image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hotelrondreis door Denemarken

13-daagse reis langs fijne hotels "Denemarken op je gemak" in Denemarken 2024

 

 • Lekker uitwaaien aan de Waddenzee
 • Ontdek de populaire westkust van Jutland
 • Er was eens... sprookjesstadje Odense
 • Verdwalen in het doolhof bij Egeskov Kasteel
 • Woeste Noormannen in Roskilde
 • Trendy stedentrippen in Kopenhagen
 • Lekker actief: bezoek Møns Klint
 

De westkust van Jutland wordt vooral gedomineerd door het Waddenzee Nationaal Park waar u mooie stranden heeft en een rijk vogelleven. Daarna rijdt u via de ‘Tuin van Denemarken’, Funen naar Roskilde op het eiland Seeland met Kopenhagen. Via een mooie omweg langs Møns Klint en Lolland vaart u terug naar Seeland waar u de reis afsluit in Faaborg.

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: Nederland-Tønder, (ca 630 km)
 • Dag 3 t/m 5: Tønder - Ringkøbing, (ca 150 km)
 • Dag 6 en 7: Ringkøping  Odense, (ca 195 km)
 • Dag 8 t/m 10: Odense - Roskilde, (ca 135 km)
 • Dag 11 en 12: Roskilde - via Falster/Lolland naar Faaborg (ca 250 km)
 • Dag 13:Einde rondreis en terugreis (ca 675 km)

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Nederland - Tønder, ca. 630 km

De rondreis start nét over de grens in Tønder. Zoek een leuk restaurantje en proef de onmiskenbaar Duitse invloed in de Deense keuken. Het zuiden van Jutland heeft al direct veel te bieden. In Tønder liggen de enige Deense kwelders (buitendijkse brakke of zoute gebieden) van de Waddenzee, de Tøndermasken. Kijk ook eens in de lucht en probeer het fenomeen Sort Sol (Zwarte Zon) te ontdekken, wanneer duizenden spreeuwen zich in grote zwermen verzamelen om in de rietvelden te overnachten. U bent in het gebied van het Nationaal Park Waddenzee, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Oesterliefhebbers kunnen in het voor- en najaar mee op een begeleide oestersafari. Neem champagne mee vanuit Nederland en geniet van zelfgevangen, verse oesters. Ook het Deense Waddeneiland Rømø is leuk om te bezoeken.

Dag 3 t/m 5: Tønder - Ringkøbing, ca. 150 km

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak langs de westkust van Jutland. Onderweg naar de volgende bestemming, zijn er nog een aantal uitstapjes en bezienswaardigheden mogelijk. Maak een korte stop in het Vikingstadje Ribe, dat tevens de oudste stad van Denemarken is. Bij Esbjerg is het monument Mennesket ved Havet opvallend: de witte beeldengroep van vier mensen die in de richting van de zee kijken stellen ontmoeting tussen mens en zee voor. In de komende dagen staan uitstapjes op het programma naar o.a. de Ringkøbing Fjord, de Limfjord en een een aantal mooie natuurgebieden waar u optimaal kunt uitrusten.

 

Dag 6 en 7: Ringkøbing - Odense, ca. 195 km

Dwars door Jutland steekt u over naar het eiland Funen. Glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, kastelen en landhuizen en bloeiende boomgaarden hebben ervoor gezorgd dat het eiland Funen de bijnaam 'Tuin van Denemarken' heeft gekregen. U verblijft in Odense. Bezoek het 'sprookjesstadje' Odense, waar de Deense sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen is geboren en heeft gewoond en het mooie Egeskov kasteel met een prachtige ligging, mooi interieur en park met doolhof.

 

Dag 8 t/m 10: Odense - Roskilde, ca. 135 km

Het volgende eiland waar u verblijft, is Seeland. De tol over de Storebaeltsbrug (ter waarde van ca. € 35) is reeds inbegrepen in de reis. Op Seeland liggen een aantal leuke steden en bezienswaardigheden. Køge ligt ten zuiden van Kopenhagen in een rustige omgeving. Roskilde is bekend vanwege het jaarlijkse muziekfestival maar ook vanwege de kathedraal en het Vikingmuseum. Maar de publiekstrekker is natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen. Er is voldoende tijd voor een bezoek aan Tivoli, Nyhavn, de Kleine Zeemeermin en Amalienborg met de wisseling van de wacht. Huur ook eens een fiets of bekijk de stad vanaf een rondvaartboot. Geniet 's avonds van de heerlijkste gerechten en een drankje op het terras.

 

Dag 11 en 12: Roskilde via Falster/Lolland-Faaborg, ca 250 km

U rijdt naar de kleinere, onbekendere eilandengroep Falster, Lolland & Møn. Natuurlijk maakt u een stop bij de machtige, witte krijtrotsen van Møns Klint, die via een trap van ca. 500 treden te bereiken zijn. U vindt verder eeuwenoude stadjes met vakwerkhuizen, oude stadspoorten en kastelen. De eilanden zijn bijzonder rijk aan prehistorische monumenten, waaronder hunebedden.De ferry-overtocht van Tårs naar Spodsbjerg op het eiland Funen is inbegrepen. Uw laatste overnachtingen zijn in Faaborg, volgens de inwoners het mooiste, schilderachtige stadje van Funen.

 

Dag 13: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. De overtocht van Bøjden naar Fynshav is inbegrepen. Vanaf Jutland kunt u dan snel en comfortabel uw reis voortzetten.

 

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving. et is niet mogelijk om de reis op basis van halfpension te reserveren; er zijn zoveel leuke restaurantjes in de steden dat we de keuze graag aan u laten.

 

Overnachtingen
2 x Tønder, Hotel Tønderhus***
3 x Ringkøbing, Hotel Fjordgaarden****
2 x Odense, Comwell HC Andersen Hotel****
3 x Roskilde, Comwell Hotel Roskilde**** (tegen een toeslag kunt u op verzoek in Kopenhagen verblijven)
2 x Faaborg, Hotel Faaborg Fjord***

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Prijzen 2024

13-daagse hotelrondreis Denemarken op je gemak door Denemarken
prijzen per persoon 2024
  2-pers. kamer d/t 1-pers.kamer d/t
 01/04-30/04 v.a. € 1328 v.a.. € 2146
 01/05 - 31/05 v.a. € 1378 v.a.. € 2244
 01/06-30/06 v.a. € 1396 v.a.. € 2273
 01/07- 31/08 v.a. € 1414 v.a.. € 2303
 01/09-30/09 v.a. € 1396 v.a.. € 2273
  01/10-19/10 v.a. € 1345 v.a.. € 2173

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

- 12 hotelovernachtingen in Denemarken op basis van logies en ontbijt.

- Tolkosten Storebaeltsbrug t.w.v ca. € 35 per auto
 - Ferry overtocht Tårs - Spodsbjerg
 - Ferry overtocht Bøjden - Fynshav

- Uitgebreide reisbeschrijving en ANWB reisgids.

 

Niet inbegrepen:

Vervoer naar Denemarken,
Parkeer, tol- en entreegelden en overige ferrykosten

 

Vertrekmogelijkheden:
dagelijks

Boeken

Vraag een offerte: Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 12-daagse Hotelrondreis Denemarken op je gemak. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.