image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreizen door Canada

Reisdocumenten

U bent verplicht een geldig en machinaal leesbaar paspoort te hebben, minimaal geldig tot na vertrek uit Canada. Kinderen onder 16 jaar kunnen op het paspoort van hun ouders meereizen. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschil­lende documenten voor aankomst invullen en deze ontvangt u in het vliegtuig. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien. Houdt u er rekening mee dat indien u tijdens uw verblijf in Canada ook Amerika wenst te bezoeken, u tevens de juiste reisdocumenten dient te hebben voor het bezoeken van Amerika.


Electronic Travel Authorization (ETA) naar Canada


Met ingang van 10 november 2016 stelt de regering van Canada een Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor alle visa-vrijgestelde passagiers die naar of via Canada reizen. Alle reizigers naar of via Canada moeten van ETA toestemming verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor moet en kan alleen online gedaan worden via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.  Er wordt CA$ 7 in rekening gebracht per aanvraag van een ETA registratie. De betaling dient online plaats te vinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA of American Express). De aanvraag dient uiterlijk 10 dagen voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen en baby’s.

In de meeste gevallen zal ETA onmiddellijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Canada voor een periode van vijf jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. Gedurende deze geldigheidstermijn moeten gegevens m.b.t. verblijfadres in Canada, vluchtnummer etc. per reis worden geactualiseerd, maar dit leidt niet tot een nieuwe betalingsplicht. U dient naast de ETA toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Indien u niet via ETA van tevoren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd en kan een bekeuring worden opgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.Canada.ca/eTA

Reizigers met een Nederlandse nationaliteit die Canada inreizen over land, via de USA, of over zee hoeven geen ETA aan te vragen. Wanneer men Canada inreist per privé-vliegtuig of privé-boot en wanneer men langer dan zes maanden in Canada gaat verblijven, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp.


NB: wanneer u via Canada naar Amerika vliegt is een ETA-aanvraag en een ESTA aanvraag verplicht.

 

Ook voor bepaalde landexcursies van de Holland Amnerica line is een Esta verplicht.

Alaska is n.l. Amerikaans grondgebied.

 

Holland America Line:

Aan boord van de HAL zijn alle maaltijden inbegrepen.

Kleding

In het algemeen is de kledingstijl zeer casual en gericht op gemak en comfort. Voor een actieve vakantie in de buitenlucht dient u warme, waterafstotende kleding mee te nemen.

Elektriciteit

In Canada werkt het elektriciteitsnet op 110V en heeft u voor uw elektrische apparatuur een verloopstekker nodig plus een adapter van 220V naar 110V.

Eten & drinken

In Canada kunt u alles eten wat u wilt, alle keukens zijn vertegenwoordigd. Canada heeft net als Amerika ook het fast food ontdekt. De hamburgers, pizza's en fried chicken zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar daarnaast kunt u vooral in de kustgebieden heerlijke seafood eten en vrijwel overal fantastisch malse steaks. De porties zijn groot en daar moet u dus rekening mee houden. Alcohol is in de meeste gevallen pas verkrijgbaar vanaf 21 jaar en op vele plaatsen in Canada is ook een rookverbod in openbare ruimten en in restaurants en bars.

Geld en creditcards

De Canadese Dollar is de munteenheid en op dit moment is de waarde van de dollar relatief laag ten opzichte van de euro en dat is niet ongunstig voor de aankoop van dollars.

De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel en bijna een verplichting om bij u te hebben, want anders moet u vaak hoge waarborgsommen contant betalen.

Fooien

In Canada wordt overal fooi gevraagd en in een aantal gevallen wordt het verplicht op de nota geplaatst, vaak ca. 15%. De portier bij het hotel, de kofferdrager, de taxichauffeur, het personeel in bars en restaurants u kunt het zelf niet bedenken, want overal wordt bijna van u verwacht, dat u een fooi geeft van minimaal 10%.

Klimaat

Canada is zo groot dat er logischerwijs ook duidelijke klimaat- en temperatuurverschillen zijn, van zeeklimaat tot landklimaat. Er is weliswaar geen woestijn maar wel de enorme ijsvlaktes van de Northern Territories. Dus afhankelijk van waar u tijdens uw rondreis komt, dient u daar met uw kleding zeer goed rekening mee te houden. De winters lopen langer door, in het voor- en najaar is het redelijk zacht en de zomers zijn bijna overal heerlijk warm. De temperatuur wordt in Celsius weergegeven.

Taal

Engels en Frans