image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis langs Finse meren, steden en cultuur 2024

9-daagse autorondreis langs steden en meren in hotels

De 'Koningsroute' is de oude postweg die sinds de veertiende eeuw de verbinding vormde tussen de Zweedse koningen in Stockholm en de Russische tsaren in Sint Petersburg. Er zijn nog enkele stukken goed bewaard gebleven. De hele weg is rijk bezaaid met tal van bezienswaardigheden en behoort tot belangrijkste toeristische routes in Scandinavië. U rijdt een groot deel van de route vanaf Lappeenranta op weg naar Helsinki.


Hoogtepunten
- Turku
- Scherenkust
- Tampere
- Jyväskylä
- Saimaa merengebied
- Lappeenranta
- Porvoo
- Helsinki

  • Leuke rondreis door Zuidoost Finland
  • Exclusief retourferry naar Helsinki of flydrive
  • U kiest zelf de wijze van reizen naar Finland, welke wij uiteraard voor u kunnen boeken
kaartje

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Aankomst Turku
  • Dag 3: Turku - Hämeenlinna (ca 170 km)
  • Dag 4: Hämeenlinna - Jyväskylä (ca 230 km)
  • Dag 5 en 6: Jyväskylä - Lappeenranta (ca 220 km)
  • Dag 7 en 8: Lappeenranta - Helsinki (ca 225 km)
  • Dag 9:Terugreis vanuit Helsinki naar eigen keuze (ferry of vliegtuig).
  • Uitrertaard kunnen wij dat voor u verzorgen.

Terug naar andere Finland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: In de ochtend komt u rond 8.00 uur aan in Helsinki, indien u met Finlines naar Travemünde- Helsinki vaart of u komt in de loop van de dag aan per vliegtuig en haalt uw huurauto op.
Helsinki-Turku, ca 65 km.
Turku is de oudste stad van Finland, aan de monding van de rivier de Aurajoki gelegen. Bezienswaardig is het kasteel Turunlinna en de domkerk Tuomiokirkko. De scherenkust bij Turku, met de talloze eilandjes, is een prachtig natuurgebied waar het goed vertoeven is.
U verblijft in Turku in Original Sokos Hotel Kupittaa


Dag 3: Turku - Hämeenlinna, ca. 170 km
U verlaat Turku aan de kust en rijdt naar het vriendelijke provinciestadje Hämeenlinna waar de beroemde glasfabriek van Iittala ligt. Hämeenlinna is temidden van een aantal prachtige natuurgebieden gelegen en het grote, rode middeleeuwse kasteel aan het Vanajavesi meer trekt al eeuwenlang de aandacht. Ook de 33 meter hoge uitkijktoren op de Aulankovuori heuvel is een beklimming waard. Het is de geboortestad van de beroemdste componist van Finland, Jean Sibelius..
U verblijft in Hämeenlinna in het Sokos Hotel Vaakuna


Dag 4: Hämeenlinna - Jyväskylä, ca. 230 km
U rijdt via Tampere met de Tammerkoskiwatervallen, de oude textielfabrieken waarin nu winkeltjes, restaurants en cafés zijn ondergebracht en diverse interessante musea naar Jyväskylä, aan de noordkant van het Päijännemeer. Onderweg kunt u een stop maken bij de houten kerk van Petäjävesi. U kunt een cruise het meer maken en een bezoek brengen aan het saunadorp Muurame, waar u alles te weten komt over deze eeuwenoude Finse traditie. Liefhebbers van architectuur kunnen enkele gebouwen bekijken van de beroemde architect Alvar Aalto. Zijn eigen museum is ok interessant.
U verblijft in Jyväskylä in Scandic Jyväskyla City

 

Dag 5 en 6: Jyväskylä - Lappeenranta, ca. 220 km
Onderweg naar het Saimaa merengebied kunt u een stop maken in Mikkeli, de hoofdstad van Oost-Finland met mooie musea. De oude vestingstad Lappeenranta is prachtig gelegen in het Saimaa merengebied, met een oppervlakte zo groot als Belgie en Nederland samen. De stad ligt slechts 30 km vanaf de Russische grens.
U verblijft in Lappeenranta in Original Sokos Hotel Lappee.

 

Dag 7 en 8: Lappeenranta - Helsinki, ca. 225 km
Een mooie route over de 'Koningsweg', een Middeleeuwse handelsroute die de Scandinavische steden met St. Petersburg verbond. Onderweg een stop in Porvoo, één van de oudste en mooiste steden van Finland met de kenmerkende houten huizen. De laatste twee overnachtingen zijn in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Hier bezoekt u o.a. het Senaatsplein, de Esplanadi, de Uspenski kathedraal, de Tuomiokirkko Dom, het Sibelius monument en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk.
U verblijft in Helsinki in VALO Hotel

 

Dag 9: Einde rondreis na het ontbijt.
Indien u met Finnlines reist, scheept u in de middag in bij Finnlines. Vertrek is om 17.30 en u maakt wederomgebruik van uw 2-pers.buitenhut met benedenbedden en uw auto vaart mee terug.

Of u levert uw huurauto in en vliegt in de loop van de dag terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, bieden wij u een gelijkwaardig alternatief aan voor wij definitief inboeken.

Vervoer

Deze reis is op basis van eigen vervoer.
Optioneel: U reist met eigen auto en een ferryovertocht van Finnliens Travemünde - Helsinki v.v. of vliegt van Amsterdam naar Helsinki en reist met een huurauto.

Vraag naar de prijs via het tekstvak in het boekingsformulier.

Prijzen 2024

Prijzen per persoon exclusief reis naar Finland 2024 2-pk l/o
01/05-31/05 € 678
01/06-30/06 en 01/09-30/09 €  687
01/07-31/08 € 696

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen: 8 Overnachtingen in 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt,
Reisgids Finland en landkaart

Niet inbegrepen: Halfpension, Parkeer-, entree- en tolgelden
Retourovertocht met Finnlines Travemünde-Helsinki v.v. in een 2-pers.buitenut met benedenbedden en met douche en toilet en vervoer van uw auto of flydrive naar Helsinki.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse rondreis Finse meren, steden en cultuur. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.