image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Vertrek vanuit Dover en eindigend in Dover de MS Maud 2023

13-daagse Hurtigruten Expeditiereis ontdek de Britse eilanden.
U vaart langs Wales, Noord-Ierland, Schotland, Ierland en Engeland.

  • Langs de Britse eilanden expeditie Cruise Ms Maud
  • Vaarroute start en eindigt in Dover
  • Bezoek de binnen – en buiten Hebriden, de Orkney-eilanden en Shetland
  • Vogels en ander wildlife spotten op St. Kilda en de Treshnish Isles
  • Bezoek afgelegen eilanden. Het zal u verwonderen.

 

13-daagse zeereis langs de Britse eilanden

Vertrek op: 19/04-2023, 22/05-2023, 03/06-2023,29/06-2023
11/07-2023, 06/08 2023, 18/08-2023

1e dag - Start reis in Dover, Zuide Engeland
Overnachting aan boord MS Maud

2e dag - Op zee

3e dag - Bezoek Fishguard, Wales

4e dag - Rathlin Island, Noord-Ierland.

5e dag - Isle of Iona en Staffa, Schotland

6e dag - St. Kilda, Hirta Island, Schotland

7e dag - Stornoway, Lewis, Schotland

8e dag - Islay, Schotland (Whisky eiland).

9e dag - Douglas, Isle of Man, Engeland.

10e dag - Naar Waterford, Ierland.

11e dag - Isles of Scilly, Engeland

12e dag - Dartmouth, Engeland

13e dag -Terug in Dover, Zuid Engeland

Terug naar alle cuises.


Expeditiereis Britse eilanden met uitstapje naar Ierland 2023

Langs afgelegen eilanden en afwisselende kustlijn
Een expeditie cruise vanuit het zuiden van Engeland naar de meest noordelijke regio van Schotland. Een échte Britse eilanden cruise met een bezoek aan Engeland, Wales, Noord-Ierland, Schotland, de Hebriden en Ierland..

 

Dag 1: Vertrek vanaf Dover, Zuid Engeland

In de loop van de middag scheep je in aan boord van het Hurtigrutenschip MS Maud.  Bewonder voor uw vertrek de krijtrotsen en het middeleeuwse kasteel waar het stadje om bekend staat. Rond 18.00 uur zal het schip vertrekken en begint je avontuur in de Britse wateren.

Dag 2 Op zee.
Een eerste volle dag aan boord van het schip om heerlijk te relaxen en je weg te vinden. Ga naar het 'observation deck' om te genieten van het uitzicht. Haal een lekker vers gebakje bij het Fredheim restaurant en ontspan in van de heerlijke stoelen. Of ga naar de fitnessruimte en dompel je daarna onder in een van de hot tubs. Luister naar de verhalen van het enthousiaste expeditie-team. Ze nemen graag de reis met je door en wijzen je op de vele bijzonderheden die je onderweg tegen komt.

 

Dag 3 Fishguard, Wales.
In de ochtend vaar je langs het Prembrokeshire Coast National Park naar het charmante vissersplaatsje Fishguard. Het stadje is opgesplitst in twee delen door een hoge heuvel. Het lage gedeelte is het oorspronkelijke stadje, terwijl je vanaf het hogere gedeelte spectaculaire uitzichten hebt o.a. vanaf de ruïnes van Fishguard Fort. Er is voldoende tijd om een mooie wandeling te maken. Pak een verfrissende pint in Dyffryn Arms pub en geniet van de heerlijke Welshe gastvrijheid.

 

Dag 4 Rathlin Island, Noord-Ierland.
Je vaart verder de Ierse zee over om aan te meren bij Rathlin Island, gelegen voor de kust van Noord-Ierland. Op dit eiland vind je de grootste kolonie zeevogels van Noord-Ierland. Je vindt hier in de zomermaanden papegaaiduikers, zeekoeten en stormvogels. Bezoek het Seabird-centrum en de unieke vuurtoren. Maak een wandeling langs de kliffen of ga naar Mill Bay, waar je de kans krijgt om zeehonden te spotten, die liggen te zonnen op de rotsen.

 

Dag 5 Isle of Iona en Staffa, Schotland.
Je vaart door naar de volgende parel in de Britse wateren, het Schotse eiland Iona. Het ligt vlakbij de westkust van het grotere eiland Mull. Het eiland staat vooral bekend om de abdij, waar overblijfselen wijzen op tekens van leven in de 6e eeuw na Christus.De abdij is één van de meest historische en heilige plaatsen van Schotland en is nog steeds een bedevaartsoord. In de vroege namiddag zullen we tijd besteden aan het maken van een tocht langs het met grotten bedekte eiland Staffa. Het onbewoonde eiland herbergt de kathedraalachtige Fingal’s Cave.  Op het eiland Staffa krijg je de kans om basalt rotsen te zien, die vroeger in verbinding stonden met de Giants' Causeway in Noord-Ierland.


Dag 6 St. Kilda, Hirta Island, Schotland.
Je vaart voorbij de Hebriden naar de archipelago St Kilda. Deze rotsachtige eilanden liggen in het midden van de oceaan en worden elk jaar blootgesteld aan de barre weersomstandigheden. Bezoek is volledig weersafhankelijk. Als UNESCO-werelderfgoed en het ‘juweel in de kroon’ van de National Trust for Scotland is het een onvergetelijke ervaring. De afgelegen eilanden bieden richels voor duizenden nestelende zeevogels. Dwergvinvissen worden vaak gezien rond het kolkende water van de archipel.  Sinds 1930 wonen er geen mensen meer op de eilanden, maar in het museum vind je nog veel informatie over het leven in deze ruige omstandigheden.

Dag 7 Stornoway, Lewis, Schotland.
Stornoway is de hoofdstad van het eiland Lewis & Harris en was ooit een Viking-nederzetting. Bezoek hier Lews Castle, vanwaar je een mooi panorama uitzicht hebt over de haven en landschap rondom. Deze omgeving staat bekend om de ongerepte stranden, overblijfselen uit de jonge steentijd en tweed-winkeltjes. Je bezoekt de Callanish stenen, een magische ring van monolieten, waarvan de oorsprong in mysterie gehuld is.

Dag 8 Islay, Schotland.
Je vaart zuidwaarts naar het eiland Islay in het zuidwesten van Schotland. Het staat vooral bekend om de whisky die hier gestookt wordt in negen verschillende distilleerderijen. De whisky van dit eiland wordt overal ter wereld verkocht. Er is 130 km aan kustlijn op het eiland met tientallen prachtige zandstrandjes en mooie klifpaden. Bezoek de overblijfselen van de nederzetting Finlaggan, de belangrijkste archeologische vindplaats op het eiland.

Dag 9 Douglas, Isle of Man, Engeland.
Na prachtige dagen op zee en bezoeken aan kleine eilanden met ruige natuur meer je vandaag aan in de grotere plaats Douglas op Isle of Man. Isle of Man heeft meer dan 160 kilometer aan prachtige kustlijn en ruige kliffen, en het eiland heeft een spectaculair landschap van glooiende heuvels, heidevelden, watervallen, kiezelstranden en kustpaden. We verkennen het eiland dat een sterk Keltisch en Viking erfgoed heeft.. Bezoek het Grand Union Camera Obscura, wat al sinds 1892 een toeristische attractie is.


Dag 10 Waterford, Ierland.
Je gaat voor het eerst aan land in Ierland en wel in het oudste stadje van het smaragdgroene eiland. Waterford is gesticht door Vikingen in de 10e eeuw. Het is een klein en overzichtelijk stadje waar je makkelijk doorheen wandelt. Stap terug in de tijd in het King of the Vikings museum, waar je door virtual reality een goede blik kan werpen in het verleden. Bezoek aan het nabijgelegen 12e-eeuwse Kilkenny Castle.


Dag 11 Isles of Scilly, Engeland.
Deze betoverende archipel herbergt uitzonderlijk mooie, rustige en ongerepte eilanden. We bekijken het prachtige stadje Dartmouth aan het water. Deze betoverende stad ligt aan de oevers van de rivier de Dart en is doordrenkt van een rijke culturele geschiedenis. Buckfast Abbey, historische kastelen, ritten met een stoomtrein en prachtige wandelpaden zijn slechts enkele van de vele fascinerende attracties die wachten om ontdekt te worden tijdens ons bezoek.


Dag 12 Dartmouth, Engeland.
Tijdens de laatste volle dag van deze cruise meert het schip aan in Dartmouth. Het stadje staaWe bekijken het prachtige stadje Dartmouth aan het water. Deze betoverende stad ligt aan de oevers van de rivier de Dart en is doordrenkt van een rijke culturele geschiedenis. Buckfast Abbey, historische kastelen, ritten met een stoomtrein en prachtige wandelpaden zijn slechts enkele van de vele fascinerende attracties die wachten om ontdekt te worden tijdens ons bezoek.


Dag 13 Dover, Engeland.

We passeren de witte kliffen van Dover in de vroege ochtenduren en meren aan in de haven van de stad. Na het ontbijt is het tijd voor de ontscheping en het afscheid van MS Maud.

Let op!!!!Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute kan afwijken en  is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden
Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden

 

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.


Prijzen  2023 (v.a. € 3.879 p.p.)

Vertrek mogelijkheden 13-daagse reis:

19/04/2023, 22/05/2023, 03/06-2023, 29/06-2023,

11/07-2023, 06/08/2023, 18/08/2023

 

Prijzen 2023 worden binnenkort bekend.


Vraag een offerte via het boekingsformulier.

 

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:
Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
Koffie en thee gedurende de gehele reis
Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
Wind - en regenafstotend jack
Lezingen aan boord van het expeditieteam.

 

Niet inbegrepen:
Reis naar Dover
Transfer in aansluiting op vluchten of openbaar vervoer
Verzekeringen en eventuele overige optionele excursies.

Wij stellen op uw verzoek graag een prijsopgave samen. Vraag er naar per e-mail, vergezeld van de gewenste reisdata, type hut en aantal personen.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking indien reeds is ingeboekt.


Extra informatie:
Vermelde prijzen in euro per persoon
Zie over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt: Scan Britain en Norske maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement.
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten Expeditiereizen:
Tot 150 dagen voor vertrek 15% van de reissom
Van 149 dagen t/m 90 dagen voor vertrek 30% van de reissom
Van 89 dagen t/m 45 dagen voor vertrek 50% van de reissom
Van44 dagen t/m 30 dagen voor vertrek 70% van de reissom

Van 29 dagen t/m 1 dag voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.

 

Hoe kom ik in Dover
MS Maud vertrekt om 18.00 uur uit Dover. De reis naar Dover is niet inbegrepen bij een Hurtigruten expeditie cruise. Het best kunt u met eigen auto naar Dover reizen. Boek een overtocht Calais-Dover met DFDS Seaways, welke wij voor u kunnen verzorgen. Bij de cruise terminal in Dover is voldoende parkeergelegenheid (tegen betaling). Een parkeerplaats is gemakkelijk zelf te regelen.
Kijk: Parkeren in Dover.

Boeken of offerte

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de reis: Langs Britse eilanden, Wales, Schotland en Ierland met de MS Maud. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.