image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

12 dagen Cruise naar de Noorse Fjorden 2022


 • Bezoek Kopenhagen
 • Noorse Fjorden Cruise
 • Geiranger, Hellesyt
 • Steden Stavanger, Alesund
 • Terugreis via Kiel
 • Vertrek en terug IJmuiden

Schip: Costa Fortuna
Vertrekhaven: IJmuiden, Nederland
Ontscheping: IJmuiden, Nederland
Datum: vertrekdata 2022 12 dagen cruise: 26 juni 2022, 21 juli 2022.De Costa Fortuna is een eerbetoon aan de oceaanschepen uit het verleden, en daarom gebouwd in de legendarische scheepswerven van Sestri, vlakbij Genova. Ze is het zusterschip van de Magica. Het motto van dit schip is "eersteklas" en dat ziet u niet alleen terug aan het verfijnde meubilair maar ook aan de elegante decors. De openbare ruimtes zijn ingericht met reproducties van reclamebeelden van de roerige jaren 20 en 30, met posters van transatlantische Michelangelo en Raphael. In de lobby vindt u schaalmodellen van 26 oude schepen die eens onderdeel uitmaakten van de vloot van Costa Cruises. De dertien bruggen zijn vernoemd naar internationale havens. De Costa Fortuna onderscheidt zich van de andere schepen in haar nieuwe normen van op het gebied kwaliteit en gastvrijheid voor het ultieme vakantiegevoel, ongeacht de bestemming of het seizoen. En daar dragen vier zwembaden – waarvan één met schuifdak – bubbelbaden, een glijbaan, open dekken, een casino, een disco en het Rex Theater 1932 ook hun steentje aan bij.

Terug overige cruisereizen

Reisschema:

Dag 1 IJmuiden .... 17:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Stavanger (Noorwegen) 07.00 17.00
Dag 4 Mayotte 09.00 18.00
Dag 5 Trondheim (Noorwegen) 09.00 20.00
Dag 6 Molde en/of Andelsnes (Noorwegen) 08.00 20:00
Dag 7 Olden (Noorwegen) 07.00 17:00
Dag 8 Vik, Noorwegen 08.00 18:00
Dag 9 Haugesund, Noorwegen 09.00 20.00
Dag 10 Op zee - -
Dag 11 Bremerhaven, Duitsland 07:00 14.00
Dag 12 IJmuiden 08:00 -

Per vertrekdatum kan de route afwijken. Enkel afvaarten doen Flam aan i.p.v. Olden of Stavanger. Ook de volgorde kan verschillen, Wij geven de juiste route bij uw offerteaanvraag.

 

Terug naar alle cuises.

Route informatie

Stavanger

Met ca 100.000 inwoners is Stavanger de vierde stad van Noorwegen. Het is een stad met internationale allure en een rijk verleden en is het centrum van de olie industrie in Noorwegen. De regio Stavanger heeft niet alleen prachtige fjorden en majestueuze bergen maar ook verbluffend mooie stranden. Ten noorden van de stad begint de 42 kilometer lange Lysefjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots de €œPreikestolen€ (Preekstoel). Midden in de stad is nog een klein deel van het oude Stavanger bewaard gebleven. De eerste archeologische vondsten dateren uit de 8e eeuw. De fraaie Domkerk, in 1125 in Romaanse stijl gebouwd en, na een grote brand in 1272, in Gotische stijl weer opgebouwd, is zeker een bezoekje waard. Het Stavanger Museum geeft een goed beeld van het reilen en zeilen van deze unieke stad door de eeuwen heen. De markt Torget is, evenals de oude stadswijk met de withouten huisjes en de smalle straatjes, absoluut een plaatje waard.
Dit mag u echt niet missen:
• Domkerk
• Stavanger Museum
• Lysefjord

 

Trondheim

Trondheim is, met ruim 160.000 inwoners, de op twee na grootste stad van Noorwegen. In de middeleeuwen was Trondheim de koningszetel waar de Noorse koningen werden gekroond. Breng een bezoek aan de Nidaros kathedraal, gebouwd in de 11e eeuw en, volgens velen, is deze gotische kathedraal de topper van de vele historische bezienswaardigheden die de stad rijk is. Sverresborg is een groot openlucht museum in de buurt van de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van koning Sverre. Een boottocht naar het eilandje Munkholmen is een prima gelegenheid om Trondheim vanaf het water te bekijken en vanuit het restaurant in de 74 meter hoge Tyholt toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de naaste omgeving.

Dit mag u echt niet missen:
• Nidaros kathedraal gebouwd in 1070, kroningskerk van Noorwegen in de Middeleeuwen
• Munkholmen gevangenis en fort op een eiland voor de kus
• Stiftsgarden, de Koninklijke residentie

Hellesyt aan de schitterende fjord van Geiranger

Hellesylt is een ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen. De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal.
Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken.

Geiranger

Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken. Het Geirangerfjord staat op de wereld erefgoedlijst.

 

Hellesylt

"De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal

 

Andelsnes
Het kleine toeristenstadje Andalsnes is een goed uitgangspunt voor diverse excursies naar de omringende natuurgebieden. Naast de Rodven Staafkerk uit de 13e eeuw en het klimmuseum, dat de geschiedenis van het bergbeklimmen in Noorwegen toont, heeft het verder niet veel te bieden. Het is echter een goed uitgangspunt voor diverse excursies naar prachtige natuurgebieden. Een bezoek aan de 180 meter hoge Stigfoss waterval, te bereiken langs de haarspeldbochten van de Trollstigen, één van de meest unieke bergroutes van Noorwegen, mag niet op het programma ontbreken.
Excursie tips

• Raumatrein
• Romsdalfjord
• Trollsrigen met de Stigvoss waterval


Molde

Molde, gelegen op de Romsdalsfjord, staat bekend als de 'rozenstad', omdat het de enige Noorse plaats is waar rozen kunnen groeien. Molde, met de bijnaam 'rozenstad' vanwege de vele rozen die er groeien, is gelegen op een prachtig fjord in het zuidwesten van Noorwegen. Als u aankomt in de haven van Molde, moet u zeker een bezoek brengen aan het Museum van Romsdal, waar verschillende gebouwen en regionale interieurs van de 16e tot de 19e eeuw te zien zijn. Tot slot krijgt u een pauze waarin u de tijd krijgt om een pad te bewandelen dat omringd wordt door groen en naar het uitzichtpunt van Varden leidt. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de stad, de prachtige fjord van Romsdal en de omliggende 222 besneeuwde bergtoppen.
Dit mag u echt niet missen:
 • De Varden Panorama
• Het Romsdal Museum
• De bergen van Romsdal


Olden

Olden leeft van de landbouw en het toerisme. Nochtans heeft dit stadje een unieke geografische ligging, waardoor het één van de beste referentiepunten van de Nordfjord wordt, de fjord die zich honderden kilometer ver door het koude landschap van Noorwegen wringt. Olden heeft een vallei en een meer en biedt een uitzicht op een uitzonderlijk mooie en ontroerende natuur. Vanhieruit zijn er goede gletsjertochten mogelijk. Jostedalsbreen is de grootste gletsjer in Europa en bevindt zich in Noorwegen in de buurt van de haven van Olden, die we bezoeken tijdens onze Costa Cruise. Profiteer van onze stop in de haven van Olden en ontdek de wonderen van een charmant Noors dorp. U kunt genieten van een spectaculair uitzicht op het landschap terwijl u in een helikopter over de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer in Europa, vliegt. Of ontdek sprookjesachtige landschappen door het Lovatnetmeer over te varen of het fascinerende gletsjermuseum in het mooie Fjærland te bezoeken.
Dit mag u echt niet missen:
• Jostedalsbreen-gletsjer
• Briksdalgletsjer
• Gletsjermuseum
• Oude kerk van Olden

 

Alesunds

We brengen een bezoek aan Ålesund en ontdekken de prachtige grandeur van de fjorden en genieten vervolgens van de Art Nouveau-stijl van de stad. Een reis naar Ålesund is lastig zonder te bezwijken voor de unieke charme van deze stad. Het administratieve centrum met dezelfde naam is ook het Noorse epicentrum van Art Nouveau. Eenmaal aankomen in de haven van Ålesund, kunt u beginnen met uw rondleiding door de fjorden, mysterieuze zee-inhammen omgeven door steile kliffen. Als u de kans krijgt, probeer dan de pittoreske middernachtszon te ervaren. En vergeet niet om te proeven van Pinnekjøtt met brandy!
Dit moet u echt gezien en gedaan hebben:
• excursie naar het Geirangerfjord
• de middernachtszon
• de architectuur van de kerk van Ålesund

 

Bremerhaven

Bremerhaven, aan de noordzeekust van Duitsland, ligt ongeveer 50 kilometer van de stad Bremen verwijderd. Er heerst een fascinerende sfeer, ook omdat het een interessante haven is. Een jonge stad met veel bezienswaardigheden, waaronder een mooie zoo met zich op zee.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

Costa Fortuna

De Costa Fortuna is een eerbetoon aan de oceaanschepen uit het verleden, en daarom gebouwd in de legendarische scheepswerven van Sestri, vlakbij Genova. Ze is het zusterschip van de Magica. Het motto van dit schip is "eersteklas" en dat ziet u niet alleen terug aan het verfijnde meubilair maar ook aan de elegante decors.

Aantal gasten"3470

Aantal bemanningsleden: 1027

Lengte schip: 337 m.

 

Binnenhut

 

Hut Zeezicht

Zeezichthut met raam

Balkonhut

Ruime balkonhut

Suite

Luxe suitePrijzen 2021

In 2021 wordt deze route gevaren met de Costa Favolosa

Prijs 10-daagse Cruisesreizen Noorse Fjorden per persoon vertrek 2020 bij boeken
met 2 personen in 2-pers.hut.

Alle Noord Europa cruisereizen met Costa Cruise zijn tot eind 2021 geannuleerd.
Basic tarief v.a. 6 juni 2021
15 juni 2021
8 juli 2021
31 juli 2021
10 augustus 2021
Binnenhut v.a. € 1209 v.a. € 1439 v.a € 1509.
Buitenhut v.a. € 1589 v.a. € 1849 v.a. € 1849
Balkonhut v.a. € 1839 v.a. € 2119 v.a. € 2099
Luxere hutten/Suites v.a. € 2699 v.a. € 3229 v.a. € 3019

Reservering/verzendkosten € 27,00

SGR-bijdrage per camper: € 10,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

 

Niet inbegrepen:

 • Transfers naar IJmuiden (wel inbegrepen bus van trein Amsterdam Sloterdijk naar IJmuiden)
 • Fooien (verplicht:er wordt ongeveer 12 euro per persoon per dag afgehouden. Dit wordt voor cruisereizen in 2020 bij boeken afgerekend)
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages, eten in specialiteiten restaurant, etc

 

Vertrekmogelijkheden in 2021 10 dagen cruise:  6 juni 2021, 15 juni 2021, 8 juni 2021 en 31 juli 2021.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 10-daagse Costa Cruise  Noorse Fjorden met Costa Fortuna of de 11-daagse Costa Cruise Noorse Fjorden met de Fortuna/Favosola. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.