image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Narrow Boats Engeland

In verschillende gebieden in Groot Brittannië vind u mogelijkheden om een Narrow Boat te huren voor uw vaarvakantie op de kanalen en langs sluizen.

Uw vaarvakantie met een Narrow boat of een Cruiser geeft u de rust die u zoekt. Een Narrow boat is een traditionele Engelse boot, gebouwd voor de smalle kanalen in Engeland in vroegere jaren. Deze boten worden nu verhuurt als vakantieboten. U komt langs pittoreske dorpjes waar u aan kunt leggen. Onderweg komt u langs meerdere sluizen, welke u zelf moet bedienen. Vraag ons om informatie, prijzen en beschikbare mogelijkheden in een door u gekozen gebied.

 • Gebieden waar kan worden gevaren
  • All Canals & Rivers
  • Cambridgeshire Waterways
  • Cheshire Ring and Llangollen Canal
  • Heart of England Canals
  • Kennet and Avon Canal
  • Monmouth and Brecon Canal
  • Oxford and Midlands Canal
  • River Thames and Wey
  • River Thames Houseboats
  • Scotland Lochs and Canals
  • The Broads

Informatie

U reist op eigen gelegenheid naar het door u gekozen gebied en scheept in op de door u gekozen Narrow boat of Cruiser. Uiteraard kunnen wij uw ferry naar Engeland of Schotland voor u regelen. Geniet zolang u de boot hebt gehuurd van de natuur en omgeving, de stilte tijdens het varen en de reuring biij de dorpjes waar u aanlegt. Geniet van de typischg Engelse sfeer.

U kunt de boten huren vanaf 3 dagen in voor - en naseizoen, afhankelijk van beschikbaarheid.

In het hoogseizoen worden de meeste boten per week aangeboden.

Elke boot is anders qua indeling en aantal personen.

 

 

Boot omschrijvingen

 

Narrow Boats:

Er zijn vele type boten te huur, allen lange smalle boten, geschikt voor de smalle kanalen in Engeland. Met 2 personen is het hard werken bij de sluizen. Er zijn boten voor met 4 personen t/m 8 personen.

 

Boot omschrijvingen aanbod (een voorbeeld van de vele mogelijkheden).

Narrow Boats:

Voorbeeld van een mogelijkheid van een Narrow Boat:
Het familiebedrijf Clifton Cruisers is één van de verschillende familiebedrijven met een ruim aanbod aan narrowboats. Varen met een Narrow Boat is een  ideale vakantiebeleving voor gezamelijk reizende koppels en families. Vertrekken mogelijk vanuit Rugby, in het hart van het platteland van Warwickshire, maar ook vanauit andere plaatsen zijn vertrekken mogelijk. Er zijn veel prachtige routes, zoals o.a. naar naar Coventry, Birmingham en Stratford-upon-Avon.


Onderstaande Narrow Boats zijn slechts een selectie uit het zeer uitgebreide aanbod. en kunt u als voorbeel beschouwen. Vraag via het oferte/boekingsformulier naar een op uw wens aangepast aanbod..

Eleanor,  Peggy of  Maggie

 

 

Voor alle drie geldt:

Maximaal 6 personen
Huisdieren zijn toegestaan
DVD Speler en TV
Verwarming
Bedlinnen is inclusief
Voor deze boten geldt: zijn nieuwe boten (uit 2017 en 2017). De boot wordt met de handmatig gestuurd met 2 slaapcabines, waarvan 1 cabine met aparte bedden. In de leefruimte is een bank wat als 2-persoonsbed kan worden gebruikt en er zijn 2 douches, beiden met toilet. Verder is er een keukenblok met koelkast, magnetron, broodrooster en waterkoker. De boot heeft een tv met dvd-speler, sfeerverlichting en een föhn.

Prijsindicatie Huurprijs (weekprijs):

Vanaf € 1150,00 tot € 3300,00, afhankelijk van huurperiode en beschikbaarheid.

Er zijn ook kortere peiode mogelijk (weekend of mdweek).

 

Inbegrepen

• bedlinnen en handdoeken
• Parkeren
• Keuken inclusief gasfornuis, koelkast en waterketel

Huurvoorwaarden

Minimaal aantal passagiers
Uit veiligheidsoverwegingen is een minimum aantal reizigers van 2 volwassen passagiers verplicht.
(maar beter is minimaal 3 personen).

Extra kosten en borg
Bij sommige boten worden bij boeking extra kosten in rekening gebracht, zoals brandstofkosten en/of een verplichte verzekering. Deze kosten zijn per boot en familiebedrijf verschillend en kunnen wij bij inboeken voor u opvragen. Ook wordt in sommige gevallen een borg gevraagd. Deze borg wordt na het einde van uw vaarvakantie aan u terugbetaald als u de boot op tijd en zonder schade weer inlevert.

 

Andere type mogelijkheden:

Cruisers:

Motorcruisers zijn er te huur van klein tot groot, van eenvoudig tot luxe. De keus is aan uzelf. Cruisers worden het meest in The Broads aangeboden en in Schotland.

Houseboats:

In m.n. de Broads zijn ook woonboten te huur om uw vakantie in door te brengen. Deze zijn geschikt als u zelf varen niet aan durft en op het water verblijven uw wens is.

Prijzen 2023

Op aanvraag. Elke boot heeft zijn eigen prijs. De prijs is sterk afhankelijk van het seizoen en de grote en/of luxe van de boten.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise: Gegevens aanvraag Narrow Boats, Cruisers of Houseboats met in het tekstvak uw extra informatie m.b.t. uw wens. Wij zenden u spoedig de gewenste informatie.