image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Het beste van Zuid-Engeland 2024

7-daagse autorondreis te boeken met of zonder retour met DFDS Seaways Duinkerke-Dover v.v. naar Engeland.

Keuze uit hotels, of een combinatie van Inns en B&B's.

Nergens in Engeland treft u zoveel culturele en historische bezienswaardigheden als in het zuiden. Het landschap is bezaaid met kastelen, landhuizen en kathedralen, vaak omgeven door schitterende tuinen. Het heuvelachtige binnenland met haar leuke plattelandsdorpjes wordt afgewisseld met een bijzondere kustlijn waar de krijtrotsen Seven Sisters een mooi schouwspel vormen.

 • Veel cultuur en historische bezienswaardigheden
 • Bijzondere kustlijn
 • Inclusief of exclusief overtocht Duinkerken-Dover v.v., de keuze is aan u
 • Gratis reisgids en landkaart bij reisbescheiden
 

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: Nederland - Bournemouth
 • Dag 3 en 4: Bournemouth - Bath/Bristol
 • Dag 5 en 6: Bath/Bristol - Kent
 • Dag 7: Einde rondreis

 

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Nederland - Bournemouth
U rijdt naar Duinkerken aan de Franse kust (afstand vanaf Utrecht is ca. 295 km), waar u aan boord gaat van de ferry van DFDS Seaways voor uw overtocht naar Dover. Uiteraard kunt u ook een andere overtocht kiezen, indien u de reis exclusief DFDS Seaways Duinkerken-Dover boekt. Indien u dat wil, boeken wij de acwijkende overtocht voor u. Vraag de prijs op bij uw offerteaanvraag). Er zijn ca. 20 afvaarten per dag op de route Duinkerke-Dover v.v., dus u heeft een ruime keuze. De overtocht duurt 90 minuten. Na aankomst in Dover of ander aankomsthaven, rijdt u naar de omgeving van Bournemouth en het New Forest (ca. 285 km) waar u twee nachten verblijft. Het New Forest is een mooi bosgebied, waar nog vele wildsoorten te vinden zijn. Vanuit de badplaats Bournemouth kunt u o.a. naar Salisbury dat gedomineerd wordt door een prachtige kathedraal en de mysterieuze steencirkel Stonehenge.

Dag 3 en 4: Bournemouth - Bath/Bristol, ca. 130 km
Bath is ongetwijfeld een van de mooiste cultuursteden van Engeland. De stad staat bekend als kuuroord met Romeinse baden, die tevens te bezoeken zijn. De Royal Crescent wordt gevormd door prachtige Georgiaanse huizen. Bath is ook een heerlijke winkel- en modestad.Niet voor niets ligt hier het Fashion Museum. Heeft u Bath bekeken, dan kunt u nog naarhetmarktstadje Wells,het wolstadje Bradford-on-Avon ofhet Exmoor National Park. U verblijft in de omgeving van Bath of Bristol.

Dag 5 en 6: Bath/Bristol - Kent, ca. 295 km
U gaat op weg naarhet graafschap Kent, aan dezuidoostkust van Engeland. Onderweg kunt u een stop maken bij Windsor Castle,het grootste koninklijke kasteel in Engeland, gebouwd op een heuvel. Er zijnprachtig ingerichte kamers, een grote kapel en eentuin. De komende twee nachten verblijft u in het graafschap Kent, bewaarplaats van eenaantal van Engelands fraaiste middeleeuwse kastelen zoals Hever Castle en Tonbridge Castle, een uitzonderlijk Normandisch kasteel met slotgracht. Leeds Castle wordt beschouwd als één van de mooiste kastelen en isgelegen in een parklandschap.Leuk isCanterbury met haar kathedraal,winkelstraatjes en de Canterbury Tales.

Dag 7: Einde rondreis
Uw autorondreis door het zuiden van Engeland eindigt na het ontbijt. U rijdt terug naar de haven van Dover of andere door u gekozen haven, waar u wederom aan boord gaat van de ferry voor de overtocht naar Duinkerken (of andere gekozen overtocht. Na aankomst keert u terug naar uw woonplaats.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, prijsaanpassingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in B&B's of een combinatie van Hotelletjes en Inns (categorie 2/3/4) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot ca. 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotelletjes. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Overnachtingen:

 • 2 x omgeving Bournemouth/New Forest
 • 2 x omgeving Bath (hotels) / Bristol (Inns)
 • 2 x graafschap Kent

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties, is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

Prijzen 2024

7-daagse reis Het Beste van Zuid Engeland 2024
Hotels, Inns of B&B's incl. ferryovertocht DFDS Seaways Duinkerken-Dover v.v.
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/Hotels
01/01-2023 t/m 23/06-2023 en 04/09-2023 t/m 15/12-2023 v.a. € 741 v.a. € 921
24/06-2023 t/m 03/09-2023 v.a. € 750 v.a. € 930
7-daagse reis Het Beste van Zuid Engeland 2024
Hotels, Inns of B&B's exclusief ferryovertocht.
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/Hotels
01/04 t/m 23/12-2023 v.a. € 645 v.a. € 825

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • Keuze retourovertocht wel/niet  Duinkerken - Dover per DFDS Seaways met normale personenauto (lengte max. 6 meter en hoogte max. 2.35 meter) of uw keuze zonder overtocht.
 • 6 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in type accommodatie naar keuze.
 • Eenvoudige reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Parkeer-, entree- en tolgelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk

 

Indien u een andere overtocht wenst, kunnen wij de andere overtocht op uw verzoek voor u boeken.

Reis kan op uw verzoek worden verlengd.

Boeken/Offerte aanvragen

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 7-daagse rondreis het Beste van Zuid Engeland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image