image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis door Noord Engeland,Yorkshire, Lake District &
het zuiden van Schotland 2024

14-daagse autorondreis door Noord Engeland, Yorkshire, lake District en Schotland, incl. retour met P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.
Keuze uit een combinatie van hotelletjes en Inns of B&B's.


Een mooie en complete rondreis door het noorden van Groot-Brittannië en het zuiden van Schotland.. Geniet van het landschap in het Lake District, van oude middeleeuwse en Romeinse overblijfselen en maak kennis met het unieke Schotland. De twee steden York en Edinburgh geven iets extra's aan de reis en maken de reis afwisselened. De reis word geboekt met P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.

 • Yorkshire met York, Lake District & Schotland met Edinburgh
 • Afwisselende reis, rustig programma met keuze uit B&B's, Inns en hotelletjes
 • Overtocht Rotterdam Europoort-Hull v.v.
 • Reisgids en landkaart bij reisbescheiden

Reisschema (incl. ferry overtocht):

 • Dag 1: Retourovertocht Rotterdam Europoort-Hull met P&O-Ferries
 • Dag 2 en 3: Aankomst in Hull.
  Yorkshire en bezoek York
 • Dag 4, 5 en 6: Lake Disrtict
 • Dag 7 en 8: Omgeving Ayr en Glasgow
 • Dag 9 en 10: Edinburgh of omgeving
 • Dag 11 en 12: Hexham, omgeving Hadrian Wall
 • Dag 13: Hexham-Hull, Vertrek vanuit Hull terug naar Nederland.
 • Dag 14:Aankomst Rotterdam Europoort met P&O Ferries en einde rondreis


Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Rotterdam - Hull

U rijdt naar Rotterdam-Europoort waar u aan het einde van de middag kunt inschepen op een van de luxe cruiseferry van P&O Ferries. Uw vakantie begint al aan boord, want er zijn winkels, bars, lounges en restaurants. U overnacht aan boord in een comfortabele hut. De hut is voorzien van bedden boven elkaar, douche en toilet. Handdoeken zijn aanwezig. 'Premier' hutten hebben soms ook bedden naast elkaar en zijn iets beter gelegen op het schip. De maaltijden aan boord kunnen vooraf worden gereserveerd.

Dag 2 en 3: Yorkshire

Indien u met P&O-Ferries naar Hull vaart, komt u uitgerust aan en rijdt u over een afstand van ca. 60 km naar het graafschap Yorkshire met de hoofdstad York. Het middeleeuwse karakter van York is zeer goed behouden, waardoor de stad net een groot openluchtmuseum is. Blikvanger is de York Minster met de grootste verzameling glas-in-lood ramen van Engeland. Andere bezienswaardigheden zijn Jorvik Viking Centre, York Castle Museum, York treinmuseum en Stonegate. De Yorkshire Dales heeft een schitterend landschap met diepe dalen en hoge weiden. Leuke bezienswaardigheden zijn Bolton Castle en de ruïne van Middleham Castle.

Dag 4 t/m 6: Yorkshire - Lake District, ca. 195 km

Een ander prachtig natuurgebied is het Lake District. Meren, bergen, watervallen en beboste valleien worden afgewisseld met pittoreske dorpjes als Ambleside, Windermere en Bowness. Northern Fells and Lakes is het noordelijke deel van het Lake District National Park. Hier kunt u naar hartelust wandelen of een boottochtje maken over bijvoorbeeld Derwent Water.

Dag 7 en 8: Lake District - omgeving Ayr, ca. 230 km

Via Carlisle steekt u de grens over naar Schotland. Voor de komende twee overnachtingen gaat u op weg naar de omgeving van Ayr, aan de westkust van Schotland. De haven van Ardrossan ligt hier niet ver vandaan. U kunt per boot de oversteek maken naar het eiland Arran, ook wel "Schotland in het klein" genoemd.

Dag 9 en 10: omgeving Ayr - Edinburgh, ca. 135 km

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is één van de mooiste steden van Europa. In deze bruisende stad is van alles te doen en te bezichtigen. In het imposante Edinburgh Castle liggen de Schotse kroonjuwelen tentoongesteld. De Royal Mile is een lange straat die het kasteel met het Holyrood House verbindt, de koninklijke residentie. Het Georgian House is prachtig en u kunt één van de vele musea bezoeken die de stad telt. De meest bekende winkelstraat is Princes Street.

Dag 11 en 12: Edinburgh - Hexham ca. 145 km

De route gaat via Jedburgh met de Jedburgh Abbey naar het marktstadje Hexham. U rijdt dwars door de Borders, bekend om zijn zalm en tweed. Het wol van de schapen werd tot tweed geweven en was een belangrijk export product van Schotland. Het gebied is uniek in Schotland, geen bergen maar ronde heuvels en heidevelden. Via de Borders rijdt u Northumberland binnen.Vanaf hier kunt u een mooie rondrit door de North Pennines maken. De rit begint ten zuiden van de Hadrian's Wall en leidt door de South Tyne Valley en Upper Weardale. In het landschap zijn nog sporen terug te vinden van o.a. de Kelten en Romeinen.

Dag 13: Hexham- Hull, ca. 265 km

Na het ontbijt heeft u nog de rest van de dag om op uw gemak terug te rijden naar Hull. Vanuit hier maakt u de terugreis naar Rotterdam. Aan het einde van de middag kunt u inschepen voor uw overtocht naar Rotterdam. U overnacht wederom aan boord.

Dag 14: Einde rondreis

De rondreis eindigt in de ochtend  in Rotterdam Europoort waar u van boord gaat en richting uw woonplaats rijdt

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts, of in een combinatie van Inns en Hotels  in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot ca. 50/60 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns

U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Overnachtingen
- 2 x aan boord P&O Ferries
- 2 x Yorkshire
- 3 x Lake District
- 2 x omgeving Ayr
- 2 x omgeving Edinburgh
- 2 x omgeving Hexham

Prijzen 2024

14-daagse reis Yorkshire, Lake District en Schotland 2024
incl. retour P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.
Keuze uit Hotels/Inns of B&B's
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/Hotels
01/04-2024 -30/06-2024
03/09-2024 -31/10-2024
€ 1656 € 1986
01/07-2024 -02/09-2024 € 1690 € 1998
Meerprijs per persoon bij afvaart P&O-Ferries op vrijdag of zaterdag,
 zowel heen als terug
€ 75 per afvaart p.p.
Piekseizoen
Rotterdam-Hull:
3/5-2024, 8-9/5-2024, 17-18/5-2024, 1/6, 23/5 t/m 31/5-2024,
1/6 t/m 3/6-2024, 30/6 t/m 2/7-2024, 24-25/8-2024,
30-31/8-2024, 18-19/10-2024.
Hull-Rotterdam:
3/5-2024, 18-19/5-2024, 7 t/m 10/6-2024, 26 t/m 28/6-2024,
19 t/m 27/7-2024, 23-24/8-2024, 25-26/10-2024
€ 66 per persoon per afvaart
Meerprijs maaltijden aan boord P&O-Ferries Hull-Rotterdam Europoort op heen- en terugreis (diner- en ontbijtbuffet) € 104 per persoon

 Calamiteitenfonds:  € 2,50

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Reserveringskosten: € 35,00

Inbegrepen 14-daagse reis: (prijs op aanvraag).

 •  Retourovertocht  P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.inclusief vervoer personenauto en in 2-buitenhut benedenbedden.
 • 11 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt.
 • Eenvoudige reisbeschrijving, ANWB-wegenkaart en reisgids

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer-, entree- en tolgelden

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken/Offerte aanvragen

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis (Engeland): 14-daagse Yorkshire, Lake Disrtict, Schotland met P&O Ferries. Wij zenden u dan spoedig een prijsopgave.