image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

10-daagse Busrondreis Indrukwekkend Noorwegen, Hemsedal 2022

Prijs vanaf € 999,00.


Een indrukwekkende reis met hoogtepunten als het Nærøyfjord, de Flåmsbanen, Nationaal Park Jotunheimen, de Borgund staafkerk en Oslo.
Sinds het bezoek in 1898 van de beroemde poolonderzoeker Fridtjof Nansen heeft Hemsedal zich ontwikkeld tot een van de populairste vakantiebestemmingen van het land. Ontdek de hoge bergen, attracties als de Sognefjord, 'de Keizer onder de Fjorden' en de Flåmsbanen. Ondanks alle activiteiten en bezienswaardigheden, vindt u hier ook uw rust en stilte. Als afsluiting van de reis bezoeken we Oslo, de groene hoofdstad die rondom de Oslofjord ligt.!

 

 • Heenreis met ferry Kiel-Göteborg
 • Mooie rit naar Hemsedal voor een verblijf van 6 nachten in heerlijk hotel
 • Standplaats reis met veel mooie dagtochten
 • Geniet van de overweldigende natuur
 • Bezoek o.a. aan: Borgund Stavkirk, Sognefjord, Flåmsbaan
 • Stadsbezoek Oslo
 • Terugreis met ferry via Göteborg naar Kiel
 • Dag 1: Naar Kiel. Inschepen ferry Kiel-Göteborg, ca 500 km
 • Dag 2: Rijden naar Hemsedal, ca 495 km
 • Dag 2 t/m 8: Verblijf in  Hemsedal voor excursies/dagtochten
 • Dag 3: Bezoek Fagerness, ca 150 km
 • Dag4: Bezoek Borgund Stavkirk, Lærdal en Sognefjord, ca 270 km
 • Dag 5: Flåm en Næroyfjord, ca 370 km
 • Dag 6: Dagtocht Jotunheimen, ca 325 km
 • Dag 7: Vrije dag
 • Dag 8: Naar Oslo overnachting, ca 210 km
 • Dag 9: Naar Göteborg. Inschepen Stena Line, ca 300 km
 • Dag 10: Aankomst Kiel en naar huis, ca 500 km

Routebeschrijving

Dag 1: Rijden naar Kiel. Inschepen Stena line nachtvaart naar Göteborg, ca 500 km

Vanaf onze wisselplaats vertrekt u na een kopje koffie richting Duitsland. Via Bremen en Hamburg rijdt de bus naar de havenstad Kiel. Om 19.00 uur vertrekt de ferry van de Stena Line naar Göteborg, waar we de volgende ochtend om 9.00 uur aankomen. U kunt bij boeking een maaltijdenpakket voor de heen- en terugreis reserveren (2x diner en 2x ontbijt).

Dag 2: Naar Gol of Hemsedal Noorwegen, ca 495 km

In de ochtend legt het schip aan in de haven van Göteborg. We ontschepen en rijden langs de mooie Zuid-Zweedse kust in de richting van Noorwegen. Bij de Iddefjord passeren we de Zweeds-Noorse grens. Langs de Oslofjord rijden we via Oslo naar het Hallingdal. Tijdens de rit kunt u al genieten van de prachtige Noorse natuur. We rijden naar ons hotel in Hemsedal, waar we de komende zes nachten verblijven.

Dag 3: Panoramaveien en Fagerness, ca 150 km

Vandaag staat de Panoramaveien op het programma. Deze route gaat van Lykkja en Vaset naar Fagernes en behoort tot de mooiste routes van het land. Onderweg zien we kleine meertjes en hoge bergtoppen. Het kan voorkomen dat deze weg in het voorjaar of door weersomstandigheden niet begaanbaar is. Het programma wordt dan aangepast. Fagernes ligt aan de monding van de Neselv en is een gezellig toeristenplaatsje. Het is het hart van de folkloristische streek Valdres. De gebouwen in het Valdres Folkemuseum representeren een breed spectrum van stijlen en bouwtradities uit dit deel van Noorwegen.

Dag 4:  Borgund, Lærdal en Sognefjord, ca 270 km

Een mooie dagtocht naar de fjorden. Allereerst maken we een stop bij Borgund, de best bewaard gebleven staafkerk van Noorwegen. De staafkerk is een uniek houten bouwwerk, waarvoor de eerste bomen reeds in 1180 werden geveld. De uit hout gesneden drakenkoppen op het dak moesten het onheil verjagen. Vervolgens rijden we naar Lærdal aan de Sognefjord. Deze fjord wordt ook wel de 'Keizer onder de fjorden' genoemd. Hier kunt u het Noors Zalmcentrum bezoeken. Dit museum geeft een duidelijk beeld van het leven en de trek van de Atlantische zalm.

Dag 5: Flåmsbanen en Næroyfjord, ca 370 km

Vandaag staan de beroemde Sognefjord en de Flåmsbanen op het programma. Via de Lærdalstunnel rijdt de bus naar Gudvangen aan het eind van de Nærøyfjord, de smalste en mooiste zijarm van de Sognefjord. In 2005 werd deze fjordarm door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. U heeft de mogelijkheid om een boottocht te maken door de Nærøyfjord en de Aurlandsfjord (boottocht excl. ca. NOK 380 p.p.). In Flåm kunt u een rit maken met de Flåmsbanen (excl. ca. NOK 550 p.p. retour). Dit spoorwegtraject wordt door velen één van de mooiste trajecten ter wereld genoemd. Over een afstand van ongeveer 20 kilometer wordt een hoogteverschil van maar liefst 865 meter overbrugd. Onderweg stopt de trein bij de indrukwekkende waterval Kjosfossen.

Dag 6: Jotumheimen, ca 325 km

In Jotunheimen (het land van de reuzen) liggen de hoogste bergen van Noorwegen, de Galdhøpiggen (2469 m) en de Glittertind (2470 m). Het Jotunheimen Nasjonalpark behoort tot de grootste beschermde natuurgebieden in Noorwegen. Verschillende ijstijden zijn verantwoordelijk voor het huidige profiel van dit gebergte en ook vandaag de dag is een groot deel van het gebied nog door gletsjers bedekt.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag om geheel naar eigen wens te besteden. Maak een wandeling in de prachtige omgeving of ga met de stoeltjeslift naar de top van de berg (zomerseizoen), vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. U kunt natuurlijk ook ontspannen in de wellness van uw hotel.

Dag 8: Naar Oslo, 210 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Oslo. De laatste nacht verblijven we in de omgeving van de Noorse hoofdstad. Oslo is een moderne stad aan de brede Oslofjord, omgeven door bossen en bergen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het beroemde raadhuis en de Karl Johansgate, de lange winkelstraat met uitzicht op het koninklijk paleis. Ook een bezoek aan het Vigelandspark staat op het programma. De Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland kreeg hier de ruimte om al zijn beeldhouwwerken te exposeren. Rond de vele terrasjes aan de haven is het de hele dag één en al bedrijvigheid.

Dag 9: Frederikstad en Göteborg, Inschepen nachtferry, ca 300 km

Het wordt tijd om afscheid te nemen van het Noorse landschap. Onderweg naar Zweden maken we nog een stop bij Fredrikstad. De historische binnenstad ‘Gamlebyen’ werd in de 16e eeuw gebouwd door koning Fredrik II nadat een nabijgelegen stadje door Zweedse troepen volledig was verwoest. In Göteborg volgt de inscheping aan boord van de ferry van de Stena Line naar Kiel (vertrek 19.00 uur). De overnachting is aan boord.

Dag 10: Aankomst Kiel en terug naar Nederland, ca 500 km

Er is een einde aan deze mooie reis gekomen. Op de wisselplaats kunt u nog genieten van een afscheidsmaaltijd, voordat u met de servicelijnen terug gaat naar uw opstapplaats.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Stena Line overtochten Kiel-Göteborg v.v.
Uw reis begint en  eindigt aan boord van de Stena Line. Tijdens de ferry overtocht van Kiel naar Göteborg en terug, kunt u aan boord van de Stena Scandinavica of Stena Germanica genieten van een maaltijd of een drankje in één van de restaurants of bars. U verblijft aan boord van Stena Line in een 2-persoons binnenhut met stapelbed.

 

Hotel omschrijving

U verblijft 7 nachten in hotels.

 

Skogstad*** in Hemsedal, 6 nachten
Ligging

n het centrum van Hemsedal, tegenover het VVV.
Faciliteiten

Receptie, lift, gezellige lounge met bar en open haard, fitness- en wellnessruimte. Gratis wifi in de algemene ruimtes
Kamers

Comfortabel en netjes ingericht met tv, telefoon, badkamer met douche en toilet.
Bijzonderheden

Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

 

Thon Hotel Vettre**** nabij Oslo, 1 nacht

Ligging

Gelegen in het charmante kustplaatsje Vettre, vlak naast de Oslo Fjord.

Faciliteiten

Receptie, bar, restaurant, terras, zwembad, sauna en fitnessruimte. Gratis Wifi in het hele hotel.

Kamers

Voorzien van tv, minibar en badkamer met bad of douche en toilet.

Bijzonderheden

Ontbijtbuffet en 3-gangendiner of dinerbuffet.


De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.


Prijzen 2022

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
23-05-2022 Vol geboekt €  1019 € 1.343
06-06-2022 Gegarandeerd vertrek € 1099 € 1.423
04-07-2022 € 1099 € 1.423
25-07-2022 Gegarandeerd vertrek € 1099 € 1.423
15-08-2022 € 1149 € 1.473

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek op wisselplaats
 • Luxuery Class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen op de ferry Kiel - Göteborg .v. in een 2-persoonsbinnehut (stapelbed)
 • 6 Overnachtingen Hemsedal, Skogstad Hotel )
 • 1 Overnachting in omgeving Oslo
 • 7x Ontbijt en 7x Diner
 • Afscheidsdiner op wisselplaats

Niet inbegrepen

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

 

Groepsgrootte min. 25 en max. 44 deelnemers

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Noorse Kroon

Opstapschema

Veel verschillende plaatsen door geheel Nederland.

Bij uw offerteaanvraag, geven wij u de dichtstbijzijnde opstapplaats op in de buurt van uw woonplaats.

Ook op verzoek hotelovernachting mogelijk bij wisselplaats

 

Vertrek vanaf wisselplaats in Beek
Heenreis: 09.15 uur

Terugreis: 18.30 uur

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse rondreis Indrukwekkend Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.