image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Historisch Engeland en Wales

Een 11-daagse rondreis naar keuze langs hotels of B&B's 2024

Overtochten inbegrepen


 • Rondreis door de Cotswolds, Wales en Peakdistrict
 • U hebt de keuze uit goede middenklasse hotels of B&B's.
 • Ferry overtochten zijn inbegrepen in de reis
 • Heen Duinkerken-Dover en terug Hull-Rotterdam

Vanaf het moment dat u van de ferry afrijdt in Dover, kunt u genieten van de rustige landwegen en pittoreske dorpen van Zuidoost-Engeland. De landschappen zijn nog precies zoals John Constable ze ooit schilderde! U heeft de gehele dag de tijd om vanaf Nederland naar Canterbury te reizen waar u overnacht. In de middag hebt u nog tijd om Canterbury Cathedral te bezoeken. De overtocht van Duinkerken of Calais-Dover is inbegrepen in de prijs. De volgende stopplaats is Bath waar u overnacht. Bath is een historische stad, schitterend gelegen tussen de heuvels en van oorsprong een kuuroord en al vanaf de Romeinse tijd. Breng een bezoek aan de Roman Baths. Drink aan het einde van de dag een drankje inéén van de leuke pubs. Uw volgende overnachting is niet ver weg in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare. Vervolgens reist u naar het noordwesten van Wales. Daar kunt u prachtig wandelen in de bergen van Snowdonia, met een stoomtrein naar Ffestiniog en kastelen bezoeken. De reis gaat terug richting Nottingham en Cambridge. U overnacht 2 nachten  in Burton  upon Trent voor bezoek aan het Peakdistrict, gevolgd door een bezoek aan York voor uw laatste nacht. Na het ontbijt heeft u de gehele dag om York te bezoeken voor uw laatste inkopen en terug te reizen naar Hull. Uw terugreis gaat via de luxe ferry Hull naar Rotterdam.

Reisschema:

 • Dag 1 t/m 2: Overtocht Calais-Dover en overnachten omgeving Canterbury
 • Dag 2: omgeving Bath
  Dag 3 t/m 4:
  omgeving Stratford-upon-Avon
 • Dag 5 t/m 6: omgeving Llangollen/Caernavon
 • Dag 7 t/m 8: omgeving Burton upon Trent
  Dag 9: omgeving York
 • Dag 10: overtocht Hull- Rotterdam Europoort
 • Dag 11: aankomst Rotterdam Europoort

Terug naar rondreizen Wales  Terug naar rondreizen Engeland

Routebeschrijving

Dag 1: Overtocht Calais-Dover met  P&O-Ferries.
Afvaart  in de ochtend. Uw auto vaart mee.

 

Dag 1: Canterbury: Dover-Ashford of Canterbury, ca 35 km.
Overnachtingen in of in omgeving van Ashford of Canterbury 1 overnachting naar eigen keuze in hotel of B&B. In de middag heeft u nog wat tijd om de Canterbury Cathedral te bezoeken of een pintje te drinken in één van de vele pubs.

Dag 2: Bath: Ca.310 km (via kleine wegen),
1 overnachting naar eigen keuze in hotel of B&B.
U kunt gaan genieten van de rustige landwegen en pittoreske dorpen van Kent in Zuidoost-Engeland. De landschappen zijn nog precies zoals John Constable ze ooit schilderde! U heeft de gehele verdere dag de tijd om naar Bath te reizen voor uw overnachting. Bath is één van de mooiste en typische Engelse steden. Bezoek Roman Bath en geniet van de Thermae Bath Spa. U zal Bath niet snel vergeten na uw bezoek.

 

Dag 3 t/m 4: Stratford-upon-Avon: Ca 138 km.
Overnachtingen in de omgeving van Stratford-upon-Avon. 2 overnachtingen naar eigen keuze in hotel of B&B.
Op korte rijafstand ligt Stratford-upon-Avon. De omgeving is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Stratford-upon-Avon en voor romantische autotochtjes door de heuvels en dorpjes van de Cotswolds. Bezoek de antiekwinkels in Stow-on-the-Wold en Moreton-in-the-Marsh en langs de hellende hoofdstraat van Burford of rijd naar de Antique Market in Cheltenham. En vergeet niet alle bezienswaardigheden in de geboorteplaats van Shakespeare.


Dag 5 t/m 6: Llangollen, Betws-y-Coed of Caernafon: Ca 275.
Overnachtingen in de omgeving van één van deze plaatsen. 2 overnachtingen naar keuze in hotel of B&B.
Neem een mooie route door de Cotswolds en het landelijke Herefordshire. Plan uw route via Shewsbury, Engelands mooie Tudor stadje met zwart-wit vakwerkhuizen. Het stadje is ook bekend als de bloemenstad. Reis daarna door naar de omgeving van Llangollen en Caernafon in het noordwesten van Wales. Geniet in deze omgeving van het prachtige Snowdonia National Park, Bezoek Caernafon Castle waar Charles tot Z.K.H.Prince of Wales is gekroond., maak een ritje met één van de vele stoontrein mogelijkheden in dit gebied, of maak een wandeling in de prachtige natuur.


Dag 7 t/m 8:  Burton-upon-Trent:  Ca 260 km.
Overnachting in of in de omgeving van Burton-upon-Trent.  2 overnachting naar keuze in een hotel of B&B.
Vandaag reist u weer oostwaards en verlaat u het mooie Wales. Op de grens van Wales, net in Engeland mag u een bezoek aan Chester niet vergeten. Chester is van oorsprong een Romeinse stad. Sommige delen van de stadsmuren dateren uit de 1e eeuw na christus.In de middeleeuwen was Chester zeer welvarend. Het stratenplan is zo compact, dat u alle bezienswaardigheden in de stad te voet kunt afleggen. Maak een wandeling over de romeinse muur, met zijn historische torens, poorten, of bezoek het amphitheater. De Victoriaanse Eastgate Clock is één van de meest gefotografeerde klokken in Engeland na de Big Ben. Chester is van oorsprong een Romeinse stad. Volg daarna uw reis door het Peak District en geniet van het landschap. Een bezoek aan Chatsworth is uniek. Burton-upon-Trent is bekend als hoofdstad van de Britse brouwerij (Bass Brewing and Bier) en de rivier de Trent en het Trent en Mersey canal vinden hun weg majestueus door de stad. De stad heeft mooie gebouwen, waarvan de meest prominente het stadhuis. U overnacht voor 2 nacht in of in de omgeving van Burton upon Trent.


Dag 9: York, Ca 195 km.
Kies een mooie route via het Peakdistrict naar York. Overnachting in of in de omgeving van York. 1 overnachting naar keuze in hotel of B&B.
Ga na uw laatse nacht in Engeland en uw ontbijt in de ochtend  winkelen in het historische en pittoreske York, Bezoek de Cathedral of het spoorwegmuseum, voor u richting Hull reist.


Dag 10: Na uw bezoek aan York reist u  naar Hull, ca 135 km, waar de luxe ferry vertrekt. U vaart met P&O-Ferries  vanuit Hull naar Rotterdam Europoort,
Overnachting aan boord in een 2-pers.buitenhut.met douche en toilet en met 2 benedenbedden 

 

Dag 11: Aankomst Rotterdam Europoort.
In de ochtend ontscheping, waarna uw reis ten einde is.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U kunt U kunt kiezen uit een rondreis langs middenklasse hotels of een rondreis langs B&B's. De accomodatise liggen in de aangegeven plaats tot binnen een straal van 60 km van de vermelde plaatsen. Beschikbaarheid moet bij boeken worden aangevraagd.

 

Prijzen 2024

Historisch Engeland en Wales 2024
11-Daagse reis prijs per persoon Hotels/Inns B&B's
  2-pk l/o 2-pk l/o
Hoogseizoen: vertrek tussen 01/07-2024 en 02/09-2024 € 1789 € 1519
Voor/Naseizoen: 01/4 t/m 30/6-2024 en 03/09 t/m 31/10-2024 € 1686 € 1416
Maaltijden aan boord P&O-Ferries op terugreis p.p. (diner- en ontbijtbuffet) € 52 € 52
Meerprijs bij vertrek P&O-Ferries Calais-Dover in hoogseizien
op zaterdag of zondag per persoon
€ 40 € 40
Meerprijs bij terugreis Hull-Rotterdam per persoon op de volgende datums:
3/5-2024, 18-19/5-2024, 7 t/m 10/6-2024, 26 t/m 28/6-2024, 19 t/m 27/7-2024, 23-24/8-2024, 25-26/10-2024
€ 66 € 66

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • Enkele reis Calais-Dover voor 1 auto (max. 2 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden met een afvaart voor 14.00 uur
 • Enkele reis Hull-Rotterdam Europoort met auto en in 2-pers.buitenhut met benedenbedden en d/t.
 • 9 nachten verblijf in een 2-pers.kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in Hotels/Inns of in B&B's
 • eenvoudige reisbeschrijving
 • reisgids
 • wegenkaart.

Niet inbegrepen:

 • toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut aan boord ferries (prijs op aanvraag)
 • maaltijden aan boord
 • evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 11-daagse rondreis Hístorisch Engeland en Wales en vermeld in het tekstvak welke type accomodatie u wenst. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.