image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Viking Saga's 2024

Een 8 dagen/7 Nachten Cruise langs Oslo en Noorse Fjorden


 Voor 2024 voorlopig vroegboekkorting, gelijk als Have It All.


 • Bezoek Oslo en Oslo Fjord
 • Sognefjord, Flam
 • Mogelijkheden voor excursies
 • Bezoek Stavanger en Kristiansand

Schip: MS Rotterdam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum:vertrekdata 2024:: 1juni,26 juni en 14 september

Terug overige cruisereizen


Reisschema:
Vertrek 1/6-2024, 29/6-2024 en 14/9-2024

Dag 1 Rotterdam, Nederland   03:00 PM
Dag 2 Op zee    
Dag 3 Schilderachtige Cruise langs de Oslo Fjord, Noorwegen    
Dag 3 Oslo 08:00
AM
04:00
PM
Dag 4 Kristiansand, Noorwegen 08:00 AM 05:00 PM
Dag 5 Stavanger, Noorwegen 08:00 AM 03:00 PM
Dag 6 Schilderachtige Cruise langs Sognefjord Fjord, Noorwegen    
Dag 6 Flam, Noorwegen 07:00 AM 04:00 PM
Dag 7 Op zee    
Dag 8 Rotterdam, Nederland 07:00 AM  

 

Routeinformatie

Cruise naar Flam

De Aurlandsfjord is een adembenemende fjord, met glasheldere wateren en met sneeuw bedekte toppen die meer dan 3.000 meter boven het water uit torenen. Een nog opzienbarender feit is dat de fjord slechts een aftakking van een nog grotere, massievere fjord is: de Sognefjord. Die fjord is de langste in Noorwegen, maar u draait tijdens uw cruise naar het zuiden, naar Flam. De kliffen staan steeds dichter op elkaar als u het dorpje nadert en als u er eenmaal bent, hebt u het gevoel dat u alleen naar boven kunt kijken. Het dorpje is prachtig; het landschap wordt doorkruist door rivieren en watervallen en omhuld door weides. Ga eens voor een ritje op de legendarische, steile Flam-spoorlijn. (Excursiemogelijkheid)

Stavanger

Geplaveide straatjes kronkelen langs kleurrijke huizen in deze prachtige stad. In het nabijgelegen Lysefjord moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan de vaak gefotografeerde Preikestolen.

(Excursiemogelijkheid).

Cruise naar Kristiansand

Tussen de wereldsteden Stavanger en Oslo vormt de zuidkust van Noorwegen een parabolische boog. Bijna op het zuidelijkste punt van het land ligt Kristiansand. De vijfde grootste stad staat bekend om de winkels, festivals en natuurlijke schoonheid, en is lang een gewilde zomerbestemming geweest voor de Noren. U begint het bezoek met een wandeling door het centrum van de stad. Onderweg passeert u parken, een vesting uit de 17e eeuw en een openbaar strand. U brengt een bezoek aan de Fiskebrygga (vismarkt) voor een diner van zeevruchten. Ga verder op onderzoek uit, misschien wel voor een picknick in het Raven's Valley park of een dagcruise tussen de ontelbare eilanden en eilandjes die voor de kust liggen en een voorproefje bieden op de fjordlanden om de hoek

Cruise naar Oslo

De gehele kust van Noorwegen is zo gerafeld als de naden van een geliefde deken, daarom is het passend dat de hoofdstad van het land aan het uiteinde van een fjord ligt. Een perfecte ligging voor een cruise. Oslo is heuvelachtig en groen - twee derde van de stad bestaat uit beschermd bos - en wat door de mens is gemaakt is gevarieerd, van het classicistische Kunstnernes Hus tot het moderne operahuis van Oslo, winnaar van de eerste prijs op het Wereld Architectuur Festival van 2008 . Maak een wandeling door het stadscentrum en kijk en luister. Te voet komt u langs de Ibsen Quotes, een kunstinstallatie die bestaat uit 69 citaten van toneelteksten die op de voetpaden staan. U hoort wellicht muziek - de stad ontvangt de hele zomer muziekfestivals

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip


MS Rotterdam

Dit is ons nieuwste Pinnacle-klasse cruiseschip.(Na in de vaart komen wordt de naam opgedoopt naar MS Rotterdam) Dit indrukwekkende cruiseschip maakt haar debuut op 1 juni 2021. Wanneer ze klaar is, zal ze deel uitmaken van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. Dit cruiseschip van perfect formaat combineert de strakke nautische lijnen van een traditioneel schip met moderne voorzieningen en een elegante inrichting. In juni 2021 vaart dit prachtige nieuwe schip 7-tot 14-daagse cruises naar Noorwegen en IJsland.

Accommodatie omschrijving**

De schepen van Holland America Line staan bekend als elegante middelgrote schepen met veel persoonlijke ruimte.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

 

Let op! De indeling en inrichting van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeeldingen.

 

Interior

Ongeveer 13-26 vierkante meter
Deze comfortabele hutten bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen en tal van voorzieningen. De indeling van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeeldingen.

 

 

Oceanview

Ongeveer 15-25 vierkante meter
Deze ruime hutten bevatten onder meer twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen, tal van voorzieningen en uitzicht op de oceaan

.

 

 Veranda

Ongeveer 20-35 vierkante meter inclusief veranda
Deze hutten worden overspoeld met licht door ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda. Deze hutten omvatten een zithoek, twee bedden die kunnen worden omgevormd naar één queensize bed - ons kenmerkende Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een ligbad met hoogwaardige massagedouchekoppen.

 

 

Vista Suite

Ongeveer 24-33 vierkante meter inclusief veranda

Deze met licht overspoelde comfortabele suites bevatten een veranda, ramen van de vloer tot het plafond en een comfortabele zithoek. Ze bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed, ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, een ligbad met jacuzzi en douche, minibar en koelkast.

 

 

Signature Suite

Ongeveer 25-42 vierkante meter inclusief veranda
Deze grote, comfortabele suites bevatten een ruime zithoek met ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda, twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensizebed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een slaapbank voor één persoon. De badkamer is uitgerust met een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine

 

  
Neptune Suite

Ongeveer 47-55 vierkante meter inclusief veranda
Deze ruime suites hebben ramen van de vloer tot het plafond met uitzicht op een privéveranda en worden overspoeld met licht. Ze omvatten een grote zithoek en twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een kingsize bed, ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen plus een aparte kleedkamer. Er is ook een slaapbank voor twee personen. De badkamer bevat een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine. Voorzieningen zijn onder meer toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.

 

 

Prijzen 2024

HAVE IT ALL
Ervaar de wereld van Holland America Line op een nieuwe manier én geniet van geweldige besparingen. Voor één eenvoudig tarief profiteer je van een premiumpakket met vier hoogwaardige voorzieningen, uitsluitend voor de 1e en 2e gast:

Landexcursie(s)
Hoe langer je cruiset, hoe meer je kunt verkennen. Cruise 6 tot 9 dagen en ontvang gratis 1 excursie; 10 tot 20 dagen en ontvang gratis 2 excursies; 21 dagen of meer en ontvang gratis 3 excursies! Tot USD 100 per tour of USD 100 korting op elke tour, per 1e/2e gast in de hut.

Drankenpakket
Kies uit een grote selectie wijn, bier, sterke drank en cocktails, maar ook niet-alcoholische dranken waaronder frisdrank, koffie en meer. Het pakket is inclusief servicekosten. Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Diner(s) in specialiteitenrestaurants

Verrijk je cruise met een bekroond specialiteiten diner in de Pinnacle Grill, het Canaletto of het of het Tamarind.

Wifi Surf pakket
Blijf verbonden tijdens je cruise. Surf op het web, bekijk social media, controleer je email en stuur berichten naar vrienden en familie.


8 Daagse Cruise Viking Saga met  MS  Rotterdam 2024
inclusief Have It All Pakket
Prijzen per persoon MS Rotterdam
1/6-2024
MS Rotterdam
29/6-2024

MS Rotterdam
14/9-2024
Interior (binnenhut) v.a. € 1589 v.a. € 1539 v.a. € 1639
Oceanview v.a. € 1989 v.a. € 1939 v.a. € 2039
Verandah v.a. € 2089 v.a. € 2039 v.a. € 2189
Vista Suite v.a. € 2389 v.a. € 2489 v.a. € 2539
Signature Suite v.a. € 3654 v.a. € 3754 v.a. € 3854
Neptune Suite v.a. € 4054 v.a. € 4254 v.a. € 4254

 

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

 

*Prijzen zijn vanaf per persoon, voor de cruise, hutaccommodatie en maaltijden aan boord en gebaseerd op een dubbele bezetting. De aangeduide prijzen geven de goedkoopste vervoerprijs weer voor elke passagiershut. De prijzen zijn inclusief overheidstoeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen. U ontvangt dan binnen 24 uur een prijsopgave.

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (ca. US$ 15,50 tot US$ 17 per persoon per dag al naar gelang de geboekte hutaccommodatie.(Inbegrepen bij boeken  inclusief Have It All Pakket 2024 ).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 8-daagse HAL cruise Viking Saga's via Oslo. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.