image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis naar Devon & Cornwall in Engeland 2024

13-daagse autorondreis inclusief retour Duinkerken-Dover v.v naar Zuid Oost Engeland

U verblijft naar keuze in B&B's, Of een combinatie van Inns en hotelletjes.

Een rondreis die u het hele zuiden van Engeland laat zien. De kastelen en tuinen in Kent, de mooie natuur en leuke dorpjes in Devon & Cornwall en historische steden als Bath en Canterbury Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. Dit is een rondreis die u het hele zuiden van Engeland laat zien. De kastelen en tuinen in Kent, de mooie natuur en leuke dorpjes in Devon & Cornwall en historische steden als Bath en Canterbury.

Hoogtepunten
- Canterbury
- Brighton
- Exeter
- Dartmoor National Park
- Land's End
- Tintagel Castle
- Exmoor National Park
- Bath
- Stonehenge

 • Veel historie en natuur/Typisch Engelse dorpjes
 • Canterbury, Stonehenge, Bath, Land's End
 • Gratis reisgids en landkaart bij reisbescheiden
 

Reisschema:

Incl ferryovertocht met DFDS Seaways Duinkerken-Dover v.v. voorafgaand of na afloop van de rondreis.

 • Dag 1 en 2: verblijf omgeving Canterbury/Ashford
 • Dag 3: verblijf Salisbury/New Forest
 • Dag 4 en 5: Verblijf omgeving Exeter/Torquay
 • Dag 6 en 7: Verblijf omgeving Cornwall
 • Dag 8 en 9: Verblijf omgeving Noord-Devon
 • Dag 10 en 11: Verblijf omgeving Bath/Bristol
 • Dag 12: Verblijf omgeving Maidstone
 • Dag 13: Einde rondreis en terugreis naar Nederland

 

Terug naar andere Engeland rondreizen. Terug naar home.

 

Routebeschrijving

(inclusief of exclusief de ferry Duinkerken-Dover v.v. met DFDS of Calais-Dover v.v. met P&O Ferries)


Dag 1 en 2: Naar Canterbury/Ashford

U reist op eigen gelegenheid en een door uzelf gekozen route naar Duinkerken voor de ferryovertocht naar Dover in Engeland. Startend in Canterbury is de beste keuze Duinkerken-Dover met DFDS Seaways.
De rondreis start in Canterbury waar u komende twee nachten verblijft. De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruikt u het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vindt u hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is. 

   

Dag 3: Canterbury - Bournemouth of Salisbury, ca. 265 km

Onderweg naar Bournemouth raden we u aan een stop te maken in de typisch Engelse badplaats Brighton, bekend vanwege de pier en het opvallende Royal Pavillion.De laatste jaren is er nog een trekpleister gebouwd, de British Airways i360 uitkijktoren met draaiend plateau. Slaapt u In Salisbury dan kunt u onderweg genieten van the New Forest.

 

Dag 4 en 5: Bournemouth /Salisbury- Exeter/Torquay, ca. 175 km

Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar de historische stad Exeter eveneens met een prachtige kathedraal. U verblijft in de omgeving van het Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony's. Brengt u ook een bezoek aan de leuke badplaats Torquay, een van de vele kustplaatsjes die Devon & Cornwall hebben. Het landschap van Devon is uniek, een lappendeken van weiden die doorsneden worden door smalle weggetjes.

 

Dag 6 en 7: Exeter/Torquay - Falmouth, ca. 115 km

Vanuit Devon rijdt u Cornwall binnen. Alhoewel de graafschappen vaak in 1 adem worden genoemd, zult u toch duidelijke verschillen in het landschap ontdekken. U overnacht in het uiterste puntje. Bezienswaardig zijn het eilandje St. Michaels Mount, Land's End en de diverse havenplaatsjes. Tuinenliefhebbers brengen natuurlijk een bezoek aan de Trebah Gardens in de omgeving van Falmouth. Ook het Eden Project is een interessante excursie. Dit is 's werelds grootste botanische tuin. In de kenmerkende koepels loopt u als het ware door een overdekt regenwoud.

 

Dag 8 en 9: Falmouth - North Devon, ca. 175 km

De route langs de noordkust van Cornwall brengt u bij Tintagel, een aardig dorpje met een middeleeuws kasteel en een bijzonder oud postkantoor uit de 14e eeuw. Noordelijker ligt Clovelly, een pittoresk vissersdorpje, als het ware tegen de heuvels aangeplakt. In de omgeving ligt ook het kleine, maar afwisselende Exmoor National Park met prachtige kliffen, bossen, hooggelegen heidegebieden, Exmoor-pony's, schapen en edelherten. Een andere optie is lekker uitwaaien langs het prachtige goudgele strand van Bude.

 

Dag 10 en 11: North Devon - Bath/Bristol, ca. 170 km

U verlaat Cornwall en via de kust en een stukje binnenland rijdt u naar Bath. Bath is het bekendste Engelse kuuroord en u kunt de Romans Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Bath is een goede en moderne winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier het Fashion Museum ligt. Typische voorbeelden van huisjes in Cotswold-natuursteen staan in Bradford-on-Avon en Corsham, net buiten Bath gelegen. In de Cheddar Gorge ontdekt u alles over het proces van het vervaardigen van Cheddar kaas, die hier oorspronkelijk vandaan komt.

 

Dag 12: Bath/Bristol - Maidstone, ca. 260 km

Vanuit Bath rijdt u naar het centrum van de prehistorie, Stonehenge, vlakbij het mooie stadje Salisbury. De stenen overblijfselen zijn vanaf de weg te bezichtigen maar het is ook leuk om een ticket te kopen en met een audiotour een rondleiding rondom het monument te maken. Voor de laatste overnachting van deze reis rijdt u naar de omgeving van Maidstone, wederom in het mooie graafschap Kent.

 

Dag 13: Einde rondreis

U rondreis eindigt na het ontbijt en u vaart met de ferry van Dover naar Duinkerken of Calais voor u terugreist naar Nederland.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

 

Overnachtingen
Bed & Breakfasts of mix van verschillende soorten accommodaties.
Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of in een mix van verschillende soorten accommodaties. De B&B's, Inns en hotelletjes liggen verspreid in de regio. U ontvangt de definitieve adressen bij uw reispapieren. U kunt uw keuze kenbaar maken bij de kamertypes.

 

Overnachtingen
2 x omgeving Canterbury/Ashford
1 x omgeving Bournemouth/New Forest/Salisbury
2 x omgeving Exeter/Torquay
2 x omgeving Cornwall/Falmouth/St.Austell
2 x omgeving Barnstaple, Bideford (Devon)
2 x omgeving Bath/Bristol
1 x omgeving Maidstone, Folkestone

 

Prijzen 2024

13-daagse rondreis Devon & Cornwall 2024
In B&B's  incl. ferry Duinkerken-Dover v.v  of Calais-Dover v.v. naar Engeland
De prijs inclusief ferry kan afwijken bij inboeken.
per persoon
2-pk l/o
B&B's
01/01-2024 t/m 31/05-2024 € 1584
01/06-2024 t/m 26/08-2024 bij afvaarten heen/terug op vrijdag of zaterdag € 1642
27/08-2024 t/m 15/12-2024 € 1584
13-daagse rondreis Devon & Cornwall 2024
In combinatie van Inns en hotelletjes incl. ferry naar Engeland
(Duinkerken-Dover v.v. of Calais-Dover v.v.)
De prijs inclusief ferry kan afwijken bij inboeken.
per persoon
2-pk l/o

Inns+hotelletjes
01/01-2024 t/m 31/05-2024 € 1944
01/06-2024 t/m 26/08-2024 bij afvaarten op vrijdag of zaterdag € 2002
27/08-2024 t/m 15/12-2024 € 1944

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 12 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in aangeboden type accommodatie .
 • Eenvoudige reisbeschrijving, Reisgids en landkaart
 • Ferry Duinkerken-Dover v.v. met DFDS Seaways of Calais-Dover met P&O Ferries

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden, behalve ontbijt
 • Parkeer-, tol- en entreegelden


Vertrekmogelijkheden:
dagelijks

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, prijswijzigingen, zet- en drukfouten.

Boeken/Offerte aanvragen

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreizen Engeland/Wales, 13-daagse rondreis Devon & Cornwall. Wij zenden u spoedig een prijsopgave. Vermeld in tekstvak van offerte/boekingformulier op welke wijze u naar Engeland wilt reizen.