image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

 

Cruise Smaak van Noorwegen en Schotland:
In 2024 vaart u met de MS Rotterdam.

Een 8 dagen/7 Nachten Cruise langs de Noorse kust
en naar Schotland met de de Holland America Line
Cruise naar Noorwegen en Schotland-rondreis vanuit Rotterdam. Bewonder tijdens je reis kastelen, kanalen en prachtige blauwgroene fjorden. Je keert terug met een kortere bucketlist.

 

MS Rotterdam

Dit is de MS Rotterdam, het nieuwste Pinnacle-klasse cruiseschip.

Dit indrukwekkende cruiseschip zou haar debuut maken op 1 juni 2021, maar dat is wat verlaat door de wereldwijde gezondheissituatie. Wanneer ze klaar is, zal ze deel uitmaken van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. Dit cruiseschip van perfect formaat combineert de strakke nautische lijnen van een traditioneel schip met moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Vanaf 1 mei 2022 vaart dit prachtige nieuwe schip 7-tot 14-daagse cruises naar de Baltische Zee, Noorwegen en IJsland.

 • Passagierscapaciteit: 2.668
 • Lengte: 297 metert
 • In gebruikname: 31 juli 2021

 

 

 • Bezoek fjorden
 • Eidfjord,Hardangerfjord, Haugesund
 • Schotland bezoek aan Inverness
 • Mogelijkheden voor excursies


Schip: MS Rotterdam
Vertrekhaven: Rotterdam, Nederland Ontscheping: Rotterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2024:  27 april.

 

Terug overige cruisereizen

Reisschema: ( nog onder voorbehoud)

Dag 1 Rotterdam, Nederland   03:00 PM
Dag 2 Op zee    
Dag 3 Eidsfjord, Noorwegen 08:00 AM 05:00 PM
Dag 3 Schilderachtige Cruise door Hardangerfjord, Noorwegen    
Dag 4 Haugesund
08:00 AM 5:00 PM
Dag 5 Lerwick, Shetland Eilanden UK 08.00.AM. 05.00 PM.
Dag 6 Invergordon (Inverness) Schotland 08.00 AM. .06.00
PM
Dag 7 Op zee    
Dag 8 Rotterdam,.Nederland 07:00 AM   

Route  informatie

 Eidfjord

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.


Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

Talrijke ravijnen, zoals de beroemde Måbødalen Vallei, voeren in zuidelijke richting vanaf de Hardangervidda-hoogvlakte naar de fjorden langs de kust. Ongeveer 16 kilometer (10 mijl) ten zuiden van Eidfjord ziet u de dramatische 182 meter hoge (597 voet hoge) Vøringfossen waterval. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderij Kjeåsen op een richel ligt, ongeveer 600 meter (1.968 voet) boven de Simadalsfjord.

 

Haugesund

Aangezien Noorwegen zoveel beroemde natuurlijke bezienswaardigheden heeft (de fjorden zijn beroemdheden op zich), wordt Haugesund, in de zuidoostelijke provincie Rogalund, vaak over het hoofd gezien. Terwijl het een lange geschiedenis heeft als het centrum van de vikingheersers van het land. De eerste koning van Noorwegen, Harald Schoonhaar, wiens heerschappij in de tweede helft van de 9e eeuw begon, woonde vlakbij en hij en andere vroege koningen liggen begraven in een grafheuvel bij het Karmsundetkanaal. Vandaag de dag kennen Noren de stad als een cultureel centrum met populaire muziek- en filmfestivals, alsmede om haar rijkdom van de Noorse oliewinning. Zoals in veel Scandinavische havensteden, staat een lange rij mooie oude commerciële gebouwen langs het water van Smedasundet, waar nu drukke restaurants in te vinden zijn. Iets verderop bevindt zich het Haraldsgata-voetgangersgebied dat een volksmuseum heeft, de bakstenen kerk van de verlosser en vele winkels. Aan de rand van de stad herdenkt een enorme granieten obelisk uit 1872 het duizendjarig jubileum van de belangrijke slag van Hafrsfjord, waar Harald Schoonhaar zijn troepen naar de overwinning leidde en Noorwegen verenigde. Het is eveneens eenvoudig om van Haugesund naar de enorme gletsjers van Folgefonna Nationaal Park en naar de Langfosswaterval van 612 meter (2.008 foot) hoog te reizen.


Lerwick, Shetland eilanden Schotland

Hoewel de Shetlandeilanden een deel zijn van het Verenigd Koninkrijk, zijn de wortels van deze plek evenzeer Noors als Schots. Dit is te zien in de vele archeologische vindplaatsen en de vele culturele evenementen op deze archipel, evenals het unieke dialect dat sterk is beïnvloed door het Oudnoors.

Hoewel de economie is gebaseerd op energiewinning, met name de olie-industrie van de Noordzee en een groeiend aantal windmolenparken, leeft in Shetland de traditie van de visserij en textielproductie nog voort. Traditie ligt ook ten grondslag aan de’ belangrijkste festivals van deze eilanden, zoals het wereldberoemde op Vikingen geïnspireerde Up Helly Aa vuurfestival dat elk jaar in januari wordt gehouden, en kleinere volksfeesten die het hele jaar door plaatsvinden.

Deze eilandengroep ligt halverwege tussen Schotland, Noorwegen en de Faeröereilanden en kent een divers dierenleven, waaronder de beroemde Shetlandpony's, die zeer gemakkelijk herkenbaar zijn door hun opvallende korte benen en dikke vacht. Bekijk de pony's en de unieke zwarte Shetland-schapen van dichterbij tijdens de schilderachtige rit naar de bijzondere archeologische locatie uit het bronzen tijdperk bij Jarlshof. Als u ervoor kiest om wat tijd door te brengen in Lerwick, ga dan naar Commercial Street voor unieke winkels en eetgelegenheden.

Een verrassend aantal muzikanten, schrijvers en filmmakers hebben Shetland als thuisbasis. Het nieuwe Mareel centrum voor de beeldende en podiumkunsten getuigt van het groeiende belang van de kunstenaarsgemeenschap voor de Shetlandse manier van leven

 

Invergordon (Inverness), Schotland

Welkom in de Highlands, de ruigste en minst gekluisterde regio van het volledig Verenigd Koninkrijk. Inverness wordt beschouwd als de hoofdstad van de Highlands en, ondanks dat het een zeer kleine stad is in internationale zin, biedt het meer dan een beetje plezier en vertier met onder andere topklasse restaurants als attractie.

Even buiten Inverness wacht een schatkist aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon te midden van onbedorven valleien, bergen, meren, rivieren en meer. De meest beroemde attractie is ongetwijfeld de legendarische (en hoogstwaarschijnlijk denkbeeldige) monster van Loch Ness. Voor de minder frivole reiziger zullen de locaties die verhalen over de Schotse historie aantrekkelijker zijn. Bijvoorbeeld de Culloden Battlefield, waar de impasse tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van de Hannoveraanse koning in Londen van 1746 de nederlaag betekende voor de Jakobitische opstand, en geleid heeft tot de jarenlange onderdrukking van de Highlands om te garanderen dat er geen verdere opstanden kwamen.

De haven van Invergorden ligt op slechts een korte afstand rijden van charmante plaatsen zoals Fortrose met de eeuwenoude ruïnes van de kathedraal of Rosemarkie waar het Groam House Museum u de opmerkelijke prehistorische kunst van de inheemse inwoners van Schotland, de Picts, zal tonen.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

MS Rotterdam

Dit is de MS Rotterdam, ons nieuwste Pinnacle-klasse cruiseschip. Dit indrukwekkende cruiseschip maakt haar debuut op 1 augustus 2021. Wanneer ze klaar is, zal ze deel uitmaken van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. Dit cruiseschip van perfect formaat combineert de strakke nautische lijnen van een traditioneel schip met moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Vanaf  2022 vaart dit prachtige nieuwe schip 7-tot 14-daagse cruises naar de Baltische Zee, Noorwegen en IJsland.

 

 

Let op! De indeling en inrichting van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeeldingen.

 

Interior

Ongeveer 13-26 vierkante meter
Deze comfortabele hutten bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen en tal van voorzieningen. De indeling van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeeldingen.

 

 

 

 

 

Oceanview

Ongeveer 15-25 vierkante meter
Deze ruime hutten bevatten onder meer twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen, tal van voorzieningen en uitzicht op de oceaan

.

 

 

 

 Veranda

Ongeveer 20-35 vierkante meter inclusief veranda
Deze hutten worden overspoeld met licht door ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda. Deze hutten omvatten een zithoek, twee bedden die kunnen worden omgevormd naar één queensize bed - ons kenmerkende Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een ligbad met hoogwaardige massagedouchekoppen.

 

 

 

 

Signature Suite

Ongeveer 25-42 vierkante meter inclusief veranda
Deze grote, comfortabele suites bevatten een ruime zithoek met ramen van de vloer tot het plafond die uitkijken op een privéveranda, twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensizebed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een slaapbank voor één persoon. De badkamer is uitgerust met een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine

 

 

 

 

 

Neptune Suite

Ongeveer 47-55 vierkante meter inclusief veranda
Deze ruime suites hebben ramen van de vloer tot het plafond met uitzicht op een privéveranda en worden overspoeld met licht. Ze omvatten een grote zithoek en twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een kingsize bed, ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen plus een aparte kleedkamer. Er is ook een slaapbank voor twee personen. De badkamer bevat een dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en een extra douchecabine. Voorzieningen zijn onder meer toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.

 

 

 

Prijzen  2024

Tijdelijk te boeken met vroegboekvoordelen:

Vroegboekvoordelen
Slechts voor een beperkte tijd kun je genieten van een premium, geüpgraded pakket met hoogwaardige voorzieningen voor alleen de 1e/2e gast:

Hoe langer je cruiset, hoe meer je kunt verkennen.
Cruise 6 tot 9 dagen en ontvang een tegoed van USD 100 voor een landexcursie;  met een waarde tot USD 100 per excursie of een korting van maximaal USD 100 op een excursie naar keuze.
Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Kies uit een grote selectie van de beste wijnen, bieren, sterke dranken en cocktails, maar ook niet-alcoholische dranken waaronder frisdrank, speciale koffiesoorten en meer. Het pakket is inclusief servicekosten. Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Verrijk je cruise met een bekroond specialiteiten diner in de Pinnacle Grill, het Canaletto of het Tamarind. Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Blijf verbonden tijdens je reis met premium satelliet-wifi. Surf op het web, bekijk social media, controleer je email en stuur berichten naar vrienden en familie. Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Ontvangst van deel van vooruitbetaalde fooien voor de bemanning van de hut inbegrepen.
De erkenningspremie voor de bemanning is een dagelijks bedrag per gast dat volledig wordt betaald aan de bemanningsleden van Holland America Line om hun inspanningen te erkennen.
Servicetoeslag voor andere diensten, inclusief de bar, dining room, wijnrekeningen en spa-/salondiensten, zijn niet inbegrepen.
Beschikbaar voor 1e/2e gast in de hut.

Voor een totale waarde van USD 130 per persoon/per dag betaal je USD 50 per persoon/per dag - een totale besparing van 65%.

 

8 Daagse Cruise 8 dagen Smaak van Noorwegen en Schotland 2024
met de MS  Rotterdam.
v.a. prijs
Prijzen per persoon MS Rotterdam
27/4-2024
Interior (binnenhut) v.a. €volgeboekt
Oceanview v.a. € volgeboekt
Verandah v.a. € 2669
Vista Suite v.a. € 3029
Signature Suite v.a. € 3829
Neptune Suite v.a. € 4054

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

 

*Prijzen zijn vanaf per persoon, voor de cruise, hutaccommodatie en maaltijden aan boord en gebaseerd op een dubbele bezetting. De aangeduide prijzen geven de goedkoopste vervoerprijs weer voor elke passagiershut. De prijzen zijn inclusief overheidstoeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen. U ontvangt dan binnen 24 uur een prijsopgave.

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

 

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (gebruikelijk rond de 15 euro per dag per persoon).


Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 8-daagse HAL cruise Smaak van Noorwegen en Schotland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.