image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Vertrek vanuit Dover en eindigend in Dover de MS Maud 2024

13-daagse Hurtigruten Expeditiereis ontdek de Britse eilanden.
U vaart langs Wales, Noord-Ierland, Schotland, Ierland en Engeland.

  • Langs de Britse eilanden expeditie Cruise Ms Maud
  • Vaarroute start en eindigt in Dover
  • Bezoek Isle of Man met Unesco erkend biosfeeerreservaat
  • Ontdek het Viking- en Keltische erfgoed van Waterford en Stornoway en proef single malt whisky op Isla
  • Bezoek afgelegen eilanden. Het zal u verwonderen.

 

13-daagse zeereis langs de Britse eilanden

Vertrek op: 14/04-2024, 26/04-2024, 08/05-2024, 01/06-2024

 

1e dag - Start reis in Dover, Zuide Engeland
Overnachting aan boord MS Maud

2e dag - Op zee

3e dag - Bezoek Fishguard, Wales

4e dag - Belfast, Noord-Ierland.

5e dag - Castlebay, Barra of Vatersay, Outher Hebriden Schotland

6e dag - Kirkwall Orkney eilanden, Schotland

7e dag - Stornoway, Lewis, Schotland

8e dag - Islay, Schotland (Whisky eiland).

9e dag - Isle of Man, Engeland.

10e dag - Naar Waterford, Ierland.

11e dag - Isles of Scilly, Engeland

12e dag - Dartmouth, Engeland

13e dag -Terug in Dover, Zuid Engeland

Terug naar alle cuises.


Expeditiereis Britse eilanden met uitstapje naar Ierland 2024

Langs afgelegen eilanden en afwisselende kustlijn
Een expeditie cruise vanuit het zuiden van Engeland naar de meest noordelijke regio van Schotland. Een échte Britse eilanden cruise met een bezoek aan Engeland, Wales, Noord-Ierland, Schotland, de Hebriden en Ierland..

 

Dag 1: Vertrek vanaf Dover, Zuid Engeland

De reis begint wanneer we vanuit Dover vertrekken en onze weg banen langs de zuidkust van Engeland. Voordat u vandaag inscheept aan boord van MS Maud, kunt u misschien de tijd nemen om de kustplaats Dover met het middeleeuwse kasteel te verkennen. .

Dag 2 Op zee.
Een eerste volle dag aan boord van het schip om heerlijk te relaxen en je weg te vinden. Ga naar het 'observation deck' om te genieten van het uitzicht. Haal een lekker vers gebakje bij het Fredheim restaurant en ontspan in van de heerlijke stoelen. Of ga naar de fitnessruimte en dompel je daarna onder in een van de hot tubs. Luister naar de verhalen van het enthousiaste expeditie-team. Ze nemen graag de reis met je door en wijzen je op de vele bijzonderheden die je onderweg tegen komt.

 

Dag 3 Fishguard, Wales.
Dit kleine, typische vissersdorpje lijkt in de tijd stil te hebben gestaan. Met zijn charmante hoofdstraat en weelderige groene omgeving ligt Fishguard tussen de Preseli-heuvels en de kust van Pembrokeshire. Met een optionele excursie kunt u het verderop gelegen St. Davids verkennen, de kleinste stad van het Verenigd Koninkrijk.

 

Dag 4 Belfast, Noord-Ierland.
We varen Belfast binnen, een stad met een trotse zeevaartgeschiedenis en de geboorteplaats van de Titanic. Ontdek het charmante Cathedral Quarter met zijn elegante Victoriaanse architectuur en Donegall Square met historische monumenten zoals het stadhuis en het Grand Opera House. Belfast biedt ook toegang tot de iconische Giant’s Causeway en de ruige noordkust.

 

Dag 5 Castlebay, Schotland.
Een expeditie cruise biedt onvoorspelbare avonturen, en daarom hebben we een dag vrijgemaakt voor een uitgebreide verkenning van de regio. We verkennen vandaag Barra of Vatersay, een beslissing van de kapitein en het expeditieteam


Dag 6 Kirkwall met Vikinginvloeden, Orkney eilanden Schotland.

Vandaag varen we naar de grootste stad van de Orkney-eilanden, Kirkwall. Verken deze levendige en compacte hoofdstad, met Viking-invloeden, te voet. Bezoek de majestueuze St. Magnus-kathedraal en het nabijgelegen Earl’s Palace. Whiskyliefhebbers kunnen genieten van de Highland Park- en Scapa-distilleerderijen van Kirkwall voor hun kenmerkende single malts.

Dag 7 Stornoway, Lewis, Schotland.
Stornoway, oorspronkelijk een Viking-nederzetting, is de belangrijkste stad van de westelijke eilanden en de hoofdstad van het eiland Lewis, de grootste en meest noordelijke van de Buiten-Hebriden. Er zijn kleine volksmusea, de wereldberoemde Callanish Standing Stones en een 2000 jaar oud fort.

Dag 8 Islay Whisky tijd, Schotland.
Islay wordt ook wel het ‘whisky-eiland’ genoemd, wereldberoemd om zijn turfachtige single malt whisky’s en zijn vele lokale distilleerderijen is één van de grootste eilanden van de Hebriden. Islay biedt een gevarieerd landschap, samen met oude Keltische ruïnes en is een stopplaats voor trekvogels..

Dag 9 Viking geschiedenis, Isle of Man, Engeland.

Isle of Man is een aangewezen biosfeerreservaat. Met meer dan 160 kilometer aan prachtige kustlijn en ruige kliffen, heeft het eiland een spectaculair landschap van glooiende heuvels, heidevelden, watervallen, kiezelstranden en kustpaden. We verkennen het eiland dat een sterk Keltisch en Viking erfgoed heeft.

Dag 10 Waterford, een warm Iers onthaal, Ierland.

Doordrenkt van geschiedenis en gelegen op het prachtige Ierse platteland, staat Waterford en de omliggende regio bekend om zijn uitstekende archeologische schatten. Bezoek aan het nabijgelegen 12e-eeuwse Kilkenny Castle.

Dag 11 Isles of Scilly, Engeland.

Deze betoverende archipel herbergt uitzonderlijk mooie, rustige en ongerepte eilanden. Bedekt met heide en prachtige zandstranden worden deze eilanden omgeven door rotsen en riffen. Het kleine stadje Tresco is ideaal om te voet te verkennen en herbergt de wereldberoemde Tresco Abbey Garden met zijn 20.000 planten uit 80 verschillende landen. U kunt als alternatief ook deelnemen aan een tocht rond de archipel, waarbij u wrakplaatsen bezoekt en zeehonden op de rotsen ziet liggen.


Dag 12 Dartmouth, Engeland.
We bekijken het prachtige stadje Dartmouth aan het water. Deze betoverende stad ligt aan de oevers van de rivier de Dart en is doordrenkt van een rijke culturele geschiedenis. Buckfast Abbey, historische kastelen, ritten met een stoomtrein en prachtige wandelpaden zijn slechts enkele van de vele fascinerende attracties die wachten om ontdekt te worden tijdens ons bezoek.


Dag 13 Dover, Engeland.

We passeren de witte kliffen van Dover in de vroege ochtenduren en meren aan in de haven van de stad. Na het ontbijt is het tijd voor de ontscheping en het afscheid van MS Maud.

 

Let op!!!!Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute kan afwijken en  is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden
Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Wij informeren u graag over de mogelijkheden

 

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.


Prijzen  2024 v.a. € 4273 p.p.

Vertrek mogelijkheden 13-daagse reis:

14/04/2024, 26/04/2024, 08/05-2024, 01/06-2024,

Vraag een offerte via het boekingsformulier.

 

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:
Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
Koffie en thee gedurende de gehele reis
Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
Wind - en regenafstotend jack
Lezingen aan boord van het expeditieteam.

 

Niet inbegrepen:
Reis naar Dover
Transfer in aansluiting op vluchten of openbaar vervoer
Verzekeringen en eventuele overige optionele excursies.

Wij stellen op uw verzoek graag een prijsopgave samen. Vraag er naar per e-mail, vergezeld van de gewenste reisdata, type hut en aantal personen.

Flexibele tarieven:
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking indien reeds is ingeboekt.


Extra informatie:

Vermelde prijzen in euro per persoon
Zie over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt: Scan Britain en Norske maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement.
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten Expeditiereizen:
Tot 150 dagen voor vertrek 15% van de reissom
Van 149 dagen t/m 90 dagen voor vertrek 30% van de reissom
Van 89 dagen t/m 45 dagen voor vertrek 50% van de reissom
Van44 dagen t/m 30 dagen voor vertrek 70% van de reissom

Van 29 dagen t/m 1 dag voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.

 

Hoe kom ik in Dover
MS Maud vertrekt om 18.00 uur uit Dover. De reis naar Dover is niet inbegrepen bij een Hurtigruten expeditie cruise. Het best kunt u met eigen auto naar Dover reizen. Boek een overtocht Calais-Dover met DFDS Seaways, welke wij voor u kunnen verzorgen. Bij de cruise terminal in Dover is voldoende parkeergelegenheid (tegen betaling). Een parkeerplaats is gemakkelijk zelf te regelen.
Kijk: Parkeren in Dover.

Boeken of offerte

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de reis: Langs Britse eilanden, Wales, Schotland en Ierland met de MS Maud. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.