image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busrondreis Highlands en Hebriden Schotland 2023

12-daagse busrondreis
Vanaf € 1899,00

Het eerste deel van deze bijzondere rondreis staat in het teken van prachtige tochten door het majestueuze landschap van de mysterieuze Schotse Hooglanden. Het tweede deel van de reis kunnen we het beste samenvatten als 'eilandhoppen' naar de ongerepte Buiten Hebriden: een 240 km lange ketting van eilanden op de uiterste rand van Europa in de Atlantische Oceaan. Deze eilanden hebben een onbedorven schoonheid met spectaculaire vergezichten, indrukwekkende bergen en kilometers goudkleurige stranden. Laat u verrassen en reis mee per luxury class touringcar en onze ervaren reisleiding. Vanaf de eerste tot de laatste dag raakt u in de ban van dit onbekende en fascinerende deel van Schotland!

 

 

 • Unieke rondreis
 • Prachtige routes
 • Bezoek aan Buiten-Hebriden eilanden
 • Lyxury class touringcar
 • Nederlandse reisleiding
 • Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle
 • Dag 2: Via Jedburgh naar Stirling/Perth
 • Dag 3: Rondrit en overnachting in Newtonmore
 • Dag 4: Via Inverness naar Ullapool en Stornoway voor 3 nachten.
 • Dag 5: Bezoek Isle of Lewis met o.a.  Standing Stones of Callanish
 • Dag 6: Mooie tocht over Isle of Lewis
 • Dag 7: Via Isle of Harris naar Benbecula,
   2 nachten op Barra
 • Dag 8: Rondreis/verblijf op Barra
 • Dag 9: Terugreis naar Fort William/Oban
 • Dag 10: Bezoek Loch Lomond, Glasgow en Dumfries.
  Overnachting in Dumfries
 • Dag11: via Gretna Green, Hadrian's Wall naar Newcastle.
  Inschepen DFDS Seaways
 • Dag 12: Aankomst IJmuiden imet ferrry en terugreis

Routebeschrijving (met ferry DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.)

 

Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle

Via de aangegeven opstapplaatsen rijdt de bus naar IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen rond 15.30 uur in aan boord van één van de luxe ferryschepen van de DFDS Seaways; de afvaart is rond 17.30 uur (u verblijft aan boord in een hutaccommodatie naar keuze).
Tevens hebt u de mogelijkheid voor het bij boeking een maaltijdenpakket (2x diner en 2x ontbijt) reserveren.

Dag 2: Jedburgh, Melrose en Stirling/Perth, ca. 280 km

Na de ontscheping in Newcastle rijden we via het Northumberland National Park en Jedburgh rijden we naar Melrose, waar u een kijkje kunt nemen in de prachtige ruïne Melrose Abbey. Via de Cheviot Hills en de Queensferry Crossing Bridge reizen we naar ons hotel in Stirling.

Dag 3: Via Scone Palace, Highlands naar Newtonmore/Avimore, ca. 275 km

Vandaag een van de mooiste Highlandroutes. Allereerst bezoeken we Scone Palace, befaamd om zijn spannende en kleurrijke geschiedenis. Aansluitend rijden we via de haarspeldbochten van Devil’s Elbow en door Glenshee naar Braemar, bekend om de Royal Highland Games in september. 's Middags vervolgen we onze route door het Cairngorms Nartional Park naar het hoogstgelegen dorp van Schotland, Tomintoul. Hierna rijden we naar ons hotel in Newtonmore. 


Dag 4: Ullapool en Stornaway, ca. 225 km

We gaan op weg naar de Buiten Hebriden! Via Loch Laggan naar Spean Bridge voor een stop bij het Commando Memorial. Vervolgens door de Great Glenn en langs het Caledonian Canal naar Drumnadrochit om 'Nessie' te bewonderen. Via een mooie tocht door de bergwereld van de West Highlands bereiken we het vissersdorp Ullapool. Hier heeft u tijd om te wandelen en eventueel te dineren. Rond 18.00 uur varen we per ferry van MacBrayne naar Stornoway op het eiland Lewis waar we drie nachten verblijven.


Dag 5: Isle of Lewis: ca. 140 km

Vandaag bezoeken we de hoogtepunten van Lewis, zoals Port Ness, Butt of Lewis, het Gearrannan Blackhouse Village en de broch Dun Carloway. Aan het einde van de middag is er nog tijd om in Stornoway rond te kijken.

 

Dag 6: Isle of Lewis: ca. 100 km

We beginnen vandaag met een bezoek aan de mystieke prehistorische steencirkel Standing Stones of Callanish. Vervolgens gaan we naar het witte Bosta Beach. Achter het strand liggen de overblijfselen van de oude nederzetting Bostadh uit de late ijzertijd. Vol indrukken keren we terug naar Stornoway

 

Dag 7: Isle of Harris en Bennecula:  ca. 150 km

Na het ontbijt verlaten we het eiland Lewis en gaan we naar het bergachtige Harris voor een kort bezoek aan Tarbert, de grootste stad van het eiland Harris. Hier bevinden zich de exclusieve Isle of Harris gin brouwerij en de bekende Harris Tweed Shop, waar nog weefdemonstraties worden gegeven. Aansluitend rijden we langs de beroemde 'goudkust' naar de ferryterminal in Leverburgh voor de 60 minuten durende overtocht naar het eiland Berneray. Via North Uist bereiken we Benbecula waar twee nachten zullen verblijven.

Dag 8: Barra: ca.130 km

Een hoogtepunt is zeker het bezoek aan het bloemeneiland Barra. Rond 10.00 uur nemen we de ferry naar Ardmhor. We volgen de 20 km lange ringweg langs prachtige stranden en schilderachtige baaien, zien Kisimul Castle en bezoeken de hoofdstad Castlebay alsmede het eilandje Vatersay. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het waterpeil kunnen we misschien de landing van een vliegtuigje op het strand meemaken. Aan het einde van de middag varen we terug naar Eriskay en rijden dan terug naar Benbecula.

Dag 9: Mallaig,en Fort William /Oban, ca 150 km

Na een vroeg ontbijt varen we om ca. 06.30 uur per ferry in ca. 3,5 uur naar Mallaig, aan de Schotse westkust. Natuurlijk stoppen we bij het spoorviaduct Glenfinnan, bekend uit de Harry Potterfilms. In Fort William heeft u de gelegenheid de Ben Nevis whisky distillery te bezoeken en whisky te proeven. Via het 'tranendal' Glencoe rijden we naar ons hotel.


Dag 10: Loch Lomond, Glasgow en Dumfries: ca. 290 km

Ook het romantische Loch Lomond met het pittoreske dorpje Luss slaan we niet over.Rond het middaguur arriveren we in Schotlands tweede grootste stad Glasgow. Tijdens een wandeling zien we o.a. George Square met de indrukwekkende City Chambres, Merchant Quarter, Buchanan Street en Sloans, de oudste pub van Glasgow. Ook is er tijd om zelf rond te kijken in deze stad. Aansluitend rijden we naar Dumfries


Dag 11: Gretna Green, Hadrian's Wall en terug Newcastle voor nachtferry: ca. 160 km

Het is tijd om terug te reizen naar Newcastle. Na een stop in Gretna Green rijden we langs een deel van Hadrian's Wall. Na de lunch vervolgen we onze weg  naar de terminal van DFDS Seaways voor de overtocht naar IJmuiden.


Dag 12: Aankomst Nederland: 

Rond 10.00 uur arriveren we in de haven van IJmuiden voor de ontscheping, waarna de bus u weer terugbrengt naar de uitstapplaats van uw keuze.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

We maken de overtocht met DFDS Seaways vanuit IJmuiden naar Newcastle en v.v.. Deze overtocht is een nachtovertocht, wat betekent dat u de nacht aan boord doorbrengt. Daarnaast hoeft u zich ook absoluut niet te vervelen aan boord van DFDS Seaways, want er is voldoende entertainment. Van live muziek tot een bioscoop, een casino en natuurlijk barretjes en restaurants. Voor het verblijf aan boord staat een2-persoons binnen met stapelbed geboekt.
Tijdens de ferryovertocht kunt u uw koffers in de bus achterlaten. Wij adviseren u daarom om voor de nacht een apart overnachtingstasje in te pakken.

Hotel omschrijving

Aangekomen in Schotland verblijft u om goede middenklasse hotels

Prijzen 2023

Vertrekdata & Prijzen p.p.
12-daagse reis incl. DFDS Seaways
obv 2p kamer obv 1p kamer
ma 05-06-2023 Gegarandeerd vertrek € 1909 € VOL
ma  28-08-2023 Gegarandeerd vertrek € 1999 € 2578

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50
Brandstoftoeslag  € 24,00 per persoon

Inbegrepen

 • Luxury Class touringcar
 • Deskundige chauffeur
 • Deskundinge
 •  De Jong Intra reisleiding
 • Overnachtingen volgens programma
 • 1 Overnachting in Stirling of Perth
 • 1 Overnachting omgeving Newtonmore/Aviemore
 • 3 Overnachtingen in Stornoway (Lewis)
 • 2 Overnachtingen in Benbecula
 • 1 Overnachting omgeving Fort William of Oban
 • 1 Overnachting nabij Dumfries
 • Excursies  als omschreven (intreegelden niet inbegrepen)
 • Overtochten  met DFDS Seaways: in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 9x Ontbijt en 8x diner

 

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25 en max. 44 deelnemers.

Niet inbegrepen

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

 

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek

 

Reisdocumenten

Geldig paspoort


Valuta

Britse Pond

Opstapschema voor met ferryovertocht

 Weert    10.00 uur
 Eindhoven  10.30 uur
 Breda  11.40 uur
 Rotterdam  12.20 uur
 Utrecht  13.30 uur
 Amsterdam  14.20 uur
 IJmuiden  15.00 uur

Parkeren

U kunt bij de opstapplaatsen in Weert, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en IJmuiden tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 12-daagse Busrondreis Highlands en Hebriden incl. DFDS Seaways of 10-daagse Highlands en Hebriden incl vliegticket Newcastle. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.