image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Een 15 dagen Cruise naar Spitsbergen en Noordkaap 2020

Boek deze cruise met de afvaarten op 10/7-2020


Vraag naar de mogelijkheid via een offerteaanvraag.

 • Prachtige reis
 • Noordkaap
 • Spitsbergen
 • Noorse fjorden, met bezoek aan Geirangerfjord, Stavanger, Molde en Tromsø
 
 

Schip: MSC Preziosa
Vertrekhaven: Hamburg, Duitsland
Ontscheping: Hamburg, Duitsland
Datum: vertrekdata 2020: 10 juli 2020

Terug overige cruisereizen

Reisschema 10 juni 2020

Dag 1 Hamburg .... 22:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Molde Noorwegen 15.00 22.00
Dag 4 op zee - -
Dag 5 Tromsö Noorwegen 14.00 22.00
Dag 6 Honningsvåg (Noordkaap) 09.00 -
Dag 7 Honningsvåg (Noordkaap) - 02.00
Dag 8 op zee - -
Dag 9 Longyearbyen (Spitsbergen) 08.00 22.00
Dag 10 op zee - -
Dag 11 op zee - -
Dag 12 Olden Noorwegen 08.00 18.00
Dag 13 Stavanger Noorwegen 12.00 21:00
Dag 14 Op zee - -
Dag 15 Hamburg 06:00 -


Route informatie

Natuur - ongetwijfeld de hoofdpersoon

Molde is de dichtstbevolkte stad in Noorwegen die u kunt bezoeken tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa.
 
Wanneer u aankomt in het stadscentrum kunt u een bezoek brengen aan het Romsdalmuseum waar er een model is van een deel van de stad van vóór de Tweede Wereldoorlog en waarin er 35 gebouwen werden gebouwd tussen de 16e en 19e eeuw.

U kunt tijdens deze vakantie zelf bepalen of Noorwegen veel of weinig is veranderd! Vanuit Molde leidt een wandelpad u via het natuurlijke landschap naar het panoramische uitkijkpunt van Varden (407 meter boven de zeespiegel) van waaruit u de hele stad en het mooie Romsdalsfjord kunt zien. Vanaf Varden hebt u een compleet uitzicht op alle 222 bergtoppen die het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw en die dit gebied een beschermd UNESCO-werelderfgoed hebben gemaakt.

Als u een van de mooiste en wildste omgevingen van deze hoogtes wilt meemaken tijdens uw MSC cruise kunt u de berg Romsdalseggen beklimmen. Het uitzicht is adembenemend: bergen, watervallen en rivieren overal waar u maar kijkt zodat iedereen op deze excursie kan gaan. Er zijn verschillende routes voor zowel gevorderde klimmers als gezinnen. En mis de trolverwijzingen niet: zoals de Trollstigenbergweg (een van de populairste routes onder bezoekers) of de majestueuze bergtoppen en de Stigfossenwatervallen die de Isterdalenvallei instromen.

Halverwege tussen Trollstigen en het centrum van Valldal kunt u langs Gudbrandsjuvet gaan: een spectaculaire groep maalstromen van ongeveer 5 meter breed en 20 meter diep, die hun naam ontlenen aan de legendarische schurk die erin dook met de vrouw die hij net had ontvoerd. Ten slotte bereikt u het Gezicht van de Troll (Trollveggen), de grootste verticale bergwand van Europa: 1800 meter hoog om te bewonderen vanuit het beste uitkijkpunt en picknickgebied niet ver van Åndalsnes.

 

Tromso

Prachtige landschappen en wonderlijke zeegezichten. In de 19e eeuw stond de Noorse stad Tromso bekend als het ‘Parijs van het noorden’ omdat de inwoners er veel kosmopolitischer uitzagen dan toeristen hadden verwacht. Tromso is de grootste Noorse stad ten noorden van de noordpoolcirkel en de laatste bewoonde stad vóór het barre poolgebied. Stap in de kabelbaan om de landschappen en prachtige zeegezichten van Tromso te bewonderen. Of ga naar het Poolmuseum en Wilderniscentrum. U steekt veel op over moedige poolexpedities terwijl uw kinderen kennismaken met de husky’s in de kennels.

 

Noordkaap Cruise - Beleef het ongelooflijke natuurfenomeen van de middernachtzon

De kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors - en het meest noordelijke stuk land op het Europese continent tijdens een MSC cruise, zal zelfs de meest afgeleide reiziger imponeren.
Wanneer het schip voor anker gaat in Honningsvåg zult u zien dat de lucht, die voortdurend verfraaid wordt met iriserende wolken en verlicht wordt door het zonlicht dat 24 uur per dag schijnt van midden mei tot en met juli, de meest ontzagwekkende bezienswaardigheid is. U zult niet kunnen ontkennen dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor het einde van de aarde.

Om de geest en levenswijze van de vissers die in deze extreme omstandigheden leven beter te begrijpen, kunt u een bezoek brengen aan het Honningsvåg-museum: naast een tentoonstelling van alledaagse voorwerpen, vindt u er ook een expositie die vertelt over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op deze gebieden.

Mis tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa niet een excursie naar de Noordkaap waar u een rotswand zult vinden die 500 miljoen jaar oud is, 307 meter boven de zeespiegel uitstijgt en de Oostzee en de Noordelijke IJszee domineert van waaruit u het spektakel van de middernachtzon kunt bewonderen.

Op korte afstand van het monument dat deze afgelegen locatie eert zijn de Nordkapphallen, een bezoekerscentrum dat tentoonstellingen en vertoningen van documentaires biedt over de schoonheid van het gebied. Hier vindt u alles wat u nodig hebt. Een café en een restaurant, evenals een postkantoor en zelfs een kapel in het noordelijkste deel van de wereld: de St Johannes Kapell.

Ondanks de hoogte is de gemiddelde temperatuur in de zomer nooit lager dan zeven graden. Hier in het westelijke Finnmark regeert de natuur nog steeds en u kunt de natuur bewonderen door deel te nemen aan fotografische safari's om de lokale flora en fauna te ontdekken. U kunt ook naar Gjesvær gaan, op korte afstand van de Noordkaap waar u papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers en andere zeevogels kunt tegenkomen

 

Spitsbergen - Longyearbyen

De Svalbardeilanden vormen de meest afgelegen provincie van Noord-Europa. Aankomen in Longyearbyen op een MSC cruise betekent aankomen in de meest noordelijke gemeente ter wereld.

Het plaatsje is klein maar heeft veel te bieden, zoals de interessante collecties van oude plattegronden en boeken over de Svalbard in de stadsgalerie, evenals dia's van fotograaf-componist Thomas Widerberg en een tentoonstelling van schilderijen van Kåre Tveter. Longyearbyen werd gesticht voor de mijnbouw vanwege de overvloed aan kool, dus zult u er veel verlatenkoolmijnen vinden.
De pylonen die de kabelbaan ondersteunen zijn ook overblijfselen en onderdeel van de lokale cultuur die de lokale steenkoolwinningsmethoden belichten. Het Svalbardmuseum biedt inzicht in deze activiteit, evenals voorbeelden van lokale flora en fauna. Daarnaast illustreert het museum de jaagmethodes van de eilanden waar de mens moest concurreren met de ijsberen, de koning van dit gebied, die nog steeds aanwezig is in het wild (alle excursies in het wild worden uitgevoerd aan de hand van lokale veiligheidsinstructies).
Een interessante bezienswaardigheid in dit afgelegen plaatsje is de Wereldzadenbank op Spitsbergen, een ondergrondse antinucleaire bank waar alle bekende en geclassificeerde zaden worden bewaard. In Longyearbyen zijn genoeg plekken waar u kunt genieten van een ontspannend drankje, maar als u naar iets meer speciaals zoekt kunt u ook dineren in één van de jachthuizen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk in het gebied.
U kunt er zeevogels spotten, rond de fjorden kajakken, op zoek gaan naar zeehonden of een ritje nemen in een hondenslee; hetzij op sneeuw hetzij op wielen. Sommige routes leiden naar de top van de berg Sarkofagen van waaruit u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op Longyearbyen en het fjord

 

De haven met de duizend watervallen

Wanneer uw MSC cruiseschip voor anker gaat in Olden, bevindt u zich in een kleine haven met enkele souvenirwinkels, een paar verspreide huizen en een enorme natuurlijke rijkdom die u met allerlei excursies kunt verkennen.
Een van de bestemmingen van uw vakantie in Olden is de Briksdalgletsjer, een uitvloeiing van de Jostedalbreen, de grootste van Noorwegen en beschermd binnen het nationaal park met dezelfde naam. Het landschap is er spectaculair en bloemen bloeien langs de randen. In het late voorjaar zijn er talloze watervallen die mede door het smeltende ijs worden gevormd.

Het is mogelijk dat u een meer tegenkomt met een unieke blauwe kleur waarin de voorzijde van een gletsjer ligt. Als u van avontuur houdt, kunt u naar de Lodalenvallei gaan om de Kjenndalgletsjer te bereiken. Hier vindt u indrukwekkende bergen en geen enkel spoor van menselijke aanwezigheid, behalve die van uzelf. Tijdens de excursie kunt u op de stille wateren van de Loen dobberen op een rubberboot.

Het laatste stuk dient u te voet af te leggen naar de eerste uitlopers van de Kjenndalgletsjer. En aangezien we in Noord-Europa zijn: waarom gaat u niet gelijk door naar het Noorse Gletsjercentrum? Vanuit Olden vertrekt u naar het zuiden richting Skei, een groot dorp op de heuvel die het Jolstemeer domineert. Voordat u uw bestemming bereikt, doorkruist u een tunnel uitgegraven door ijs, die leidt naar Fjærland ten noorden waarvan het Noorse Gletsjercentrum ligt.

Op de terugweg kunt u nog geweldige foto's maken van uzelf met het uitzicht van de Boyabreen-gletsjer.

 

Stavanger/Lysefjord

Het mooie en gastvrije Stavanger biedt bezoekers die aankomen met een MSC cruise een verscheidenheid aan activiteiten. U kunt beginnen met een bezoek aan de stad zelf, dat een centrum heeft vol winkels, smalle straten die de heuvel opklimmen en een mooie kathedraal

 

U kunt rond het oude gedeelte van de stad wandelen dat aan zee ligt en waar uw cruiseschip ligt. In Stavanger kunt u verschillende musea bezoeken. Enkele van de meest interessante zijn het oliemuseum, het blikmuseum, het Rogaland kunstmuseum of het kindermuseum.

U kunt ook wandelen in de omgeving rond Stavanger om de 23 stalen figuren te ontdekken die samen de “Broken Column” vormen, een beeldhouwwerk van Antony Gormley. In Hafrsfjord kunt u op zoek gaan naar de drie zwaarden in de rots, een monument dat de strijd van de Vikingen van 872 n. Chr. geleid door Koning Harald I eert. In de buurt vindt u het Jærmuseet-wetenschapscentrum, dat in 2009 tot het “beste museum in Noorwegen” werd verkozen. Maar de Stavanger-regio staat vooral bekend om de fjorden en dan met name het Lysefjord.

De steile bergwanden zijn bijna duizend meter lang en liggen langs 42 kilometer kust. Het is de diepte van de zee in deze smalle passage. Een excursie op de wateren is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Hiervandaan kunt u ook een van de meest bekende bezienswaardigheden van Noorwegen bewonderen: de Preikestolen (de preekstoel), een rotsachtige ontsluiting die 600 meter boven het fjord uitstijgt. Op een half uur lopen van de parkeerplaats kunt u dit bijzondere natuurspektakel bewonderen.

Een andere toeristische trekpleister is Kjerag, een bergtop die 1100 meter boven de zeespiegel uitstijgt en die het Lysefjord domineert, waarvan de noordzijde in de zee valt. Maar iets daaronder, op ongeveer 980 meter vindt u een natuurlijk meesterwerk dat is voortgebracht door de elementen: de Kjeragbolten. Het is een enorm rotsblok dat ligt ingeklemd tussen twee rotswanden.

De excursie duurt bijna de hele dag, maar het spektakel is de moeite waard

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Informatie Schip

Accommodatie omschrijving MSC Preziosa

Warme zonnestralen beroeren luxueuze suites en brede, ruime dekken. Met zijn exclusieve MSC Yacht Club is MSC Preziosa weer een nieuw hoofdstuk in het liefdesverhaal tussen zijn reizigers en de zee.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Enkele voorbeelden.

Binnenhut

De bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek).  Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluisje. Airconditioning. Oppervlakte tussen de 13 m² en 24 m².

Hut Zeezicht

Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. Oppervlakte tussen de 12 en 29 m².

Balkonhut

De bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Grote kledingkast. Badkamer met douche of bad. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. . Oppervlakte tussen de 17 m² en 42 m².

De Luxe Suite

In de luxe suites kunnen de bedden  zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Grote kledingkast. Badkamer met ligbad. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. . Oppervlakte tussen de 26 m² en 39 m².  

 

Indien u dat wenst, kunt u voor aan boord een drankenpakket bijboeken.
Ook excursies kunt u vooraf boeken.
Vraag naar de mogelijkheden, bij het boeken van uw cruise.


Vraag naar de mogelijkheden, bij het boeken van uw cruise.


De prijs is gebaseerd op de (voordeligste) BELLA Experience.
U kunt ook kiezen voor het luxere pakket, de Fantastica Experience.
Indien u daar belangstelling voor heeft, dan geven wij u daarvan de prijs in de prijsopgave.

 

Bella Experience

COMFORT

Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

 · Elegante en compleet uitgeruste hutten


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (gastronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd.


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
 · Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs)


SERVICES

· Gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten


Fantastica Experience

COMFORT

· Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

· Elegante en compleet uitgeruste hutten
· Superieur comfort met 24-uurs roomservice (gratis bezorging)
· Ontbijt in uw hut (bezorging en ontbijt is gratis)


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (tronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
· Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· 50% korting op fitnesslessen (bijv. yoga)en personal trainer (op basis van beschikbaarbeid)
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs…)
· Entertainment activiteiten voor kinderen: taalcursussen en Master Chef kooklessen met personeel aan boord (afhankelijk van beschikbaarheid)

 

Verder zijn er nog de Wellness Experience, de Aurea Experience en de MSC Yacht Club, elk met zijn eigen extra's.


SERVICES

· gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit de beste beschikbare hutten
· Maximale flexibiliteit in boeken** (wijziging naam, datum, lagere annuleringskosten)
· Mogelijkheid om een Super Familie Hut te boeken voor de hele familie (indien beschikbaar)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)
· Voorrang bij toekennen diner zitting


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten

Prijzen 2020

 

Prijs per persoon vertrek 10 juli 2020
Hutprijs Bella Experience prijs 10/7-2020
Binnenhut v.a. € 1999
Buitenhut v.a. € 2399
Balkonhut v.a. € 2899
3e/4e bed volwassenen op aanvraag bij boeken
MSC Yacht Club Experience de luxe suite v.a. €  5349
MSC Yacht Club Executive & Familie Suite v.a. €  6449
MSC Yacht Club Experience Royalsuite v.a. € volgeboekt
Toeslag alleen gebruik.
(Op aanvraag bij boeken).
50-100%
Havengelden volwassenen inclusief
Havengelden kinderen jonger dan 18 jaar €  179
(onder voorbehoud)

*Getoonde prijs is de vanafprijs in euro (€) per persoon o.b.v. tweepersoonsbezetting en zijn onderhevig aan verandering.

 

Tegen meerprijs is hutaccommodatie mogelijk in de Fantastica Experience of de Wellness Experience.
Inbegrepen in de prijs: hut in de door u gekozen hutcategorie, alle buffetten tijdens de cruise, alle shows, live muziek en entertainment en vrij gebruik van de meeste faciliteiten.
Servicekosten en eventuele extra’s zijn niet in de reissom inbegrepen voor alle passagiers. Weergegeven prijzen zijn op basis van beschikbaarheid.
Aanbiedingen kunnen afwijkende voorwaarden hebben.
De weergegeven informatie is onderhevig aan verandering en kan zonder enige kennisgeving door MSC worden gewijzigd. MSC Cruises behoudt zich tevens het recht voor, om de havens, het tijdstip van aankomst en vertrek te wijzigen, annuleren of te vervangen zonder voorafgaande kennisgeving.

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis en transfers naar Amsterdam
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (verplicht:er wordt ongeveer 10 euro per persoon per dag afgehouden bij afrekening aan boord).
 • Boek gelijktijdig bij uw cruise een drankenpakket voor aan boord. Vraag er naar bij boeken cruise.

Vertrekmogelijkheden: 10 juli 2020.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse MSC cruise Spitsbergen en Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.