image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Spitsbergen ultieme expeditie met  MS Spitsbergen 2023

12-daagse Hurtigruten Expeditiereis rond Spitsbergen.
Ook als 10-daagse zeereis mogelijk.

  • Ultieme Spitsbergen expeditie Cruise
  • Vaarroute rondom het gehele eiland
  • Grote kans op het zien van IJsberen
  • Ongerepte wildernis om van te genieten in Noordpoolgebied

12-daagse zeereis rond Spitsbergen

7 vertrekdatums tussen 2/7-2023 en 5/9-2023

1e dag - Vlucht vanuit Oslo naar Longyærbyen. Overnachting in hotel

2e dag - Inschepen aan boord MS Spitsbergen

3e t/m 5e dag - vaardagen langs kust met verschillende landingen

6e t/m 8e dag - Natuurpark Oost-Spitsbergen

9e t/m 10e dag -Nationaal Park Zuid Spitsbergen en omgeving Bellsund

11e dag -Isfjord

12e dag - Terug Longyærbyen en vlucht naar Oslo

 

 Terug naar alle cuises.

 

Expeditiereis zomer 2023
Dit is de meest complete expeditie cruise Spitsbergen voor degenen die zoveel mogelijk willen zien en leren over Spitsbergen! Dit is een reis naar de Arctische wildernis in zijn meest extreme vorm. We zijn van plan om boven de 80º N te gaan terwijl we rond Spitsbergen varen op zoek naar de machtige ijsbeer. Deze cruise gaat verder dan alle andere Spitsbergen expedities.

Ultiem Avontuur
Welkom bij de expeditie die wordt beschouwd als de ultieme Spitsbergen-cruise. Beginnend in de geweldige Noordpoolstad van Noorwegen geeft u de mogelijkheid om Longyearbyen te ontdekken. Vervolgens varen we ver boven de 80e breedtegraad om u dichterbij dan 600 zeemijlen van de geografische noordpool te brengen. Tijdens deze Spitsbergen-cruise zullen er geweldige mogelijkheden zijn voor spannende activiteiten, zoals wandelen en kajakken, terwijl we geweldige nationale parken en enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van het Noordpoolgebied verkennen. Op de bevroren toendra wemelt het van het leven. We kijken uit naar zeehonden, duizenden zeevogels, poolvossen, rendieren en natuurlijk houden we een scherp oog voor het beste roofdier: de machtige ijsbeer. Er is een goede kans dat we een van de ijsberen van Spitsbergen zullen zien – er zijn tenslotte meer ijsberen dan mensen op de archipel. Deze Spitsbergen-cruise biedt ongelooflijk mooie schoonheid: diepe fjorden, machtige gletsjers en pure wildernis. De Middernachtzon maakt het mogelijk om uw dagen en nachten te vullen met onvergetelijke ervaringen..


Dag 1: Vlucht Oslo-Longyearbyen/Van 59º N naar 78º N

Uw reis begint met een vlucht vanuit Oslo. Wellicht heeft u nog tijd om de Vikinghoofdstad beter te leren kennen? Er is een ruim aanbod musea, parken en cafés. Bij aankomst in Longyearbyen zet u voet aan wal in een heel andere wereld; een klein stadje aan de rand van de Arctische wildernis. Transfer naar uw hotel en overnachting.

 

Dag 2: Het Noorse bolwerk in het Noordpoolgebied

Na een overnachting, ontbijt en lunch kunt u deelnemen aan een excursie om het unieke stadje te leren kennen. De machtige Arctische wildernis domineert hier het leven, maar Longyearbyen heeft een levendig cultureel leven en is een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Geniet van de sfeer van deze kleurrijke buitenpost voordat u 's middags aan boord stapt van het Hurtigruten expeditieschip MS Spitsbergen.

 

Dag 3-5: Geweldige fjorden en fascinerende geschiedenis

De Noordwest hoek van Spitsbergen is bezaaid met prachtige eilanden, fjorden en stranden. Als de omstandigheden het toelaten, gaan we aan wal en leren we meer over de rijke geschiedenis van Spitsbergen in het gebied. We bezoeken Kongsfjorden, een van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee laten vallen, omlijst door prachtige bergformaties. We hopen de voormalige mijnnederzetting Ny-Ålesund aan te kunnen doen, nu een internationaal centrum voor onderzoek met een pittoreske mix van oude en nieuwe gebouwen. Er zullen spannende landingen en goede kajakmogelijkheden zijn wanneer we verder noordwaarts varen.

 

Dag 6-8: Natuurpark Oost-Spitsbergen

Oost-Spitsbergen heeft de hoogste populatie ijsberen in de archipel - en we hebben hoge verwachtingen om er een op deze reis te spotten! De oceaan zit vol met drijvend ijs en het bevroren landschap verandert voortdurend. Dit is echte wildernis, dus de kapitein zal met de natuurlijke elementen samenwerken om te beslissen waar we veilig kunnen varen om vervolgens aan land te kunnen gaan. We willen de 80º N breedtegraad oversteken en mogelijk zelfs noordelijker varen naar Sjuøyane (Zeven Eilanden), in het uiterste puntje van de Spitsbergen-archipel. We kunnen ook ten oosten van Nordaustlandet naar Kvitøya varen, voordat we verder gaan naar Edgeøya, het op twee na grootste eiland in de Spitsbergen-archipel.

 

Dag 9-10: Nationaal Park Zuid-Spitsbergen en de omgeving van Bellsund

We gaan verder richting de zuidelijke kaap en het zuidelijkste puntje van Spitsbergen, waar Hornsund een prachtig gevarieerd landschap en geologie laat zien. IJs dat vroeg in het seizoen in de fjord wordt geduwd trekt ijsberen aan die jagen op de ijsschotsen, dus met een beetje geluk kunnen we enkele van deze prachtige roofdieren zien.

 

Dag 11: Isfjord

We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van de Isfjord, het meest prominente fjordenstelsel op Spitsbergen. In de binnenste delen van de Isfjord verandert het landschap continu. De immense U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door de gigantische gletsjers die zo'n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten, herbergen grote aantallen Spitsbergen-rendieren.

 

Dag 12: Einde van uw Spitsbergen expeditie

Onze terugkeer naar de kleurrijke stad Longyearbyen markeert het einde van een opmerkelijke reis die ons slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool heeft gebracht. Een bus brengt u naar de luchthaven voor uw nachtvlucht naar Oslo.

 

N.B. |
Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.

Vervoersmogelijkheden:

Vluchten vanaf Oslo naar Longyearbyen v.v. zijn inbegrepen in de reis.

Vluchten naar Oslo op aanvraag evenals eventuele verlengen verblijf in Oslo op  heen en /of terugreis.

Vraag per e-mail naar de mogelijkheid, afhankelijk van het moment van boeken


Vraag een offerte voor een reis in 2023 via het boekingsformulier.

 

 

 

Er is ook een iets kortere bijna gelijke mogelijkheid, n.l. een 10-daagse reis:
Vraag er na via het boekingsformulier

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: € 2,50

S.G.R.-bijdrage per persoon  €5,00

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:
Retourvlucht Oslo - Longyearbyen inclusief luchthavenbelasting
Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen voorafgaand aan de reis inclusief ontbijt en lunch
Alle transfers in Longyearbyen inclusief een stadstour voorafgaand aan inscheping
Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
Koffie en thee gedurende de gehele reis
Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
Wind - en regenafstotend jack
Lezingen aan boord van het expeditieteam.

 

Niet inbegrepen:
Internationale vluchten Amsterdam–Oslo v.v.
Transfer in aansluiting op vluchten naar Oslo.
Verzekeringen en eventuele overige optionele excursies.

Wij stellen op uw verzoek graag een prijsopgave samen. Vraag er naar per e-mail, vergezeld van de gewenste reisdata, type hut en aantal personen.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking indien reeds is ingeboekt.


Extra informatie:
Vermelde prijzen in euro per persoon
Zie over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt: Scan Britain en Norske maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement.
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten Expeditiereizen:
Tot 150 dagen voor vertrek 15% van de reissom
Van 149 dagen t/m 90 dagen voor vertrek 30% van de reissom
Van 89 dagen t/m 45 dagen voor vertrek 50% van de reissom
Van44 dagen t/m 30 dagen voor vertrek 70% van de reissom

Van 29 dagen t/m 1 dag voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de reis Rond Spitsbergen met Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.