image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Zuid Limburg, Valkenburg 2022

6-daagse busrondreis door Limburg
Prijs v.a. € 419 p.p.

Een Bourgondisch verblijf in onze meest zuidelijke provincie. Vanuit ons gastvrije hotel in hartje Valkenburg maken we leuke uitstapjes in eigen land.
Het romantische stadje Valkenburg is gelegen in het oudste toeristencentrum van Nederland. Het beschikt over een in Nederland unieke variatie aan bezienswaardigheden, attracties en uitgaansgelegenheden. Souvenierswinkeltjes, terrasjes en restaurants maken het centrum leuk voor iedereen. Het gezellige Hotel Walram is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van mooie excursies door het prachtige Limburgse landschap.

 

 

 • Uitstekend hotel gelegen in het gezellige centrum van Valkenburg
 • Leuk programma met verschillende uitstapjes
 • Bezoek aan o.a. Tongeren, Monschau en Maastricht
 • Veel opstapplaatsen
 
 
 • Dag 1: Naar Valkenburg
 • Dag 2: Bezoek Tongeren en drielandenpunt Vaals
 • Dag 3: Naar Eifel, Monschau en Einruhr
 • Dag 4: Huifkartocht (optioneel)en vrije middag
 • Dag 5: Margraten, Maastricht en Mergellandroute
 • Dag 6: Voa Thorn terug naar wisselplaats

Routebeschrijving

Dag 1: Heenreis naar Valkenburg: ca 200 km

Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we via een mooie route in zuidelijke richting naar Valkenburg, waar we rond het middaguur in het hotel inchecken. De middag is vrij om de omgeving te verkennen en te lunchen of eventueel te winkelen in het gezellige centrum van Valkenburg.

Dag 2: Tongeren, Miljoenenlijntje Stoomtrein optioneel) en Vaals, ca 125 km

We beginnen de dag met een bezoek aan Tongeren. Hier kunt u een wandeling maken door de binnenstad of neerstrijken op een terras. In de middag kunt u met de ‘Miljoenenlijn’, een oude ZLSM stoomtrein, een ritje maken van Simpelveld naar Schin op Geul en weer terug (treintocht excl. ca. € 15 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Als afsluiting van deze dag maken we een rit naar het drielandenpunt in Vaals. Het hoogste punt van Nederland en een plaats waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Hierna rijden we terug naar het hotel.


Dag 3: Eifel, Monschau en Einruhr, ca 175 km

Via Eupen rijden we vandaag richting de Eifel, een vulkanisch gebergte met een prachtig landschap van groene bossen en grillige rotsformaties. Het pittoreske Monschau ligt aan het riviertje de Roer op ca. 400 m hoogte aan de rand van de Eifel. Monschau lijkt zo uit een prentenboek te komen, omgeven door groene heuvels, met een kasteel, vakwerkhuizen en een klaterend beekje. Vervolgens rijden we door richting Einruhr, waar u de mogelijkheid heeft een boottocht over de Rursee te maken (boottocht excl., ca. € 10 p.p.).


Dag 4: Huifkartocht (optioneel) en vrije middag, ca 125 km

We rijden vanochtend naar Huifkarhoeve Gitstap in Vlodrop. Deze landelijke omgeving is uitstekend geschikt om een huifkartocht te maken (excl. ca. € 10 tot € 15 p.p., afhankelijk van het aantal deelnemers). U kunt hier ook een bezoek brengen aan de Gitstappermolen, een watermolen uit de 14e eeuw of ervoor kiezen om een wandeling te maken in de omgeving. In de middag rijden we terug naar het hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen wens indelen. Slenter door het gezellige centrum, bezoek de beroemde mergelgrotten of blijf bij het hotel om een goed boek te lezen in de lounge of op het terras.


Dag 5: Margraten, Maastricht en Mergellandroute, ca 60 km

We beginnen de dag met een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats en het monument in Margraten, de enige grote Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland. Hierna rijden we door naar Maastricht, volgens velen de mooiste stad van Nederland. Vroegere tijden herleven in het prachtig gerestaureerde stadsgedeelte dichtbij de oude vestingwallen met winkelstraten, pleinen en talloze monumenten. In deze gezellige stad is altijd wel iets te beleven. U kunt een kop koffie drinken op een terrasje aan het Vrijthof, winkelen of een bezoek brengen aan de Sint Servaasbasiliek. Via de Mergellandroute, ongetwijfeld een van de meest bekende routes in Limburg, rijden we terug naar het hotel.


Dag 6: Via  Thorn terug naar wisselplaats, ca 210 km

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden we naar het witte stadje Thorn. De straten met kinderkopjes, de abdij en de karakteristieke witte huizen van Thorn zijn al jaren een toeristische trekpleister. Vervolgens rijden we door naar Arcen. In Kasteeltuinen Arcen kunt u genieten van 32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen, vijverpartijen en watervallen en een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel. Terug op de wisselplaats kunt u nog genieten van het afscheidsdiner. Aansluitend wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

 

Overnachtingen:

Hotel Walram***

Gelegen
Dit gastvrije hotel ligt aan een rustig pleintje op slechts 100 meter van het bruisende centrum van Valkenburg en biedt een prachtig uitzicht op Valkenburgs bekende kasteelruïne.

Faciliteiten
Receptie, lounge met zithoeken, lift, gezellige bar, terras, restaurant en een overdekt binnenzwembad. Tegen betaling: sauna. Gratis wifi in het gehele hotel.

Kamers
Voorzien van telefoon, tv en een badkamer met bad of douche en toilet. Sommige kamers zijn te bereiken middels enkele treden.

Bijzonderheden

Otbijtbuffet en een 3-gangen diner

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Prijzen 2022

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
ma 09-05-2022 € 449 € 548
ma 06-06-2022 € 459 € 558
ma 20-06-2022 € 459 € 558
ma 15-08-2022 € 479 € 578
ma 12-09-2022 € 459 € 558
ma 03-10-2022 € 419 € 518

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar met deskiundige chauffeur/reisbegeleider
 • Koffie voor vertrek op wisselplaats
 • 5 overnachtingen in Hotel Walram, Valkenburg,
 • 5x ontbijt, 5x diner
 • Welkomstdrankje
 • Afscheidsdiner op wisselplaats

Niet inbegrepen

 • Entreegelden ca € 35,00 p.p.

Excursiegelden ter plaatse:

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Bovenstaand bedrag is een richtprijs. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten

 

Groepsgrootte

min. 25 en max. 44 deelnemers

 

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Opstapschema

 • Mogelijkheid geven wij op bij uw offerteaanvraag, afgestemd op uw woonplaats.
 • (Andere plaatsen op verzoek mogelijk).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 6-daagse busreis Prachtig Limburg Valkenburg. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.