image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hotelrondreis door Denemarken

10-daagse reis langs leuke hotels Ontdek Jutland in Denemarken 2024

 

  • Bezoek Esbjerg, Aalborg, Skagen, Aarhus, Silkeborg en Kolding
 

Een 10-daagse autorondreis met eigen auto langs de mooiste plekjes van Jutland. Ontdek de dynamische steden en geniet van de mooie en rustige natuur. U verblijft steeds twee nachten op de bestemming, dus het reistempo is relaxed. Laat u 's avonds culinair verrassen in een restaurant en ontmoet de vriendelijke Denen. Deze rondreis laat u kennis maken met alle facetten van het Deense, goede leven.

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Nederland- Esbjerg/Billum (ca 750 km)
  • Dag 3 en 4: Esbjerg-Skørping/Aalborg (ca 265 km)
  • Dag 5: Skørping/Aalborg-Skagen (ca140 km)
  • Dag 6 en 7: Skagen - omgeving Aarhus (ca 225 km)
  • Dag 8 en 9: Århus - Kolding/Middelfart (ca 100 km)
  • Dag 10: Einde rondreis en terugreis (ca 675 km)

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Nederland - Esbjerg/Billum, ca. 750 km

Uw vakantie op het langgerekte schiereiland Jutland begint in Esbjerg, waar u twee nachten verblijft. De stad ligt aan zee en heeft mooie stranden in de omgeving. Opvallend is het monument "Mennesket ved Havet", ontmoeting tussen mens en zee. Het is een beeldengroep van vier witte figuren, elk negen meter lang, die in de richting van de zee kijken. In het centrum van Esbjerg liggen een aantal gezellige cafe's en restaurants en het visserij- en zeevaartmuseum, met aquaria en een zeehondenbassin. U kunt ook een dagexcursie naar Ribe maken, het middeleeuwse vikingstadje of de ferry nemen naar het waddeneiland Fanø..

Dag 3 en 4: Esbjerg - Skørping/Aalborg, ca. 265 km

Na het ontbijt gaat u op uw gemak dwars door het mooie landschap van Jutland richting het noorden. Het eindpunt van vandaag is Skørping, dat schitterend is gelegen in het Roldskov, het grootste bosgebied van Denemarken. U verblijft hier twee nachten dus er is voldoende tijd voor een mooie wandeling in de natuur. Natuurlijk kunt u ook naar Aalborg, een dynamische stad vol contrasten. Wandel door het centrum met mooie (design)winkels, laat u culinair verrassen in de vele gezellige pubs en restaurants en ontdek kunst en cultuur in het Museum van Moderne Kunst.

 

Dag 5: Skørping/Aalborg - Skagen, ca. 140 km

Na het ontbijt rijdt u naar het meest noordelijke puntje van Denemarken, Skagen. Kunstenaars uit heel Denemarken reisden vroeger naar Skagen om geïnspireerd te raken. Het oude vissersdorp Skagen is inmiddels hippe badplaats. In de typisch gele huisjes met rode daken zitten nu allerlei leuke winkeltjes, galeries, restaurantjes en cafés. Niet ver van het centrum ligt het brede zandstrand en een uitgestrekt duingebied. Bezoek ook het bijzondere strand van Grenen. Dit is de plek waar het water van het Skagerrak en het Kattegat samenkomen. Een spectaculair schouwspel. U kunt met een grote tractor het strand op om dit schouwspel van dichtbij te bekijken.

 

Dag 6 en 7: Skagen - omgeving Aarhus, ca. 225 km

Wij raden u aan vroeg op pad te gaan, zodat u op tijd in Aarhus bent. De bekendste attractie in deze stad is het openluchtmuseum Den Gamle By waar ca. 75 huizen en gebouwen uit de geschiedenis zijn opgebouwd en waar men het vroegere leven zo goed mogelijk probeert na te bootsen. Århus is een jonge en levendige stad. Aan de rivier ligt de Vadestedet, een gezellig gebied met winkels, restaurants en bars. Kunstliefhebbers zouden eigenlijk niet voorbij mogen gaan aan het ARoS Kunstmuseum. De volgende dag kunt u een dagtocht maken in de streek Djursland, dat ook wel de neus van Denemarken wordt genoemd. Lekker uitwaaien op het strand of naar Grenå aan de kust, met het Kattegat centrum, waar de onderwaterwereld op een unieke manier getoond wordt.

 

Dag 8 en 9: omgeving Århus - Kolding/Middelfart, ca. 100 km

Onderweg naar Kolding kunt u een omweg maken via Silkeborg. De omgeving van deze stad is schitterend met vele bossen en meren. Ideaal voor een koffiestop gevolgd door een mooie wandeling. Het eindpunt van de reis is Kolding. Kolding heeft als blikvanger het Koldinghus. U kunt een uitstapje maken naar het Givskud Leeuwenpark of naar het eiland Funen met sprookjesstad Odense en het mooie Egeskov Kasteel.

 

Dag 10: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw verblijf nog verlengen, bijvoorbeeld in Ribe of met een stedentrip Kopenhagen, of terugkeren naar Nederland. De afstand van Kolding naar Nederland is ca. 675 km.

 

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

 

Overnachtingen
2 x Esbjerg, Scandic Hotel Olympic*** (op enkele data verblijft u in Billum, in een authentieke Deense Kro)
2 x Skørping, Comwell Rebild Bakker Hotel**** (op enkele data verblijft u in Aalborg)
1 x Skagen, Color Hotel Skagen****
2 x Sabro, Montra Hotel Sabro Kro/SAkanderborg/Ry (het is mogelijk om een hotel in Aarhus centrum te boeken.).
2 x Kolding, Comwell Hotel Kolding**** (of op enkele data verblijft u in Middelfart, op 30 km afstand van Kolding).

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2024

10-daagse hotelrondreis Ontdek Jutland in Denemarken
prijzen per persoon 2024
start op zondag 2-pers. kamer d/t 1-pers.kamer d/t
 01/04-30/04 v.a. € 823 v.a.. € 1209
01/05-31/05 v.a. € 917 v.a. € 1359
01/06-30/06 v.a. € 929 v.a. € 1377
01/07-20/08 v.a. € 941 v.a.. € 1395
21/08-31/08 v.a. € 954 v.a. € 1414
01/09-30/09 v.a. € 942 v.a. € 1396
 01/10-31/10 v.a. € 929 v.a.. € 1378

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen:

9 hotelovernachtingen in Denmemarken op basis van logies en ontbijt.

Uitgebreide reisbeschrijving en ANWB reisgids.

 

Niet inbegrepen:

Vervoer naar Denemarken,
Parkeer, tol- en entreegelden.
Richtprijs: totaalbedrag van ca. € 100 tot  € 150.

 

Vertrekmogelijkheden:
dagelijks

 

Parkeren in Denemarken
Tijdens  autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen.

Het is helaas niet mogelijk vooraf parkeerplaatsen te reserveren.
Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen. U betaalt in Denemarken op veel (openbare) plekken parkeerkosten. In grote steden kan dit oplopen tot € 30 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Boeken

Vraag een offerte: Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 10-daagse Hotelrondreis Ontdek Jutland Denemarken. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.