image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Riviercruise Nederland door 4 Hollandse provincies

7-daagse riviercruise met mps Horizon.
Vertrek: 16-06-2022

 • Taxiservice naar Arnhem mogelijk
 • Pre-nacht aan boord mogelijk
 • Vol pension aan boord
 • Genieten van het Hollandse landschap

Een vaarvakantie is in elk opzicht genieten! Genieten van de prachtige landschappen die voorbij glijden, genieten van de mooiste excursies en genieten van de perfecte verzorging aan boord. We varen een mooi rondje Nederland om ons eigen schitterende land te (her)ontdekken.

 

- Geniet van de vaart met de mps Horizon
- Bezoek Deventer, Lemmer, Sneek, Harlingen, Stavoren, Medemblik, Enkhuizen, HoornWijk bij Duurstede

 

Reisschema:

 • Dag 1:Varen naar Deventer
 • Dag 2: Op naar Lemmer
 • Dag 3: Bezoek aan Sneek en Harlingen
 • Dag 4: Via Stavoren oversteek IJsselmeer naar Medemblik
 • Dag 5: Op naar Enkhuizen en Hoorn
 • Dag 6: Lange vaart naar Wijk bij Duurstede
 • Dag 7: Na lunch einde reis in Arnhem

 


 

7-daagse riviercruise door 4 Hollandse provincies.
U vertrekt vanuit Arnhem.


Dag 1: Arnhem-Deventer

Om 9.00 uur kunt u inschepen op het mps Horizon. Om ca. 09.30 uur zullen we vertrekken naar de Hanzestad Deventer.
Pre-night mogelijk:
Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord en betrekt de hut waar u de hele reis in verblijft. Uiteraard is het ontbijt de volgende ochtend inbegrepen in de prijs.


Dag 2: Deventer-Lemmer
We verlaten Deventer in de ochtend en varen langs de steden Zwolle en Kampen. Via het Ketelmeer en IJsselmeer komen we in de middag aan in de watersportplaats Lemmer.

Dag 3: Sneek-Harlingen

's Morgens vertrekken we naar Sneek, waar we rond 09.30 uur aankomen. Bezoek hier de mooie historische binnenstad met de vele grachten en de Waterpoort. Rond het middaguur gaan we weer aan boord en varen we verder naar Harlingen.


Dag 4: Harlingen-Stavoren-Medemblik

Vandaag varen we over het IJsselmeer naar Stavoren: Friesland’s oudste stad, Hanzestad en één van de Friese Elfsteden. Aan het begin van de middag maken we de oversteek naar Medemblik, het kleinste maar ook oudste stadje van West-Friesland. Breng een bezoek aan het bakkerijmuseum of het kasteel Radboud. In het centrum en langs de havens vindt u talrijke terrasjes.

Dag 5: Medenblik-Enkhuizen-Hoorn

Al vroeg in de ochtend komen we aan in Enkhuizen, een leuk stadje dat gelegen is aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. Aan het begin van de middag vaart het schip verder naar Hoorn, stad met maar liefst 300 monumenten. De monumentale gevels vertellen u over de geschiedenis van de voormalige VOC stad.


Dag 6: Hoorn-Wijk bij Duurstede

In de ochtend vertrekken we uit Hoorn richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

 

Dag 7: Wijk bij Duurstede en terug in Arnhem. Einde reis  

's Morgens vertrekken we uit Wijk bij Duurstede en varen we over de Rijn naar Arnhem waar we vroeg in de middag aankomen. Na de lunch volgt om 14.00 uur de ontscheping.

 

Uw verblijf op de mps Horizon

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze eigen reisleidster Marina zal u iedere reis met raad en daad terzijde staan. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met onze reisleidster Marina voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Er zijn maximaal 97 gasten aan boord.

Hutten

De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd

Bereikbaarheid op het schip

Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

 

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met een welkomstcocktail.
Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant.
Het 4-gangen diner serveren we aan tafel.
Er is 1x per week een 5-gangen Captains Dinner.
’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vindt u iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie als bv een spiegelei, pannenkoekjes, een croissantje of suikerbrood. Twee van de lunches zijn uitgebreider dan gebruikelijk en hebben ook warme gerechten of staan in het teken van een bepaald thema

Faciliteiten

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. De overige avonden kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld een leuke (muziek)quiz en ander entertainment. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij deze cruise heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis Wifi in de lounge, bar en hal (niet in België).

 

Verdere informatie m.b.t. deze cruise:

Dieetmaaltijden
De kok aan boord van de Horizon kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

Inscheping/ontscheping

Inscheping: uiterlijk om 09.00 uur op de dag van vertrek. Het vertrek is om 09.30 uur. Ontscheping: aan het einde van uw cruise ontscheept u na het ontbijt, om 10.00 uur of na de lunch 0m 14.00 uur.

Ligplaats
De Horizon ligt aangemeerd aan de Rijnkade in Arnhem, tussen de twee Rijnbruggen in, of aan de Nieuwe Kade in Arnhem. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Reisleiding
Deze cruise wordt begeleidt door Marina Eikelenboom, onze eigen de Jong Intra Vakanties reisleidster. Zij staat u tijdens de hele reis met raad en daad terzijde en samen met schipper Pascal en zijn deskundige staf zorgt zij voor een gevarieerd dag- en avondprogramma.

Rolstoelen en rollators
Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord van de Horizon is vanwege veiligheid technische redenen niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator is helaas niet mogelijk.

Taxivervoer
Optioneel bij te boeken, nadat u uw vertrekdatum heeft geselecteerd.

 

Prijzen

7-daagse riviercruise door 4 Hollandse provincies 2022
Verblijf op basis van volpension aan boord van de Horizon
prijs per persoon
Horizon 2-pers. hut Horizon 1-pers. hut
16/06-2022 €  649 €  999

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

S.G.R. bijdrage  € 5,00 per persoon

 

Prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.


Inbegrepen:

 • 6 nachten aan boords incl. volpension
 • Welkomsdrankje
 • Nederlandse reisleidster
 • Koffie/thee in de ochtend en in de middag met iets lekkers
 • 1x Live muziek
 • 1x Captains diner

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis (Nederland, Duitsland, Zwitserland) of Cruise: 7-dg Riviercruise 4 Hollandse provincies met mps Horizon. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.