image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

16-daagse Busrondreis door het mooie Westen van Canada
en inclusief Cruise door de Inside Passage verzorgd door De Jong Intra en Holland America Line 2023

 

Een unieke reis in West Canada. U begint met een korte rondreis die u een goede indruk geeft van wat West-Canada allemaal te bieden heeft. Een prachtige natuur en sfeervolle steden zijn de belangrijkste elementen waarmee u kennismaakt. De Canadian Rockies, oeroude gletsjers, enorme bossen, diepe canyons, maar ook de steden Calgary en Vancouver, 2 ware toppers onder de steden. Aansluitend stapt u aan boord van het luxe cruise schip de Koningsdam van de Holland America Line voor een prachtige cruise langs de woeste en groene kust van British Columbia helemaal naar Alaska met de prachtige gletsers tot in zee en weer terug door de beroemde Inside Passage. Een reis om nooit meer te vergeten!

 • Retourvlucht Amsterdam - Vancouver
 • Bezoek Banff National Park
 • Columbia Icefield
 • Yoha National Park
 • Vancouver Island
 • Cruisevaart door de Inside Passage
 • en naar Alaska met de Holland America Line
 • Dag 1: Vlucht Amsterdam-Calgary.
  Verblijf 1 nacht.
 • Dag 2: Calgary-Canmore/Banff Natinal Park
 • Dag 3: Verblijf Banff
 • Dag 4: Canmore-Kamloops
 • Dag 5: Kamloops-Whistler
 • Dag 6: Whistler-Vancouver
 • Dag 7: Verblijf Vancouver
 • Dag 8: Vertrek HAL Alaska cruise
 • Dag 9: Vaart Inside passage.
 • Dag 10: Vervolg cruise richting Juneau
 • Dag 11: Naar Skagway
 • Dag 12: Vaart door Glacier Bay
 • Dag 13: Naar Ketchikan
 • Dag 14: Terugreis door Inside passage
 • Dag 15: Aankomst Vancouver en terugvlucht vanuit Vancouver
 • Dag 16:Aankomst in Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Vlucht Amsterdam naar Calgary

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verken­nen. U verblijft 1 nacht in Calcary.

Dag 2: Calgary-Canmore/Banff National Park, ca 260 km

In de ochtend maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook langs Fort Calgary in het historische centrum. In Banff National Park ziet u sprankelende gletsjers, de Bow-waterval, de Tunnel Mountain en het majestueuze Banff Springs Hotel. U verblijft 2 nachten in Canmore, vlakbij Banff National Park.

 

Dag 3: Canmore/Banff National Park

De hele dag kunt u op eigen gelegenheid Banff verkennen. De vele winkeltjes en specialiteitenzaken langs Banff Avenue zijn een lust voor het oog. Wij raden u aan om ter plaatse een dagtour over de overweldigende Icefield Parkway naar het Columbia Icefield te reserveren. Adembenemende uitzichten volgen elkaar in hoog tempo op.

 

Dag 4: Canmore-Kamloops, ca 490 km

U rijdt vandaag over de bekende Trans-Canada Highway langs diverse Canadese parken en door de ruige Kicking Horse Pass naar het Yoho National Park in British Columbia. U heeft fantastische panorama's van uitgestrekte ijsvelden, diepe canyons, dichte wouden en gletsjerrivieren. Via Glacier National Park, met prachtig uitzicht op de Rogers Pass rijdt u naar het stadje Kamloops voor de overnachting.

 

Dag 5: Kamloops - Whistler, ca 475 km

Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ter plaatse een excursie per watervliegtuigje over het Garibaldi Park reserveren. Overnachting in Whistler.

 

Dag 6: Whistler-Vancouver, 125 km

De reis gaat verder richting het zuiden over de Sea-to-Sky Highway. Op weg naar de kust verlaat u het berglandschap en komt u in de grote metropool aan de westkust: Vancouver. U maakt hier een stadsrondrit langs o.a. Stanley Park, Prospect Point, English Bay, Chinatown en het historische Gastown. De komende 3 nachten verblijft u in Vancouver.

 

Dag 7: Verblijf in Vancouver

U heeft de hele dag om de stad te verkennen en daar heeft u zeker de volle dag voor nodig. Ter plaatse kunt u bijvoorbeeld zelf de volgende excursies reserveren en maken: een tocht per watervliegtuig over de binnenhaven, een tour naar de top van Grouse Mountain of een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge, een enorme hangbrug boven een diep ravijn!.

 

Dag 8: Vancouver, vertrek 17.00 uur Cruise naar Inside Passage

Vandaag wordt u naar de haven gebracht waar het schip van de Holland America Line al op u ligt te wachten en de bemanning u met open armen zal ontvangen. Neem alvast even de tijd om het schip te verkennen, zodat u de komende dagen alles makkelijk weet te vinden. In de loop van de middag licht het schip haar ankers. Geniet van de mooie zonsondergang boven de Grote Oceaan. De komende 7 nachten verblijft u in een binnenhut aan boord van het schip.

 

Dag 9: Vaart door Inside Passage

U vaart langzaam door één van de beroemdste doorgangen ter wereld: de Inside Passage. Heel in de verte wacht Alaska, maar deze dag vaart u langs de kust van British Columbia met regenwouden, rotspartijen, gletsjers, fjorden en wit besneeuwde bergtoppen. Met een beetje geluk ziet u onderweg zeehonden, walvissen, orka's, otters en wellicht ook een beer, op zoek naar voedsel langs de waterkant..

 

Dag 10: Via Tracy Arm Inlet naar Juneau, Alaska

De hoofdstad van Alaska is de enige hoofdstad ter wereld die niet via de weg te bereiken is. Vanuit Juneau zijn er vele mogelijkheden om boottochtjes te maken naar gletsjers en fjorden. In het centrum vindt u veel souvenirwinkeltjes. Loop in North Franklin Street even het Alaskan Hotel in. Het hotel heeft een unieke bar met o.a. een oud kasregister. Tegen het eind van de middag is het heel gezellig in de Red Dog Saloon (hoek Marine Way en Franklin Street). Vanuit Juneau kunt u ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Mendenhall Glacier. Deze gletsjer ligt op 21 kilometer afstand van het centrum van Juneau.

 

Dag 11:  Skagway, Alaska

De naam Skagway is afkomstig van een Indiaans woord dat “huis van de noorderwind” betekende. Het is de meest noordelijk gelegen stad aan de Inside Passage. Het is één van de bekendste steden uit de tijd van de Goldrush, omdat de route naar de befaamde Klondike goudvelden via Skagway liep. De voorgevels van de oorspronkelijke houten huizen zijn goed bewaard gebleven en geven een goed beeld van de leefomstandigheden uit die tijd. De straten van Skagway worden omringd door houten trottoirs die Skagway het gevoel van een oude westelijke stad geven. De stad biedt historische begraafplaatsen, interessante musea, mooie parken en in de zomer heeft u een goede kans om beren te spotten. In het National Park Service Visitor Center mag u de diashow met beelden uit de tijd van de goldrush, niet missen.

.

Dag 12: Glacier Bay

‘From summit to sea’ beschrijft Glacier Bay National Park in een notendop. U vaart vandaag de hele dag door dit enorme natuurgebied, bestaande uit hoge bergen, gletsjers, gematigd regenwoud, woeste kustlijnen en diepe, beschutte fjorden. Als u zich ooit heeft afgevraagd hoe de wereld er tijdens de IJstijd uitzag ... Glacier Bay is het antwoord! Het park is alleen per ferry, cruiseschip of vliegtuigje (Gustavus Airfield) te bereiken, vanuit bijvoorbeeld Juneau. Neem wel uw handschoenen, das en muts mee, want het kan fris zijn buiten op he de voorplecht van huw schip.

 

Dag 13: Ketchikan

U vaart verder in zuidelijke richting langs de kust van British Columbia en legt aan in het stadje Ketchikan. Ketchikan ligt aan de voet van de “Deer Mountain” en is de meest zuidelijke stad van Alaska. Hier mag u Creek Street niet voorbij gaan. De straat ligt langs de kreek en de houten huizen zijn op palen gebouwd. Deze straat was vroeger bekend vanwege de vele bordelen waarvan er één nu als museum, “Dolly’s House”, is ingericht. Dit huis, van een dame van lichte zeden, verkeert nog in zijn oorspronkelijke staat en heeft tot 1954 dienst gedaan. Let vooral op de “bar” en het “herentoilet”. Rondom Ketchikan ligt het woongebied van de Tlingit en Haida indianen, bekend van hun kunstig gesneden totempalen, die her en der zijn tentoongesteld. Een bezoek aan het Totempark geeft inzicht in het leven van de Indianen..

 

Dag 14: Inside Passsage

De laatste dag van uw schitterende cruise is aangebroken en in een rustig tempo vaart de Celebrity Century weer terug in de richting van Vancouver. Geniet aan dek van de rust op zee en het kustlandschap dat langzaam verandert van ruig en kaal naar glooiend en groen. Kijk onderweg uit naar orka;s en zeeotters.

 

Dag 15: Aankomst Vancouver en terugvlucht naar Amsterdam

Vroeg in  de ochtend komt uw schip aan in Vancouver. U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 

Dag 16: Amsterdam
Aankomst Amsterdam Schiphol en einde prachtige reis.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Hotel omschrijving

U verblijft 13 nachten in hotels.

 

Sandman Hotel Calgary City Centre*** 1 nacht

Ligging:

In het centrum van downtown Calgary, vlakbij diverse restaurants, bars en winkels.

 

Coast Canmore Hotel***, Banff, 2 nachten

Ligging:

In Canmore, in het gebergte de Canadian Rockies.

 

Ramada Kamloops***, Kamloops, 1 nacht

Ligging:

In Kamloops met een prachtig uitzicht over Thompson River Valley.

 

Whistler Village Inn and Suites***, Whistler, 1 nacht

Ligging:

Dit hotel in Whistler Village ligt in de buurt van de pistes en in de bergen, op ca. 5 minuten loopafstand van Blackcom Excalibur Gondola.


Sandman Hotel Vancouver City Centre***, Vancouver, 2 nachten
Ligging

In het centrum van Vancouver, in de directe omgeving van winkels en restaurants.


Cruise: Holland America Line - Koningsdam*****, 7 nachten

De Koningsdam van de Holland America Line vaart tijdens deze reis door de schitterende Inside Passage van Vancouver naar de Hubbard Glacier in Alaska/USA en weer terug.

Aan boord kunt u veel mooie excursies boeken indien u dat wenst.

 

Bekijk de gegevens over het schip:

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

 

Prijzen 2023  incl. vlucht naar Canada

(Alle vertrekdata hebben een gegarandeerd vertrek)

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
03-06-2023 € 4179 € 6425
17-06-2023 € 4164 € 6410
24-06-2023 € 4138 € 6384
08-07-2023 € 4469 € 6715
15-07-2023 € 4500 € 6775
22-07-2023 € 4637 € 6940
05-08-2023 € 4730 € 7033
De prijs is onder voorbehoud van de vluchtprijs op moment van boeken

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Inclusief vlucht  Amsterdam - Calgary/Vancouver-Amsterdam met KLM, Air Canada of Air Transat
 • Vervoer per luxe airconditioned touringcar en luxe cruise schip van de HAL
 • U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige Engelssprekende reisleiding op deze vertrekdata in 2023: 3 en 17 juni, 8 en 22 juli, 5 augustus; of Duitssprekende reisleiding, op alle overige vertrekdata, tijdens dag 1 t/m 6 van de rondreis. Vanaf dag 7 t/m 15 is er geen reisleiding meer aanwezig
 • Transfer op dag 8 vanaf uw hotel in Vancouver naar de cruise-termina
 • 7 hotelovernachtingen
 • 7 overnachtingen aan boord van de Koningsdam van de HAL
 • 14 x ontbijt, 6 x lunch, 7 x diner
 • Kofferservice (1 koffer per persoon)
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld. E#xcursies aan boord HAL zijn niet inbegrepen.)
 • Gratis ANWB Wereldreisgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Niet inbegrepen

 • Niet genoemde maaltijden
 • Transfer Luchthaven-hotel v.v.
 • Speciale excursies vanaf het cruiseschip

 

Reisdocumenten, en overige  gegevens, noodzakeleijk om te weten

Geldig en machinaal leesbaar paspoort verplicht.

Zie verdere gegevens.


Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis voor de 16-daagse Bus/Cruiserondreis door Western Canada en Inside Passage en Alaska. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.