image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Scandinavisch Avontuur door Zweden en Noorwegen 2023

15-daagse autorondreis in hotels langs prachtige afwisselende landschappen

 

Een rondreis door Noorwegen én Zweden langs meren, steden, fjorden en hoogvlakten. Bossen, meren, fjells en fjorden worden afgewisseld met cultureel erfgoed en historische bezienswaardigheden. Een indrukwekkende reis die mooie herinneringen zal achterlaten.

Hoogtepunten
- Göteborg
- Stockholm
- Røros
- Trondheim
- Geirangerfjord
- Bergen
- Geilo
- Oslo

 • Bezoek aan Stockholm
 • Via Dalarna noordwaards
 • Via Noorwegen en fjordengebied terug naar Oslo
 • Vrijheid keuze ferry of via de bruggen

Het Zuidelijk Avontuur brengt u door afwisselende landschappen en langs de mooiste steden in Zweden en Noorwegen. Bossen, meren, fjells en fjorden worden afgewisseld met cultureel erfgoed en historische bezienswaardigheden.

Reisschema:

 • Dag 1: Trollhättan
 • Dag 2 en 3: Trollhättan-Stockholm, ca 420 km
 • Dag 4: Stockholm-Falun, ca 225 km
 • Dag 5: Falun-Idres, ca 250 km
 • Dag 6: Idre-Trondheim, ca 325 km
 • Dag 7 en 8: Trondheim-Surnadal, ca 120 km
 • Dag 9 en 10: Surnadal-Ulsteinvik, ca 220 km
 • Dag 11: Ulsteinvik-Bergen, ca 370 km
 • Dag 12: Bergen-Geilo, ca 280 km
 • Dag 13 en 14: Geilo-Oslo, ca 245 km
 • Dag 15: Einde rondreis

Routebeschrijving

Dag 1: Trollhättan

Uw reis begint in Trollhättan, ten zuiden van het Vänernmeer. U gaat op eigen gelegenheid naar het eerste overnachtingshotel.Trollhättan is de stad van de watervallen, dammen en sluizen. Toen het eerste gedeelte in de 19e eeuw werd gebouwd, sprak men over het achtste wereldwonder. Tegenwoordig stort zich zo’n 300.000 liter water per seconde in de Göta rivier. Een spectaculair schouwspel dat door vele toeristen wordt bekeken en gewaardeerd. De sluizen worden op vaste tijden opengezet: om 15.00 uur behalve op zondag. (in mei, juni en september alleen op zaterdag)

Dag 2 en 3: Trollhättan - Stockholm, ca. 420 km

Dwars door het Zweedse landschap, tussen de twee grootste meren door, gaat de reis naar Stockholm. De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes en in de zomer trekken de inwoners massaal naar de archipel om daar heerlijk te relaxen. Het centrum van de stad is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad met kinderkopjes geplaveide straten, scheefstaande en kleurrijke huizen, gotische kerken, het Koninklijk Paleis en vele bars en restaurants. Op het (museum) eiland Djurgården liggen onder ander het Vasa museum, het Abba Museum en het Skansen openluchtmuseum. De stad heeft uitstekende winkelmogelijkheden en het is ook leuk om de stad vanaf het water te bezichtigen. Er zijn vele rondvaarten mogelijk. Neem ook de boot naar het Drottningholmpaleis. U verblijft twee nachten in de omgeving van Stockholm.

Dag 4: Stockholm - Falun, ca. 225 km

U verlaat Stockholm en rijdt via Uppsala naar Falun, waar u de kopermijnen kunt bezoeken. De koperwinning was vroeger enorm belangrijk in dit gebied.Het stadje ligt helemaal zuidelijk in Dalarna en is de hoofdstad van deze provincie. De kopermijn Falu Koppargruva staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is nog steeds te bezoeken is. De mijn en het museum vertelt over het leven in het mijnstadje toen de koperwinning op het hoogtepunt was. In Gamla Herrgården en in het Östanfors district zijn de oude mijnwerkershuisjes goed bewaard gebleven.

Dag 5: Falun - Idre, ca. 250 km

Vanuit Falun komt u snel bij het Siljanmeer waar veel te zien is. In Nusnås worden de traditionele houten Dalarnapaardjes gemaakt, in Orsa is het Grönklitt Berenpark interessant en Mora is eveneens een gezellig plaatsje. Daarna gaat u door een puur stukje Zweden met veel bossen naar Idre. Hier ligt de berg de Nipfjäll, met 1190 meter een 'hoogtepunt' in dit beschermde natuurgebied.

Dag 6: Idre - Trondheim, ca. 325 km

U steekt vandaag de grens met Noorwegen over en rijdt over de fjells en door de dalen naar Trondheim. Onderweg kunt u nog een korte stop maken in Røros. Dit oude mijnwerkersstadje staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, dankzij het zeer goed bewaarde centrum met oude mijnwerkershuisjes en winkels. Trondheim is een leuke stad met de Nidaros dom en een gezellig centrum met houten pakhuizen.

Dag 7 en 8: Trondheim - Surnadal, ca. 120 km

Na uw ontdekking van Trondheim gaat u in de loop van de middag richting de Noorse fjorden. Surnadal ligt in de provincie Møre og Romsdal. Met bergtoppen van meer dan 2000 meter hoogte, watervallen van honderden meters hoog, een levendig kustgebied en een rijke flora en fauna is dit een schitterend gebied. Wist u dat hier maar liefst 11 fjorden in de regio liggen? Op een langere dagexcursie kunt u de stad Molde bezoeken. De rozen- en jazzstad ligt ten zuiden van de Romsdalsfjord. De bijnaam ‘Rozenstad’ dankt Molde aan de schitterende rozenstruiken die vanaf half juli de hoofdstraten sieren. Vanuit Molde kunt u terugrijden via de prestigieuze Atlanterhavsvegen (Atlantic Road) die naar Kristiansund gaat. De weg zig-zagt met bruggen over eilanden net voor de kust van het vasteland. U kunt onderweg een aantal stops maken en genieten van dit staaltje bouwkunde.

Dag 9 en 10 : Surnadal - Ulsteinvik, ca. 220 km

Een lange, maar indrukwekkende dag vandaag. U vertrekt vroeg en rijdt via de spectaculaire Trollstigveien met maar liefst 11 haarspeldbochten naar Geiranger. Daar neemt u in de middag de ferry door de spectaculaire Geirangerfjord naar Hellesylt en verder naar het eindpunt Ulsteinvik, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag kunt u Ålesund bezoeken of het vogeleiland Runde.

Dag 11: Ulsteinvik - Bergen, ca. 370 km

Vandaag ontdekt u het fjordenlandschap, dat Noorwegen zo geliefd maakt. Op de route steekt u enkele fjorden over waarvan de Sognefjord met meer dan 200 km de langste fjord van Noorwegen is. Eindpunt is de oude Hanzestad Bergen met de levendige kade Bryggen. De houten, fotogenieke pakhuizen aan de kade zijn eveneens werelderfgoed. Op loopafstand ligt de beroemde Vismarkt; een bezienswaardigheid, of u nu wel of niet van vis houdt. Bij helder weer heeft u een schitterend uitzicht over de stad wanneer u de kabelbaan naar de Mount Floyen neemt. Bergen is een compacte stad dus de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

Dag 12: Bergen - Geilo, ca. 280 km

U bevindt zich in het gebied van de Hardangerfjord. Langs de Vøringfossen waterval, die met 180 meter de hoogste van Scandinavië is, gaat u naar het eindpunt Geilo, ten noorden van de Hardangervidda.

Dag 13 en 14: Geilo - Oslo, ca. 245 km

Het laatste deel van deze schitterende rondreis brengt u naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. In Oslo treft u een mix van oud en modern. Prachtige kerken en oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, steken af tegen de designwinkels in de lange winkelstraat Karl Johansgate. We raden u aan een van de vele interessante musea en het Vigeland beeldenpark te bezoeken.

Dag 15: Einde rondreis

Na het ontbijt eindigt uw reis. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel of neemt de ferry terug naar Duitsland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels .De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

 • 1 x Trollhättan, Clarion Hotel Kung Oscar (incl. lichte avondmaaltijd)
  2 x omgeving Stockholm, Best Western Royal Star Hotel
  1 x Falun, Clarion Hotel Bergmästaren Falun (incl. lichte avondmaaltijd)
  1 x Idre, Pernilla Wiberg Hotel
  1 x Trondheim, Clarion Hotel Trondheim
  2 x Surnadal, Thon Hotel Surnadal
  2 x Ulsteinvik, Quality Hotel Ulstein
  1 x Bergen, Thon Hotel Bristol
  1 x Geilo, Vestlia,Resort Hotel
  2 x Oslo, Clarion Collection Hotel the Hub

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden zonder ferryovertochten. Op uw verzoek kunnen wij uiteraard ferryovertochten voor u reserveren. Wij kunnen u daarover op uw verzoek adviseren.

 

Prijzen 2023

prijzen per persoon 2023
15-daagse autorondreis Scandinavisch Avontuur door Zweden en Noorwegen 2-pk l/o
 01/06 t/m 15/06 en 01/09 t/m 30/09 € 1519
16/06 t/m 30/06 € 1400
01/07 t/m 27/08 € 1418
28/08-31/08 € 1539
01/05 t/m 31/05 en 01/10 t/m 31/10 € 1499

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen:

 • 14 Overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt en 2 x lichte avond maaltijd
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar Scandinavië v.v. (op verzoek helpen wij u met reserveren van uw ferryovertochten. Vraag naar de prijs).
 • Entree- en parkeergelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 175 - € 225

 

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 15-daagse rondreis Scandinavisch Avontuur Zweden en Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.