image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

De mooiste Busreis van Noorwegen

12-daagse busrondreis door Noorwegen o.a. lamgs Atlantische route 2022
Prijs v.a. 1399 p.p.

Deze 12-daagse busrondreis neemt u mee langs fjorden, leuke steden, woeste hoogvlakten en langs twee officiële Nationale Toeristenroutes. De rondreis start al op de ferry. De volgende ochtend rijden we langs de Zweedse kust naar Noorwegen. Tussen Hamar en Trondheim worden de bergen steeds hoger. Na Trondheim rijden we langs de kust met talloze baaien en eilanden naar Ålesund. Dan volgen vele hoogtepunten zoals de Geirangerfjord, de haarspeldbochten van de Trollstigveien, gletsjers en tenslotte de bruisende steden Bergen en Oslo. Een rondreis die van begin tot einde boeit en verrast.

 

 • Ontdek de hoofdstad Oslo en Bergen met de beroemde vismarkt
 • Bewonder het spectaculaire Geiranger fjorden
 • Geniet van de meest imposante bergweg, de Trollstigen
 • Verblijf in uitstekende hotels
 
 • Dag 1: Begin van een mooie reis in Kiel. Slaap aan boord Stena Line
 • Dag 2: Aankomst in Zweden en rijden naar Hamar
 • Dag 3: rijden naar Trondheim
 • Dag 4: Trondheim en de Atlantische route naar Alesund
 • Dag 5: Alesund,Trollstigen naar Geiranger
 • Dag 6: Olden, bezoek Briksdalsbreen gletsjer en Førde voor overnachting
 • Dag 7: rijden naar Bergen
 • Dag 8: Bergen naar Geilo
 • Dag 9: Naar Oslo(met stadsgids)
 • Dag 10: Verblijf in Oslo. Vrije dag.
 • Dag 11: Naar Göteborg voor overtocht
 • Dag 12: Aankomst Kiel en terugreis naar Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Begin van een mooie reis naar Kiel: Afstand route: ca. 500 km

Vanaf de wisselplaats rijden we naar de Duitse havenstad Kiel, waar we inschepen aan boord van de Stena Line. We overnachten aan boord. U kunt bij boeking een maaltijdenpakket voor de heen- en de terugreis reserveren (2x ontbijt en 2x diner).

Dag 2: Aankomst in Zweden, Göteborg-Hamar: Afstand route: ca. 415 km

Vroeg in de ochtend komen we aan in de Zweedse stad Göteborg, een mooie grote en moderne havenstad. Na het ontbijt gaan we van boord en vervolgen we onze weg. Langs de Zweedse kustlijn rijden we richting het stadje Hamar in Noorwegen. Hamar was tijdens de Olympische Winterspelen in 1994 gastheer voor het schaatsen. In Nederland is Hamar dan ook vooral bekend door haar schaatsstadion, in de vorm van een omgekeerd Vikingschip.


Dag 3: Trondheim: Afstand route: ca. 390 km

Na het ontbijt gaan we naar Maihaugen voor een bezoek aan het openluchtmuseum. Hier krijgt u een goed beeld van het Noorse leven, wonen en werken in de middeleeuwen. Acteurs in oude kleding maken het geheel nóg realistischer. Vervolgens rijden we verder naar Trondheim, de 'koningsstad' aan de Trondheimfjord. In Trondheim bezichtigen we de Nidaroskathedraal, de kleurrijke pakhuizen aan de rivier de Nidelven en de koninklijke residentie de Stiftsgården. We blijven in Trondheim voor de overnachting.

Dag 4: Trondheim, Atlantische route en Alesund: Afstand route: ca. 350 km

Vanochtend maken we een korte stadstour door Trondheim, waarna we vervolgens één van de mooiste toeristische wegen van Noorwegen gaan beleven. De unieke Atlantische route, de ruim 8 km lange weg over diverse eilanden die door elf bruggen met elkaar verbonden worden. We overnachten in het prachtige stadje Ålesund.

 

Dag 5: Alesund, Trollstigen viar Geiranger naar Tryn, ca 250 km

De elf adembenemende haarspeldbochten en spectaculaire uitzichten die we beleven op de Trollstigen (Trollenroute) zorgen voor veel fotomateriaal. Hierna volgt de Geirangerfjord, die vanwege haar uitzonderlijke schoonheid Werelderfgoed is. U kunt hier een boottocht van ca. 1,5 uur te maken tussen de 800 meter hoge, steile rotswanden met traditionele fjordboerderijen en langs kletterende watervallen. Deze boottocht is optioneel en kost € 55 p.p. (opgave en betaling bij boeking; tijdens de reis bijboeken is niet mogelijk).

 

Dag 6: Olden en Førde: ca 120 km

Na het ontbijt rijden we naar Olden, waar u aan boord kunt van de trolcar, een “mini” treintjes (soort grote golfkar) die u naar de Briksdalsbreen gletsjer brengt (optioneel, ca. € 35 p.p., opgave en betaling bij boeking; tijdens de reis bijboeken is helaas niet mogelijk). Een bezoek aan het Bre Museum geeft u informatie over het ontstaan van de gletsjers en hoe de klimaatverandering van invloed is. In de middag rijden we naar Førde voor diner en overnachting.

 

Dag 7: Op naar Bergen, ca 175 km

Vandaag gaat de rit naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen. Na aankomst kunt u heerlijk vis eten op de beroemde vismarkt, een wandeling maken langs de gekleurde koopmanshuizen van Bergen Bryggen of met de tandradbaan Fløibanen naar de top van de berg en genieten van een uitzicht over de zee en de stad. Optioneel kunt u mee met een fjordcruise vanuit de haven. De ferry neemt u mee door de 27 kilometer lange Osterfjord naar Mostraumen. De tocht duurt ca. 3 uur. (optioneel, € 79 p.p., opgave en betaling bij boeking; tijdens de reis bijboeken is niet mogelijk). We overnachten in de omgeving van Bergen.


Dag 8: Bergen en Geilo: ca 250 km

Voordat we naar Geilo rijden, kunt u ervoor kiezen om een zalmkwekerij of een fruitboerderij te bezoeken, beiden zijn kenmerkend voor deze omgeving.

 

Dag 9: Op naar Oslo, ca 220 km

In de Noorse hoofdstad Oslo maken we kennis met onze Nederlandssprekende stadsgids en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het raadhuis, het Koninklijk paleis en het beroemde Vigeland beeldenpark. Vanavond genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner in een restaurant in het centrum van de stad.


Dag 10: Verblijf in Oslo

Op deze vrije dag in Oslo heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Het witte gebouw van de Opera met het schuine dak is een architectonisch hoogstandje. Op het museumeiland Bygdøy zijn een aantal interessante musea. Liefhebbers van schilderkunst kunnen naar het Munch museum met het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch. Vanavond is er geen gezamenlijk diner en kunt u zelf een keuze maken uit een van de vele restaurants. De meeste zijn in Aker Brygge, waar het op een lange zomerdag nog leuk wandelen is langs de kade.

 

Dag 11: Oslo naar Göteborg en vertrek per ferry: ca 300 km

Vandaag rijden we richting Göteborg, waar we inschepen aan boord van de Stena Line voor de overtocht naar Kiel.Geniet nog van een laatste drankje, doe de laatste inkopen en haal nog wat mooie reisherinneringen op.

 

Dag 12: Vanuit Kiel terugreis naar Nederland, ca 500 km

Vroeg in de ochtend komen we aan in Kiel, waarna we met de nodige stops doorrijden naar de wisselplaats in Nederland. Na de afscheidsmaaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Informatie overtocht

Stena Line overtochten Kiel-Göteborg v.v.
Uw begint deze reis aan boord van de Stena Line. Tijdens de ferry overtocht van Kiel in Duitsland naar Göteborg in Zweden en weer terug kunt u aan boord van de Stena Scandinavica of Stena Germanica genieten van een maaltijd of een drankje in één van de restaurants of bars. Stena Line biedt u aan boord van haar ferry's diverse mogelijkheden, zodat er voor iedereen iets te vinden is. Zo kunt u comfortabel genieten van uw overtocht. Denk bijvoorbeeld aan een tv-lounge, bar, zonnendek en een shoppingcentre. Uw vakantie of ontspannen overtocht begint al bij inscheping.

Beide overtochten zijn nachtovertochten. U verblijft dus 2 nachten aan boord van Stena Line. Voor het verblijf aan boord kunt u kiezen uit een 1-of 2-persoons binnen- of buitenhut met stapelbed of benedenbedden.

Hotels

Aangekomen in Noorwegen verblijft u in onderstaande hotels,

3* Hotel Victoria Hamar

4* Scandic Lerkendal Trondheim


3* Hotel Noreg Alesund


3* Stryn Hotel in Stryn

 

4* Scandic Sunnfjord Hotel & Spa Førde

 

4* Thon Hotel Bergen Airport, Bergen

 

4* Ustedalen Hotell in Geilo


3* Comfort Hotel Børsparken, OsloDe hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

 

Prijzen 2022

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
21-05-2022 Gegarandeerd vertrek € 1411 € 1871
18-06-2022 Gegarandeerd vertrek € 1.521 € 1981
16-07-2022 € 1521 € 1981
06-08-2022 € 1.521 € 1981
03-09-2022 € 1491 € 1951

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek op wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Overtocht Göteborg-Kiel v.v. met de Stena Line in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 1 Overnachting in Hamar
 • 1 Overnachting in Trondheim
 • 1 Overnachting in Alesund
 • 1 Overnachting in Stryn
 • 1 Overnachting in Førde
 • 1 Overnachting in Bergen
 • 2 Overnachtingen in Geilo
 • 1 Overnachting nabij Oslo
 • 9x Ontbijt en 8x diner, waarvan 1 in het centrum van Oslo
 • Diverse ferryovertochten
 • Lokale Nederlandssprekende stadsgids in Oslo
 • Afscheidsdiner op wisselplaats

 

Niet inbegrepen

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Entreegelden ca 80 euro per persoon

Extra's:

Excursiegelden ter plaatse: (alleen te boeken gelijktijdig met boeken busreis)

Briksental treintje: € 35,00 p.p.(optioneel
Boottocht Geirangerfjord:  € 52,00 p.p.(optioneel)
Boottocht Fjordencruise Bergen:  € 79,00 p.p.(optioneel)

 

Overtocht

Tijdens de nachtafvaart met Stena Line kunt u, indien u dat wenst, in een andere hutaccommodatie verblijven.

Prijs op aanvraag bij boeken.

 

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

 

Valuta

Noorse Kroon

Opstapschema

 • Geef u woonplaats op bij uw offerteaanvraag

Boeken

Wilt u offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 12-daagse rondreis Mooiste van Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.