image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image
 

Cruisereis Naar de Middernachtzon 2023

TIJDELIJK ZEER AANTREKKELIJKE VROEGBOEKAANBIEDING TE BOEKEN T/M 22 MAART 2023:
GELDIG VOOR DE AFVAART VAN DE MS STATENDAM
MET VERTREK OP 14 MEI 2023. (Beperkt beschikbaar)

 

Een 15 dagen/14 Nachten Cruise naar de Noordkaap met Holland AMERICA LINE

Wij kijken graag naar het moment uit om je aan boord te mogen verwelkomen.Inclusief Have It All Pakket bij boeken voor 28 februari 2023

 

 • Bezoek Hardangerfjord, Sognefjord en Andelsnes
 • Bezoek Noordkaap
 • Bezoek Bergen en Stavanger

 

Cruises in 2023

Schip: MSRotterdam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2023: 01 juli


Schip: MS Statendam
Vertrekhaven: Rotterdam, Nederland
Ontscheping: Rotterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2023: 14 mei

 

Terug overige cruisereizen


Dag 1 Amsterdam Nederland. Vertrek 01-07-2023
MS Rotterdam
  04:00 PM
Dag 2 Op zee    
Dag 3 Eidsfjord, Noorwegen 07:00 AM 05:00 PM
Dag 3 Scenic Cruise Hardangerfjord    
Dag 4 Skjolden, Sognefjord 09:oo AM 06:00
PM
Dag 4 Scenic Cruise, Sognefjord    
Dag 5 Andelsnes, Noorwegen 10:00 AM 08:00 PM
Dag 6 Trondheim, Noorwegen 08:00 AM 05:00
OPM
Dag 6 Scenic Cruise,
Trondheimfjord
   
Dag 7 Op zee    
Dag 8 Hammerfest, Noorwegen 08:00 AM 06:00 PM
Dag 9 Honningsvag, Noorwegen 08:00
AM
06:00
PM
Dag 9 Toeristische cruise langs de Noordkaap    
Dag 10-11 Op zee    
Dag 12 Bergen, Noorwegen 08:00 AM 05:00 PM
Dag 13 Stavanger, Noorwegen 08:00 AM 06:00 PM
Dag 14 Op zee    
Dag 15 Amsterdam, Nederland 07:00 AM   
route MS Nieuw Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1 Rotterdam Nederland. Vertrek 14-05-2023
MS Statendam
05:00 PM
Dag 2 Op zee    
Dag 3 Stavanger, Noorwegen 07:00 AM 04:00 PM
Dag 4 Flam, Noorwegen 07:00
AM
04:00
PM
Dag 4 Scenic Cruise, Sognefjord    
Dag 5 Alesund, Noorwegen 08:00 AM 06:00 PM
Dag 6 Trondheim, Noorwegen 08:00 AM 05:00
OPM
Dag 6 Scenic Cruise,
Trondheimfjord
   
Dag 7 Op zee    
Dag 8 Hammerfest, Noorwegen 08:00 AM 06:00 PM
Dag 9 Honningsvag, Noorwegen 08:00
AM
06:00
PM
Dag 9 Toeristische cruise langs de Noordkaap    
Dag 10-11 Op zee    
Dag 12 Geiranger, Noorwegen 07:00 AM 05:00 PM
Dag 13 Bergen, Noorwegen 09:00 AM 06:00 PM
Dag 14 Op zee    
Dag 15 otterdam, Nederland 07:00 AM  

Route informatie

De routes kunnen iets afwijken.

.

Eidfjord

In Eidfjord ligt de nadruk op de natuur en het buitenleven. Hier vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, een van de Noorse natuurattracties die het vaakst wordt bezocht. Voor trektochtplezier is er Hardangervidda, een bergplateau met spectaculair uitzicht. Of ervaar het landschap op minder avontuurlijke schaal in het uitstekende natuurcentrum waarin cultuur, klimaat en landschap van Noorwegen worden getoond.

 

Sjolden

Skjolden wordt omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen en ligt aan de Sognefjord, 's werelds langste bevaarbare fjord.
Bezoek de staafkerk van Urnes, de oudste staafkerk in Noorwegen, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en maak een wandeling in het Jostedalsbreen National Park voor uitzichten die je nooit zult vergeten.

 

Andelsnes
Åndalsnes ligt aan de monding van de rivier Rauma bij de Romsdalsfjord, en is omringd door een prachtig berglandschap en watervallen. Geniet in Gudbrand Gorge van de bubbelbaden langs deze kronkelende rivier, die door een 65 meter diepe kloof tussen Valldal en het legendarische trollenpad raast. De waterval van Stigfoss stort 180 meter het Isterdal in en is omgeven door drie prachtige bergtoppen. Ook Trollveggan maakt deel uit van deze spectaculaire mooie regio, een beroemde klimbestemming met een steile rotswand die 1800 meter omhoog gaat

 

Cruise naar Trondheim

Trondheim (destijds Nidaros) werd gesticht in 997 na Chr. als het machtscentrum van de Vikingen. Hier staat de Nidaros Kathedraal waar alle Noorse kroningen plaatsvinden en waar de kroonjuwelen bewaard worden.

 

Hammerfest
Net als een groot deel van het noorden van Noorwegen is de natuurlijke omgeving van Hammerfest gewoon prachtig in alles, van bergachtig terrein tot delicate kusten. Van 17 mei tot 28 juli verlicht de middernachtzon de fjorden, eilanden en riffen ongeacht het tijdstip. Vanwege de natuurlijke haven heeft Hammerfest een lange geschiedenis op het gebied van maritieme activiteiten. Al tientallen jaren functioneert de stad als thuishaven voor de vissersvloot van de Barentszzee, wat de lokale handel en commercie stimuleert. Het hedendaagse Hammerfest is net zozeer afhankelijk van de Snøhvit Liquefied Natural Gas (LNG) Plant, een van de energie-efficiëntste faciliteiten voor vloeibaar natuurlijk gas in de wereld. Terwijl uw schip het Hammerfest nadert kunt u deze zien liggen op Melkøya eiland. Nazi-Duitsland gebruikte de regio van Hammerfest tijdens de Tweede Wereldoorlog als een basis voor de Noordzee-onderzeeërvloot. De oude stad werd vervolgens verwoest en wat overbleef was alleen de kleine Hauen-kapel, die nog steeds naast de nieuwe Hammerfest-kerk staat. Ondanks dit zwarte hoofdstuk is het hedendaagse Hammerfest een drukke en levendige gemeenschap. Tijdens de maanden juli en augustus wordt het belangrijkste plein van de stad - Sommer Torget - (zomerplein), een bijenkorf van activiteiten en een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers.

 

Cruise naar Honningsvåg

Inspirerend en prachtig Honningsvåg, 's werelds meest noordelijke dorp is uw toegangspoort tot de Noordkaap.

 

Bergen

Als toegang tot het land van de fjorden is het mooie Bergen omgeven van stijle, beboste bergen en heeft het de levendige sfeer van een universiteitsstad.

 

Cruise naar Stavanger

Geplaveide straatjes kronkelen langs kleurrijke huizen in deze prachtige stad. In het nabijgelegen Lysefjord moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan de vaak gefotografeerde Preikestolen.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving**

De schepen van Holland America Line staan bekend als elegante middelgrote schepen met veel persoonlijke ruimte.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

 

Interior

Ongeveer 13-26 vierkante meter
Deze comfortabele hutten bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen en tal van voorzieningen. De indeling van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeeldingen.

 

 

 

 

Oceanview

Ongeveer 15-25 vierkante meter
Deze ruime hutten bevatten onder meer twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen, tal van voorzieningen en uitzicht op de oceaan

.

 

 

 

 Veranda

Ongeveer 20-35 vierkante meter inclusief veranda
Deze hutten worden overspoeld met licht door ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda. Deze hutten omvatten een zithoek, twee bedden die kunnen worden omgevormd naar één queensize bed - ons kenmerkende Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een ligbad met hoogwaardige massagedouchekoppen.

 

 

Vista Suite

Ongeveer 24-33 vierkante meter inclusief veranda

Deze met licht overspoelde comfortabele suites bevatten een veranda, ramen van de vloer tot het plafond en een comfortabele zithoek. Ze bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed, ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, een ligbad met jacuzzi en douche, minibar en koelkast.

 

Signature Suite

Ongeveer 25-42 vierkante meter inclusief veranda

Deze grote, comfortabele suites bevatten een ruime zithoek met ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda, twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensizebed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een slaapbank voor één persoon. De badkamer is uitgerust met een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine

Neptune Suite

Ongeveer 47-55 vierkante meter inclusief veranda

Deze ruime suites hebben ramen van de vloer tot het plafond met uitzicht op een privéveranda en worden overspoeld met licht. Ze omvatten een grote zithoek en twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een kingsize bed, ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen plus een aparte kleedkamer. Er is ook een slaapbank voor twee personen. De badkamer bevat een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine. Voorzieningen zijn onder meer toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.

 

 

Prijzen 2023 Inclusief Have It All Pakket

HAVE IT ALL
Ervaar de wereld van Holland America Line op een nieuwe manier én geniet van geweldige besparingen. Voor één eenvoudig tarief profiteer je van een premiumpakket met vier hoogwaardige voorzieningen, uitsluitend voor de 1e en 2e gast:

Landexcursie(s)
Hoe langer je cruiset, hoe meer je kunt verkennen. Cruise 6 tot 9 dagen en ontvang gratis 1 excursie; 10 tot 20 dagen en ontvang gratis 2 excursies; 21 dagen of meer en ontvang gratis 3 excursies! Tot USD 100 per tour of USD 100 korting op elke tour, per 1e/2e gast in de hut.

Drankenpakket
Kies uit een grote selectie wijn, bier, sterke drank en cocktails, maar ook niet-alcoholische dranken waaronder frisdrank, koffie en meer. Het pakket is inclusief servicekosten. Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Diner(s) in specialiteitenrestaurants

Verrijk je cruise met een bekroond specialiteiten diner in de Pinnacle Grill, het Canaletto of het of het Tamarind.

Wifi Surf pakket
Blijf verbonden tijdens je cruise. Surf op het web, bekijk social media, controleer je email en stuur berichten naar vrienden en familie.

TIJDELIJK VROEGBOEKAANBIEDING TE BOEKEN T/M 22 MAART 2023:
GELDIG VOOR DE AFVAART VAN DE MS STATENDAM
MET VERTREK OP 14 MEI 2023. (Beperkt beschikbaar)

15 dagen/14 nachten vanuit Amsterdam  Cruise naar de Noordkaap 2023
incl. Have It All Pakket
Prijzen per persoon MS Rotterdam
1/7-2023
MS Statendam
14/5-2023
MS Statendam
14/5-2023
vroegboek aanbieding
t/m 22/3-2023
Interior (binnenhut) v.a. € 2779 v.a. € 2579 v.a. € -
Oceanview v.a. € 3869 v.a. € 3699 v.a. € 1199
Veranda v.a. € 3869 v.a. € 3699 v.a. € 1399
Vista Suite v.a. € 5529 v.a. € 5179 v.a. € -
Signatue Suite v.a. € 8129 v.a. € 7579 v.a. € 2999
Neptune Suite & Pinnacle Suite v.a. € 10279 v.a. € 9329 v.a. € op aanvraag

 

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

 

*toeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (ca. US$ 15,50 tot US$ 17 per persoon per dag al naar gelang de geboekte hutaccommodatie).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse HAL cruise Naar de Middernachtzon. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.