image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Fryslan Boppe, reis door Friesland 2022

6-daagse busrondreis naar de hoogtepunten van Friesland
Prijs v.a. € 479 p.p.

Tijdens deze afwisselende excursiereis staan vele hoogtepunten van Friesland op het programma, zoals de steden Sneek, Stavoren, Harlingen en Franeker. Ook bezoekt u kaasmakerij de Nylander en krijgt u een rondleiding door het boerenbedrijf. Onze standplaats is het dorpje Rijs midden in het bosrijke Gaasterland. Al deze ingrediënten staan garant voor een heerlijke vakantie!

 

 • Vriendelijk hotel met geweldige service
 • Leuk programma met bezoek aan 9 van de 11 steden
 • Bezoek aan kaasmakerij de Nylander
 • Veel opstapplaatsen
 
 
 • Dag 1: Naar Leeuwarden en Rijs
 • Dag 2: Na vrije ochtend, bezoek aan Stavoren en Hindeloopen
 • Dag 3: Naar Harlingen en Sneek
 • Dag 4: Bezoek kaasboerderij en Franeker
 • Dag 5: Naar Workum en Bolsward
 • Dag 6: Via Sloten en Giethoorn terug naar wisselplaats

Routebeschrijving

Dag 1: Heenreis via Leeuwarden naar Rijs: ca 230 km

Vanaf uw opstapplaats wordt u naar de wisselplaats gebracht. Na een kopje koffie op de wisselplaats stapt u in de gereedstaande touringcar en gaan we op weg naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Historische herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten en veel winkels en cafés: niet voor niets wordt Leeuwarden 'Klein Amsterdam' genoemd. U heeft voldoende tijd om deze bruisende stad zelf te verkennen en krijgt tevens de gelegenheid om te lunchen (excl.). Aansluitend rijden we naar Hotel Gaasterland in Rijs, waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

Dag 2: Vrije ochtend, Stavoren en Hindeloopen: ca. 40 km

Na de reisdag van gisteren kunt u het in de ochtend rustig aan doen en bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de bosrijke omgeving. Na de lunch in het hotel brengen we een bezoek aan Stavoren, vervolgens rijden we door naar Hindeloopen. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Fries schaatsmuseum.


Dag 3: Harlingen en Sneek: ca 105 km

We beginnen vandaag met een bezoek aan Harlingen, de karakteristieke havenstad aan de Waddenzee. We rijden vervolgens door naar Sneek, de gezellige stad met zijn imposante watertoren, waar we tevens lunchen (inclusief). U kunt hier een wandeling maken door de winkelstraat de Oosterdijk, een bezoek brengen aan de lokale distilleerderij of een terrasje pakken.


Dag 4: Bezoek kaasboerderij en Franeker: ca 140 km

We beginnen vanochtend met een bezoek aan kaasboerderij de Nylander, waar we worden ontvangen met een kopje koffie of thee met kruidkoek. We krijgen een film te zien en worden rondgeleid over het boerenbedrijf. We eindigen met een kaasproeverij en een bezoek aan de boerenwinkel. Na de lunch in het hotel rijden we naar Franeker, de stad van Eise Eisinga: de oprichter van het oudste nog werkende planetarium ter wereld. U kunt een bezoek brengen aan dit planetarium of een wandeling maken door de oude stadskern van Franeker.


Dag 5: Naar Workum en Bolsward: ca 95 km

In de ochtend gaan we naar Workum. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Jopie Huisman museum, gewijd aan het werk en het leven van de gelijknamige Friese autodidacte meesterschilder. Na de lunch in het hotel rijden we via een deel van de Aldfaers Erf Route naar Bolsward. Bolsward is ontstaan op een drietal terpen, waarvan in ieder geval de oudste dateert van voor het begin van de jaartelling. Het meest markante gebouw is het prachtige stadhuis dat symbool staat voor de bloei van de stad in de zeventiende eeuw.


Dag 6: Via Sloten en Giethoorn terug naar wisselplaats, ca 200 km

Na een heerlijk ontbijt nemen we afscheid van Friesland. We brengen een bezoek aan het pittoreske stadje Sloten met oude geveltjes aan de met linden gesierde kaden. Vervolgens rijden we naar Giethoorn, het Hollandse Venetië. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid. Hierna rijden we door naar onze wisselplaats voor het afscheidsdiner.

 

Overnachtingen:

Hotel Gaasterland***

Gelegen
Dit uitstekende hotel is rustig gelegen in het bosgebied van Gaasterland.

Faciliteiten
Receptie, lift, lounge, bar, restaurant, terras, vier bowlingbanen en meerdere zitruimtes met o.a. tv, biljart en diverse spelmogelijkheden. Gratis wifi in het hele hote

Kamers
De keurige kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en toilet..

Bijzonderheden

Ontbijt- en dinerbuffet. De warme en koude drankjes in de bar en het restaurant kunt u zelf inschenken en aftekenen op een drankjeskaart.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Prijzen 2022

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
ma 20-06-2022 € 489 € 538
ma 15-07-2022 € 479 € 528
ma 08-08-2022 € 479 € 528

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar met deskundige chauffeur/reisbegeleider
 • Koffie voor vertrek op wisselplaats
 • 5 overnachtingen in Hotel Gaasterland, in Rijse,
 • 5x ontbijt, 4x lunch, 5x diner
 • 1x Bowlingavond
 • 1x Filmavond
 • Bezoek aan kaasboerderij Nylander
 • Afscheidsdiner op wisselplaats


Excursiegelden ter plaatse:

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Bovenstaand bedrag is een richtprijs. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten

 

Groepsgrootte

min. 25 en max. 44 deelnemers

 

Opstapschema

 • Mogelijkheid geven wij op bij uw offerteaanvraag, afgestemd op uw woonplaats.
 • (Andere plaatsen op verzoek mogelijk).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 6-daagse busreis Fryslan Boppe, reis door Friesland.
Wij zenden u spoedig een prijsopgave.