image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Bergen-Kirkenes-Bergen Hurtigruten

Verschillende schepen waar mee gevaren wordt.

  • Mooiste Zeereis ter wereld
  • Dagelijks vertrek uit Bergen of Kirkenes met elke dag een ander schip
  • 34 havens en bezoek Noordkaap mogelijk

 Hurtigruten schepen op deze route

Terug overige cruisereizen

De schepen van Hurtigruten varen al sinds 1893 dagelijks langs de Noorse kust.
De MS Nordnorge, MS Polarlys, MS Nordkapp, MS Richard With, MS Nordlys en MS Kong Harald zijn gebouwd tussen 1993 en 1997. Met iets minder dan vijfhonderd bedden kunnen ze elk ongeveer zevenhonderd passagiers herbergen. Kunst, kleuren, stoffen en materialen verlenen de grote, comfortabele lounges op deze schepen een harmonieuze sfeer. Elk schip beschikt over een aantal grote suites met een comfortabele zithoek bestaande uit een bank en fauteuils en een televisie, en een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. De standaardhutten zijn te boeken als binnen – of buitenhut en zijn allen geschikt voor twee personen. Er zijn ook enkele hutten met drie slaapplaatsen. De schepen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en hebben speciale hutten voor gehandicapte passagiers. De loopbrug is voorzien van een rolstoelhelling.
Het MS Vesterålen is gebouwd in 1983 en gemoderniseerd in 1995. Met iets minder dan 300 bedden biedt ze accommodatie aan 554 passagiers. Dit schip is weliswaar kleiner, maar heeft toch ruime, prettige lounges met dezelfde smaakvolle inrichting die de hele Hurtigruten-vloot kenmerkt. De binnen- en buitenhutten zijn grotendeels voor twee personen en zijn allemaal ongeveer even comfortabel.

Nieuw ‘Arctic’ interieur
De meeste schepen zijn recent gerenoveerd en van een modern interieur met Scandinavisch design voorzien. De stijlvolle en kunstzinnige nieuwe stijl geeft de adembenemende kustlandschappen weer. Het kleurenpallet is geïnspireerd op de aarde, de kust en de oceaan. Veel van de materialen zijn natuurlijk, met inbegrip van hout, leisteen en leer. Alle openbare ruimtes zoals de receptie, cafés, bistro en het achterdek zijn gerenoveerd. De moderne Scandinavische uitstraling biedt de ideale omgeving voor de lokale Nordic menu’s in de nieuwe, stijlvolle restaurants. Broodjes en gebak worden versgebakken geserveerd en op het dek zijn barbecues geïnstalleerd.p>

Dienstregeling

Er varen meerdere schepen tegelijk dezelfde route die op verschillende dagen uit Bergen (noordgaand) en uit Kirkenes (zuidgaand) vertrekken. Met welk schip u vaart is dus afhankelijk van uw vertrekdatum.


===================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Kong Harald

Niemand minder dan de Noorse koning is de naamgever van het Hurtigruten schip MS ong Harald. Maar ook andere Noren worden geëerd: zo is bijvoorbeeld de bar naar 'Fridtjof Nansen' en het café op dek 4 is naar 'Roald Amundsen' vernoemd. Ter ere van het 100 jarig bestaan van de Hurtigruten, werd dit schip in 1993 gebouwd. Koninklijke details zijn terug te vinden in de decoraties van kronen en lelies.

Aantal hutten aan boord: 221

Max. aantal passagiers: 590

Gebouwd: 1993

Gerenoveerd: 2016

Autioplaatsen aan boord 22 

 

==================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Nordkapp

Het MS Nordkapp is genoemd naar de majestueuze rotsformatie, de Noordkaap in het hoge noorden. Ze behoort tot de schepen die in de jaren 90 gebouwd zijn. De sfeer in de salons wordt bepaald door schilderijen van Karl Erik Harr, de Noorse schilder van bij uitstek kustlandschappen.

Aantal hutten aan boord: 214

Max. aantal passagiers: 590

Gebouwd: 1996

Gerenoveerd: 2016

Autioplaatsen aan boord 24

 

===================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Nordlys

Net als de schepen MS Polarlys en MS Midnatsol is ook de MS Nordlys - het noorderlicht - genoemd naar een hemels fenomeen in het hoge noorden. Het noorderlicht is ook terug te zien in de aankleding van het schip: licht, vriendelijk en in een geheel eigen kleurenwereld hebben Noorse kunstenaars en decorateurs het interieur vormgegeven. Het noorderlicht en de sterrenhemel dienden hierbij als centrale inspirator. De gemeenschapsruimtes nodigen u uit, met een scheepseigen elegantie en vele comfortabele stoelen en zitgroepen, tot prachtige, ontspannen uren.

Aantal hutten aan boord: 200

Max. aantal passagiers: 590

Gebouwd: 1994

Gerenoveerd: 2019

Autioplaatsen aan boord 20

================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Nordnorge

Het MS Nordnorge werd in 1997 gebouwd en is een modern lid van de Hurtigruten vloot. Het onderscheidt zich door haar royale dek oppervlakten en smaakvolle inrichting. Het interieur bevat elementen van art nouveau en art-deco en geeft.
Aantal hutten aan boord: 211

Max. aantal passagiers: 590

Gebouwd: 1997

Gerenoveerd: 2016

Autioplaatsen aan boord 30

 

=================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Polarlys

De naam MS Polarlys is een hommage aan Aurora Borealis, het voor Noorwegen zo typerende noorderlicht dat ’s winters aan de hemel te bewonderen is. Hiervan bevindt zich zelfs een indrukwekkend kunstwerk op een van de salondekken. Bij de decoratie van het interieur van de uitnodigende salons, bar en cafetaria werd veel aandacht besteed aan de combinatie van mahoniehout en gepolijst messing. Zo werd in samenhang met houten delen een klassiek maritieme aanblik gecreëerd.

Aantal hutten aan boord: 218

Max. aantal passagiers: 619

Gebouwd: 1996

Gerenoveerd: 2016

Autioplaatsen aan boord 16

 

==============================

 

Klik voor een grotere foto
MS Richard With

Naamgever is Richard With, de grondlegger van de beroemde Hurtigruten. Aan zijn historische daad, de ontwikkeling van een navigatiesysteem geschikt voor 's nachts, is een indrukwekkend glazen portret op het salondek gewijd. Op dit schip zijn vooral de decors van de beide lounges 'Horizont' en 'Syvstjernen' zeer belangrijke voorbeelden van Scandinavisch scheepsdesign.

Aantal hutten aan boord: 199

Max. aantal passagiers: 590

Gebouwd: 1993

Gerenoveerd: 2018

Autioplaatsen aan boord 12

 

======================================

 

Klik voor een grotere foto
MS Vesterålen

Het MS Vesterålen stamt uit de jaren 80 en behoort tot de midden generatie. Het MS Vesterålen werd in 1988 en in 1995 gemoderniseerd en met lichte, vriendelijke inrichting nog aantrekkelijker vormgegeven. Ook beschikt dit type schip over een panoramasalon, bar, restaurant, lift, winkel en kinderspeelruimte. Het relatief kleine aantal passagiers en het rustieke hout op het dek maakt het reizen op het MS Vesterålen bijzonder gemoedelijk. Sinds de moderniseringen in 1988 en 1995 is het ingericht met lichte, gezellige gemeenschappelijke ruimtes en salons, die een zeer uitnodigende sfeer hebben. Ontspannend werkt het spectaculaire uitzicht vanuit de panorama salon, unieke accenten worden gegeven door de omvangrijke kunstverzameling. Reizen met dit ‘werk schip’ is een unieke ervaring!

Aantal hutten aan boord: 142

Max. aantal passagiers: 490

Gebouwd: 1983

Gerenoveerd: 2019

Autioplaatsen aan boord 24

===================================

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.