image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busrondreis Highlands en Hebriden Schotland 2020

12-daagse busrondreis
Vanaf € 1399,00

Op verzoek kan de reis ook geboekt worden als een 10-daagse vliegbusreis.
U vliegt naar Newcastle.

De bus haalt u op het vliegveld op en brengt u daar weer terug.

Het eerste deel van deze bijzondere rondreis staat in het teken van prachtige tochten door het majestueuze landschap van de mysterieuze Schotse Hooglanden. Het tweede deel van de reis kunnen we het beste samenvatten als 'eilandhoppen' naar de ongerepte Buiten Hebriden: een 240 km lange ketting van eilanden op de uiterste rand van Europa in de Atlantische Oceaan. Deze eilanden hebben een onbedorven schoonheid met spectaculaire vergezichten, indrukwekkende bergen en kilometers goudkleurige stranden. Laat u verrassen en reis mee per luxury class touringcar en onze ervaren reisleiding. Vanaf de eerste tot de laatste dag raakt u in de ban van dit onbekende en fascinerende deel van Schotland!

 

 • Unieke rondreis
 • Prachtige routes
 • Bezoek aan Buiten-Hebriden eilanden
 • Nederlandse reisleiding
 • Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle
 • Dag 2: Via Jedburgh naar Stirling/Perth
 • Dag 3: Rondrit en overnachting in Newtonmore
 • Dag 4: Via Inverness naar Ullapool en Stornoway voor 3 nachten.
 • Dag 5: Bezoek Isle of Lewis met o.a.  Standing Stones of Callanish
 • Dag 6: Mooie tocht over Isle of Lewis
 • Dag 7: Via Isle of Harris naar Barra,
   2 nachten op Barra
 • Dag 8: Rondreis/verblijf op Barra
 • Dag 9: Terugreis naar Oban,
  overnachting omgeving Loch Fyne
 • Dag 10: Bezoek Glagow en Dumfries.
  Overnachting in Dumfries
 • Dag11: via Gretna Green, Hadrian's Wall naar Newcastle.
  Terugvlucht of inschepen DFDS Seaways
 • Dag 12: Aankomst IJmuiden indien is gekozen voor ferrry en terugreis

Routebeschrijving (met ferry DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.)

Als u kiest voor de vliegreis, dan start de reis op dag 2.

 

Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle

Via de aangegeven opstapplaatsen rijdt de bus naar IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen rond 15.30 uur in aan boord van één van de luxe ferryschepen van de DFDS Seaways; de afvaart is rond 17.30 uur (u verblijft aan boord in een hutaccommodatie naar keuze).
Tevens hebt u de mogelijkheid voor het bij boeking een maaltijdenpakket (2x diner en 2x ontbijt) reserveren.

Dag 2: Jedburgh en Stirling/Perth, ca. 275 km

Om ca. 10.00 uur is de ontscheping in Newcastle en aansluitend rijden we naar de luchthaven van Newcastle om onze vlieggasten op te halen, zodat we gezamenlijk aan onze vakantie kunnen beginnen. Nadat we de Engels Schotse grens bij Carterbar zijn gepasseerd en een lunchstop in Jedburgh hebben gemaakt, rijden we naar South Queensferry. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op de drie bruggen over de Firth of Forth: de beroemde 19e eeuwse Forth Railway Bridge, de Queen Elisabeth Road Bridge en de gloednieuwe Queensferry Crossing Bridge. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Stirling of Perth voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Via Pitlochry, Balmoral Castle,naar Newtonmore/Avimore, ca. 300 km

Vandaag staat één van de mooiste Highlandroutes op het programma. Na de koffiestop in Pitlochry rijden we via Devils Elbow en Glenshee naar de Royal Deeside; hier bezoeken we het Koninklijk zomerverblijf van de Britse Koninklijke familie, Balmoral Castle (in augustus gesloten). Via de hoogste bergweg bereiken we in de middag Tomintoul waar in het Whisky Castle geproefd kan worden van Schotlands nationale drank, whisky. In de late namiddag arriveren we in ons hotel in de omgeving van Newtonmore waar we één nacht zullen verblijven. 

Dag 4: Ullapool en Stornaway, ca. 175 km

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Inverness voor een kort bezoek (afhankelijk van de ferrytijden). Aansluitend rijden we via de Kessock Bridge en Garve naar het vissersdorp Ullapool aan de Westkust. Tijdens de route passeren we Loch Garve en Loch Glascornoch, prachtig gelegen tussen een imponerende bergwereld. In Ullapool is heeft u voldoende tijd om te wandelen en te winkelen. Rond 17.00 uur gaan we aan boord van de ferry van MacBrayne voor de ca. 2,5 uur durende overtocht naar Stornoway op het eiland Lewis. In Stornoway verblijven we drie nachten. Vandaag is er geen diner in het hotel inbegrepen. .Afhankelijk van de vertrektijd van de ferry heeft u de mogelijkheid om aan boord of in Ullapool te dineren.

Dag 5: Isle of Lewis: ca. 130 km

We beginnen met een bezoek aan het pittoreske haventje Port of Ness. Aansluitend kunnen we uitwaaien op de kliffen bij de vuurtoren op de Butt of Ness. Het bezoek aan het Gearrannan Black Village museum geeft u inzicht hoe men vroeger op de Hebriden leefden. Na een stop bij de Brog Carloway komen de mysterieuze Stones of Callanish in zicht, dit prehistorisch monument wordt in verband gebracht met de maancyclus. In de middag keren we terug naar Stornoway.

 

Dag 6: Isle of Lewis: ca. 130 km

Overal op de Hebriden ziet u replica’s van de Lewis-schaakstukken; dit zijn 78 schaakstukken van walrusivoor uit de 12e eeuw, afkomstig uit Noorwegen of IJsland en in 1831 ontdekt op het prachtige strand van Uig Bay. Een houten sculptuur bij Uig Bay geeft de vindplaats aan van de schaakstukken. In de ochtenduren rijden we daarheen om u kennis te laten maken met de onvoorstelbare schoonheid van de bergen en de uitgestrekte witte stranden. Bij voldoende belangstelling rijden we bij terugkomst in Stornoway nog even naar de ruïnes van de 14e -eeuwse St. Columba’s Chapel, prachtig gelegen ten westen van Stornoway. In de namiddag is er tot slot nog gelegenheid om te winkelen in Stornoway.

 

Dag 7: Isle of Harris en Bennecula:  ca. 150 km

Na het ontbijt verlaten we het eiland Lewis en gaan we naar het bergachtige Harris voor een kort bezoek aan Tarbert, de grootste stad van het eiland Harris. Hier bevinden zich de exclusieve Isle of Harris gin brouwerij en de bekende Harris Tweed Shop, waar nog weefdemonstraties worden gegeven. Aansluitend rijden we langs de beroemde 'goudkust' naar de ferryterminal in Leverburgh voor de 60 minuten durende overtocht naar het eiland Berneray. Via North Uist bereiken we Benbecula waar twee nachten zullen verblijven.

Dag 8: Barra: ca.130 km

Een hoogtepunt in deze reis is zeker het bezoek aan het bloemeneiland Barra, het zuidelijkste eiland van de Buiten Hebriden. Om ca. 10.00 uur nemen we in Eriskay de ferry naar Ardmore om vervolgens een verkenningstocht te maken langs de prachtige stranden en schilderachtige baaien. We volgen de 20 km lange ringweg naar de hoofdstad Castlebay waar in de baai het beroemde Kisimul Castle ligt. Ook het met een dam verbonden eilandje Vatersay staat op het programma. Misschien kunnen we de aankomst van het lijnvliegtuigje meemaken (afhankelijk van de vliegtijden en laag water). Een hele belevenis want dit vliegtuigje landt tijdens eb op het strand! Vol indrukken varen we vanuit Ardmore rond 17.30 uur terug naar Eriskay en rijden dan terug naar Benbecula.

Dag 9: Mallaig, Fort William en Tyndrum/Dalmally, ca 210 km

Na een vroeg ontbijt nemen we om ca. 07.00 uur de ferry en varen in ca. 3,5 uur vanuit de haven van Lochboisdale naar Mallaig, schilderachtig gelegen aan de Schotse Westkust. Natuurlijk stoppen we bij het beroemde spoorviaduct Glenfinnan, bekend uit de Harry Potterfilms. ’s Middags heeft u de gelegenheid om Fort William te bezoeken. Tenslotte rijden we via Schotlands beroemdste dal Glen Coe, ook wel Tranendal genoemd, naar de omgeving van Tyndrum of Dalmally voor diner en overnachting.

Dag 10: Loch Lomond, Glasgow en Dumfries: ca. 250 km

Loch Lomond, het meest romantische meer van Schotland slaan we natuurlijk niet over tijdens deze reis. In het bloemendorpje Luss wandelen we naar het loch om te genieten van de schoonheid van dit meer. Dan is het tijd om door te reizen naar Schotlands tweede grootste stad Glasgow, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Tijdens een gezamenlijke wandeling zien we o.a. George Square met de indrukwekkende City Chambres, Merchants Kwartier, Buchanan Street en Sloans, de oudste pub van Glasgow. Ook is er tijd om zelf rond te kijken in deze stad. In de namiddag verlaten we Glasgow en gaan we op weg naar Dumfries voor diner en overnachting.

Dag 11: Gretna Green, Hadrian's Wall en terug Newcastle voor nachtferry: ca. 160 km

Helaas, de tijd breekt aan om terug te reizen naar de luchthaven en de bootterminal in Newcastle. Maar het wordt nog een mooie dag; na een stop in het vermaarde Gretna Green blijft er nog voldoende tijd over om langs een deel van de Hadrian Wall te rijden. Na de lunch brengen we onze vlieggasten naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam en aansluitend rijden we naar de terminal van de DFDS Seaways voor de overtocht naar IJmuiden. Rond 17.00 uur laten we Newcastle achter ons.

 Dag 12: Aankomst Nederland: 

Rond 09.30 uur arriveren we in de haven van IJmuiden voor de ontscheping, waarna de bus u weer terugbrengt naar de uitstapplaats van uw keuze.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

We maken de overtocht met DFDS Seaways vanuit IJmuiden naar Newcastle en v.v.. Deze overtocht is een nachtovertocht, wat betekent dat u de nacht aan boord doorbrengt. Daarnaast hoeft u zich ook absoluut niet te vervelen aan boord van DFDS Seaways, want er is voldoende entertainment. Van live muziek tot een bioscoop, een casino en natuurlijk barretjes en restaurants. Voor het verblijf aan boord staat een2-persoons binnen met stapelbed geboekt.
Tijdens de ferryovertocht kunt u uw koffers in de bus achterlaten. Wij adviseren u daarom om voor de nacht een apart overnachtingstasje in te pakken.

Hotel omschrijving

Aangekomen in Schotland verblijft u om goede middenklasse hotels

Prijzen 2020

Vertrekdata & Prijzen p.p.
12-daagse reis incl. DFDS Seaways
obv 2p kamer obv 1p kamer
do 21-05-2020  gegarandeerd vertrek € 1399 € 1758
di 09-06-2020 € 1489 € 1848
do 16-07-2020 gegarandeerd vertrek € 1499 €  1858
woe 26-08-2020 € 1499 € 1858
Vertrekdata & Prijzen p.p.
10-daagse reis incl. vliegreis naar Newcastle
obv 2p kamer obv 1p kamer
vrij 22-04-2020 gegarandeerd vertrek € 1429 € 1628
woe 10-06-2020 € 1523 € 1722
vrij 17-07-2020 gegarandeerd vertrek € 1548 € 1747
do  27-08-2020 € 1514 € 1713

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Luxury Class touringcar
 • Deskundige chauffeur
 • Deskundinge Nederlandssprekende reisleiding
 • Overnachtingen volgens programma
 • 1 Overnachting in Stirling of Perth
 • 1 Overnachting omgeving Newtonmore/Aviemore
 • 3 Overnachtingen in Stornoway (Lewis)
 • 2 Overnachtingen in Benbecula
 • 1 Overnachting in Dalmally, Tyndrum of Fort William
 • 1 Overnachting nabij Dumfries
 • Excursies  als omschreven (intreegelden niet inbegrepen)
 • Of  overtochten  met DFDS Seaways: in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • Of vlucht KLM Amsterdam-Newcastle v.v.
 • 9x Ontbijt en 8x diner

 

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25 en max. 44 deelnemers.

Niet inbegrepen

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

 

Bij vliegreis:
Ruimbagage niet inbegrepen


Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek

 

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Britse Pond

Opstapschema voor met ferryovertocht

 Weert    10.00 uur
 Eindhoven  10.30 uur
 Breda  11.40 uur
 Rotterdam  12.20 uur
 Utrecht  13.30 uur
 Amsterdam  14.20 uur
 IJmuiden  15.00 uur

Parkeren

U kunt bij de opstapplaatsen in Weert, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en IJmuiden tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 12-daagse Busrondreis Highlands en Hebriden incl. DFDS Seaways of 10-daagse Highlands en Hebriden incl vliegticket Newcastle. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.