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2022 (richtprijzen)

De definitieve prijs wordt bepaald door de datum van vertrek. Ook de keuze voor een dag doordeweeks of in het weekend kan van invloed zijn op de prijs. Wij maken graag een reisvoorstel gebaseerd op de door u gewenste vertrekdatum. Om u een indicatie te geven treft u hieronder alvast de richtprijs per maand.

 

Rondreis Eirik afwisselende mooie rondreis
incl. deeltraject Hurtigruten en incl. ferry's Kiel-Oslo en Bergen-Hirtshals 2022
01/05-30/09 2022
prijs p.p. in euro
  prijs pp
1/5-30/9
richtprijs mei 2022 v.a. € 1859 p.p.
richtprijs juni 2022 v.a. € 1975 p.p.
richtprijs juli 2022  v.a. € 2145 p.p.
richtprijs augustus 2022 v.a. € 2065 p.p.
richtprijs september 2022 v.a. € 2025 p.p.
toeslag  half pension in de hoterls, behalve in Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger v.a. € 334 p.p.
Superieur kamers in de hotels  (m.u.v.Rosendal en Taul) v.a. € 163 p.p.
2-pers. kamermet Fjord- of zeezicht mogelijk in Geiranger en Rosendal) v.a. € 66 p.p.
toeslag buitenhut Color Line vanaf per enkele reis € 34 p.p.p
Ontbijtbuffet Color Line per enkele reis  € 16 p.p.
Dinerbuffet Color Line per enkele reis € 36 p.p.
toeslag buitenhut Fjord Line op aanvraag
Ontbijtbuffet Fjord Line per enkele reis  € 18 p.p.
Dinerbuffet Fjord Line per enkele reis € 35 p.p.
Toeslag volpension aan boord Hurtigruten € 172 p.p.p.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 12 hotelovernachtingen inclusief logies en ontbijt
 • De bootovertocht Kiel -Oslo met Color Line obv 2 personen in 2-pers.binnehut  inclusief autovervoer max 4m. hoog.
 • De bootovertocht Fjord Line Stavanger-Hirtshals obv 2 personen in 2-pers.binnenhut inclusief autovervoer max 1.95 hoog.

Niet inbegrepen:

 • De binnenlandse ferry's.
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Extra informatie:

 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 16-dg rondreis Eirik afwisselende mooie rondreis incl. deeltraject Hurtigruten en ferry's. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.