image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Arctische Zomer Expeditiereis Zomer 2023
Vertrek vanaf Hamburg:
Hurtigruten Hamburg-Honningsvåg-Hamburg

Prijs v.a. € 5690,00 per persoon bij boeken van 2 personen in een hut.

15-daagse Expeditie Cruise aan boord van de Hurtigruten, langs de Noorse Kust, inclusief excursies.

  • Hoogtepunten reis
  • Verken de Noorse kust in de lente, zomer of vroege herfstperiode
  • Ervaar het intensieve daglicht en lange dagen gedurende de zomermaanden
  • Verken Bergen, Molde, de Lofoten, Tromsø,de Noordkaap, Bodø, Trondheim, Ålesund, en Stavanger.
  • Vaar naar de indrukwekkende Hardanerfjord en de minder bezochte Hjørundfjord
  • Lofoten eilanden met pittoreske vissersdorpjes en het eiland Senja
  • 15-daagse reis

Expeditie Cruise Noorse kust vanaf Hamburg voorjaar/zomer/najaar 2023:

U reist met de MS Otto Sverdrup vanaf Hamburg

Deze reis biedt een keuze uit verschillende vertrekdata verdeeld over drie seizoenen! De lente biedt het beste van zowel zon als sneeuw. De zomer is de periode waarin de middernachtzon dag en nacht heerst, waardoor de fjorden en bergen er nóg levendiger uitzien. In september begint het landschap al te kleuren in de mooiste herfsttinten. Welk seizoen u ook kiest, u zult zeker verliefd worden op de prachtige landschappen en unieke Noorse cultuur!

Terug overige cruisereizen

 Reisbeschrijving

Dag 1: Ga met ons mee op avontuur

Vandaag verlaat u de havenstad Hamburg in Duitsland richting het noorden om de geweldige kustlijn van Noorwegen te verkennen. Bereid u voor op kristalheldere fjorden, bergen die vanuit de zee naar de hemel reiken en watervallen die in ongelooflijk diepe afgronden storten. Terwijl we over de Noordzee varen, kunt u uw expeditieschip leren kennen.

 

Dag 2: Op naar de Noorse kust

Geniet van nog een idyllische dag op zee op weg naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam en woon lezingen bij waarin hun uitgebreide kennis wordt gedeeld om u zo te informeren over wat u kunt zien, hoe u het kunt zien en hoe u optimaal van deze expeditie cruise kunt genieten.

 

Dag 3: Mooie bergen en op naar de stad Bergen

'’s Ochtends zien we in de verte de Noorse kustlijn. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. Na de lunch bereiken we Bergen, misschien wel de mooiste stad van Noorwegen. Proef verse garnalen op de vismarkt of bezoek een café en bestel een lokaal Hansa biertje.


Dag 4: Vandaag Hjørundfjord

De Hjørundfjord maakt deel uit van het door UNESCO aangewezen gebied Fjord Norway, dat bekend staat om zijn “uitzonderlijke natuurlijke schoonheid”. Omringd door de Sunnmøre Alpen met toppen die 1.700 meter recht uit de zee stijgen, is het een van de mooiste fjorden van heel Noorwegen en nog steeds onontdekt door de meeste andere cruisemaatschappijen. We gaan aan wal in Urke of Sæbø om de Noorse natuur en cultuur te ervaren

 

Dag 5: Op naar Trondheim

Vandaag komen we aan in Trondheim, dat gedurende 200 jaar de hoofdstad van Noorwegen was. De oude houten gebouwen, de middeleeuwse stenen muren en elegante botanische tuinen creëren een prachtige, bijna mystieke sfeer.

 

Dag 6: Træna 

We varen langs de kust van Helgeland met niets dan lucht en zee voor ons. In de verte ziet u bergen aan de horizon oprijzen. Dit is Træna, een archipel van meer dan 400 eilandjes. We zijn van plan een mooie wandeling te maken rond het dorp Husøya. ’s Avonds steken we de poolcirkel over en deze gelegenheid markeren we met een speciale ceremonie.

 

Dag 7: Klein Noorwegen

Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en wordt ook wel ‘Noorwegen in miniatuur’ genoemd. De noordelijke kustlijn wordt gekenmerkt door hoge bergen afgewisseld met afgelegen baaien en zandstranden die grenzen aan kristalhelder turkoois water. Zuid-Senja onderscheidt zich door een rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van het Ånderdalen Nationaal Park.

 

Dag 8: Noordelijkste puntje van Europa, de top van de wereld

Na de lunch komen we aan in Skarsvåg, een klein vissersdorpje op slechts een mooie busrit verwijderd van de Noordkaap. De schilderachtige busrit passeert kleine baaien en kleine dorpjes en steekt vervolgens een bergplateau over voordat u aankomt bij de spectaculaire Noordkaap.

 

Dag 9: De stad Tromsø, het parijs van het noorden

Tromsø wordt ook wel ‘Parijs van het noorden’ genoemd. Het is een levendige stad waar u heerlijk kunt rondwandelen, de kabelbaan kunt nemen voor een adembenemend uitzicht over de stad of één van de vele interessante musea kunt bezoeken.

 

Dag 10: Reine, Lofoten
Het adembenemende landschap van de Lofoten is een meesterwerk van karakteristieke bergtoppen, beschutte baaien, ongerepte stranden en paradijselijke vissersdorpjes. We beginnen de dag door eerst de beroemde Trollfjord in te varen. In de namiddag gaan we aan wal in het idyllische Reine. Per bus bezoeken we het vissersdorp Å voor een bezoek aan het plaatselijke museum

 

Dag 11: Torghatten

Ons doel voor vandaag is om de beroemde Torghatten te verkennen, een kleine berg buiten de stad Brønnøysund, slechts 258 meter hoog, maar met een opvallend gat dwars door het midden.

 

Dag 12: Art-Nouveau stad Álesund

We arriveren in het charmante stadje Ålesund – bekend om zijn prachtige Art-Nouveau-architectuur. Dit is te wijten aan een verwoestend vuur dat in 1904 een groot deel van de stad plat brandde. De hele stad werd vervolgens herbouwd in de modieuze Art-Nouveau stijl van die tijd.

 

Dag 13: Hardangerfjord
Net voor de lunch bereiken we de Hardangerfjord. De heuvels zijn bedekt met de mooiste appelboomgaarden van Noorwegen. We verkennen de dorpen Sunndal of Rosendal, afhankelijk van de lokale omstandigheden.

Dag 14: Richting het zuiden
Het is onze laatste dag op zee en de laatste volledige dag van deze gedenkwaardige expeditie cruise. Als we de Noordzee oversteken, ziet u misschien zeevogels en dolfijnen die het schip graag volgen.

Dag 15: Terug in Hamburg
's Ochtends vroeg keren we weer terug in Hamburg en volgt na het ontbijt de ontscheping en afscheid van het schip, de bemanning en medereizigers.


N.B.
Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Hurtigruten Premium Comfort
Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in.

 

Het Premium Comfort is inclusief:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Vertrek
12/05/2023, tourcode OSNOR2324SU
26/05/2023, tourcode OSNOR2324SU
23/06/2023, tourcode OSNOR2324SU
07/07/2023, tourcode OSNOR2324SU
21/07/2023, tourcode OSNOR2324SU
18/08/2023, tourcode OSNOR2324SU
01/09/2023, tourcode OSNOR2324SU
15/09/2023, tourcode OSNOR2324SU


 

Prijzen

Vanaf € 4.990 per persoon (bij min. bezetting 2 personen in een Polar binnenhut)

Binnenkort treft u hier de uitgebreide prijstabel voor deze reis. Heeft u al een type hut in gedachten? Onze reisspecialisten kunnen u de actuele prijzen geven van deze reis voor de door u gewenste hut accommodatie aan boord.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:

Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Koffie en thee gedurende de gehele reis
Wind - en regenafstotend jack
Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
Premium Comfort aan boord
Lezingen aan boord van het expeditieteam


Niet inbegrepen:

Internationale vluchten (zo nodig)
Transfer(s) in aansluiting op de vluchten

Optionele excursies en activiteiten tijdens de cruise
Verzekeringen.

Extra informatie:

Vermelde prijzen in euro per persoon
Wij stellen  graag, samen met Norske een offerte-op-maat voor u samen inclusief een aansluitend vliegarrangement naar Hamburg (of informatie over parkeergelden ter plaats voor uw auto).
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking.
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen.
Scan Briatin en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Offerte/Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor: Hurtigruten Arctische Expeditiereis naar Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.