image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Veel highlights in het noorden van Scandinavië met uw eigen auto

Uw 20-daagse Noordkaap, Lofoten en Lapland rondreis 2022

Ervaar alle highlights van Noord-Scandinavië tijdens uw droomvakantie met eigen auto. U reist op een zeer comfortabele wijze naar Finland en naar de poolcrkel. waar uw route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten eilanden van start gaat. U beleeft de toendra en taiga van Fins, Noors- en Zweeds Lapland en u zult genieten op de schilderachtige Lofoten.

 

 • Luxe ferryovertocht Travemünde-Helsinki met Finnlines
 • Verblijf in comfortabele hut aan boord en gratis autovervoer
 • Op de Noordkaap: entreeticket
 • In Salla: rondleiding in het Rendierpark
 • Saariselkä: gratis gebruik rooksauna
 • Tromsø: entreeticket voor de kabelbaan Fjellheisen
 • Uitgebreide reisinformatie

 

Hoogtepunten

 • Middernachtzon
 • Maak kennis met de Sami cultuur
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Geniet van het Noorse fjordenlandschap
 • Bezoek Tromsø, Parijs van het Noorden genoemd
 • Bezoek Lofoten eilanden
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Bezoek Arktikum museum

 

Met Finnlines van Travemunde naar Helsinki v.v.
en met autoslaaptrein van Helsinki naar Rovaniemi v.v.

Vanuit Travemünde vaart u met de luxe ferry van Finnlines over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki reist u met de autoslaaptrein door naar de poolcirkel. Vervolgens reist u door u naar het oosten van Fins Lapland, naar Salla aan de Russische grens, waar u een heerlijke eerste kennismaking met de gastvrijheid van de Finnen zult ervaren en ook de eerste ontmoeting met de rendieren. U reist via het prachtige Urho Kekkonen Nationaal Park naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de indrukwekkende fjorden en mooie uitzichten. Geniet van de prachtige natuur, of van de "Bidos" soep bij een Sami familie bij Tromsø, en word wakker op de Lofoten of maak een fijne wandeltocht. Via Zweeds Lapland keert u terug naar Rovaniemi waar u weer op de autoslaaptrein stapt naar Helsinki, de hoofdstad van Finland en vanwaar u terugvaart naar Travemunde, waar u nog één nacht overnacht voor u huiswaards reist.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden naar Travemünde. Inschepen in de avond. ca 530 km, overnachting aan boord.
 • Dag 2: Volle dag op zee
 • Dag 3: Aankomst Helsinki in de ochtend.
  In de avond vertrek autoslaaptrein.
 • Dag 4: Aankomst autoslaaptrein Rovaniemi en rijden naar Salla
 • Dag 5: Verblijf in Salla
 • Dag 6 : Verblijf in Salla
 • Dag 7: Rijden naar Saariselkä
 • Dag 8: Verblijf Saariselkä
 • Dag 9: Naar de de Noordkaap, overnachting in Honningsvåg
 • Dag 10: Naar Alta
 • Dag 11: Naar Tromsø
 • Dag 12: Overnachting in Tromsø.
 • Dag 13: Naar de Lofoten (Svolvær)
 • Dag 14: Overnachting in Svolvår
 • Dag 15: Overnachting in Svolvår
 • Dag 16: Rijden naar Kiruna
  Dag 17: Rijden naar Rovaniemi. In de avond met de slaaptrein richting Helsi nki
 • Dag 18: Na aankomst slaaptrein bekiijk Helsinki. In de avond inschepen Finnlines
 • Dag 19: Overdag op zee. In de avond aankomst en overnachting Travemünde
 • Dag 20: Terugreis naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - U reist naar Travemünde: Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U scheept pas 's avonds in. U hebt dus de gehele dag de tijd om in Travemünde te komen.

U hebt tijd genoeg om vandaag nog een bezoek te brengen aan de  Hanzestad Lübeck of één van de leuke kustplaatsjes aan de Oostzeekust.. Wij raden u aan voorafgaand aan het inschepen ergens te eten. Na een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten van een fijne en rustgevende overtocht.

 

Dag 2 - Varen op de Oostzee: Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Een volle dag kunt u genieten van de ontspannen vaarroute over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u  een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht wederom aan boord.

 

Dag 3 - Aankomst in Finland en autoslaaptrein naar Rovaniemi: Duur treinreis: ca. 12 uur

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in de bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas vroeg in de avond aan boord van de autoslaaptrein. In Helsinki komen de culturen van oost en west tot hun recht: bekijk de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma en flaneer langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrasjes. Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.

 

Dag 4 - Vanaf Rovaniemi naar uw bungalow aan in Sallatunturi: Rijafstand treinstation Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 165 km | ca. 2 uur. 

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op de poolcirkel. Na ontscheping van uw auto vanaf de treinwagon  kiest uw route naar Sallatunturi, een  kleine plaatsje, helemaal in het oosten van Lapland. U verblijft hier 3 nachten in een bungalow met privé sauna! Doe in Salla alvast de boodschappen, want in uw bungalow kunt u zelf de maaltijden bereiden. Of geniet u van het heerlijke eland stoofpotje van Mika in restaurant Kiela? Overnachting in Sallatunturi. 

 

Dag 5 - De rendieren kunt u niet missen in Salla: Duur programma: ca. 2 uur. 

Maak uw eigen Finse ontbijt of kijk naar de mogelijkheden in het Kiela restaurant. Aan het einde van de ochtend wordt u verwacht in het Salla Rendierpark. Een wildernisgids gaat u een inkijkje geven in het leven van de rendierhouderij. Met uw auto volgt u de gids naar een speciale plek in de natuur, waar hij de dieren met een lokroep bijeen haalt. Maakt u zich geen zorgen; de rendieren zijn gewend om met de mensen te leven en zijn slechts benieuwd wat voor lekkers u voor hen te eten heeft. Geniet bij het vuur eens van de werkelijk oorverdovende stilte, met een lekker warm drankje in uw hand. Overnachting in Sallatunturi. 

 

Dag 6 - Eigen keuze: in de wildernis of kanoen?: Overnachting in Sallatunturi.

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden om een fiets te huren of boek een excursie bij het rendierpark. Een avondexcursie met kano's of een heuse wildernisovernachting in de Tuohenlusikka cabin met wildernisdiner zijn mogelijk. En vergeet niet uw sauna te gebruiken!

 

Dag 7- Volg uw route naar het noorden!: Rijafstand Sallatunturi – Saariselkä: ca. 305 km | ca. 4 uur

Onderweg naar Kiilopää ziet u rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. De bewegwijzering is tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt gouddelven in de rivier bij Tankavaara. In het Urho Kekkonen Nationaal Park is een authentieke Lapse bungalow voor u gereserveerd. Hier verblijft u de komende twee nachten. Uw bungalow ligt middenin de heuvels. Beklimt u de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää.
 Overnachting in Saariselkä.

 

Dag 8 - Urho Kekkonen Nationaal Park: Overnachting in Fell Centre Kiilopää. 

Maak uw eigen ontbijt in uw bungalow of loop naar het hoofdgebouw om de ontbijtmogelijkheden te bekijken.Grote kans dat u onderweg een vos ziet lopen of een groep rendieren op de top van de Kiilopää heuvel ziet staan. Een perfecte dag om een wandeling te maken. Loop één van de vele routes. Vraag naar de mogelijkheden om met een gids de natuur in te gaan. Hij zal u zijn verhalen over de unieke flora en fauna van dit toendralandschap vertellen. Probeer in de avond e tradtionele rooksauna. Finser kan niet.

 

Dag 9 - Op naar de Noordkaap: Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur

Vandaag een volle, maar prachtige reisdag naar de Noordkaap. Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap. Deze dag staat eerst in het teken van de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen is een prachtige expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. En breng ook zeker een bezoek aan de zilversmid, tegenover het Siida museum in Inari. U ziet het taigalandschap veranderen in de desolate toendra van Noord-Noorwegen. De Finse heuvels met meren worden ingeruild voor de diepe fjorden.  Hopelijk heeft u het geluk om de Middernachtzon op de Noordkaap te bewonderen. Voigt Travel heeft de entree al geregeld, evenals een flesje bubbels en een leuk aandenken. U overnacht in een hotel of nabij Honningsåg, de perfecte uitvalsbasis voor de Noordkaapreiziger!

 

Dag 10 - Geniet van de papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten: Rijafstand Honningsvag - Alta: ca. 235 km | ca. 3,5 uur

Als het gisteravond niet is gelukt, misschien doet u deze ochtend nog een poging om de Noordkaap te bezoeken in de zon? Als u van de Noordkaap terug reist, kies er dan zeker voor om ook de afslag naar Gjesvaer te pakken. Een schilderachtig vissersdorpje. Dit is ook dé plek om een vogelsafari te boeken. Reis verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is guesthouse Gargia Fjellstue. Een klein guesthouse, vol met geschiedenis. Deze avond is voor u de hottub in de buitenlucht al opgewarmd.

 

Dag 11 - Geniet van het hoogteplateau en Sautso Canyon

Vanaf het guesthouse zijn verschillende wandelingen mogelijk. Vraag gastvrouw Sølvi naar de diverse mogelijkheden. Een van de favoriete routes start op het hoogteplateau gelegen achter Gargia Fjelstue. Vanuit daar maakt u een wandeling door de prachtige Sautso canyon. Eet u vanavond mee in het kleine, gezellige restaurant? U eet hier een heerlijke lokale maaltijd. 2e overnachting in Gargia.

 

Dag 12 - Op naar Tromsø. Ook wel Parijs van het noorden genoemd: Overnachting in Tromsø.

Slingerend langs de fjorden van Noord-Noorwegen reist u vandaag naar Tromsø. U kunt dwars door de adembenemende Lyngen Alpen rijden als u bij Olderdalen de pont neemt over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en nog een keer een oversteek maakt van Svensby naar Breivikeidet. Via de beroemde Tromsøbrua brug rijdt u deze bijzondere trendy stad binnen. In de middag of avond kunt u de kabelbaan nemen naar de top van 420 meter hoogte. U heeft vanaf hier prachtig uitzicht over Tromsø. Het ticket voor de kabelbaan is al bij uw reis inbegrepen.
U overnacht in Tromsø.


Dag 13 - Om nooit te vergeten, bezoek aan oogverblindend Lofoten: Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de route vandaag in het teken van indrukwekkende tunnels, prachtige hangbruggen, pittoreske vissersdorpjes een oogverblindend mooie natuur. U reist naar de fotogenieke Lofoten eilanden, waar u 3 nachten in een hotel in het plaatsje Svolvær verblijft.

 

Dag 14 - Svolvær, stokvis en zeearenden?:  Overnachting in Svolvær.

Wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen en u weet dat u op de Lofoten bent. Tijdens het ontbijt kijkt u uit op de stokvisrekken en de bootjes die Svolvær in en uit varen. Wat een contrast weer met de overige locaties die u deze reis al heeft aangedaan. Slenter door Svolvær en boek een safari naar de zeearenden in de Trollfjord. Geniet simpelweg van het feit dat u op de Lofoten bent! Zoek 's avonds de gezelligheid op in restaurant Bacalao en proef de stokvis.

 

Dag 15 - Vissershuisjes en stokvisrekken: U overnacht in Svolvaer.

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Al eeuwen lang komen vele kunstenaars hier naartoe om dit op doek of schrift vast te leggen. Bezoek de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, en het Lofotr Vikingmuseum in Borg.

 

Dag 16 - Magische bergen bij Kiruna: Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie rit met de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden. Net over de grens bereikt u het Abisko Nationaal Park, een ware wandelparadijs. De Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, valt direct op. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een prachtig uitzicht richting Lapporten.Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze bijzonder sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.

 

Dag 17 - Via het IJshotel in Jukkasjarvi en terug naar Fins Lapland: Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 340 km | ca. 4,5 uur

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine omweg naar Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan de plek van het het wereldberoemde ijshotel. Waarschijnlijk is het grootste deel in de zomer niet in takt. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello gaat u de grens naar Finland weer over. Bezoekt u in Rovaniemi nog even de Kerstmand, sowieso leuk om vanaf deze plek alvast uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel! Of bezoek het musuem Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in een couchette in de trein.

 

Dag 18 - Laatse uurtjes in Helsinki: Overnachting aan boord Finnlines

Na zo'n  1.000 km bereikt u de hoofstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak een leuke stadswandelingen en bezoek één van de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord van Finnlines voor uw terugreis over de Oostzee.naar Noord-Duitsland.

 

Dag 19 - Terugreis over de Oostzee: Vaartijd Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Genieten vandaag van een ontspannen reis en laat de belevenissen aan u gedachte voorbijgaan. Vanaf het dek geniet u van de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht..Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.

 

Dag 20 - Aankomst in Nederland: Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, rijdt u voldaan terug naar Nerderland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

 • 2 nachten aan boord (heenreis) op basis van logies
 • 2 nachten in een couchette autoslaaptrein naar Rovaniemi v.v.op basis van logies. (Heen en terug)
 • 3 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten Guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stop-over-hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Ferry

U slaapt aan boord van Finnleines in een binnenhut boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Bij deze reis zijn drie overnachtingen aan boord inbegrepen: twee op de heenreis en één op de terugreis. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, sauna en fitness ruimte. Uw auto vaart mee.

 

Autoslaaptrein

U slaapt in een 2-persoonscouchette met eigen douche en toilet. Uw auto wordt in speciale wagons vervoerd. Tijdens de reis is er een restauratiewagon open waar u kleine snacks en drankjes kunt kopen.

 

Sallatunturin Tuvat bungalow in Salla

Sfeer

Adembenemende natuur, vriendelijke en gastvrije mensen en alle vrijheid om te genieten van de wildernis. Hier heeft niemand haast.

Ligging

Sallatunturin Tuvat bungalows bieden alles wat u nodig heeft en liggen mooi in de bossen rondom de Sallatunturi, de heuvel van Salla die hier het landschap domineert. Het dorp Salla ligt op nog geen 10 km afstand en het is ca. 3 km rijden naar het Rendierpark.

Faciliteiten

Mooie geschakelde bungalow aan met 1 of 2 slaapkamers (afhankelijk van uw reisgezelschap). De bungalows zijn standaard voorzien van een open keuken met minimaal 2 kookpitten, koelkast, koffiezetapparaat, vaatwasser, magnetron en broodrooster. In de zit- en eetkamer heeft u een tv, radio en open haard. In de badkamer vindt u een toilet, douche én sauna. De inrichting is in het algemeen eenvoudig maar praktisch en gezellig.

In het hoofdgebouw vindt u de receptie met kleine souvenirwinkel, een kleine kroeg en het restaurant 'Kiela' waar heerlijke lokale specialiteiten worden geserveerd.

 

Fell Centre Kiilopää in Saariselkä

Sfeer

Kiilopää Fell Centre is vóór en dóór natuurliefhebbers. Alles is gebouwd op traditionele wijze van hele boomstammen. Het ademt letterlijk natuur.

Ligging

Fell Centre Kiilopää - op ca. 20 minuten rijden van Saariselkä - is uitgestrekt. De bungalows liggen verspreid over de heuvels. Het hoofdgebouw is de centrale ontmoetingsplek. Hier bevindt zich de receptie en een restaurant.

Faciliteiten

Vanuit uw knusse 44m2 grote houten bungalow heeft u een geweldig uitzicht. De bungalow heeft een slaapkamer en een aparte woonkamer inclusief een kitchenette met kookplaat magnetron, koelkast en koffiezetapparaat. Naast de badkamer met sauna/douche is er ook een tv. U kunt deelnemen aan verschillende natuur gerelateerde activiteiten.

 

Scandic Hotel bij de Noordkaap

Sfeer

Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen óf zijn weer onderweg richting het zuiden. In de hal brand het vuurtje.

Ligging

Op ca. 30 minuten rijden vóór de Noordkaap, bevindt zich het plaatsje Honningsvåg. Dit is het belangrijkste laatste vertrekpunt voor reizigers die de Noordkaap willen bezoeken. Uw hotel bevindt op ca. 10 minuten rijden buiten het centrum van Honningsvåg, al in de richting van de Noordkaap. Het is het ideale rustpunt tijdens uw reis naar de Noordkaap.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft gratis WiFi. U kunt uw auto gratis parkeren.

 

Verblijf Gargia Fjellstue

Sfeer

U zult gegarandeerd genieten van de huiselijke, ongedwongen sfeer van de guesthouse Gargia Fjellstue! Het belangrijkste doel van de enthousiaste eigenaren is u zo goed mogelijk bij de natuur te betrekken. De lange historie van de fjellstue komt terug in het interieur van het hoofdgebouw.

Ligging
De fjellstue is mooi gelegen aan een beek, omringd door bergen, ca. 25 km buiten Alta. Direct vanaf de fjellstue is een wandeling van ca. 3 km naar Gabofossen te maken, uit te breiden met 2 km extra naar het bergmeertje. Het is een ideale locatie voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers!

Faciliteiten
In de fjellstue heeft u gratis internet, koffie en thee. De hot-tub is voor Voigt Travel reizigers gratis toegankelijk. Tijdens de speciale introductie ontvangt u tips over mooie routes in de prachtige natuur. De kamers zijn schoon, ruim en sfeervol.


Scandic Hotel in Tromsø

Sfeer

U verblijft in het Scandic Hotel. Doordat het hotel in het centrum ligt, krijgt u helemaal de sfeer mee van deze bijzondere stad. Tromsø is echt een universiteitsstad en van oudsher de stad waar de poolreizigers vertrokken naar de Noordpool. Een plaats waar handelaren, reizigers en locals bij elkaar komen. Het hotel is modern en biedt een comfortabele nachtrust tijdens uw reis langs de fjorden.

Ligging

Uw hotel bevindt zich midden in het centrum van Tromsø, met ca. 63.000 inwoners de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel. Het grootste gedeelte van de stad ligt op het eiland Tromsøya en is middels de beroemde brug van 1016 meter lang verbonden met het vasteland.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: tussen de € 25 en € 35 per dag.

 

Hotel in Svolvær

Sfeer

Scandic Hotel in Svolvær. Proef midden in Svolvær de sfeer van de Lofoten. Misschien ruikt u nog de stokvis aan de rekken, ziet u de Hurtigruten boot aan het begin van de avond binnenvaren of ziet u de RIB-boten uitvaren op zoek naar de zeearenden. Het hotel biedt een sfeervol verblijf, aan het water.

Ligging

Uw hotel in Svolvær bevindt zich midden in het centrum van dit grootste plaatsje op de Lofoten, met eilanden aan elkaar verbonden.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel in de straten van Svolvær uw auto gratis parkeren.

 

Camp Ripan in Kiruna

Sfeer

U bevindt zich op een plek waar drie culturen samenkomen: die van de Zweden, de Sami en de Torne Finish (met een Fins dialect sprekende bewoners in de Tornio delta). U voelt zich hier gegarandeerd thuis. .

Ligging

Camp Ripan is gelegen aan de rand van het bijzondere mijnstadje Kiruna in Zweeds Lapland.

Faciliteiten

De geschakelde 4-persoonscabins liggen op loopafstand van de receptie en uw auto kunt u direct naast uw cabin parkeren. De Giron beschikt over twee kamers en een kleine keuken. De kleine slaapkamer heeft twee bedden, waarvan één kan worden uitgevouwd tegen de muur. De andere kamer is een gecombineerde kitchenette, woonkamer en slaapkamer met een 2-persoonsbed met 2 losse bedden van 90x200 cm.

Alle cabins hebben 2 kookplaten, magnetron, koelkast, droogrek, kabeltelevisie, telefoon, internet en een badkamer met douche en toilet.

 

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin (stop over hotel)

Faciliteiten
Hotel TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin heeft gratis parkeergelegenheid en bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en is daarmee eenvoudig te bereiken vanaf de haven van Travemünde, waar de boten naar Finland aankomen en vertrekken. Het centrum van de stad ligt op 10 minuten rijden met de bus, die vlakbij het hotel vertrekt. Het hotel heeft een bar en een traditioneel visrestaurant en in de ochtend wordt een stevig ontbijt geserveerd.

Kamers
De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een goede badkamer, bureau en flatscreen-tv. Daarnaast kan er gratis gebruik worden gemaakt van WiFi.

 

Vervoer ter plaatse

Eigen auto en autoslaaptrein

 

Excursiemogelijkheden

Er zijn onderweg veel mogelijkheden (vooraf boeken mogelijk).

Enkele voorbeelden en prijs op aanvraag bij boeken reis.:

Salla:
Kanoën in de middernachtzon

Middernachtzon hike

Noordkaap
King Crab Dafari
Quad Safari Honningsvåg

Lofoten
Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)
Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Alta
Fjordsafari per Rib boot
Fjord en Kingcrab Safari per Rib boot
Kano dagtocht inclusief lunch
Mountainbike tocht in de Alta vallei
Wandeling naar Lille Raipas

 

Prijzen 2022

 

20-daagse Noordkaapreis incl Finnlines en autoslaaptrein 2022 prijs pp
Vertrek tussen 01/06-2022 en 04/09-2022  
Vertrek: dagelijks Bij 2 personen
01/06-2022 t/m 15/06-2022 € 1995
16/06-2022 t/m 30/6-2022 € 2345
01/07-2022 t/m 15/07-2022 € 2395
16/07-2022 t/m 11/08-2022 € 2445
12/08-2022 t/m 31/08-2022 € 1995
01/09-2022 t/m 04/09-2022 € 1795

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

Volpension aan boord tijdens ferryovertochten met Finnlines:
Speciaal  tarief: € 137,50 per persoon

Reserveer nu vooraf extra voordelig uw volpension aan boord. De buffetten aan boord zijn zeer uitgebreid en het is een feest om hier aan te kunnen schuiven!

 

Het volpension bestaat uit de volgende overheerlijke buffetten:

 • Heenreis: brunch, diner, ontbijt
 • Terugreis: diner, brunch, diner

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst)
In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij Scan Britain om een exacte prijsopgave vragen.

 

Bijkomende kosten

 • Eventuele parkeergelden
 • Ferryovertochten in Noorwegen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 20-daagse Noordkaap, Lofoten en Lapland rondreis met Finnlines en autoslaaptrein. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.