image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Autorondreis Amund Noorwegen 2022

Een 15-daagse rondreis langs uitstekende Noorse hotels in Noorwegen.

 

 • Verblijf in uitstekende sfeervolle hotels
 • Veel natuurschoon onderweg
 • Rust reistempo
 • Bezoek veel fjorden
 • Maak een reis met de beroemde Flåmbaantrein.
 

Deze mooie rondreis met start in Zuid Noorwegen. Vandaar ga je via het Telemarkkanaal richting de mooie fjorden met een bezoek aan de Hardangerfjord, en de Sognefjord. Je verblijft in uitstekende sfeervolle hotels met mooie ligging aan de fjorden met een prima verzorging.

Reisschema: v

 • Dag 1: Hirtshals-Kristiansand
 • Dag 2 en 3: Kristiansand-Vrådal, 171 km
 • Dag 4 en 5: Vrådal-Norheimsund, 248 km
 • Dag 6 en 7: Norheimsund-Leikanger, 167 km
 • Dag 8 en 9: Leikanger-Hjelle, 256 km
 • Dag 10 en 11:: Hjelle-Flåm, 235 km
 • Dag 12 en 13: Flåm-Heggenes, 224 km
 • Dag 14: Heggenes-Oslo, 212 km
 • Dag 15: Aankomst Kiel en terugreis Nederland

NIEUW: Met rechtstreekse ferry naar Noorwegen.
Vanaf april 2022 vaart de nieuwe ferry maatschappij: Holland Norway Lines. Het is dan mogelijk om vanuit Nederland (Eemshaven) rechtstreeks naar Zuid-Noorwegen (Kristiansand) te varen in plaats vanuit Hirtshals in Noord Denemarken te vertrekken. Tijdens een comfortabele nachtafvaart komt u in de ochtend in Kristiansand aan en start u uitgerust uw vakantie in Noorwegen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor deze rondreis in combinatie met de overtocht van Holland Norway Lines.

Routebeschrijving

1e dag: Hirtshals-Kristiansand

Van Hirtshals (DK) naar Kristiansand met Fjord Line of Color Line.
Overnachting in Thon Hotel Parken, Kristiansand

 

2e dag: Kristiansand-Vrådal, 171 km

Mooie rit door het Setesdal richting Vrådal. De komende twee nachten verblijf u in dit toeristendorpje en kunt u de omgeving optimaal verkennen.

 

3e dag: Verblijf Vrådal

Vrije besteding: Vrådal. Verken de omgeving

 

4e dag: Vrådal-Norheimsund, 248 km

De reis gaat in noordwaartse richting naar Odda. We volgen de toeristische weg langs de gletsjer en Sørfjord naar Utne en Jondal. Oversteek via Tørvikbyg. Overnachting aan de Hardanger­fjord. Mogelijkheid voor een bezoek aan Bergen of een heerlijke dag doorbrengen aan de fjord en genieten van de faciliteiten van het hotel.

 

5e dag: Verblijf Norheimsund

Mogelijkheid voor een bezoek aan Bergen of een heerlijke dag doorbrengen aan de fjord en genieten van de faciliteiten van het hotel.

 

6e dag: Norheimsund-Leikanger, 167 km

Langs de fjord naar Granvin en daarna door naar het toeristenplaatsje Voss. Noordwaarts over de bergpas Vikafjell afdalen naar Vangsnes en de Sogne­fjord. Oversteek naar Hella en door naar Leikanger voor overnachting.

 

7e dag: Verblijf Leikanger

Vandaag mogelijkheid voor gletsjertocht bij Nigårdsbreen en bezoek gletsjermuseum. Een mooie rit per auto brengt je in Jostedal, hier kun je overstappen op de boot die je tot dicht bij de gletsjer brengt. Ook een bezoek aan Veitastrand is de moeite waard.

 

8e dag: Leikanger-Hjelle, 256 km

Vandaag wacht de Sognefjell, een prachtig bergroute, met hoogste punt 1430 m bij Krossbu. Hier ben je in een bergwereld met sneeuw en ijs. In Lom kun je een 11e eeuwse Stavkerk bezichtigen. Vervolgens een indrukwekkende tocht langs watervallen, prachtige bergmeren en de Stryne­fjellpas - opnieuw een prachtige bergroute naar Hjelle Hotel, Hjelledalen aan het Strynmeer.

 

9e dag: Verblijf  Hjelle

Een historisch hotel in een schilderachtige omgeving. Koningin Wilhelmina was hier vaak te gast. Ga vandaag genieten aan het meer.

 

10e dag: Hjelle-Flåm, 235 km

We rijden via Stryn langs de Nordfjord, we passeren fjord­dorpjes als Loen, Olden en Utvik. Dan langs de fjord omhoog, mooi uitzichtpunt bij Karistova. In Skei over op weg 5 langs de gletsjers naar Sogndal. Oversteek Mannheller–Fodnes en over de oude zomerweg langs de Aurlandsfjord naar Fretheim Hotel, Flåm voor overnachting.

 

11e dag: Verblijf Flåm

Mogelijkheid voor boottocht op de fjord of een tocht met de bekende Flåmsbanen, het bergtreintje dat 865 m hoogte overbrugt in een afstand van 20 km. Onderweg wordt gestopt bij een mooie waterval. In Myrdal zijn mogelijkheden voor een bergwandeling. De terugweg gaat weer over hetzelfde traject met mooie uitzichten op de fjord.

 

12e dag: Flåm-Heggenes, 224 km

Via Aurland naar Borlaug waar je weg 52 neemt richting Gol. 1 km voor het plaatsje Tuv ligt een Rjukande waterval op 15 minuten lopen. Vanaf Gol ga je noordwaarts via Fagernes naar het prachtige Herangtunet Boutique Hotel voor de overnachting.

 

13e dag:  Verblijf Heggenes

Je verblijft in het prachtige Herangtunet Boutique Hotel omgeven door de mooie natuur van het Jotunheimen Nationaal Park. Vele wandelmogelijkheden of bezoek het plaatsje Fagernes.
Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is

 

14e dag: Heggenes-Oslo met vertrek naar Kiel

Vandaag rijd je via Fagernes en Hønefoss richting Oslo.. Op verzoek is verlenging in Oslo mogelijk. Om 14.00 uur vertrek per Color Line.

 

15e dag:  Aankomst Kiel om 10.uur.

Aankomst Kiel om 10.00 uur en terugreis naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Excursies (opgeven in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier)

Telemarkkanaal
Regio Telemark

Het Telemarkkanaal bestaat uit twee kanalen, waarvan het Norsjø-Skienkanaal, gebouwd in 1854 tot 1861, het oudste is. Het Bandak-Norsjø werd geopend in 1892. Het Telemarkkanaal is 105 km lang en bestaat uit 8 sluizen en 18 sluiskamers, die de boten in totaal tot 72 m boven zeeniveau verheffen. Maak een mooie dagtocht op één van de nostalgische elegante schepen. Er zijn diverse trajecten mogelijk op het Telemarkkanaal. Vraag naar de mogelijkheden. Bus van of naar uw aankomst- en vertrekpunt kunt u bijboeken. Prijs op aanvraag.

Prijs op aanvraag p.p.

Noorwegen in een notendop
Regio Sogn og Fjordane

Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire excursie per trein, bus en veerboot.
Deze unieke trip omvat de vele hoogtepunten van Fjord Norway waaronder de Bergensbanen, de hoogste spoorbaan van Noord-Europa. Deze treinrit over het grootste bergplateau van Noord-Europa, Hardangervidda, is spectaculair en zeer gevarieerd. Een ritje met de Flåm spoorbaan, een bezoek aan de indrukwekkende Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) en de bijzonder steile Stalheimskleivaweg maken deze excursie compleet. Duur: 7-9 uur.

Prijs op aanvraag p.p.

 

Informatie overtocht (inbegrepen in de reis)

Color Line Oslo-Kiel.

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in goede Noorse hotels

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2022 (richtprijs)

15-daagse Autorondreis Amund met eigen auto 2022
vertrek dagelijks 1/5-2022 t/m 30/9-2022
richtprijs mei 2022 v.a. € 1520 p.p.
richtprijs juni 2022 v.a. € 1630 p.p.
richtprijs juli 2022  v.a. € 1769 p.p.
richtprijs augustus 2022 v.a. € 1555 p.p.
richtprijs september 2022 v.a. € 1545 p.p.
Upgrade kamers in de hotels  behalve in Flåm v.a. €347 p.p.
Halfpension de hotels behalve in Kristiansand v.a. €516 p.p.
toeslag buitenhut Color Line vanaf per enkele reis € 34 p.p.p
Ontbijtbuffet Color Line per enkele reis  € 16 p.p.
Dinerbuffet Color Line per enkele reis € 36 p.p.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen:

 • verblijf in hotels incl. ontbijt
 • Bootovertocht Fjord Line Hirtshals-Kristiansand, auto: lengte max 5 m en hoogte max 1,95 m
 • Bootovertocht Colorline Oslo-Kiel, auto: lengte max 5 m en hoogte max 1,95 m obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut

Niet inbegrepen:

 • Overige binnenlandse ferry's.
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

NIEUW: Ook mogelijk met rechtstreekse ferry vanuit Nederland naar Noorwegen.
Vanaf april 2022 vaart de nieuwe ferry maatschappij: Holland Norway Lines. Het is dan mogelijk om vanuit Nederland (Eemshaven) rechtstreeks naar Zuid-Noorwegen (Kristiansand) te varen.
Vraag naar de mogelijkheid bij deze rondreis.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 15-daagse autorondreis Amund Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.