image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Riviercruise Duitsland langs Rijn en vleugje Moezel

VOLgeboekt

 

 

7-daagse riviercruise met mps Horizon.
Vertrek: 28-07-2022

 • Taxiservice naar Arnhem mogelijk
 • Pre-nacht aan boord mogelijk
 • Vol pension aan boord
 • Nederlands sprekende reisleiding

Ga in Arnhem aan boord en laat u betoveren door de de romantische Rijn en de schilderachtige Moezel. Tijdens deze reis staan o.a. Keulen, Königswinter, Cochem, Koblenz en Düsseldorf op het programma.

 

- Geniet van de vaart met de mps Horizon
- Bezoek Dusseldorf, Köningswinter,Boppard, Cochem, Koblenz en Keuelen

 

Reisschema:

 • Dag 1:Varen naar Dusseldorf
 • Dag 2: Bezoek Köningswinter
 • Dag 3: Op naar Boppard
 • Dag 4: Varen Moezel naar Cochem
 • Dag 5: Bezoek Koblenz
 • Dag 6: Terug naar Keulen
 • Dag 7: Na lunch einde reis in Arnhem

 


 

7-daagse Romantische Rijncruise met een vleugje Moezel in Duitsland.
U vertrekt vanuit Arnhem.


Dag 1: Arnhem-Düsseldorf

U kunt vanochtend terecht op het mps Horizon. Om 09.00 uur kunt u inschepen, waarna we om ca. 09.30 uur vertrekken naar Düsseldorf.
Pre-night mogelijk:
Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord en betrekt de hut waar u de hele reis in verblijft. Uiteraard is het ontbijt de volgende ochtend inbegrepen in de prijs.


Dag 2: Düsseldorf - Köningswinter
Al heel vroeg vertrekken we uit Düsseldorf om in de middag aan te komen in Königswinter aan de Rijn. Dit gezellige stadje ligt aan de voet van het Zevengebergte vlakbij de Peterberg en de Drachenfels.

Dag 3: Köningswinter - Boppard

We varen vandaag langs Koblenz naar Boppard. Boppard heeft één van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Maak een wandeling over deze boulevard en door het oude centrum van de stad.


Dag 4: Boppard - Cochem (Moezel)

Vandaag wisselen we de Rijn in voor de Moezel. Bij Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen, varen we de Moezel op. Geniet onderweg van de mooie omgeving en de met wijngaarden bedekte hellingen. Na het middaguur komen we aan de Cochem. De smalle kronkelige steegjes, de oude vakwerkhuizen en het historische marktplein kenmerken het beeld van deze gezellige stad.

Dag 5: Cochem - Koblenz

Vandaag is het de beurt aan Koblenz. We komen er na de lunch aan zodat u vanmiddag de tijd heeft om de stad te bezoeken. Vestingsmuren, burchttorens en kastelen geven u een indruk van het bewogen verleden van deze stad.


Dag 6: Koblenz - Keulen

Keulen is een stad met een roemrijk Romeins verleden. De Keulse Dom, de grootste kathedraal van Duitsland is het herkenningspunt van deze stad.

 

Dag 7: Keulen en terug in Arnhem. Einde reis  

Vandaag is deze cruise alweer ten einde gekomen. Na een laatste lunch aan boord volgt om ca. 14.00 uur de ontscheping

 

Uw verblijf op de mps Horizon

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze eigen reisleidster Marina zal u iedere reis met raad en daad terzijde staan. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met onze reisleidster Marina voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Er zijn maximaal 97 gasten aan boord.

Hutten

De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd

Bereikbaarheid op het schip

Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

 

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met een welkomstcocktail.
Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant.
Het 4-gangen diner serveren we aan tafel.
Er is 1x per week een 5-gangen Captains Dinner.
’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vindt u iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie als bv een spiegelei, pannenkoekjes, een croissantje of suikerbrood. Twee van de lunches zijn uitgebreider dan gebruikelijk en hebben ook warme gerechten of staan in het teken van een bepaald thema.

 

Faciliteiten

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. De overige avonden kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld een leuke (muziek)quiz en ander entertainment. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij deze cruise heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis Wifi in de lounge, bar en hal (niet in België).

 

Verdere informatie m.b.t. deze cruise:

Dieetmaaltijden
De kok aan boord van de Horizon kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

Inscheping/ontscheping

Inscheping: uiterlijk om 09.00 uur op de dag van vertrek. Het vertrek is om 09.30 uur. Ontscheping: aan het einde van uw cruise ontscheept u na het ontbijt, om 10.00 uur of na de lunch 0m 14.00 uur.

Ligplaats
De Horizon ligt aangemeerd aan de Rijnkade in Arnhem, tussen de twee Rijnbruggen in, of aan de Nieuwe Kade in Arnhem. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Reisleiding
Deze cruise wordt begeleidt door Marina Eikelenboom, onze eigen de Jong Intra Vakanties reisleidster. Zij staat u tijdens de hele reis met raad en daad terzijde en samen met schipper Pascal en zijn deskundige staf zorgt zij voor een gevarieerd dag- en avondprogramma.

Rolstoelen en rollators
Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord van de Horizon is vanwege veiligheid technische redenen niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator is helaas niet mogelijk.

Taxivervoer
Optioneel bij te boeken, nadat u uw vertrekdatum heeft geselecteerd.

 

Prijzen

7-daagse Rijncruise en een vleugje Moezel in Duitsland 2022
Verblijf op basis van volpension aan boord van de Horizon
prijs per persoon
Horizon 2-pers. hut Horizon 1-pers. hut
28/07-2022 €  729 (VOLGEBOEKT) €  1079

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

S.G.R. bijdrage  € 5,00 per persoon

 

Prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.


Inbegrepen:

 • 6 nachten aan boords incl. volpension
 • Welkomsdrankje
 • Nederlandse reisleidster
 • Koffie/thee in de ochtend en in de middag met iets lekkers
 • 1x Live muziek
 • 1x Captains diner

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis (Nederland, Duitsland, Zwitserland) of Cruise: 7-dg Riviercruise Duitsland langs Rijn en vleugje Moezel met mps Horizon in Duitsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.