image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Groot Brittannië, Brexit maatregelen vanaf januari 2021.

Voornaamste veranderingen

Er zijn nu definitieve afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie gemaakt. Wij raden aan om kort voor een gepland resi naar het Verenigd Koninkrijk  kijken op de website van de Britse overheid voor de meest recente informatie. De belangrijkste informatie rondom het reizen nu de Brexit een feit is, vermelden wij  op deze pagina. De vermelde informatie gelden voor EU-burgers gelden ook voor burgers uit de EEA-landen die niet bij de EU horen zoals IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

 

Douane beperkingen
Douaneregels wijzigen per 1 januari 2021 bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk.
Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. De Nederlandse Douane informeert over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit het VK. Om u te informeren, zet de Douane vijf aandachtspunten op een rij:

1. Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaalt u hier bij terugkomst in Nederland belasting over.

2. U mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.

3. Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee worden genomen, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.

4. U mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.

5. Als u op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet u hier aangifte van doen bij de Douane.

 

Bereid u ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.
Bron: Nederlandse Douane


ID of paspoort?
De Britse regering heeft bekend gemaakt dat een internationaal paspoort verplicht is vanaf 1 oktober 2021. Europese ID kaarten blijven geldig gedurende de transitieperiode van 1 januari 2021 tot 30 september 2021.
Meer informatie kunt u lezen op de website van de Britse overheid.


Op reis met uw huisdier

Reist u met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021. Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat uw huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.

 

Bereid u ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.

Bron: Nederlandse Douane