image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreizen Engeland

Busrondreis Somerset en de Cotswolds Engeland 2023

9-daagse busrondreis door het schitterende Engelse landschap.
Fantastische reis door het schitterende Engelse landschap langs fraaie kathedralen, mooie landhuizen, prachtige tuinen, oude steden en pittoreske dorpjes. Ga mee en ervaar het echte Engeland!
Vanaf € 859,00

Engeland is het land van tradities, kathedralen, mooie landhuizen, tuinen, oude steden en pittoreske dorpjes. Dit alles zult u tegenkomen en ervaren tijdens deze reis. We rijden door de sfeervolle streek de Cotswolds met dorpjes en weelderige tuinen. Ook het prehistorische monument Stonehenge en de prachtige stad Bath met zijn Romeinse baden staan op het programma. Houdt u van nostalgie, dan is een ritje met de West Somerset stoomtrein een aanrader. Kortom, een heerlijke reis naar een van de mooiste gebieden van Engeland.


Wat gaan we zien
- Pittoreske dorpjes en mooie natuur
- Stratford-upon-Avon, Bath en Cambridge
- Beleef de charme van "Good Old England"

 
 • Dag 1: Via Calais per ferry naar Dover.
 • Overnachting in Ashford
 • Dag 1 t/m 4: 3 nachten verblijf in Taumton
 • Dag 2: Bezoek Windsor, Stonehange en Taunton
 • Dag 3: Bezoek Cheddar Gorge, Wells en Glastonbury
 • Dag 4  Rit per stoomtrein, Minehead, en Dunster
 • Dag 5: Bath met stadsgids
 • Dag 5 t/m 7: 2 nachten verblijf in Kidderminster
 • Dag 6: Dagtocht Cotswolds)
 • Dag 7:Stratford-upon-Avon, Broadway en Stevenage
 • Dag 8: Bezoek Hatfield House, Cambridge  en nacht Ferry Stena Line
 • Dag 9: Aankomst Hoek van Holland en terugreis

Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek: Zaterdag: Via ferry Calais-Dover naar Ashford, ca 380 km

Via de opstapplaatsen rijden we door België naar Calais in Frankrijk van waar we per ferry de oversteek naar Dover maken. Door Zuidoost-Engeland rijden we naar ons hotel in het graafschap Kent voor diner en overnachting.

 

Dag 2: Zondag: Windsor, Stonehange en Taunton, ca 325km

Na het ontbijt gaan we op weg naar het toeristenstadje Windsor. In het centrum staat het bekende Windsor Castle, het oudste bewoonde kasteel ter wereld en een van deofficiële residenties van het Britse koningshuis. Hierna vervolgen we onze reis naar Stonehenge. Dit monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde. Na het bezoek aan Stonehenge rijden we verder naar ons hotel in Taunton waar we drie nachten zullen verblijven.


Dag 3: Maandag: Chaddar Gorge, Wells en Glastonbury, ca. 135 km

De Mendip Hills is een van de drie Areas of Outstanding Natural Beauty die deels in het graafschap Somerset te vinden zijn. In de buurt van het dorp Cheddar bevindt zich de befaamde Cheddar Gorge, de diepste kalkstenen kloof in Engeland met torenhoge kliffen eromheen. We rijden door naar Wells, de kleinste stad van Engeland vol met verbazingwekkende gebouwen, waaronder een paleis, een kathedraal en een van de oudste middeleeuwse straten in het Verenigd Koninkrijk. Hier heeft u tevens tijd om te lunchen. Na de lunch bezoeken we Glastonbury met haar Glastonbury Tor. Vanaf deze prominente heuvel heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving.


Dag 4: Dinsdag: Rit per  stoomtrein, Minehead en Dunster, ca 85 km

Vandaag een rustigere dag. In Bishops Lydeard start de nostalgische rit met de West Somerset Railway naar Minehead (excl. ca. £12,50 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Deze ouderwetse stoomtrein rijdt langs pittoreske dorpjes en door het prachtige landschap van Zuidwest-Engeland. Rond het middaguur komen we aan in Minehead waar u de gelegenheid heeft om te lunchen en rond te wandelen. Iets verderop ligt het dorpje Dunster, ook wel het 'Juweel van Exmoor' genoemd. Slenterend door de smalle straatjes met oude scheve huizen krijgt u hier het gevoel gevoel in de middeleeuwen te zijn beland. We zijn op tijd terug in Taunton, waar u nog tijd heeft om deze leuke plaats te ontdekken.


Dag 5: Woensdag: Bath met stadsgids en omgeving Birmingham, ca. 260 km

We reizen vandaag noordwaarts richting de Cotswolds. Onderweg bezoeken we de mooie stad Bath die grotendeels tot Werelderfgoed behoort. Onder leiding van een Engelssprekende gids maken we een stadstour. De antieke Romeinse baden in het centrum behoren tot een van de belangrijkste monumenten uit de tijd van de Romeinen. De stad telt vele stijlvolle 18e en 19e eeuwse gebouwen waaronder het Royal Crescent, een straat die 30 huizen met elkaar verbindt in de vorm van een halve maan. Ook de middeleeuwse abdij en de rond 1700 gebouwde Pultenye Bridge zijn bezienswaardig. Na een uitgebreid bezoek vervolgen we onze reis naar ons hotel ten zuiden van Birmingham.


Dag 6: Donderdag: Rondrit Cotswolds, ca 200 km

Vandaag staat een rondrit door de sfeervolle streek de Cotswolds, bekend vanwege de typisch Engelse cottages en weelderige tuinen, op het programma. Rijdend door het landschap vol groene bossen en glooiende heuvels zien we charmante dorpjes als Bibury, Burford en Broadway. Het dorpje Bourton-on-the-Water ligt aan het water en wordt ook wel het 'Venetië van de Cotswolds' genoemd. Wandel over de vele stenen bruggetjes die de ene kant van het dorp met de andere kant verbinden, struin door authentieke straatjes met lokale boetieks of geniet van een heerlijk kopje Engelse thee en scones in een van de gezellige tea rooms.


Dag 7: Vrijdag: Stratford-upon-Avon, Broadway en Stevenage, ca. 240 km

Na het ontbijt gaan we op weg naar Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare, waar u ruim de tijd heeft om rond te kijken. U kunt hier het nog geheel in oude stijl behouden huis van Shakespeare bezoeken, waar hij een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. Of bezoek de tuinen en het bezienswaardige Shakespeare Theater. In de middag rijden we nogmaals naar de Cotswolds voor een bezoek aan het prachtig bewaard gebleven dorpje Broadway. Geniet tijdens een mooie wandeling door de hoofdstraat van de pittoreske honingkleurige Cotswolds huisjes en de historische huizen omringd met kastanjebomen. Niet voor niets wordt Broadway ook wel de parel van de Cotswolds genoemd. Vol indrukken rijden we naar ons hotel in Stevenage voor het diner en de overnachting.


Dag 8: Zaterdag: Hatfield House, Cambridge met stadsgids en nachtferry, ca 220 km

We laden onze koffers in en beginnen aan de terugreis, maar we hebben nog een leuke laatste dag. In de ochtend bezoeken we Hatfield House. (ca UKP21 p.p., opgave bij boeking en betling ter plaatse). Dit majestueuze landhuis wordt omringd door een 17e-eeuwse Engelse tuin waar Koningin Elizabeth een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. 's Middags gaan we naar de levendige studentenstad Cambridge. Deze stad heeft een rijke cultuur en telt vele historische gebouwen. Onder leiding van een stadsgids maken we een wandeling door het oude centrum en zien o.a. het St. John College, de Brug der Zuchten en St. Mary's Church. Hierna rijden we met een enkele stop naar Harwich voor inscheping op de nachtferry naar Hoek van Holland. Bij boeking kunt u een ontbijt (incl 1 x warme drank) voor aan boord reserveren.


Dag 9: Zondag: Terug in Nederland

Na aankomst in Hoek van Holland volgt rond 09.00 uur de ontscheping waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht


Informatie overtocht

Heen vaart u met DFDS Seaways of P&O-Ferries de overtocht van Dover naar Calais. Deze relatief korte overtocht over het Kanaal duurt slechts twee uur. De faciliteiten aan boord zijn uitstekend, met een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels.

Terug reist u met Stena Line  Harwich - Hoek van Holland. Dit is een nachtferry. U slaapt aan boord in uw comfortabele hut.

 

Hotels

Holiday Inn Ashford North***, Ashford

Corner House Hotel***, Taunton
Holiday Inn Bromsgrove****, Kidderminster

Holiday Inn Stenenage****, Stevenage
.

Overnachtingen
- 1x Maidstone
- 3x Taunton
- 2x Kidderminster
- 1x Stevenage|
-1 x Stena Line

Groepsgrootte
min. 25 en max. 44 deelnemers


Hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, evenals de route. Daarnaast zijn de getoonde beschrijvingen onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2023

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
za 05-08-2023Gegarandeerd vertrek € 919 vol € 1208 Vol
za 19-08-2023 Gegarandeerd vertrek € 919 vol € 1208 Vol
za 02-09-2023 Gegarandeerd vertrek € 859 € 1148 Vol

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50
Brandstoftoeslag  € 18,00 per persoon

Inbegrepen

 • - Reis per luxe Comfort Class Touringcar
  - Deskundige chauffeur tevens reisleider
  - Overnachtingen volgens programma
  - 7 x Ontbijt en 7 x diner

  - 2-pers.binnenhut met stapelbed Stena Line

  - Ferry Doiver-Calais (dagboot)
  - Stadsgids in Bath (Engels sprekend) en Cambridge

  - 7 nachten hotel

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
  max. aantal deelnemer: 44

   

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen.

 • Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

.

Reisdocumenten

Geldig paspoort

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

 • Bij deze reis kunt u kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

  - Amsterdam
  - Utrecht
  - Rotterdam 
  - Breda 

  U kunt de opstapplaats van uw keuze opgeven in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

  De exacte opstaptijden vindt u terug in de reisbescheiden.
 • Parkeren

  U kunt bij de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 9-daagse Busrondreis Somerset en de Cotswolds. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.