image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterse reis Noord-Noorwegen

8-daags Zeilreis Walvissen & Wonderen,
een reis in de winter door de Noord Noorse fjorden op zoek naar walvissen en het noorderlicht.

 

Noorderlicht: 20 passagiers en 10 hutten
5 bemanningsleden
46 meter lanf en 6,5 m. breed


De reis start en eindigt in Harstad. Tijdens deze zeiltocht door de Noord-Noorse fjorden en eilanden laten we de wind ons naar onze bestemming leiden. Ons belangrijkste doel is om naar de wateren te varen waar we de grootste verandering kunnen waarnemen om een diversiteit aan walvissen te spotten. Als de weersomstandigheden beter geschikt zijn om de Lofoten te verkennen, is dat ons plan B. Welke route we ook kiezen, u zult genieten van het prachtige schilderachtige landschap van Noord-Noorwegen met majestueuze bergtoppen, het vogel- en dierenleven, de pittoreske dorpjes en het sprookjesachtige Arctische licht. Bovendien is dit de beste plek op aarde om het noorderlicht te zien.

 

Schip Het schip is authentiek ingericht wat een gezellige, informele en nautische sfeer aan boord geeft. Er is een ruime zithoek in de salon op het boven- en benedendek voor maximaal 20 passagiers. Er is een kleine bordbibliotheek beschikbaar gevuld met informatieve lezingen over het betreffende gebied, maar ook enkele mooie romans. Daarnaast is er een kleine, gezellige bar in de salon op het bovendek.

 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten in een (gedeelde)2-persoonshut op basis van volpension, maar u kunt ook kiezen voor een eigen privé hut.
Het schip biedt gezellige, authentieke nautische accommodatie voor 20 reizigers, met kleine maar comfortabele tweepersoonshutten. Alle hutten hebben 2 bedden boven elkaar, een ingebouwde kledingkast en een wastafel met warm en koud water. Er zijn gedeelde douches (4) en toiletten (5). De hutten hebben matglas in het plafond, waardoor daglicht de hutten kan binnendringen

 

Transfers
Reis naa Harstad is niet inbegrepen, maar kan wel op uw verzoek door ons worden verzorgd.

Dagindeling

Dag 1 zaterdag: Aankomst Harstad, de poort voor walvissen rond Andenes..

U komt aan op de luchthaven van Evenes waar u een directe flybus kunt nemen naar het mooie stadje Harstad. Deze stad is officieel gelegen in de subarctische, omdat het ver boven de poolcirkel ligt. Harstad biedt een geweldig startpunt voor het verkennen van het eiland Senja en het spotten van walvissen die vaak het hele jaar door rond Andenes leven. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn om noordwaarts te varen, geeft Harstad de mogelijkheid om zuidwaarts richting de Lofoten te varen. In de haven van Harstad wacht ons zeilschip Noorderlicht op u waar u vanaf 16.00 aan boord kunt. De bemanning zal u verwelkomen en u zult genieten van uw eerste diner aan boord. 's Avonds heb je de tijd om een wandeling te maken door het gezellige stadje en heb je misschien de eerste kans om het wonder van het noorderlicht te zien.

 

Dag 2: Varen richting Skrolsvik op het eiland Senja

Na het ontbijt verlaten we Harstad en varen we richting Skrolsvik, dat op het zuidelijkste puntje van het eiland Senja ligt en een prachtig landschap biedt. Skrolsvik was ooit een bloeiend vissersdorp vanwege de rijke heilbotvisserij in de Andfjord. Misschien wilt u een bezoek brengen aan de 'kweitmuseet' (het Heilbotmuseum) of een kijkje nemen in de 'Gammelbutikken' (de Oude winkel). Omdat er hier niet veel lichtvervuiling is, geeft het een perfecte locatie om 's avonds het noorderlicht te observeren.

 

Dag 3: Op zoek naar walvissen rond Andernes
Andenes, ook wel de 'whalecapital' van Noorwegen genoemd.  Als de zee vandaag kalm is, verlaten we Skrolsvik in de ochtend om koers te zetten naar de ''Bleik-canyon'' gelegen aan de rand van het continentaal plat ongeveer op 69 * 25 N ; 15*45 E. Dit buitengewone diepzeegebied biedt de mogelijkheid om een verscheidenheid aan walvissen in hun natuurlijke habitat te observeren.
's Middags meren we aan in de haven van het vissersdorp Andenes. Het landschap van dit stadje wordt gedomineerd door de vuurtoren van Andenes, een 40 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1859 en nog steeds in gebruik is. Interessant om te weten is dat ze momenteel een nieuw walvismuseum in Andenes bouwen dat een onvoorzichtig spectaculaire architectuur zal hebben: het zal worden gevormd in de vorm van een walvis. Het museum opent zijn deuren in 2022

  

Dag 4-6: Verkenning van het spectaculaire landschap vanSenja
We brengen de komende dagen door met zeilen langs de kust van het eiland Senja. Senja wordt ook wel 'Noorwegen in het klein' of 'sprookjeseiland' genoemd. Het gebied is geliefd om zijn dramatische bergen die rechtstreeks in de zee duiken, het is rijk aan dieren in het wild en lage lichtvervuiling die de beste aurora-ervaring kan bieden. Kijk tijdens het varen hier goed uit voor witstaartarenden en andere vogelsoorten! In de middag meren we aan in een van de kleine vissersdorpjes in de buurt, zoals Gryllefjorden of Hamn. Zodra de zon onder is, kunt u korte wandelingen maken langs de schilderachtige kust of in de kleine dorpjes. Sneeuwschoenen zijn beschikbaar aan boord voor het geval het landschap bedekt is met sneeuw.

 

Dag 7: Terugvaren naar Harstad
Als het weer het toelaat, varen we deze dag terug richting Harstad. Bij aankomst in Harstad kunt u genieten van wat vrije tijd om souvenirs te kopen, een museum te bezoeken of een wandeling te maken in de winterlucht. De bemanning heeft een laatste verrassing voor u aan boord en u kunt genieten van uw laatste avond met de bemanning en uw medereizigers.

 

Dag 8: Tot ziens Noorderlicht!
Helaas is ons avontuur door het Arctische landschap van Noorwegen ten einde gekomen. Na een stevig ontbijt wordt u vriendelijk verzocht om voor 09:00 uur van boord te gaan. We hopen dat we u de afwisseling en schoonheid van Noord-Noorwegen hebben kunnen laten zien en dat u heeft genoten van een onvergetelijke ervaring aan boord van het Noorderlicht. U reist op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

 

Excursies op het land

Op het schip is een rubberboot (zodiac) aanwezig zodat er onder begeleiding van een ervaren gids excursies aan wal georganiseerd kunnen worden op momenten dat het schip geen ligplaats heeft op een kade. Elke dag zijn er wandelingen gepland (maar alleen als het weer en het ijs het toelaten), waarbij aandacht wordt besteed aan de natuur, geografie, flora en fauna en de geschiedenis van het gebied. Het kan ook zijn dat er documentaires of lezingen aan boord worden getoond om uw kennis over het gebied waarin u reist uit te breiden. Dagelijks wordt u door de gids geïnformeerd over de voortgang van de reis, de weersomstandigheden en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

LET OP: De route is puur indicatief en kan veranderen als gevolg van weersomstandigheden om te profiteren van de mogelijkheid om uit te varen, de hoeveelheid daglicht en de mogelijkheid om dieren in het wild te zien. Het idee voor deze reis is om de wind zo goed mogelijk te gebruiken om het mogelijk te maken om de zeilen te hijsen en het Noordpoolgebied te ontdekken door te zeilen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de kapitein de beslissing nemen om noordwaarts te varen richting het eiland Senja, of naar het zuiden richting de Lofoten. De kapitein bepaalt de definitieve route. Flexibiliteit is essentieel voor een cruise op een traditioneel zeilschip, net als de bereidheid om compromissen te sluiten op het comfort.
Het Noorderlicht is een 2-mastschoener en voorzien van zeilen. In goede omstandigheden worden de zeilen gebruikt. De kapitein beslist of hij de zeilen of de motor gebruikt.

 

Prijzen najaar 2022 en 2023

Prijs per persoon per arrangement 2022
De reis is te boeken met 2 personen  in dezelfde hut .
Reist u alleen dan verblijft u in een hut op indeling
met iemand van het gelijke geslacht of u kiest voor een privé hut
prijs per persoon
najaar 2022
Standaard (gedeelde)  2-persoons cabine € 1630
Plus cabine (gedeelde) grote 2-persoons cabine 1780
Privé hut voor 1 persoon  € 2670
Vertrekdata winter 2022: zaterdag 01/01-2022, 08/01-2022, 15/01-2022, 22/01-2022, 29/01-2022, 05/02-2022, 12/02-2022, 19/02-2022, 26/02-2022, 05/03-2022,
De reis is te boeken met 2 per5sonen  in dezelfde hut .
Reist u alleen dan verblijft u in een hut op indeling
met iemand van het gelijke geslacht of u kiest voor een privé hut
prijs per persoon
najaar 2023
Standaard (gedeelde)  2-persoons cabine € 1960
Plus cabine (gedeelde) grote 2-persoons cabine € 2110
Privé hut voor 1 persoon  € 3165
Vertrekdata winter 2023: zaterdag 31/12-2022, 07/01-2023, 14/01-2023, 21/01-2023, 28/01-2023, 04/02-2023, 11/02-2023, 18/02-2023, 25/02-2023

Reserverings- en verzendkosten per boeking: € 27,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

S.G.R. bijdrage per persoon: € 2,50

 

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen in hut op basis van vol pension.

- Koffie en thee aan boord en snacks.

- Beddengoed en handdoeken
- Activiteiten als bescheven volgens programma

- Begeleiding  bemanning bestaande uit een kapitein, 1e stuurman, 2e stuurman & een scheepskok

 

Niet inbegrepen

- Vlucht Amsterdam - Evenes v.v. (Optioneel bij te boeken)P
-Transfer van de luchthaven naar het schip v.v.

- Extra uitgave aan land, zoals drankjes en entreegelden.
- Maaltijden en excursies aan de wal
- Fooi voor bemanning schip. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van € 8 / € 10,- per dag, per persoon
- Comsumpties aan boord

 

Practische informatie
- reis duurt 8 dagen
- service: volpension
- Inschepen: Tromsø 16:00
- ontschepen: Tromsø 09:00

Conditie van de reiziger

Voor deelname aan de groepsreizen van Voigt Travel dient u in goede geestelijke en lichamelijke conditie te zijn en bent u volledig zelfredzaam. In overleg kunt u met een eigen begeleider deelnemen aan een reis. Onze reisleider heeft geen tijd voor individuele zorg van reizigers en het groepsbelang staat altijd voorop. Mocht u twijfelen over uw conditie of wilt u de mogelijkheden bespreken, neem dan telefonisch contact op, zodat wij u verder kunnen informeren.
Voigt Travel behoudt het recht om reizigers voor of tijdens de reis van deelname uit te sluiten (artikel 11 ANVR reisvoorwaarden) wanneer een deelnemer een goede uitvoering van de reis onevenredig bemoeilijkt of onmogelijk maakt.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij cruise: 8-daagse Zeilreis met de Noorderlicht Walvissen & Wonderen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.