image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreis Wonderlijk en Mistiek Wales 2023

Een 11-daagse rondreis naar keuze langs B&B's of middenklasse hotelletje/Inns, incl ferry naar Groot Brittannië.
Ook als 9-daagse flydrive rondreis te boeken
Of zonder de in de reis opgenomen ferryovertocht.

 

Overtocht v.v. of de flydrive naar Groot Brittannië is inbegrepen in de reis
Denkt u aan een andere overtocht of wilt u boeken zonder vervoer naar Engeland, vraag dan de prijs op per e-mail.

 • Rondreis door geheel Wales
 • U beleeft veel cultuur in combinatie met prachtige autoroutes
 • U hebt de keuze uit middenklasse hotelletjes/Inns of B&B's.
 • U ferry Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v
  of flydrive is inbegrepen in de prijs.
  .
 

Een uitstekende keuze om zowel Zuid, Midden en Noord Wales te combineren. Wales heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is het land van kastelen, ongerepte natuur en mythen en legendes. Wales heeft u uitzonderlijk veel te bieden. Veel natuurschoon, een rijke geschiedenis en prachtig erfgoed. Het landschap is bezaaid met honderden kastelen, sommige mysterieuze ruïnes, andere prachtig gerestaureerd. Ontdek het eigen karakter, terug te zien in de taal en de gewoonten. Wales is wonderlijk, in vele opzichten. U verblijft steeds twee nachten op de bestemming, zodat u in een rustig tempo kunt rondreizen.

Hoogtepunten
- Wye Valley
- Cardiff
- Caerphilly Castle
- Tintern Abbey
- Pembrokeshire Coast National Park
- Aberystwyth
- Snowdonia National Park
- Caernarfon Castle
- Harlech Castle

Reisschema met ferry:

 • Dag 1: Vertrek Hoek van Holland met Stena Line
 • Dag 2 en 3: Vanaf ferryhaven naar Wye Valley, ca 350 km
 • Dag 4 en 5 :Wye Valley - Pembrokeshire, ca 200 km
 • Dag 6 en 7: Pembrokeshire - Aberystwyth, ca 125 km
 • Dag 8 en 9: Aberystwyth -Snowdonia National Park, ca 145 km
 • Dag 10: Snowdania N.P. - Harwich, ca 500 km
 • Dag 11:  Einde rondreis na ontschepen ferry.

Routebeschrijving

 

Dag 1: Hoek van Holland - Harwich, per ferry

U reist op eigen gelegenheid richting Hoek van Holland waar u aan het einde van de middag aan boord kunt van een van de ferry's van de Stena Line. Aan boord hoeft u zich niet te vervelen. Er zijn restaurants (ontbijt- en dinerbuffet is optioneel bij te boeken), bars, een winkel en een bioscoop. U overnacht in een comfortabele hut met flatscreen-tv, douche en toilet. Handdoeken, beddengoed, shampoo en zeep is inbegrepen.

Dag 2 en 3: Harwich - Wye Valley, ca. 350 km

Na het ontschepen rijdt u dwars door Engeland naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Wye Valley. Wales is rijk aan romantische, middeleeuwse kastelen, zoals Caerphilly Castle met zijn beroemde scheve toren, het Normandische Cardiff Castle en de mooi gelegen Tintern Abbey. Het marktstadje Chepstow, de toegangspoort van Wales, is een bezoekje waard en in dit gebied ligt ook het Brecon Beacons National Park waar vier bergketens, kalkrotsen, bossen en watervallen elkaar afwisselen.

Dag 4 en 5: Wye Valley - Pembrokeshire, ca 200 km

Vandaag volgt u de zuidkust van Wales naar het uiterste westelijke puntje, Pembrokeshire, voor uw volgende twee overnachtingen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Swansea, de tweede stad van Wales. Gelegen aan een ruime baai heerst er, ondanks de moderne gebouwen, nog steeds een authentieke Welshe sfeer. In het Pembrokeshire Coast National Park vindt u kilometers lange zandstranden, talrijke kleine baaien en spectaculaire kliffen.

Dag 6 en 7: Pembrokeshire - Aberystwyth, ca 125 km

U vervolgt uw route richting het noorden van Wales, voor twee overnachtingen in de omgeving van Aberystwyth. U kunt met een kleine omweg eerst het Victoriaanse stadje Llandrindod Wells bezoeken. Aan de westkust ligt de universiteitsstad Aberystwyth met een levendige promenade met allerlei attracties en veel bedrijvigheid bij het havengebied.

Dag 8 en 9: Aberystwyth - Snowdonia Nationaal Park, ca 145 km

Het Snowdonia National Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. U kunt hier vele uitstapjes maken. Richting de kust ligt Harlech met mooie stranden en het Harlech Castle. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Of een bezoek aan het kasteel van Caernarfon, een van de bekendste kastelen van Wales. Aan de noordkust ligt Conwy, een middeleeuws stadje met stadsmuren die nog bijzonder mooi in tact gebleven zijn. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Dag 10: Snowdonia N.P. - Harwich, ca 500 km

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak weer terug naar Harwich, waar u 's avonds aan boord gaat van de ferry van de Stena Line. U overnacht wederom in een comfortabele hut met flatscreen-tv, douche en toilet en op basis van logies.

Dag 11: Einde rondreis

De rondreis eindigt in de haven van Hoek van Holland. Nadat u van boord bent gereden, reist u op eigen gelegenheid naar huis.

 

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Uw overnachtingen
U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en  middenklasse hotelletjes in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen

2 x aan boord van een ferry van de Stena Line
2 x omgeving Wye Valley

2 x omgeving Pembrokeshire
2 x omgeving Aberystwyth
2 x omgeving Snowdonia N.P.


Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

Prijzen 2023  (Incl. flydrive of ferryovertochten prijs op aanvraag)

 

Rondreis Wonderlijk Wales  2023
9-Daagse  rondreis prijs per persoon 2022
 in 2-pers.kamer exclusief reis naar Groot Brittannië
Hotels/
Inns
B&B's
.Of geef uw afwijkende ferrykeuze op, zodat we u een offerte incl. uw wensen kunnen toesturen 2-pk l/o 2-pk l/o
01/01-2023 t/m 23/12-2023
v.a. € 925 v.a. € 798
11-Daagse rondreis prijs per persoon 2023
in 2-pers.kamer incl. bad.douche/toilet
en ferry Hoek van Holland-Harwich v.v.
Hotels/Inns B & B's
2-pers.k
l/o
2-pers,k l/o
01/01-2023 t/m-21/12-2023 v.a. €
prijs op aanvraag
v.a.€
prijs op aanvraag
Overige soorten kamers prijs op aanvraag.
Luxere hutaccommodatie aan boord Stena Line: prijs op aanvraag.
Andere gewenste overtochten: prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

Consumentenbijdrage SGR per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 8 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in hotels of in B&B's
 • Indien geboekt met overtocht:
  2 nachten aan boord Stena Line in 2-pers.binnenhut met stapelbed
 • Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart en reisgids

 

Niet inbegrepen:

 • Entree-, tol en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse rondreis Wonderlijk Wales of 11-daagse rondreis Wonderlijk Wales incl. Stena Line. Vermeld in het tekstvak welke type accomodatie u wenst (B&B's of hotels) en eventueel gewenste afwijkende ferryovertochten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.