image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Schotse Hooglanden 2024

10-daagse busreis Schotland
Vanaf € 979,00

 

Whisky, kilts, clans, doedelzakken en de stille hooglanden, het zijn de bekende clichés van het raadselachtige Schotland. De Schotten zijn dan ook trots op hun eigenzinnige land en houden tradities in ere. Tijdens deze reis maken we mooie tochten door fascinerende landschappen en bezoeken we indrukwekkende bezienswaardigheden. We gaan opzoek naar het legendarische monster Nessie bij Loch Ness, wandelen door de bijzondere Inverewe Gardens en genieten van pittoreske stadjes.

 

 • Luxe Comfort Class touringcar
 • Historisch Edinburgh en havenstadje Oban
 • Queens View, één van 's lands mooiste uitzichtpunten!
 • Bezoek Blair Castle en Dunrobin Castle
 • Prachtige tocht door de Cairngorm Mountains
 • Loch Ness en Loch Lomond
 
 • Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle
 • Dag 2: Edinburgh-Pitlochry
 • Dag 3: Pitlochry, Queens View, Blair Castle
 • Dag 4: Cairngorm Mountains naar Strathpeffer
 • Dag 5: Dagtocht door de Highlands en Inverewe Gardens
 • Dag 6: Bezoek aan Dunrobin Castle
 • Dag 7: Caledonian Canal en Loch Ness
 • Dag 8: Oban
 • Dag 9: Loch Lomond, Gretna Green naar DFDS
 • Dag 10: Weer thuis

Routebeschrijving

Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle

Vertrek naar IJmuiden voor de nachtovertocht met DFDS Seaways naar Newcastle.Aan boord begint uw vakantie al, want u kunt genieten van de vele faciliteiten van de ferry. U hebt de mogelijkheid een maaltijdenpakket voor aan boord te reserveren. Geef dit op in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

Dag 2: Edinburgh - Pitlochry, ca 300 km

Na aankomst in Newcastle rijden we via de Schotse Borders naar Edinburgh, de karaktervolle Schotse hoofdstad, prachtig gelegen op de Schotse heuvels. We maken een stadsrondrit onder leiding van onze chauffeur, waarbij u uiteraard Edinburgh Castle te zien krijgt. In het kasteel worden de Schotse kroonjuwelen bewaard, bestaande uit een kroon, een scepter en een zwaard. Overnachting nabij Pitlochry voor 2 nachten.

Dag 3: Pitlochry, Queens View en Blair Castle, ca 40 km

Bezoek aan Victoriaans Pitlochry. We zien onder andere de waterkrachtcentrale van Centraal Schotland en de zalmtrap waarlangs de zalm in het voor- en najaar zijn weg vind. Later vertrek naar het bekende uitkijkpunt Queens View met haar koninklijke uitzicht over Loch Tummel. Volgens velen is dit één van de mooiste uitzichtpunten van Schotland. We bezoeken Blair Castle, waar we kennismaken met ruim 700 jaar Schotse geschiedenis. Het strategisch gelegen kasteel is vanuit de verte al te zien en is met zijn witte torentjes een lust voor het oog.

Dag 4: Cairngorm Mountains, ca 250 km

Een prachtige tocht door de Cairngorm Mountains, de hoogste bergketen van Groot-Brittannië, Onderweg zien we het dorp Tomintoul, één van de hoogst gelegen dorpen in Schotland. Vanaf hier rijden we een deel van de beroemde Whisky Trail  en via Grantown-on-Spey richting Culloden Battlefield. Hier werd in februari 1746 definitief een einde gemaakt aan de Schotse droom van een onafhankelijke natie.  Aansluitend rijden we naar ons hotel in Strathpeffer. Hier verblijven we 3 nachten.

Dag 5: West Highlands en Inverewe Gardens, ca 190 km

Vandaag staat er weer een dagje natuur op het programma! Bezoek aan de westkust met een schitterende dagtocht door de Highlands en een stop bij de watervallen van Rogie. Vanaf de hangbrug ziet u het water naar beneden storten in een spectaculaire kloof. Aansluitend bezoek aan de kleurrijke Inverewe Gardens, waar dankzij de warme golfstroom subtropische planten uit alle delen van de wereld groeien.

Dag 6: Een dagtocht met bezoek Dunrobin Castle ca 200 km

De chauffeur neemt u mee naar de overweldigende natuur van de Highlands. Een prachtige route brengt ons via Bonar Bridge en Lairgnaar Golspie voor een bezoek aan het indrukwekkende Dunrobin Castle, het kasteel van de Sutherland familie. Hoog op een plateau gelegen kijkt u vanaf het terras uit over de Noordzee en ontvouwt zich aan uw voeten de gemanicuurde tuin. In deze tuin verzorgt de valkenier twee keer per dag (in de zomermaanden) een show met zijn indrukwekkende roofvogels. Na dit bezoek rijden we via Dornoch Firth naar Tain, waar we met een beetje geluk een kolonie zonnende zeehonden kunnen bewonderen. Via Cromarty Firth en Moray Firth rijden we terug naar Strathpeffer.

Dag 7: Caledonian Canal en Loch Ness, ca 200 km

We verlaten Strathpeffer en gaan op zoek naar Nessie, het lieftallige monster van Loch Ness. Een mooie route via Beauly brengt ons naar het bezoekerscentrum in Drumnadrochit. Hier komt u alles te weten over ’s werelds bekendste monster. We volgen het Caledonian Canal, het kanaal dat de Noordzee met de Atlantische Oceaan verbindt; in het kanaal zijn 29 schutsluizen gebouwd om de hoogte te overbruggen. In Fort Augustus kunt u een blik werpen op een aantal van deze trapsgewijs aangelegde sluisjes. Via Spean Bridge en Fort William bereiken we één van de mooiste Schotse glens: Glen Coe; hier werd in 1692 de MacDonald clan uitgemoord door de Engelsen, waardoor de glen ook wel Tranendal wordt genoemd. In films als Braveheart, Harry Potter en Skyfall werd Glen Coe als decor gebruikt. Onze volgende twee overnachtingen zijn in de omgeving van Tyndrum.


Dag 8: Oban, ca 125 km

Bezoek aan het mooie havenstadje Oban, gebouwd op een steile heuvel. Alleen al voor de vergezichten over zee en het uitzicht op de kust van Argyll is een bezoek de moeite waard! Ook kunt u hier de prominent aanwezige McCaig’s Tower bewonderen, een onvoltooide imitatie van het Colosseum in Rome.

Dag 9: Loch Lomond en Gretna Green, ca 320 km

Via het pittoreske plaatsje Luss gelegen aan Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië en Gretna Green, rijden we naar Newcastle. Hier schepen we in aan boord van DFDS Seaways voor de nachtovertocht richting Nederland. Aan boord heeft u volop de gelegenheid om met uw reisgenoten na te praten over de indrukken die u in Schotland heeft opgedaan. U overnacht aan boord.


Dag 10: Weer thuis

Na een goede nachtrust arriveren we in de ochtend in IJmuiden. U kunt terugkijken op een mooie reis door de Schotse Hooglanden.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

We maken de overtocht met DFDS Seaways vanuit IJmuiden naar Newcastle en v.v.. Deze overtocht is een nachtovertocht, wat betekent dat u de nacht aan boord doorbrengt. Daarnaast hoeft u zich ook absoluut niet te vervelen aan boord van DFDS Seaways, want er is voldoende entertainment. Van live muziek tot een bioscoop, een casino en natuurlijk barretjes en restaurants. Voor het verblijf aan boord kunt u kiezen uit een 1- of 2-persoons binnen- of buitenhut, beide te boeken met stapelbed of benedenbedden. Alle hutten zijn sfeervol en maritiem ingericht.

 

Hotels 

Uw hotels Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (Schots ontbijt en 2- of 3-gangendiner). De meeste hotels hebben een lift of over kamers op de begane grond en beschikken over wifi. Aan boord van de ferry van DFDS verblijft u op basis van halfpension in een 2-persoonsbinnenhut met bedden boven elkaar (bedden naast elkaar zijn tegen meerprijs en op aanvraag mogelijk).

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen 2024

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
di 23-04-2024 volgeboekt € 1253 € 1529
di 07-05-2024 gegarandeerd vertrek € 1434 € 1719
di 04-06-2024 volgeboekt € 1434 € 1719
di 18-06-2024 volgeboekt € 1473 € 1749
di 16-07-2024 € 1743 € 2229
di 30-07-2024 € 1843 € 2369
di 13-08-2024 € 1843 € 2369
di 27-08-2024 gegarandeerd vertrek € 1653 € 2009
di 10-09-2024 € 1543 € 1819
di 24-09-2024 € 1473 € 1749
di 08-10-2024 € 1059 € 1319
di 22-10-2024 € 979 € 1239

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50
Brandstof toeslag € 20,00 per persoon

Inbegrepen

 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Overtochten met de DFDS in een 2-persoons binnenhut stapelbed en op basis van halfpension
 • 2 Overnachtingen in Pitlochry
 • 3 Overnachtingen in Strathpeffer
 • 2 Overnachtingen in Arrochar
 • 9x Ontbijt en 9x diner

Niet inbegrepen

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen.
Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht

Overtocht
Tijdens de nachtafvaart met DFDS Seaways kunt u in een andere hutaccommodatie verblijven. Hieronder de mogelijke huttypes.
Prijs op aanvraag bij boeken.

 • 1 pers. buitenhut (bij 1-pers.)
 • 2 pers. buitenhut
 • 2 pers. buitenhut bedden naast elkaar.
  Prijs op aanvraag

Groepsgrootte
min. 25 en max. 44 deelnemers


Reisdocumenten

Geldig paspoort

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

  • Weert - 10.15 uur
  • Eindhoven - 11.00 uur
  • Breda - 12.00 uur
  • Rotterdam - 12.45 uur
  • Utrecht - 13.30 uur
  • Amstelveen - 14.00 uur
  • Haarlem - 14.30
  • IJmuiden- 15.00 uur

N.b. Bovengenoemde tijden zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt op op uw reisbescheiden.


Parkeren

U kunt bij de opstapplaatsen in Weert, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen, Haarlem en IJmuiden tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse rondreis Schotse Hooglanden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.