image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Grote Ierland rondreis Het Beste van Ierland 2023

15-daagse busrondreis incl. ferryovertochten
Vanaf € 1799,00

Deze reis laat u kennismaken met dit schitterende eiland, vol met indrukwekkende natuur en cultuur.
Het groene eiland Ierland is een paradijs voor natuur- en cultuurliefhebbers. Ontdek alle hoogtepunten van dit prachtige eiland met deze busreis. Typerend voor Ierland zijn de gevarieerde landschappen van de lieflijke Ring of Kerry tot het ruige Connemara met meren en bens, van de grillige kusten met spectaculaire vergezichten tot het maanlandschap bij Burren. Uiteraard zien we ook gezellige steden zoals Dublin, Belfast en Londonderry.

 

 • Meest complete rondreis door Ierland
 • Ontdek de hoogtepunten van Ierland
 • Mooie route langs Brecon Beacons National Park in Wales
 • Dagtocht Ring of Kerry
 • Bezoek aan whiskystokerij Jameson
 • Bezoek 2 nachten aan Dublin en 2 nachten Belfast
 • Paradijs voor natuur- en cultuurliefhebbers
 
 • Dag 1: Via Calais-Dover naar Engeland. Opvernachting in Swindon
 • Dag 2: Op weg naar Ierland via Bracon Beacons.
  Overnachting in Waterford
 • Dag 3: Admore, Middleton en slapen in Ballyheigue
 • Dag 4: Vrije dag of dagexcursie Ring of Beara en boottocht Garnish Island
 • Dag 5: Ring of Kerry
 • Dag 6: Bunratty Folk Park en Cliffs of Moher
 • Dag 7: Boottocht Inisheer Island
 • Dag 8: Connemara en Kylemore Abbey
 • Dag 9: Donegal
 • Dag 10: Londonderry en Giant's Causeway
 • Dag 11: Belfast
 • Dag 12: Battle of the Boyne, de Keltische kruizen en Dublin
 • Dag 13: Vrije dag in Dublin
 • Dag 14: Terugreis via Dublin-Holyhead naar Hull.
 • Dag 15: Vroeg in de ochtend weer in Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Aan boord en naar Swindon: Afstand route ca 690 km

Via de opstapplaatsen in Nederland vertrekken we via België naar Calais voor de overtocht naar Dover. Na aankomst vervolgen we onze reis naar de omgeving van Swindon voor de overnachting.

Dag 2: Op weg naar Ierland, overnachting in Waterford: Afstand route ca 355 km

Langs het Brecon Beacons National Park maken we een mooie route naar Fishguard, waar we een korte overtocht maken naar Ierland. We rijden naar Waterford, waar we overnachten.

Dag 3: Admore en Midleton: Afstand route ca 260 km

Na een korte stop in het kleine vissersplaatsje Ardmore, bereiken we Midleton waar we een bezoek brengen aan de traditionele whiskystokerij Jameson Heritage Centre. Later rijden we door naar ons hotel in Ballyheique, waar we drie nachten zullen verblijven.

 

Dag 4: Vrije dag  of optioneel dagexcursie Ring of Beara en boottocht Garnish Island: ca 300 km

Vandaag kunt u de dag naar eigen wens indelen en bijvoorbeeld een lange wandeling over het prachtige zandstrand maken. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de optionele dagexcursie naar het schiereiland Beara. De boottocht naar dit eiland gaat langs rotsen, waar de kans bestaat dat er zeehonden te zien zijn. Deze dagtocht is optioneel en kost € 65 p.p. inclusief boottocht (opgave en betaling bij boeking, min aantal deelnemers 20.).

 

Dag 5: Ring of Kerry: Afstand route ca 260 km

Vandaag staat de dagexcursie Ring of Kerry op het programma, een schilderachtige rondrit over het schiereiland, waar we onder andere een demonstratie met schaapshonden bezoeken. Tijdens de tocht genieten we van magnifieke vergezichten, meren, exotische planten en palmbomen. Via Macgillycuddy’s Reeks, de Moll’s Gap en de Ladies View rijden we terug naar ons hotel.

 

Dag 6: Bunratty Folk Park en de Cliffs of Moher: Afstand route ca 185 km

We rijden richting het middeleeuwse Bunratty Folk Park met het indrukwekkende kasteel. Dit park is een nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e eeuw met pubs, boerderijen en mensen in klederdracht. Hierna rijden we naar ons hotel in (de omgeving van) Lahinch. We dineren op tijd, want na het diner rijden we naar de 8 kilometer lange Cliffs of Moher waar veel papegaaiduikers broeden

 

Dag 7: Boottocht Inisheer Island: Afstand route ca 30 km

We doen het rustig aan en rijden naar Doolin waar u bij goed weer een boottocht kunt maken naar Inishmore Island, de grootste van de drie Aran-eilanden en bekend om de diverse stenen forten en kerkjes. Het meest indrukwekkende is Dun Aengus, een halfrond verdedigingswerk dat gevaarlijk dicht op de rand van een 100 meter hoge klif staat. Na aankomst kunt u het eiland verkennen door een wandeling te maken, een fiets te huren, een tochtje met paard en wagen of een bustour te maken (kosten excl.). In de namiddag varen we terug naar het vaste land. Deze dagtocht is optioneel en kost ca. € 39 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 

Dag 8: Connemara en Kylemore Abbey: Afstand route ca 245 km

Vanuit ons hotel volgen we de kustroute met een spectaculair uitzicht op het bijzondere landschap van The Burren. Via Ballyvaughan en Galway rijden we dwars door de prachtige hoogveengebieden van Connemara. De natuur wordt gedomineerd door twaalf bergtoppen, de Twelve Bens. Rond het middaguur arriveren we bij Kylemore Abbey. U heeft hier gelegenheid om te lunchen en een bezoek te brengen aan het beroemde klooster en voormalig landhuis met een ommuurde Victoriaanse tuin. Hierna rijden we door naar Westport voor de overnachting.

 

Dag 9: Donegal: Afstand route ca 170 km

Vandaag doen we het ruige schiereiland Donegal aan, waar we in het gelijknamige stadje zullen overnachten. Dit stadje aan de voet van de Bluestack Mountains, is aantrekkelijk door het Donegal Castle en het centrale plein ‘Diamond’.

 

Dag 10: Londonderry en Giant's Causeway: Afstand route ca 240 km

We passeren de Noord-Ierse grens en brengen een bezoek aan Londonderry, de na Belfast grootste stad van Noord-Ierland. Binnen de stadsmuren zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan de 17e-eeuwse St. Columb Cathedral de blikvanger is. Later vervolgen we onze reis naar Giant’s Causeway. Een rotsformatie die ontstaan is door een vulkaanuitbarsting, aan de noordoostkust van Noord-Ierland. De formatie is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We overnachten 2 nachten in Belfast

 

Dag 11: Belfast:

Na het ontbijt gaan we Belfast verkennen. De hoofdstad van Noord-Ierland is prachtig gelegen tussen de zee en de bergen en heeft een aantal mooie Victoriaanse gebouwen en sfeervolle straatjes. Het Titanicmonument, ter nagedachtenis aan de scheepsramp van de Titanic, is hier te bezichtigen. In de middag heeft u tijd om de stad zelf te verkennen, het Titanic museum te bezoeken of te winkelen in het moderne overdekte Victoria Shopping Centre.

 

Dag 12: Battle of the Boyne, de Keltische kruizen en Dublin: Afstand route: ca. 190 km

Na het ontbijt gaan we op weg naar Dublin. Onderweg zullen we een bezoek brengen aan het dal van de Battle of the Boyne en aan het voormalig klooster Monasterboice. Op het kerkhof staan de wereldberoemde Keltische kruizen. Hierna vervolgen we onze reis richting Bray nabij Dublin waar we twee nachten zullen verblijven.

 

Dag 13: Vrije dag ter besteding in Dublin

U heeft vandaag een vrije dag in Dublin en volop de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Door de rijke geschiedenis raakt u in deze stad niet uitgekeken. Bezichtig het Dublin Castle, het stadhuis, het Viking kwartier rond Christ Church Cathedral of de gezellige Temple Bar.

 

Dag14: Terugreis via Dublin-Holyhead naar Hull: Afstand route ca 355 km

Vandaag nemen we afscheid van Ierland en maken we vanuit Dublin de overtocht naar Holyhead. Aansluitend rijden we naar Hull, waar we inschepen aan boord van P&O voor de nachtferry naar Rotterdam.

 

Dag 15: Weer terug in Nederland

Vroeg in de ochtend arriveren we in Rotterdam Europoort. Vanaf hier wordt u naar uw uitstapplaats gebracht en kunt u terugkijken op een schitterende reis door Ierland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Hotel omschrijving

Aangekomen in Engeland verblijft u:
1 nacht in een hotel in de omgeving van Swindon.
In Ierland aangekomen verblijven we 12 nachten in de onderstaande hotels:

Village Hotel Swindon***, Swindon


Dooley's Hotel***, Waterford,
 

Whitesands Hotel***  in Ballyhelgue,

 

Lahinch Coast Hotel*** in Lahinch

Westport Woods Hotel**** in Westport,

 

Central Hotel Donegal***, i Donegal

 

Ramada by Wyndham in Belfast*** in Belfast

Een hotel nabij Dublin

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm. Insidenteel kunnen hotels vervangen worden door andere hotels.


Prijzen 2023

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
za 27-05-2023 Vol geboekt € 1749 € 2248
za 17-06-2023 € 1849 € 2348
za 19-08-2023 € 1989 € 2588

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50
Brandstoftoeslag  € 33,00 per persoon

Inbegrepen

 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Dagferry Calais-Dover
 • 1 Overnachting in Swindon
 • Overtocht Fishguard-Rosslare
 • 1 Overnachting in Waterford
 • 3 Overnachtingen  in Ballyheigue
 • 2 Overnachtingen in Lahinch
 • 1 Overnachting in Westport
 • 1 Overnachting in Donegal
 • 2 Overnachtingen in Belfast
 • 2 Overnachtingen in/nabij Dublin
 • Overtocht Dublin-Holyhead
 • Nachtferry Hull-Rotterdam met P&O o.b.v. logies in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 13x Ontbijt en 13x diner (geen diner op dag 14, geen ontbijt op dag 15)

Niet inbegrepen

Entreegelden

Niet genoemde maaltijden

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

 

Overtocht
Tijdens de nachtafvaart met P&O-Ferries kunt u in een andere hutaccommodatie verblijven.

Vraag er naar bij boeken.

 • .

Reisdocumenten

Geldig paspoort verplicht


Valuta

Britse Pond en Euro

Opstapplaatsen

  • Amsterdam 07.00 uur
  • Utrecht 08.00 uur
  • Rotterdam 09.00 uur
  • Breda 10.00 uur

   

  Boeken

  Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 15-daagse Grote Ierland busrondreis.  Wij zenden u spoedig een prijsopgave.