image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Het land van vuur en ijs 2024
met Expeditieschip van Hurtigruten rondom IJsland

11-daagse Zeereis aan boord van de MS Fram of de MS Maud van de Hurtigruten.

 • Hoogtepunten aan boord
 • U verkent mystiek IJsland – het land van vuur en ijs
 • 11-daagse reis rond IJsland
 • Fascinerende natuur met watervallen, vulkanen en gletsjers
 • Geniet onderweg van het spotten van vogels en walvissen
 • U vaart rondom IJsland en u ziet de totale de IJslandse kust
 • Verschillende excursies inbegrepen in de reis

Terug overige cruisereizen

Hurtigruten Rondom IJsland

Welkom in de wilde, ruige en unieke schoonheid van IJsland. In het land van vuur en ijs krioelt het van natuurlijk leven, met een rijke cultuur en gastvrije mensen. Onze expeditie IJsland cruise vaart volledig rondom IJsland, dus je krijgt een complete ervaring van een van de meest unieke plekken ter wereld.

Wildernis en Vikingengeschiedenis

Ervaar het beste van IJsland tijdens onze expeditie cruise rondom IJsland. Onze uitgebreide reis brengt u naar een betoverende diversiteit aan natuur, wildlife en nederzettingen. De Westelijke regio van IJsland biedt spectaculaire uitzichten en is de plek van spannende Viking-sagen uit de oudheid, een belangrijk onderdeel van de IJslandse mythologie. Een hoogtepunt in het westen zijn de Westfjorden, een prachtig natuurreservaat met veel vogelkliffen.

Lava en walvissen

Wanneer we tijdens onze IJslandse cruise richting het noorden varen, kunt u vanaf het dek uitkijken naar walvissen terwijl het landschap verandert in uitgestrekte lavavelden, vulkanische bergen en prachtige groene heuvels. Grimsey markeert de plek waar de poolcirkel IJsland raakt, en we zullen ervoor zorgen dat we de legendarische lijn passeren voordat we richting het zuiden varen richting de oostelijke regio van het land.

Oosterse magie

Aan de oostkust verandert de natuur opnieuw. Nu komen we vele bossen tegen, weelderige landbouwgronden en kleurrijke vissersdorpjes. We hopen walvissen te kunnen spotten en andere IJslandse dieren te zien terwijl we de zuidelijke wateren afvaren naar de onvergetelijke vulkanische eilanden in het gebied. De leden van het expeditieteam vermaken u met kleurrijke verhalen en sagen van de Vestmannaeyr. Ga met ons mee op deze avontuurlijke ontdekkingstocht en maak gebruik van de gelegenheid om uw cruise te verlengen met een verblijf in Reykjavik na afloop van de reis.

 

Reisbeschrijving

Dag 1: Reykjavik

Veel bezoekers vinden het landen op het vliegveld van Keflavik betoverend. Het vliegveld lijkt te zijn uitgehakt uit een Arctische woestijn, met lavastenen bedekt met mos en bergen rondom. Op een afstand van slechts 45 minuten ligt Reykjavík, een charmante en levendige moderne stad, met toprestaurants, interessante musea en schilderachtige smalle straatjes. Inscheping aan boord van het expeditieschip MS Maud of het volledig gerenoveerde expeditieschip MS Fram.

Dag 2: Welkom in Sagaland

Het vriendelijke stadje Stykkishólmur heeft in het centrum van de stad prachtige en goed bewaarde oude huizen en is omgeven door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of ontdek het Snæfellsnes Peninsula National Park in de buurt, met de indrukwekkende Snæfellsjökull vulkaan. Bekend als ‘Klein IJsland’ vanwege zijn vulkanische landschappen. Verken Djúpalónssandur, Lóndrangar, en geniet van unieke ervaringen zoals een gletsjerrit en ijsgrottour

Dag 3: Patreksfjördur

Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust van IJsland met ongeveer 660 inwoners. Indien de weersomstandigheden het toelaten kun je in de pittoreske fjord prachtige wandelingen maken. Patreksfjördur ligt ook dicht bij de spectaculaire waterval van Dynjandi en dicht bij Látrabjarg, een beroemde plek om vogels te spotten.

Dag 4: Noordwest IJsland

Onze ervaren kapitein zal een dag inplannen om de schitterende fjorden in het noordwesten van IJsland te verkennen. De weersomstandigheden bepalen het definitieve programma en de activiteit van de dag. We kunnen een kleine nederzetting bezoeken, je meenemen tijdens wandelingen of onze kajaks uitwerpen.

Dag 5: Afgelegen ruïnes en natuurschoon

In 1917 vestigde Elías Stefánsson zich in Djupavik en bouwde hij een haringzoutfabriek. Vandaag de dag ziet u nog steeds de overblijfselen van de fabriek en daarnaast slechts zeven huizen en een hotel. We verkennen de landingsplaats en het prachtige natuurlijke landschap eromheen.

Dag 6: Centrum van het Noorden

Akureyri is een levendige stad en staat bekend om zijn botanische tuinen. Het is de meest dichtbevolkte gemeenschap buiten Reykjavík, en is het centrum van handel, cultuur en diensten voor het noorden van IJsland. Akureyri ligt dichtbij veel van de meest beroemde natuurlijke parels van IJsland, zoals het meer van Mývatn en de waterval van Goðafoss.

Dag 7: Stap over de Poolcirkel

We zullen onze poolcirkelboten gebruiken om het groene en met gras begroeide eiland Grimsey te bereiken. Het is waarschijnlijk het best bekend vanwege de nabijheid van de poolcirkel, die over het eiland loopt. U kunt de kans krijgen om over die lijn te stappen, van noord naar zuid. ’s Middags varen we naar Husavik, waar we ’s avonds aankomen en zullen overnachten in de haven.

Dag 8: Husevik en het schiereiland Laganes

Húsavík staat bekend als ideale plek om walvissen te spotten en heeft verschillende interessante musea, waaronder natuurlijk een walvismuseum. ’s Avonds varen we langs het schilderachtige schiereiland Laganes.

Dag 9: Het land van de elfen

Bakkagerdi is de belangrijkste nederzetting in Borgarfjörður. Dit gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is `het land van de elfen’. In de fjord zijn veel kolonies van papegaaiduikers, waardoor dit een populaire plek is om vogels te spotten. Bakkagerdi ligt buiten het typische toeristengebied en biedt rust, stilte en een prachtig uitzicht.

 

Dag 10: Heimaey

Heimaey of ‘Thuis Eiland’ verwelkomt ons voor een bezoek. De haven heeft een zeer smalle doorgang, veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting in 1973. Het grootste deel van het eiland heeft steile kliffen, is dicht begroeid en biedt een habitat voor talloze vogels, waaronder de charmante papegaaiduiker.

 

Dag 11: Einde van deze IJsland cruise

Onze ontdekkingstocht en avontuur eindigt in Reykjavik. Als u de tijd hebt, raden we u aan een paar extra dagen te blijven om het fascinerende Reykjavik te verkennen. Onze reisspecialisten informeren u graag over de verlengmogelijkheden.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

 

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Wij helpen u graag bij de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf juni 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Vertrek

09/05/2024, tourcode FRICE2405 MS Fram
19/05/2024, tourcode FRICE2405 MS Fram
01/08/2024, tourcode FRICE2405 MS Fram
08/07/2024, tourcode MAICE2404 MS Maud
06/08/2024, tourcode MAICE2404 MS Maud

Rondom IJsland: "Het land van vuur en ijs"  2024

 

11-daagse expeditiereis met de MS Maud

Prijs vanaf € 5390,00 per persoon o.b.v. 2-pers.binnenhut bezetting.

Reserveringskosten: € 37,00 per boeking
Calamiteitenfonds  € 2,50 per boeking
S.G.R.-bijdrage € 5,00 per persoon

 

11-daagse expeditiereis met de MS Fram

Prijs vanaf € 5190,00 per persoon o.b.v. 2-pers.binnenhut bezetting.

Reserveringskosten: € 37,00 per boeking
Calamiteitenfonds  € 2,50 per boeking
S.G.R.-bijdrage € 5,00 per persoon

 

Extra informatie

- Vermelde prijzen in euro per persoon
- Norske en Scan Britain maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
- Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
- Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
- I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijkstrong>
- Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
- Norske en Scan Britain is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Informatie en voorwaarden

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boorden Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind- en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam

 

Niet inbegrepen:

 Internationale vluchten naar IJsland. (Bij een offerteaanvraag verzorgen wij een prijsopgave voor aansluitende vluchten).

Transfers in aansluiting op de vluchten

Optionele kleinschalige excursies en activiteiten

Verzekeringen

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Hurtigruten 11-daagse Expeditiereis Rondom IJsland, Vuur en IJs. Geef tevens in het tekstvak aan met welk schip u wilt varen en naar het type hut uw voorkeur uitgaat. Wij zenden u dan spoedig een prijsopgave.